** Budan.blog.hr ** Alternativa, zen filozofija, duhovne teme, haiku, poezija, umjetnost, vizije, mudrosti, razmišljanja, priče

08.04.2015., srijeda

Nikola Tesla




NIKOLA TESLA, SMILJAN, GOSPIĆ, LIKA, HRVATSKA - TKO JE USTVARI NIKOLA TESLA?



Pod ovakvim naslovom odašiljem vam ovaj tekst sa napomenom na ispisu: TKO JE USTVARI NIKOLA TESLA?

-------------------------------

MUZEJ LIKE GOSPIĆ Dr.

Franje Tuđmana 3. 53000 Gospić

Tel: + 385(0)53 572 051 fax:

+ 385(0)53 560 545

gsm:+ 385(0)98 467498

e-mail: muzej-like@gs.htnet.hr

-------------------------------

Obavezno posjetite dvije izložbe u Muzeju Like Gospić koje još traju:

- Velebit kakvog ne poznajemo ANE LEMIĆ

- SIGE - SPELEOTHEMS - Damir Lacković, Marijan Čepelak, Vladimir Zebec

--------------------------------

RESTORAN u.o. "KOD JUKE"

Smiljan 1/3, 53211 Smiljan

vlasnik: Marica Špalj tel/fax. 053 678 610

098 9515 496

098 700 526

http://www.uo-kodjuke.hr

Uz oblilan ručak kušajte i crno gospičko "Velebitsko" pivo.

--------------------------------



MEMORIJALNI CENTAR "NIKOLA TESLA" SMILJAN

ČOVJEK KOJI JE OSVJETLIO SVIJET

e-mail: mcnikolatesla@mcnikolatesla.hr

web: http://www.mcnikolatesla.hr

TESLINA RODNA KUĆA

U Rodnoj kući predstavljen je slikom, rječju i zvukom životni put i sva genijalnost velikog izumitelja Nikole Tesle (Smiljan, 1856. - New York, 1943.).

TESLINA ISPITNA STANICA

Objekat ispitne stanice iz Colorada Springsa iz 1899 - 1900 godine.Cilj je pokazati Teslino proučavanje visokofrekventnih i visokonaponskih struja.

MULTIMEDIJALNI CENTAR

U sklopu multimedijalnog centra nalaze se prezentacijska dvorana, suvenirnica i dječje igralište u neposrednoj blizini.

TESLINA TURBINA

Turbina je postavljena u potoku Vagancu, a sastoji se od niza paralelnih diskova (bez lopatica).

BROD NA DALJINSKO UPRAVLJANJE

Brod je Teslin prototip iz 1898. godine. Prikaz je bežičnog daljinskog upravljanja radio valovima.



/gore navedeni podaci o MULTIMEDIJALNOM CENTRU "NIKOLA TESLA" preuzeti su sa kataloga/

-------------------------------

- Dokumentarac o Nikoli Tesli je dobar, međutim tumačenje dr. Grudena u filmu ne zadovoljava, više jednoznačno, nepotpuno je, i može se protumačiti na različite načine.
Od strogo znanstvenih metoda, dr. Gruden nije se pomakao ni za pedalj, niti pokušao objasniti onu višu dimenziju Teslina života.

- Sam okoliš Smiljana i Gospića je intrigantan i različit u odnosu na druge krajolike, tako i malena slikovita karta sa kataloga pobudila je interes da ju uvećam i pokušam proanalizirati i dosegnuti ono nepoznato i nedokučivo običnim smrtnicima.

- Prirodni ambijent, Teslino djetinjstvo i odrastanje u Smiljanu, bratova prerana smrt, Teslina obitelj i još niz nepoznanica, trebalo bi biti predmetom istraživanja Nikole Tesle.

- Prisutan je veliki Teslin interes i zanimanje za izučavanje istočnjačkih mudrosti još kao učenika u Karlovačkoj gimnaziji.

- Čitao sam knjigu na kampu Gozd od IVANA ANTIĆA, ISTORIJA GALAKSIJE, ZEMLJE I ČOVJEKA, u kojoj se istiće: kada je po dogovoru iz 1850. godine sa DRAKO odlučeno da se ljudima da tehnologija i pokrene industrijska revolucija, inkarnirali su čovjeka koji je i fizički ličio na njih, jer je imao dosta njihove genetike: NIKOLU TESLU. on je inspiriran iz viših dimenzija od strane SIRIUSA doneo na fizički plan najvažnija otkrića za tehnološki razvoj novog doba. zato se tesla onako čudno ponašao za života.

- U Rodnoj kući Nikole Tesle bio sam zatečen i ugodno iznenađen time da mi se ukazala prilika, da mogu putem interneta komunicirati sa svijetom.

- Izučavanjem Teslina života na njemu se možemo učiti i On nam svojim primjerom može biti putokaz kako da odrastamo u zemaljskoj školi života, kako da naučimo živjeti vrednije i plodonosnije u interesu samih nas a tako i čovječanstva. Pomagati i darivati sebe drugima kao što je to činio i sam Tesla, trebalo bi biti jedna od naših odrednica u stvaralačkom nadahnuću i vodilja ka višim spiritualnim stremljenjima.



Napomena: Ovim tekstom namjera mi je bila da sačinim malenu propagandu Smiljana i Gospića, a tako i da pobudim interes u Vas za izučavanjem lika i djela velikana kakvih je malo u povijesti čovjećanstva. Nikola Tesla ostaje enigmom još uvijek ne istraženog područja, koji je od velikog interesa i značaja za sve nas.

TKO JE USTVARI NIKOLA TESLA ?



U Rijeci, 07.09.2008. godine Borivoj Bukva

Oznake: znanost


- 08:24 - Komentari (8) - Isprintaj - #

09.01.2015., petak

Leonardova posljednja večera i zodijak



Dvanaest Svetih noći i Duhovne Hijerarhije - Sergei O.Prokofieff

(2) 1 SVETA NOĆ RIBE (čitati na Badnju večer) (3) 2. SVETA NOĆ VODENJAK (čitati 25. prosinca uvečer) (4) 3. SVETA NOĆ JARAC (čitati 26. prosinca uvečer) (5) 4. SVETA NOĆ STRIJELAC (čitati 27. prosinca uvečer) (6) 5. SVETA NOĆ ŠKORPION (čitati 28. prosinca uvečer) (7) 6. SVETA NOĆ VAGA (čitati 29. prosinca uvečer) (8) 7. SVETA NOĆ DJEVICA (čitati 30. prosinca uvečer) (9) 8. SVETA NOĆ LAV (čitati 31. prosinca uvečer) (10) 9. SVETA NOĆ RAK (čitati 01. siječnja uvečer) (11) 10. SVETA NOĆ BLIZANCI (čitati 02. siječnja uvečer) (12) 11. SVETA NOĆ BIK (čitati 03. siječnja uvečer) (13) 12. SVETA NOĆ OVAN (čitati 04. siječnja uvečer) (14) 13. SVETA NOĆ (čitati 05. siječnja uvečer) (15) LEONARDOVA POSLJEDNJA VEČERA I ZODIJAK

Odnos između pojedinih Apostola na slavnoj slici Leonarda da Vincija Posljednja večera i Zodijačkog kruga nije samo produkt ezoterične nad-interpretacije ili tek opis vrijednog renesansnog djela ili lijepe slike, nego i okultnog i astrološkog aspekta.

LEONARDOVA POSLJEDNJA VEČERA I ZODIJAK

Ovaj prilog se odnosi isključivo na članak G. Horstmanna u Goetheanumu broj 27 (30.06.1895). On je pokušao naći vezu između Apostola i znakova Zodijaka počevši s desna na lijevo.

Odnos između pojedinih Apostola na slavnoj slici Leonarda da Vincija Posljednja večera i Zodijačkog kruga nije samo produkt ezoterične nad-interpretacije ili tek opis vrijednog renesansnog djela ili lijepe slike, nego i okultnog i astrološkog aspekta.

Poznato nam je da je Leonardo bio prijatelj sa Konradom Türst, švicarskim astrologom i kartografom. Leonardo je u jednom pismu svom prijatelju rekao: „Dakle, ovih dvanaest cijelih figura predstavlja kozmografiju svijeta po istom slijedu Ptolomejeve kozmografije“. U pokretu i mimici Apostola naslućuju se karakteristike svih bića (znakova) Zodijačkog kruga.

Tko već ima iskustvo astrologa (izraz, karakter i kvalitet) odmah će prepoznati Ovna, gledajući s desna na lijevo tj. Šimuna.

Šimunovo čelo i profil nosa (Ja-točka) u korjenu nosa (Y) čini ga tako markantnim, kao i obje pružene ruke, što predstavlja početak kozmičkog poretka.

Nasuprot njemu je Bartolomej kao predstavnik Riba – stopala, jedinom apostolu kojem se na slici vide. On kao predstavnik posljednjeg zodijačkog znaka jedini stoji i ima pregled čitave postave apostola za stolom (zodijački krug), a položaj njegovog tijela sa prekriženim nogama otkriva i njegovu nedovoljnu duhovnu prisutnost.

Drugi s desna je Tadej koji sa upitnim i zabrinjavajućim pogledom kao i širokim vratom zastupa Bika.

Matej je, kao Blizanac, rastrzan između svojih misli i onoga što se trenutno događa: sjedi, rukama ispruženim na lijevu stranu, a pogled i glava su okrenuti ka Šimunu.

Kao četvrti slijedi Filip. Sa ženskom konstitucijom vrata i mekoćom lica, On je zastupnik Raka, znaka sa elementima žene i vode, koji sa svojom kružnom linijom pokreta tijela izgleda kao da je naknadno naslikan te ima poseban sjaj.

Slijedi zatim Jakov Stariji. U veličanstvenom položaju gospodara, sa jako izraženim prsnim košem i širokim ramenima, predstavlja regiju srca, tj. Lava.

Iza njega je nevjerni Toma, zastupnik racionalnog kritički nastrojenog, zemaljskog znaka Djevice, koji sa visoko ispruženim kažiprstom ukazuje na oprez.

Isus, sa crvenom pozadinom i togom koja leži dijagonalno preko lijeve polovice tijela, davajući lijevom, a uzimajući desnom rukom, čini dinamičnu sredinu cijele slike. On je izvan zodijaka u izvjesnom smislu. Leži između Djevice i Vage – prvog dana jeseni, kad su noć i dan jednaki. Njegov umirujući lik oslikava harmoničan, istostranačni trokut, tj. staru kozmičku sliku o budućem ljudskom obliku (biću, liku).

Ivan, lijevo od Isusa, je jedini od dvanaest Apostola koji je naslikan kao Isus, sa zelenom pozadinom i kafenom togom, koja leži preko lijeve polovice tijela. Harmoniju, kojom Isus zrači svojim pokretima ramena i ruku, Ivan prima svojim zatvorenim ramenom u kružnoj liniji. Također je u tom uravnoteženom držanju Ivan pravi zastupnik Vage, koja u ljudskom tijelu održava ravnotežu između gornjeg i donjeg dijela tijela. Samo je Ivanova glava, inače položena na prsima Gospodina i naklonjena Petru (Strijelcu).

Juda, izdajica (Škorpion) sjedi do Ivana, međutim nekako zatamljen, tako da je njegov profil jedva prepoznatljiv. On je sa desnom rukom zgrabio vrećicu s novcem i pri tome srušio posudu za Sol (simbol Života), a lijeva ruka je ispružena prema Kristu. Juda, zastupa seksualne impulse Škorpiona.

Petar, predstavnik Strijelca, drži nož iza leđa Jude tako da podsjeća na Škorpiona (u napadu ili obrani). čini se, na slici, da nož pripada više Judi nego Petru.

Andrija, Jarac – zemljani znak, skeptično drži svoje kvrgave ruke i krajevi usana kao da kažu: NE! (negativan stav). Kao njegova suprotnost Filip drži obje ruke ispred prsa, dok su kod Andrije ruke ispružene.

Jakov Mlađi je s desnom rukom naslonjen na ramenu svog susjeda, dok je lijevu ruku ispružio prema Petru. Jakov Mlađi, predstavnik Vodenjaka, nije sklon brzom djelovanju, nego je više realan.

* * *

U ove četiri grupe koje čine po tri ćlana, dominira desna strana.

To su Šimun (Ovan), Filipa (Rak), Ivan (Vaga) i Andrija (Jarac), takozvani kardinalni znakovi zodijaka, točke od kojih počinju godišnja doba. Ova četiri znaka imaju jednu izvjesnu početnu snagu, ali nedostaje im izdržljivost.

Koliko nam je već poznato od Steinera, težiste zodijaka leži u Biku, Lavu, Škorpionu, Vodenjaku – Zemlja, Vatra, Voda, Zrak.

Ona su postala četiri temeljna znaka za listu Evanđelista: Luku, Marka, Ivana i Mateja.

Tadej (Bik), Jakob Stariji (Lav), Juda (Škorpion) i Jakov Mlađi (Vodenjak) su nosioci pojedinih grupa. Njihova cijeloukupna pojava, izražajnost, gestikulacija, snažnije djeluje prema Van.

Eberhard K.R.Bergmann

Oznake: znanost


- 08:16 - Komentari (6) - Isprintaj - #

07.01.2015., srijeda

Leonardo i zodijak

LEONARDOVA POSLJEDNJA VEČERA I ZODIJAK

Ovaj prilog se odnosi isključivo na članak G. Horstmanna u Goetheanumu broj 27 (30.06.1895). On je pokušao naći vezu između Apostola i znakova Zodijaka počevši s desna na lijevo.

Odnos između pojedinih Apostola na slavnoj slici Leonarda da Vincija Posljednja večera i Zodijačkog kruga nije samo produkt ezoterične nad-interpretacije ili tek opis vrijednog renesansnog djela ili lijepe slike, nego i okultnog i astrološkog aspekta.

Poznato nam je da je Leonardo bio prijatelj sa Konradom Türst, švicarskim astrologom i kartografom. Leonardo je u jednom pismu svom prijatelju rekao: „Dakle, ovih dvanaest cijelih figura predstavlja kozmografiju svijeta po istom slijedu Ptolomejeve kozmografije“. U pokretu i mimici Apostola naslućuju se karakteristike svih bića (znakova) Zodijačkog kruga.

Tko već ima iskustvo astrologa (izraz, karakter i kvalitet) odmah će prepoznati Ovna, gledajući s desna na lijevo tj. Šimuna.

Šimunovo čelo i profil nosa (Ja-točka) u korjenu nosa (Y) čini ga tako markantnim, kao i obje pružene ruke, što predstavlja početak kozmičkog poretka.

Nasuprot njemu je Bartolomej kao predstavnik Riba – stopala, jedinom apostolu kojem se na slici vide. On kao predstavnik posljednjeg zodijačkog znaka jedini stoji i ima pregled čitave postave apostola za stolom (zodijački krug), a položaj njegovog tijela sa prekriženim nogama otkriva i njegovu nedovoljnu duhovnu prisutnost.

Drugi s desna je Tadej koji sa upitnim i zabrinjavajućim pogledom kao i širokim vratom zastupa Bika.

Matej je, kao Blizanac, rastrzan između svojih misli i onoga što se trenutno događa: sjedi, rukama ispruženim na lijevu stranu, a pogled i glava su okrenuti ka Šimunu.

Kao četvrti slijedi Filip. Sa ženskom konstitucijom vrata i mekoćom lica, On je zastupnik Raka, znaka sa elementima žene i vode, koji sa svojom kružnom linijom pokreta tijela izgleda kao da je naknadno naslikan te ima poseban sjaj.

Slijedi zatim Jakov Stariji. U veličanstvenom položaju gospodara, sa jako izraženim prsnim košem i širokim ramenima, predstavlja regiju srca, tj. Lava.

Iza njega je nevjerni Toma, zastupnik racionalnog kritički nastrojenog, zemaljskog znaka Djevice, koji sa visoko ispruženim kažiprstom ukazuje na oprez.

Isus, sa crvenom pozadinom i togom koja leži dijagonalno preko lijeve polovice tijela, davajući lijevom, a uzimajući desnom rukom, čini dinamičnu sredinu cijele slike. On je izvan zodijaka u izvjesnom smislu. Leži između Djevice i Vage – prvog dana jeseni, kad su noć i dan jednaki. Njegov umirujući lik oslikava harmoničan, istostranačni trokut, tj. staru kozmičku sliku o budućem ljudskom obliku (biću, liku).

Ivan, lijevo od Isusa, je jedini od dvanaest Apostola koji je naslikan kao Isus, sa zelenom pozadinom i kafenom togom, koja leži preko lijeve polovice tijela. Harmoniju, kojom Isus zrači svojim pokretima ramena i ruku, Ivan prima svojim zatvorenim ramenom u kružnoj liniji. Također je u tom uravnoteženom držanju Ivan pravi zastupnik Vage, koja u ljudskom tijelu održava ravnotežu između gornjeg i donjeg dijela tijela. Samo je Ivanova glava, inače položena na prsima Gospodina i naklonjena Petru (Strijelcu).

Juda, izdajica (Škorpion) sjedi do Ivana, međutim nekako zatamljen, tako da je njegov profil jedva prepoznatljiv. On je sa desnom rukom zgrabio vrećicu s novcem i pri tome srušio posudu za Sol (simbol Života), a lijeva ruka je ispružena prema Kristu. Juda, zastupa seksualne impulse Škorpiona.

Petar, predstavnik Strijelca, drži nož iza leđa Jude tako da podsjeća na Škorpiona (u napadu ili obrani). čini se, na slici, da nož pripada više Judi nego Petru.

Andrija, Jarac – zemljani znak, skeptično drži svoje kvrgave ruke i krajevi usana kao da kažu: NE! (negativan stav). Kao njegova suprotnost Filip drži obje ruke ispred prsa, dok su kod Andrije ruke ispružene.

Jakov Mlađi je s desnom rukom naslonjen na ramenu svog susjeda, dok je lijevu ruku ispružio prema Petru. Jakov Mlađi, predstavnik Vodenjaka, nije sklon brzom djelovanju, nego je više realan.

* * *

U ove četiri grupe koje čine po tri ćlana, dominira desna strana.

To su Šimun (Ovan), Filipa (Rak), Ivan (Vaga) i Andrija (Jarac), takozvani kardinalni znakovi zodijaka, točke od kojih počinju godišnja doba. Ova četiri znaka imaju jednu izvjesnu početnu snagu, ali nedostaje im izdržljivost.

Koliko nam je već poznato od Steinera, težiste zodijaka leži u Biku, Lavu, Škorpionu, Vodenjaku – Zemlja, Vatra, Voda, Zrak.

Ona su postala četiri temeljna znaka za listu Evanđelista: Luku, Marka, Ivana i Mateja.

Tadej (Bik), Jakob Stariji (Lav), Juda (Škorpion) i Jakov Mlađi (Vodenjak) su nosioci pojedinih grupa. Njihova cijeloukupna pojava, izražajnost, gestikulacija, snažnije djeluje prema Van.

Eberhard K.R.Bergmann

Oznake: znanost


- 09:03 - Komentari (11) - Isprintaj - #

12.12.2014., petak

Mjesta moći

Mesta moći i geosenzitivne tačke

Zemlja je živa. Ova tvrdnja je isto toliko revolucionarna i važna za budući svet koliko je to svojevremeno bila spoznaja da je Zemlja okrugla. Možemo samo pretpostaviti kakvim otkrićima će voditi razumevanje Zemlje kao živog i inteligentnog organizma, ako znamo koliko se svet promenio otkada je prihvatio da je Zemlja okrugla. Sve bi se promenilo, čovek bi konačno shvatio svoje mesto i ulogu u Univerzumu, harmonija i balans bi se nanovo uspostavili u svetu i era Prosvetljenja bi zaista počela.
budaMeđutim, većina ljudske populacije još nije spremna za prihvatanje ove Istine, jer bi tako morali prihvatiti i ogromnu odgovornost za svoje postupke. Zbog toga je naša planeta trenutno bolesna i drhtava. Ona se trese u groznici koju smo mi proizveli, ali još uvek nas drži na svojim skutima, kao majka koja nikada neće odbaciti dete ma koliko ono bilo bezobrazno.

Zemlja, kao i čovek, ima svoje fizičko, ali i energetsko telo. Meridijani kojima njena energija teče, kao i energetski centri na planeti, bili su prepoznavani od strane drevnih naroda i na povoljnim mestima nicale su civilizacije, građeni su hramovi, ljudi su se lečili ili doživljavali prosvetljenje... Vremenom, uz sve veće odvajanje od prirode, čovek je zaboravio na takva mesta i izgubio znanje o značaju koji ona zaista imaju za sve nas.

Ipak, u vremenu Buđenja i Transformacije, postoje ljudi koji su u stanju osetiti tanane vibracije Neba i Zemlje i koji znaju kako aktivirati i pročistiti energetsku mrežu naše planete. Taj rad ima za cilj duhovni razvoj čoveka, njegovo usklađivanje sa prirodom, kao i ozdravljenje same planete Zemlje.

Dejan Dimitrijević je gospodin koji već duže vreme vodi veoma dobro posećena predavanja na Fakultetu za fiziku, čija tema je upravo aktivacija i čišćenje geosenzitivnih tačaka. Iako je po profesionalnoj vokaciji inženjer informatike – programer, on je još osamdesetih godina izučavao radiesteziju, bioenergetiku, psiho-neuro lingvistiku i druge metode iz domena energetskog i duhovnog rada. Kako je još kao dete otkrio da poseduje osetljivost na razne vrste vibracija, Dejan Dimitrijević svoj trenutni rad doživljava kao misiju u kojoj će sigurno istrajati.

energetsko poljeO vibracijama koje nas okružuju on kaže sledeće: „Postoji čista vibracija i ona je dostupna kroz sam način našeg sazrevanja i formiranja. Vibracija je nešto što najprostije rečeno odgovara kvalitetu biosistema. Biopolje čoveka je evolutivno razvijano i kao što nam odgovara čist vazduh, čista voda ili lepo društvo, tako nam odgovara i da boravimo na mestima koja imaju čistu vibraciju.

Postoji mnoštvo takvih vibracija, neke su ovde prisutne, a neke dolaze s vremena na vreme u zavisnosti od astrološkog koda ili od spremnosti pojedinca da primi takvu vibraciju u svoje biopolje. Mi danas kao metod razvoja stabilnosti možemo koristiti određena mesta da bi podigli svoje psihičko stanje, da bi ojačali volju ili veru. Čista vibracija dovodi čoveka u sklad sa njegovim genetskim kodom i to su toliko jake vibracije da u momentu iznegiraju loše oformljen karakter tj. blokade u ličnosti koje su formirane tokom vremena usled sociosfere ili propusta u vaspitanju i obrazovanju.

Na mestima gde postoje takve vibracije disanje se produbi i pojača, ulazi se u stanje kontemplacije i u stanje jednosti sa tim mestom. Kada utihnu naši naučeni modeli ponašanja tada smo jedno sa dušom i ona kontemplira zajedno sa umom, oslobađajući se nepotrebnih sistema, dovodeći nas tako do procesa kristalizacije.“


Znanje o mestima moći je veoma staro i sada se ponovo otkriva. Ono što je interesantno je da mi uz meditaciju i posetu takvim mestima možemo razviti sopstveno biće i primiti potrebne informacije i spoznaje koje su tu vekovima pohranjenje.


ohrid „Mesta moći su sveta mesta na kojima posle napuštanja fizičkog plana svetitelja, tj. prosvetljene osobe, njegova svesnost i duša ostaju trajno i pomažu dalje ljudima. To znači da sve ono čemu je taj svetitelj težio u životu, ka Bogu, ka Istini, ostaje tu kao vibracija. Možda bi zbog toga bolji termin od 'mesta moći' bio 'sveta mesta'. Da bi prosvetljena svesnost (zrela svest) ostala na takvom mestu, na njemu mora postojati određeni preduslov ili već postojeća vibracija.
Ta vibracija nastaje usled kristala koji se nalaze pod zemljom ili podzemnih voda koje u sebi sadrže plemenite metale, kao i usled kosmičkih i geomagnetnih zračenja. Kroz istoriju, razne civilizacije pravile su svoje hramove i svetilišta na takvim mestima što trajno obogaćuje i nadopunjuje kvalitet prisutne vibracije, tj. daje konotaciju ‘svetoga'.

Na mestima moći postoji neka viša namera. Kada se sjedinimo sa vibracijom koja tu vlada, automatski se događa čišćenje svih aura i punjenje visokom vibracijom, što dovodi pojedinca u izuzetno relaksirajući, molitveno-meditativni osećaj. Ljudi posle toga izveštavaju da se mesecima osećaju stabilno, smireno i pribrano“, objašnjava Dejan Dimitrijević.


Da bi se formiralo mesto moći potrebno je, pored zrele svesti prosvetljene osobe i vibracije samog mesta, da postoje i tri vibratorna polja koja su nazvana: polje Stvaraoca, polje Svetlosti i polje Mir.

„Polja su, zbog svojih vibracija, interesantna zrelim svestima i ona ih privuku da posle svoje fizičke smrti tu ostanu. To su tri različite svetlosti, kao kada kroz prizmu propustite snop koji se razlaže na više svetlosnih zrakova. Ta polja vibriraju koherentno i nastaju od samog Stvaraoca. Ona praktično nastaju iz tačke i trajnog su karaktera, mi bi rekli da nastaju ni iz čega i traju zauvek“, objašnjava naš sagovornik.


olimpkristalne svesnostiMesta moći se međusobno razlikuju prema broju zrelih svesti koje se nalaze na njima, kao i prema karakteru informacija i spoznaja koje se tu mogu dobiti. Na nekim mestima borave duhovno orijentisane zrele svesti, dok na nekima borave zrele svesti istaknutih naučnika orijentisanih više ka tehničkim zakonima i racionalnim principima.

Da bi se detaljnije razumelo znanje i čitav koncept o mestima moći, potrebno je vreme i predan rad, kao i uvid u prvobitnu genezu geosenzitivnih tačaka. Mesta moći nisu isto što i geosenzitivne tačke, već nastaju na njima u većini slučajeva, mada uvek ima izuzetaka od pravila. Dejan Dimitrijević nam je pojasnio detalje tog znanja:

„Kada se planeta oformila kao masa koja više nije bila promenjiva, završena je i njena aura i formiranje geosenzitivnih tačaka. Postoji tri grupe senzitivnih tačaka: velike, srednje i male. Znamo za 4 velike senzitivne tačke i one su prečnika 27 km, takođe postoji 70 srednjih geosenzitivnih tačaka i one su 7 km široke i imamo 3.280 malih geosenzitivnih tačaka, a njihova širina je od 9 do 200 m u prečniku. Sve geosenzitivne tačke idu od jezgra Zemlje do oboda njene aure.
Njihov položaj je geografski nepromenjiv, odnosno one se nalaze na istim mestima od kada je nastala planeta, bez obzira na položaj polova i raspored kontinenata. Istorija je pokazala da se uvek na mestima gde su srednje senzitivne tačke nalazi planina, a najčešće su na tim mestima građena i svetilišta raznih civilizacija.

Velike senzitivne tačke nalaze se kod Lamanša, u moru kod grada Perta u Australiji, na samom Arktiku i na 762 km zapadno od Antarktika.

stounhendzSrednja senzitivna tačka je Olimp, kao i deo na Tibetu gde se nalazi planina Kajlaš. Ohrid sa svojih 365 manastira, po jedan za svaki dan u godini, takođe je srednja senzitivna tačka. U ovakvim tačkama dolazi do prelamanja odnosa vreme–prostor usled jakih interakcija magnetnih gravitacionih sila i usled sklonosti ka vibracijama iz sazvežđa Orion, Andromeda i Sirius. Takve tačke su i Bermudski trougao, Sedona u Arizoni i Stonehenge.

Male senzitivne tačke nastaju usled jakih prirodnih zračenja kojima dominira magnetno, kao i usled lekovitih zračenja raznih ruda, kristala i samog središta Zemlje.
Sveukupnost tačaka čini mrežu, odnosno predstavlja glavne tokove Zemljine aure i tela planete. Naš zadatak je da manje geosenzitivne tačke, koje su vremenom oslabile zbog ranjavanja Zemljine aure i kore usled nuklearnih proba i drugih zagađivača, dodatno aktiviramo tako što će se odlaskom na njihovo mesto uz proces molitve i meditacije one očistiti i proširiti. Na ovaj način moguće je raditi isključivo male senzitivne tačke.

Oko 10 senzitivnih tačaka poklapa se sa mestima moći, a uvek je mesto moći na senzitivnoj tački, jer su stari narodi prepoznavali energetska mesta i tu gradili svoje hramove. Trideset posto malih senzitivnih tačaka se poklapa sa istaknutim svetskim kulturnim spomenicima. Takođe, potrebno je očistiti postojeće, kao i napraviti nove mreže između senzitivnih tačaka“, ističe naš sagovornik.

studenicaNa prostoru Srbije postoje veoma moćna mesta. Jedno od njih je i manastir Studenica.
„Sveti Sava je imao savršenu molitvu kojom je uspeo da u hramove koje su gradili Nemanjići ugradi jake vibracije. Studenica je mesto koje je jedno od najmoćnijih u Srbiji i može se smatrati mestom moći, jer tu postoje sva tri polja potrebna za njegovo formiranje – polje Stvaraoca, Svetlosti i Mira“, navodi gospodin Dimitrijević.

Bitno je i napomenuti da mesta moći imaju svoju dinamiku razvoja i da se sama uključuju i pomažu dok se dešavaju molitve na geosenzitivnim tačkama.

„Ponekad zrele svesti pošalju, odnosno konstituišu, svoje vibracije tokom takvih meditacija, pa iskusni meditanti vide ili osete veliki broj zrelih svesti koje su se uključile po svojoj volji da nam pomognu u čišćenju i povezivanju senzitivnih tačaka i njihove duhovno-energetske mreže. Tada učesnici na molitvi kao nagradu ’odozgo’ dobiju i prožimanja sa zrelim svesnostima. Uslovno rečeno, mi se ’podižemo’ do jednog nivoa, a oni ’silaze’, te preko nas u materijalne dimenzije silazi i Duhovna vibracija. No, to sve nije dovoljno da bi se geosenzitivna tačka aktivirala. Za svaku tačku je potrebno kontaktirati i probuditi određene planetarne, tj. kosmičke vibracije i međusobno ih povezati. Zapravo, stiče se utisak da Kosmos redovno traži da učestvuje u ovakim radnjama“, detaljno objašnjava Dejan proces aktiviranja geosenzitivnih tačaka.

Svako od nas je sigurno bio u turističkom obilasku nekog od mesta moći, a da toga nije ni bio svestan. Iako je ta poseta sigurno delovala pozitivno na vas, efekat bi bio mnogo drugačiji da je postojalo određeno predznanje o načinu na koji mesta moći deluju i o njihovoj ulozi. Ako nekada budete posetili crkvu Hagia Sophia (Aja Sofija) u Istanbulu, Afroditinu plažu na Kipru, Sarnat (park jelena) u Indiji, Zid plača u Jerusalimu, Svetu goru na Atosu ili piramide u Gizi, znajte da se nalazite na mestu moći koje je formirano od strane različitih vibratornih polja i zrelih svesti prosvetljenih ljudi. Ostanite malo duže na takvom mestu, pomolite se ili uđite u meditaciju i vaše svetleće telo (duhovno čulo tj. naš razvojni i perceptivni organ svesnosti) će sigurno primiti određene informacije i uvide.

Svi koji bi želeli da saznaju više o ovoj temi mogu posetiti predavanja Dejana Dimitrijevića koja se održavaju jednom mesečno na Fakultetu za fiziku. Zaista, došlo je vreme da nam se drevna znanja vrate i da čovečanstvo konačno prihvati jednostavnu istinu – Zemlja je živa.


-----------------------------------------


Mapa i broj mesta moći:

Zapadna Indija: 4 mesta moći – najstarija grupa na svetu
Istočna Indija: 4 mesta moći

Tibet: 6 mesta moći, glavno se nalazi pored Carske palate u Lasi

Rusija, Kina, Japan: 8 mesta moći; Rusija – 1, u istočnom Sibiru; Kina – 4, Zabranjeni grad u Pekingu je glavno; Japan – 3

Južna Azija i Australija: 14 mesta moći; Šri Lanka – 2, Burma – 2, Malezija – 1, Tajland – 3, Indonezija – 3, Australija – 2, Fidži – 1

Južna Amerika: 15 mesta moći; Bolivija – 3, Peru – 4, Brazil – 1, Honduras – 1, Panama – 1, Gvatemala – 1, Argentina – 1, Čile – 3, Nikaragva – 1

Meksiko: 17 mesta moći

SAD: 2 mesta moći

Kanada: 1 mesto moći

Evropa: 4 mesta moći; Vestminsterska opatija u Londonu, Sikstinska kapela u Vatikanu, Sveta gora u Grčkoj i Hagia Sophia u Istanbulu

Bliski Istok: 5 mesta moći; Egipat – 4, Izrael – 1

Mesopotamija (zona između Tigra i Eufrata): 3 mesta moći; Irak – 2, Iran – 1

Nepal: 3 mesta moći

Južnoafrička republika: 1 mesto moći

-----------

lp, borivoj

http://budan.blog.hr/

Oznake: znanost


- 09:39 - Komentari (10) - Isprintaj - #

04.08.2014., ponedjeljak

Zastrašujuće, reptili su tu uz nas

ZASTRAŠUJUĆE: Stewart Swerdlow objavio imena demonskih 'reptila' iz 13 kraljevskih loza na Zemlji! Provjerite tko su!

Autor: Zrinka K.Datum: subota, 02. kolovoza 2014. u 13:04

Vođa zemaljskih Iluminata naziva se Pindar. Pindar je član jedne od 13 vladajućih iluminatskih obitelji i uvijek je muškarac. Naziv je skraćenica od "Pinnacle of the Draco", također poznato kao "penis zmaja". Simbolično, ovo predstavlja vrhunac moći, kontrolu, stvaranje, penetraciju, širenje, invaziju i strah. Nositelj ovog ranga izvješćuje čistokrvne demonske lidere u unutarnjoj Zemlji.
Nedavna izvješća navode da je Marquis de Libeaux, Pindar, ali to je dezinformacija. Istina je da je trenutni Pindar glava obitelji Rothschild, kao što je to već nekoliko stotina godina.
Smješten je u Njemačkoj, u blizini Frankfurta. U kasnim 1970-im, nadgledao je sestrinski projekt Montauku, nazvan M.A.L.D.A. - Montauk-Alsace-Lorraine Dimenzionalna Aktivacija. Ovaj projekt se nalazi u neposrednoj blizini grada Strasbourga, Francuska, koji je povijesno jednom bio dio Njemačke.

Zanimljivo je da postoji vinarija na istočnom kraju Long Islanda, nedaleko od Montauk Pointa, pod nazivom Pindar Vinogradi. Ovom vinu raste popularnost i stječe međunarodna priznanja. To se lijepo uklapa u plan jer će to područje biti dio glavnog područja četvrti Zemlje/Ujedinjenih naroda u Kraljevskoj Državi! Crveno vino je simbol krvi uzete od strane Reptila. Vino može postati posvećeno kao što se to čini u Rimokatoličkoj crkvi, gdje je vino zamjena za krv u ceremoniji.

Iluminati su ovdje na zemlji uspostavili piramidalnu strukturu kontrole identičnu sustavu koji postoji u Draco carstvu. Piramida s reptilskim okom, kakva se nalazi na američkoj novčanici od jednog dolara, je simbol ove strukture. Oko je "kapa" na piramidi, čime se objašnjava zašto je vrh originalne površine Velike piramide u Egiptu od čistog zlata. Pindar predstavlja zlatnu kapu na piramidi. Sljedeći sloj na piramidi predstavlja 13 vladarskih obitelji.



One su:

Rothschild (Bauer or Bower) – Pindar
Bruce
Cavendish (Kennedy)
De Medici
Hanover
Hapsburg
Krupp
Plantagenet
Rockefeller
Romanov
Sinclair (St. Clair)
Warburg (del Banco)
Windsor (Saxe-Coburg-Gothe)



Svaka od 13 vladajućih obitelji dobila je dio Zemlje i/ili određenu funkciju koju moraju ispuniti. Te pojedine funkcije uključuju globalne financije, vojnu tehnologiju/razvoj, kontrolu uma, religije i medije.

Svaka od 13 vladajućih obitelji također ima Vijeće od 13 članova. Broj 13 ima veliko značenje za njih. Oni znaju da postoji 12 vrste energija koje prolaze kroz 10 aspekata Boga-Uma. Sveukupnost 12 energija jednaka je 13. energiji. Ovo se smatra najmoćnijim znanjem. Oni također znaju da postoji 13 znakova zodijaka, a ne 12. Skrivali su stoljećima 13-ti znak jer je to znak Zmaja. Skrivaju i kvalitete i osobine ovog znaka da bi izbjegli shvaćanje demonskog uma.

Sljedeći sloj čine obitelji koje podržavaju Pindara i 13 vladajućih obitelji. Dok su svi članovi 13 vladajućih obitelji promjenjivih oblika, svi članovi 300 pratećih obitelji nisu. Međutim, svi imaju visok postotak demonske/reptilske DNK.

Oni su poznati kao "Komitet 300". Među njima ima zapaženih imena kao Agnelli, Balliola, Beale, Bell, Bouvier, Bush, Cameron, Campbell, Carnegie, Carrington, Coolidge, Delano, Douglas, Ford, Gardner, Graham, Hamilton, Harriman, Heinz, Kuhn, Lindsay, Loeb, Mellon, Montgomery, Morgan, Norman, Oppenheimer, Rhodes, Roosevelt, Russell, Savoy, Schiff, Seton, Spencer, Stewart / Stuart, Taft, Wilson i mnogi drugi.

Komitet 300 koristi mnoge poznate institucije kako bi ostvarili svoje ciljeve, uključujući i Vijeće za vanjske odnose, Bilderburger, Trilateralnu komisiju, Rimski klub, Kraljevski institut za međunarodne poslove, mafiju, CIA, NSA, Mossadom, tajne službe (SS), Međunarodni monetarni fond, Federalne Rezerve, Interpol i ostale. Sve su to privatne organizacije ili korporacije postavljene kao javne službe, ali to je daleko od istine. Iluminati također stvaraju umjetne države da nastave svoje ciljeve. Primjeri za to su Sjedinjene Američke Države, Švicarska, Kuvajt, Sovjetski Savez, Panama, Izrael, Italija, Jugoslavija, Velika Britanija, većina Crne Afrike, sve arapske zemlje i sve države Srednje i Južne Amerike. Ovi narodi su stvoreni da se nagomilaju bogatstva za vladajuće obitelji i njihove pristaše, za skrivanje i zadržavanje bogatstva i za stvaranje nestabilnih uvjeta potrebnih za početak rata ili povećanje vojnih proračuna.

Švicarska je nastala kao neutralni bankarski centar, da bi iluminatske obitelji imale sigurno mjesto za svoja sredstva, bez straha od uništenja od ratova i znatiželjnih očiju. Sjedinjene Američke Države su osnovane s 13 kolonija, po jedna za svaku od iluminatskih obitelji. Izvorna zastava imala je 13 zvijezda i još uvijek ima 13 pruga. Orao, simbol SAD-a, drži 13 strijela u svojim pandžama.

Sjedinjene Države su zapravo korporativna imovina tvrtke Virginije koja je osnovana u 1604. u Engleskoj s izravnim angažmanom Rothschilda. Njihove financije su bile potrebne za financiranje istraživanja i eksploataciju sjevernoameričkog kontinenta.

Imovina Virginia Company, uključujući i SAD, nalazi se u vlasništvu Svetog Rimskog Carstva preko Vatikana. To se dogodilo 1213. kada je kralj James dao svu englesku imovinu reptilskom Papi.

Amerika nije dobila ime po Amerigu Vespucciju, kao što se uči u školi. Iluminati nikada ne bi dva kontinenta nazvali po talijanskom crtaču mapa. Ime je zapravo kombinacija riječi: "Am" je hebrejska riječ za "narod", "Ame" je također naredbeni oblik španjolskog / latinskog glagola "voljeti", "Eri" ili "ari" je hebrejski naziv za "lava", "Rica" je ženski oblik španjolske riječi za "bogat", "Ka" je drevna egipatska riječ za dušu, ili silu duha unutar tijela. Drevni hebrejski/egipatski prijevod kaže - "Ljudi lava s duhovnom snagom."

Godine 1776., stvaranje SAD-a kao neovisne nacije podudaralo se s javnom izjavom o postojanju iluminatske organizacije od strane člana Adama Weishaupta u Bavarskoj. Čini se da je Mr. Weishaupt odlučio stvoriti organizaciju sastavljenu od europske elite kako bi uzdigao čovječanstvo. Naravno, to je bio dio globalne svečanosti Iluminata. Stvaranje SAD-a i organizacije Iluminata su umjetni početci za javnu potrošnju. SAD su bile samo uređaj koji se iskoristio kako bi se Iluminate uvelo u javno prihvaćanje. Trenutni članovi Iluminati vjeruju da je Adam Weishaupt izgledao kao George Washington, i da je zapravo Weishauptsova slika ta koja se pojavljuje na novčanici od jednog dolara.

13 vladajućih iluminatskih obitelji stalno su u borbi za kontrolu između svojih redova. Tijekom tog razdoblja, španjolski, britanski, francuski Iluminati, svi su se borili za pobjedu i kontrolu nad Sjevernom i Južnom Amerikom. Rothschildi su zadržali ove iluminatske frakcije u skladu slanjem najamnih vojnika koji će pratiti stanje. Čelnici su uživali u ovim ratnim igrama, na stotine tisuća izgubljenih života je bilo bez značaja za njih. Manifest Destiny SAD-a stvorena je kako bi proširili teritorij Arijaca na štetu nativne populacije. Kao i uvijek, Iluminati nastoje uništiti autohtone narode i njihove kulture. Željeli su uništiti njihovo znanje o Bogu-Umu, kao i mogućnost da će starosjedioci širiti ove informacije drugima. Posebno je bilo važno eliminirati autohtone kulture s drevnim znanjem Atlantide i Lire.

Rothschildi su bili agresivno uključeni u trgovinu robljem iz Afrike, uvoz robova u Sjevernu i Južnu Ameriku, kao i na Karibe. Nisu uvozili crnce iz istočnih područja Etiopije ili Sudana, gdje su bili smješteni potomci Solomona, već su se koncentrirali na zapadnu i središnju Afriku. Ta područja su imala čistu mješavinu Anunnakija i majmunske genetike, programiranje poželjno za Iluminatsku agendu. Rothschildi su odlučili da će dijeljenjem SAD kolonija udvostručiti svoju dobit. Tako su politički stvorili i financirali građanski rat. Građanski rat je bio zapravo globalni ceremonijalni ritual da bi ropstvo doveli na sljedeću razinu. Namješteno je da pobjedi Sjever i tako se javno ukinulo ropstvo. Najbolji robovi su oni koji ni ne znaju da su robovi, to umanjuje bunt i otpor. To je stanje neposredno nakon građanskog rata, crnci na Jugu su još uvijek robovi. Segregacija i dalje postoji, samo zamaskirana.

Od građanskog rata, i drugi ratovi su ukorijenili trend prema globalizaciji. Španjolski-američki rat stavio je veći dio Zemljine površine pod američku jurisdikciju prema potrebama Iluminata. Prvi Svjetski rat bio je osmišljen kako bi promijenili kartu Europe kao i za testiranje klica i kemijskog ratovanja za buduću uporabu. To se podudarilo sa svjetskom gripom dizajniranom kako bi se smanjila globalna populacija, radi lakše kontrole. Također su se postavili temelji za ulogu Njemačke u sljedećem ratu. Drugi svjetski rat je bio test za konačnu globalizaciju i projekt istrebljenja. Također je dizajniran za testiranje kontrole uma korištenjem fluorida, za eksperimentiranje s robljem u logorima i proučavanje razvoja otpornosti i za poučavanje masa o špijunaži.



Drugi svjetski rat donio je tri primarna cilja Iluminata:

Prvi cilj je da bio da se u javnost iznese skriveni iluminatski simbolizam, iz podzemnih utvrda u Tibetu i Egiptu, kao što su Svastika i ankh.
Drugi je bio stvaranje države Izrael kao temelja nove svjetske religije.
Posljednji je bio stvaranje nuklearnog oružja u sklopu iluminatske globalne svečanosti.

Tijekom Drugoga svjetskoga rata, Nijemci su pomogli usavršiti "seksualno roblje" kao sredstvo za prijenos informacija među elitom. Oni mogu biti muški ili ženski, i seksualno su programirani pomoću Wilhelm Reich postupaka, koji su ilegalni u Sjedinjenim Američkim Državama, ali ih koriste Iluminati i vlade. Ovo seksualno roblje u sebi nosi poruke ili funkcije koje su im umetnute kroz razne seksualne činove i droge, i aktiviraju se ponavljajući isti spolni čin s osobom koja je cilj. U posljednjih nekoliko godina, nekoliko žena je tvrdilo da su bile seksualni robovi globalno priznatih političkih figura.

Do kraja Drugoga svjetskoga rata, jedan od tri glavna cilja je postignut, nuklearna eksplozija koja se dogodila 1945. na 33. paraleli kao test za nuklearni napad na Japan. Ova eksplozija je bila simbolična, predstavlja istovremeno stvaranje i uništavanje tvari i energije.

Godine je također bila simbolična, u numerologiji, 1 + 9 = 10, što predstavlja 10 aspekta Boga-Uma. Broj 10 se razdvaja na 1 + 0 = 1, što predstavlja novi početak. Nastavljajući, 4 + 5 = 9, predstavlja kraj jednog ciklusa. Simbolično, cijeli događaj predstavlja kraj ciklusa i pripremu za novi početak. Osim toga, cilindar, koji sadrži materijal još uvijek nije objašnjen od strane vlade. Ovaj cilindar je izrađen od čistog čelika i navodno je bio istih fizičkih dimenzije kakve se opisuju u Kabali za stvaranje Golema. Kabala je drevna hebrejska metafizika koju Iluminati koriste tisućljećima. Golemi su umjetna bića koje se koriste kao snažno roblje. Vrlo je vjerojatno da je to bio simboličan ritual za stvaranje društva Golema. Drugi svjetski rat je također omogućio europskim i američkim Iluminatima da unište želju japanskih Iluminata za globalnom dominacijom. Japanska kraljevska obitelj, koju zastupa car Hirohito, uvijek je bila izopćena kao ne-legitimna od strane vladajućih 13 obitelji. Japanci tvrde da su izravni potomci Lemurije, čistokrvnih reptila. Europski i američki Illuminati tvrde da su japanski Iluminati potomci niže vrste u Draco hijerarhiji, koja se smatra klasom radnika bez političke moći ili utjecaja. Općenito, 13 vladajućih obitelji smatraju da su svjetla koža i kosa karakteristika elite.

Dana 17. siječnja 1994., Japan je poslao seizmički događaj u Kaliforniju. Točno godinu dana kasnije, 17. siječnja 1995. grad Kobe u Japanu je seizmički uništen. Kobe je dom japanskog centra elektromagnetskih naoružanja. Europski/američki Iluminati to neće tolerirati, uništenje Japana i njihove kraljevskoj obitelji će se nastaviti u narednim mjesecima.

Svake godine Iluminati održavaju sastanke za planiranje događaja u narednoj godini za ostvarenje svog glavnog cilja, globalne kontrole i dominacije, formuliranog tisućljećima prije. 1850-ih, oni su istaknuli svoj ciljani datum za potpunu dominaciju s agendom pod nazivom Plan 2000. Od tada je revidiran na 2003.

Fijasko izbora Georgea W. Busha mlađeg je ključni znak da su na cilju. Javna lekcija američkih predsjedničkih izbora 2000. je u tome da građani ne glasaju za bilo koga! Čak je i Iluminatima sada jasno da sve teže skrivaju svoje planove.
Izvor:Nexsus svijetlost/ Izvadci iz knjige: 'Blue Blood, True Blood: Conflict & Creation', autor Stewart A. Swerdlow/Humans are free


-----------

lp, borivoj

http://budan.blog.hr/

Oznake: znanost


- 16:06 - Komentari (8) - Isprintaj - #

19.07.2014., subota

Nikolu Teslu je ubio Otto Skorzeny!

Nikolu Teslu je ubio Otto Skorzeny!

Veljača 16, 2012

Gospodin Vojislav Milošević je napisao tekst o samrtnom priznanju Otta Skorzenyja za online tiskovinu Veterans Today, kojeg prenosimo u cijelosti. Nikola Tesla je bio jedna od najvećih i najnadarenijih ljudi na planeti. O urođenom geniju Nikole Tesle se puno puta naširoko pisalo, tako da nema potrebe da dodamo išta više o Teslinom životu, briljantnosti, vizijama i postignućima.

Ukratko, Tesla je bio nevjerojatan, intuitivan, kreativni genije koji je, među mnogim stvarima, otkrio naizmjeničnu električnu energiju (koja u stvari pokreće moderan svijet), radio (Za čije je navodno otkriće Marconi pobrao nezasluženu slavu.).

Moderni biografi Teslinog života i djela dodijelili su mu nazive: „oca fizike“ čovjeka koji je „osmislio XX stoljeće“ i „sveca zaštitnika moderne elektrifikacije.“

Većina njegovog životnog rada se zasnivala na besplatnoj energiji, za koju je Tesla imao viziju da se bežično prenosi zrakom ili kroz samu Zemlju bez potrebe za strujovodima – no unatoč godina pokušaja, on nikada nije uspio osigurati potreban novac kako bi postigao ostvarenje svoga sna.

Već dugo kruži glasina o tome kako je Tesla otkrio i osmislio značajan boj električnih i elektroničkih naprava koje su bile dekadama ispred svog vremena i kako su iste bile od posebnog interesa za vojsku i tajne službe SAD-a. Tesla je patentirao oko 300 naprava u 25 zemalja, mnogi od tih patenata su imale dalekosežne primjene i važnost.

Vijest o Teslinom ubojstvu je do mene došla nakon što sam poslušao Youtube prezentaciju u kojoj Eric Berman priča Gregu Syzmanskiju kako je otkrio da je njegova bivša djevojka bila kćer bivšeg nacističkog komandanta Otta Skorzenyja, te da je tako sasvim slučajno imao priliku sresti se s ostarjelim Skorzenyjem koji je godinama živio u SAD-u, radeći kao stolar s novim identitetom koji mu je omogućila CIA nakon II Svjetskog Rata.

Berman (koji ponekad koristi pseudonim Eric Orion) je dobio puno priznanje Skorzenyja, koji se približavao kraju svog života, i koji mu je dao punu kutiju za cipele sa stotinama fotografija koje podupiru njegove tvrdnje.

Među brojnim važnim otkrićima, Berman je čuo od Skorzenyja da je on osobno ugušio Nikolu Teslu 06.01.1943., te da mu je tada u ubojstvu asistirao njegov nacistički kolega Reinhard Gehlen. Tesla je tada imao 86. godina.

Prema izjavama Skorzenyja, on i Gehlen su uspjeli namamiti Teslu dan prije umorstva da im otkrije detalje njegovih najvažnijih otkrića. Nakon što su ga ubili, ispraznili su cijeli sadržaj Teslinog sefa i sve što su od tamo ukrali su predali Hitleru. (Opaska; SAD je ponovno došla u posjed ovih dokumenata kroz operaciju Paperclip ili operacija spajalica, na kraju II Svjetskog Rata.)

Na slici vidite Otta Skorzenyja ubojicu iz redova: SS/Grupe Odessa, no služio je i kao CIA-in glavni špijun i ubojica. Otto Skorzeny s Adolfom Hitlerom. Desno je Reinhard Gehlen.

Na slici vidite Otta Skorzenyja ubojicu iz redova: SS/Grupe Odessa, no služio je i kao CIA-in glavni špijun i ubojica. Otto Skorzeny s Adolfom Hitlerom. Na desnoj slici je Reinhard Gehlen.

Otto Skorzeny je bio Hitlerov ubojica i tjelohranitelj, jedan je od mnogih nacista koji su se infiltrirali u SAD nakon II Svjetskog Rata kroz operaciju Paperclip, na isti je način u Ameriku stigao i Reinhard Gehlen, koji je kreirao CIA-u i BND (Tajnu službu Zapadne Njemačke.).

Hanna Reitsch, žena pilot, koja je po Skorzenyjevim riječima spasila Hitlera.

Iako se u javnosti mislilo da je Skorzeny umro 1975. u Španjolskoj, on se u javnosti ponovno pojavio 1999. Otto Skorzeny je objasnio kako je (unatoč povijesnim knjigama i informacijama koje je servirala CIA) pomogao Hitleru da pobjegne u Austriju u zrakoplovu kojim je upravljala žena pilot Hanna Reitsch.

„Hitler nije umro počinivši samoubojstvo,“ rekao je Skorzeny. „Ubijen je njegov dvojnik, tako što su ga upucali između očiju, i zubarski karton dokazuje kako to nije Hitler. Amerikanci su tu informaciju držali u tajnosti jer su bili zabrinuti da bi istina mogla razgnjeviti Ruse.“

Unatoč prepirkama o Teslinom podrijetlu, Tesla, Srpske nacionalnosti, je rođen u Smiljanu u Lici, 10.07.1856., u regiji Austrougarske (Vojne Krajine – Austrougarske, koja je 1881. pridružena Banovini Hrvatskoj kao Ličko-Krbavska Županija. Op. Ur.), u kojoj je tada živjelo većinom Srpski živalj, a koja se danas nalazi u modernoj Hrvatskoj.

Tesla je bio sin pravoslavnog svećenika koji je došao do mjesta nadbiskupa, Tesla je imao mogućnost čitati o mnogim temama zahvaljujući očevoj osobnoj biblioteci. Kao mladi dječak, pratio je svog oca na putu u Rim, gdje je imao prilike čitati mnoge manje poznate radove i knjige koje su se nalazile u Vatikanskoj znanstvenoj knjižnici.

Nakon što je završio studije inženjerstva i fizike na Politehničkoj školi u Gracu , Tesla je nastavio svoje školovanje na Sveučilištu u Pragu. Od početka je pokazao nevjerojatnu sposobnost u rješavanju mehaničkih i znanstvenih problema, naročito u dijelu elektriciteta i aplikacija proizvodnje električne energije.

Mladi Tesla i njegova Austorugarska putovnica.

Nakon što je radio u podružnici Edisonove Telefonske Kompanije u Budimpešti, Parizu i drugim gradovima Europe, Nikola Tesla je krenuo u Ameriku da bi se sreo s čovjekom koji mu je osigurao prvi posao, to jest s Thomasom Edisonom.

Tesli je bilo teško raditi za Edisona (zbog toga što Edison nije održavao svoj dio financijske pogodbe), no uskoro je Tesla uspio pronaći financijere za svoje projekte, istraživanja i nova otkrića.

Financijeri kao što je John Pierpont (J.P.) Morgan, George Westinhouse i Jacob Astor su bili među ljudima koji su vidjeli potencijal u Teslinom pionirskom istraživanju kako bi mogli unovčiti njegova tehnološka otkrića na polju elektriciteta, bežične komunikacije i fizike.

Jedini oficijelni dokument o Teslinom dolasku u SAD je onaj iz luke New York, datuma 07.04.1882., u kojem stoji da je 25-godišnji Tesla stigao u istoimenu luku brodom SS Nordland, te da je iz Europe krenuo iz luke Antwerpen. On je na ovo putovanje krenuo nakon što je predavao u Parizu.

Tesla je u New York stigao kao „radnik“ iako bi ova klasifikacija teško mogla odgovarati čovjeku koji je postao najpoznatiji izumitelj u ljudskoj povijesti, s preko 700 patenata koji su njegovo životno djelo.

Njegova tehnološka otkrića su zasigurno skrenula pažnju osoba gladnih moći i dominacije nad svijetom.

U velikom su dijelu Tesline inovacije i karijera bili isključni iz povijesnih knjiga jer su njegovi patenti ukradeni i nakon toga korišteni kao oružje.

Tesla u laboratoriji u Colorado Springsu.

Nama nikada nije dozvoljeno da saznamo o supresiji Teslinih naprednih znanstvenih otkrića, niti nam je dozvoljeno da saznamo koje su osobe profitirale iz krađe njegovih radova – točnije da otkrijemo tko su ljudi koji su orkestrirali takvim zlim planom.

Iako je puno toga pisano o Teslinim uspjesima i padovima, malo tko je detaljno opisivao što se događalo iza scene financijskih aktivnosti koje su dovele do nacističke zavjere kako bi došli do Tesline tehnologije i tko je u zašto plaćao razvoj takvih tehnologija.

Mnogi od Teslinih patenata su došli u ruke nacista između dva svjetska rata. Na koncu se Tesla parnicama trebao boriti za svoje vlastite patente.

Iako je Nikola Tesla uspio dobiti većinu tih parnica za pravo patentiranja, njegovi su izumi i tehnologije bilu konstantno kradeni i prodavani nacističkoj Njemačkoj i drugim stranim vladama, tako da on nikada nije mogao ostvariti financijski uspjeh koji mu je s pravom pripadao.

Kroz cijelu karijeru Tesli su drugi upropaštavali njegov rad i imovinu, i to je uglavnom prolazilo neopaženo. U vrijeme smrti (prema riječima njegovog ubojice Skorezenyja) na dan 06.01.1943., Tesla je u biti urmo u potpunoj bijedi, to jest bez prebijenog novčića.

Na pravoslavno badnju večer, Teslu su pronašli mrtvog na krevetu, obučenog u svečano odijelo, ruku prekriženih na grudima. Govorili su kako je ovaj čovjek velikog uma, vjerojatno predosjetio smrt, zbog toga je obukao svečano crno odijelo, prije nego li je izdahnuo. To je nevjerojatna laž i svojevrsna „Nemoguća Misija“, čak i za tako veliki um kao što je bio Teslin.

Ovo je samo još jedan dokaz da je ubijen, i da su ga njegove ubojice obukli u svečano crno odijelo, ostavljajući ga na krevetu nakon što su ga umorili! Njegove ubojice: Otto Skorzeny i Reinhard Gehlen. Uspjeh Nikole Tesle u otkrićima novih tehnologija nije prošao nezapaženo od strane mnogih velikih industrijskih kapitalista i različitih vlada svijeta.

Teslin se pepeo čuva u pozlaćenoj kugli, njegovom omiljenom obliku.

U stvari, mnogi njegovi izumi su dalje razvijani kroz tajne vladine programe koji su nastali nakon izuma naizmjenične struje, elektro-magnetske energije, električnih motora, generatora, zavojnica, radio transmisije, tehnologije za pohranu električne energije i tehnologije bežične komunikacije.

Pošto je Tesla često bio duboko fokusiran na svoja istraživanja u zabačenim laboratorijima, nadgledanje Teslinih pravnih poslova je bilo u rukama najbližeg suradnika, Georgea H. Scheriffa.

Scheriff je često savjetovao Teslu o neriješenim patentima, ugovorima, parnicama, poslovnim prijedlozima, javnim prikazivanjima i financijskim poslovima.

Kao što to obično biva sa svakim pouzdanim suradnikom, Scheriff je često stajao uz Teslu u njegovim usponima i padovima i financijskim noćnim morama, ponekad je čak i tražio dodatno kreditiranje za hotel Waldorf-Astoriu u kojem je Tesla često obitavao, ili mu je osiguravao direktan upliv novca za istraživanja koja je Tesla trebao po ugovoru obaviti.

Pri kraju svoje karijere, Tesla je deložiran iz Waldorfa zbog neplaćenog računa koji je iznosio, za ono vrijeme, velikih, 2000 dolara.

Dok je Tesla radio na tajnom projektu vlade SAD-a u Colorado Springsu, Scheriff je komunicirao s Teslom o njegovom poslovnom i novčanom stanju. Tesla je tada govorio o boljoj budućnosti i skorom financijskom uspjehu i kako ga je Scheriff stalno upozoravao o nedostatku novaca. Tesla je počeo sa konstrukcijom tornja za bežični prijenos energije “Wardenclyffe,” u Shoreham, Long Islandu, s novcem koji je investirao J.P. Morgan.

Teslin toranj.

Kada je Morgan otkrio da će toranj besplatno prenositi električnu energiju i radio valove, on je otkazao projekt i naredio rastavljanje tornja i prodavanje svih njegovih dijelova u staro željezo. Morgan nikako nije želio da Amerikanci dobivaju besplatnu električnu energiju, radio i televiziju.

Tesla je bio shrvan, kada je čuo vijest, no nastavo je na radu novih izuma. Unutar dokumentacije Rockefeller Connection Recordsa stoji da je Battery Place broj 17. to jest zgrada Whitehall bila vlasništvo Franka Rockefellera koji je sa svojom braćom Williamom i Johnom D-jem posjedovao mnoge kompanije s uredima koji se tamo nalaze.

U istoj se zgradi nalazila uprava International Longshoremen’s Association (ILA), a bavila se različitim poslovima, od nafte, rudarstva i posjedovanja drugih kemijskih kompanija.

Također su posjedovali kompaniju Union Sulphur, koju je vodio Njemački kemičar Herman Frasch koji je patentirao metode ekstrahiranja sumpora i petroleja. Frasch je također radio za John D. Rockefellera u Standard Oilu, koja je razvijala slične metode ekstrakcije.

Frank Rockefeller je također bio investitor Buckeye Steel Castinga iz Columbusa u Ohiou. Buckeye je proizvodio automatske spojnice i šasije za vagone vlaka koje su posjedovali Harrimans, Rockefellersi i J.P Morgan i na koncu Samuel Prescott Bush koji je od generalnog menadžera postao predsjednik kompanije nakon što je vlasnicima priskrbio ogromnu dobit.

Samuel P. Bush je u suradnji s Rockefellerima došao do pozicije direktora Odbora Ratne Industrije s kojom je uspio kreirati ugovor s Remington Arms za vrijeme rata, sve to zahvaljujući Percy Rockefelleru. „Vjeran“ suradnik Nikole Tesle, kojeg je nekada oslovljavao s „knjigovođa“ ili „tajnik“ George Scheriff je radio za Union Sulphur.

U normalnim situacijama ovo ne bi stvaralo nikakvo zvono za uzbunu, no ako se uzmu u obzir sve ekonomske neprilike u kojima se Tesla stalno nalazio onda je to potpuno drugačije. Scheriff je imao svako pravo da svojoj obitelji osigura normalan život. To je bio „Američki način života.“ No ako pažljivo promotrimo Union Sulphur Co. Onda ćemo otkriti kako je netko tu bio varan i prevaren, a to je Tesla, Scheriff je bio sama srž ove prevare.

Tko je bio George Scheriff? Ili još bolje tko je bio George H. Scheriff stariji? Ne postoje legalni zapisi i dokumenti o Georgeu H. Scheriffu, niti da je on rođen ili da je on živio u SAD-u krajem XIX vijeka do 1925., pa ipak taj George Scheriff je bio asistent/knjigovođa Nikole Tesle.

Jednina fotografija u javnim datotekama s ovjekovječenim Georgeom Scheriffom je ona banketa Radio Inženjera iz 1915. godine. Tesla stoji na nogama, u sredini, najviši je os svih. Scheriff se nalazi također u istom redu na desnoj stani slike, jedini je od ljudi koji stoje, a da mu se vide ruke.

(Recimo, da je Scheriff rođen u Njemačkoj, bi li to na svu ovu misteriju bacilo malo više svijetla? Vjerojatno bi, da postoje takvi dokumenti, no poznato je da su takvi ljudi koju su radili za nacističku stranku uglavnom imali sve dosjee i podatke o svom podrijetlu uništene i izbrisane – no nakon što dalje ispitamo ovu nepoznanicu i nakon što dalje pročitate ovaj tekst otkrit ćete da i te kako ima veze s obitelji Bush.)

Ukratko, Otto Skorezny je tvrdio kako je pravi identitet Georgea H. W Busha, u stvari George H. Scheriff mlađi, te da je on sin ilegalnog imigranta iz Njemačke, Teslinog knjigovođe/asistenta Georgea H. Sheriffa starijeg.

Ovo vrijedi više od tisuću riječi: No to nije jedina bomba koju je Otto Skorzeny izbacio iz sebe tog dana 1999., Skorzeny je iza sebe ostavio punu kutiju cipela s fotografijama koje su pokrivale više od 60. godina njegove povijesti, među njima su bile osobne fotografije Skorzenyja, on ih je sve opisao Bermanu do u detalje.

Cijeli niz fotografija pokazuje mladog i nadmenog Skorzenyja u punoj ratnoj uniformi nacističkog SS-a, snimljen je i do svoga Fuhrera Adolfa Hitlera. U toj kutiji su i fotografije Reinharda Ghelena (SS ubojice i špijuna), doktora Josepha Mengelea (Anđela Smrti), Martina Bormmanna (Hitlerovog pomagača i SS ubojice).

Eric „Orion“ Berman je u intervjuu kojeg je dao uživo za Republic Broadcasting Networku 17.01.2006. detaljno objasnio sljedeće:

„Skorzeny j umro 31.12.1999. Njegovo tijelo je kremirano, imam kopiju njegove smrtovnice, i vidio sam njegovo pepeo. Nakon rata, on je pomogao Georgeu Bushu da utemelji CIA-u kroz operacije Paperclip i ODESSA.“

Berman je napomenuo kako je Skorzeny oslobođen od optužbi na suđenju nacistima u Nurenbergu i da je on u CIA-u uspio ubaciti preko 50 tisuća nacističkih ratnih zločinaca, te da u SAD nisu samo dovodili raketne znanstvenike nakon II Svjetskog Rata.

Berman je Skorzenyja opisao kao vrlo fokusiranog i lucidnog starca od 90 godina, i da je u tim godinama još uvijek bio jako mobilan. Tvrdi da je mogao bez problema šetati uokolo i da je imao impresivnu pojavu i najveće ruke koje je ikada vidio u životu. Bio je visok 193 centimetra, što je visoko i za današnje standarde.

Kada su Bermana zapitali kako je moguće da mu je Skorzeny povjerio takve informacije, on je odgovorio sljedeće:

„Hodao sam s jednom od njegovih kćeri. Kao prvo moram reći da je on jasno znao da sam ja Židov. Ja sam iskren momak, i on je smatrao kako ću ja zaista pokušat uraditi nešto po njegovom pitanju i kako ću ga iznijeti pred pravdu, kako ću napravit nešto po pitanju nacističkog ratnog kriminalca.

Njegov cilj je bio …. On je mislio da su ga zeznuli Bushevi to jest George Bush za velike sume novca tijekom svih ovih godina. Ovo je bio njegov pokušaj da se konačno s njima obračuna.“

U Tesla Tech Inc. Magazinu broj četiri, od 03.08.2006., je izašao biografski tekst o Nikoli Tesli, pod nazivom: “Extraordinary Technology,” (Nevjerojatna tehnologija), u njemu je Dustin Wallace pisao o Teslinom djetinjstvu, o nekim njegovim izumima i njegovim posljednjim danima života. Wallace piše na stranici 21-22 slijedeće:

„Članovi kraljevske obitelji predratne Jugoslavije su se susreli s Teslom u jesen 1942. No ipak s Teslom se srela i tajnica Charlotte Muzar, ona je nakon susreta s Teslom izjavila kako joj se čini da neće preživjeti narednu noć. Jedan drugi Teslin prijatelj Kenneth Swezey je posjetio Teslu u isto vrijeme i primijetio kako se Tesla hrani samo s malo Nabisco keksa i toplog mlijeka.

Bilo je sasvim očigledno da se Tesla približava kraju života. Do kraja prosinca 1942., Tesla je počeo niz susreta s agentima vlade SAD-a kako bi s njima podijelio neke od svojih najdelikatnijih otkrića. Ti su ljudi uzeli mnoge od njegovih dokumenata kako bi ih snimili na mikrofilmove.

Otto Skorzeny i Adolf Hitler, u donjem lijevom kutu vidite Skorzenyja u poznim godinama kao građanina SAD-a.

„04.01.1943., Teslu je zadnji put posjetio njegov „vjerni asistent“ George Scheriff, nakon toga su Teslu pronašli mrtvoga na krevetu njegove hotelske sobe u jutro 08.01.1943. On je umro negdje u ta četiri dana između otkrića njegovog mrtvog tijela i posjete Scheriffa.

Tekst nastavlja dalje ovim podacima: „Nakon Tesline smrti, Ured SAD-a za Vlasništvo Stranaca ili „United States Office of Alien Property“ je pod instrukcijama FBI-ja konfiscirao sve Tesline dokumente i njegove osobne stvari. Ovo je bio jako interesantan manevar ako se uzme u obzir da je Tesla bio američki državljanin.“

Značaj ovog naoko benignog opisa Teslinih zadnjih dana života i intervencija koje su uslijedile nakon njegove smrti nas dovode u direktnu vezu s navodima Otta Skorzenyja. Kako je sam Skorzeny detaljno objasnio Bremanu njegove veze s H. W. Bushom (Georgeom H. Scheriffom mlađim) u organiziranju CIA-e tako što su apsorbirali nacističke SS agente on je sam priznao: „Da je zajedno s Reinhardom Ghelenom ubio Nikolu Teslu 06.01.1943., tako što su ga zadavili/ugušili.“

Prije samog ubojstva Skorzeny i Gehlen su „Naširoko i detaljno pričali s Teslom o njegovim najnaprednijim tehnologijama i nakon ubojstva su ukrali nacrte Teslinih najboljih i najtajnijih izuma.“

S pravom se pitamo da li su to „vladini agenti“ o kojima je pisao Dustin Wallace? Tajming posljednjeg posjeta Georgea Scheriffa Nikoli Tesli je također iznimno sumnjiv.

Skorzeny nije stao samo na ovim otkrićima koja su mu „olakšavala dušu.“ On je opisao veze s Frankom Edwardom P—–, iz južne Floride (Breman tvrdi da neizdavanjem cijelog prezimena štiti Skorzenyjevu kćer), te veze s Reinhardom Ghelenoim to jest Hankom Janowiczem iz Waynea, N. J., i Doktora Josepha Mengelea to jest Stevena Rabela.

Berman je na to rekao sljedeće:

„Gehlen je FBI upozorio o Skorzenyju koji je otkrio svoj pravi identitet i lokaciju, nakon toga se Gehelen (Janowicz) skrio. Mengele (Rabel) je uz pomoć serije hormonskih injekcija koje usporavaju starenje, crne perike i „kanibalizma“ održao svoj mladenački izgled.“

Nakon što je istražio i potvrdio neke od Skorzenyjevih navoda, Berman je kontaktirao Ministarstvo Pravosuđa SAD-a kako bi ih obavijestio da se određeni nacistički špijuni kriju unutar određenih frakcija tajnih agencija SAD-a, naročito unutar CIA-e. „Moje misli su bile, da trebam ove tražene naciste, ratne kriminalce, ubojice iz holokausta i teroriste dovesti pred lice pravde.

Želio sam kontaktirati vladu SAD-a i reći im: „Hej ljudi, oni su još živi.“ Želio sam pravdu. To je bila moja jedina namjera. Prvotno sam pokušavao kontaktirati Elija Rosenbauma koji je voditelj odjela za specijalne istrage Ministarstva Pravosuđa.

No na koncu su oni mislili kako je riječ o prevari i rekli su mi kako griješim, i da je CIA otkrila kako su svi oni mrtvi. To je sve što su mi rekli, i naravno, da ja nisam u pravu.“

Ovaj tekst je samo skraćena verzija, uratka Idaho Observera iz 2007. godine, koji s nevjerojatnim detaljima objašnjava koliko se smrt Nikole Tesle i njegova najvažnija otkrića još uvijek dobro kriju od javnosti, zajedno s političkim igrama u vrhu SAD-a i svjetske piramide vlasti. Sasvim nam je jasno koliko ovi tekstovi mogu nalikovati na “teorije zavjere” i koliko mogu stvoriti kontroverzi no previše nas detalja iz Teslina života i djela te njegova smrt u krajnjem siromaštvu tjeraju na pomisao da istina možda uopće nije daleko od napisa u ovim tekstovima.

Izvor: Veterans Today // Prijevod: Matrix World

-----------------

lp, borivoj

http://budan.blog.hr/

Oznake: znanost


- 08:08 - Komentari (8) - Isprintaj - #

04.07.2014., petak

Ima Boga!

Nađen je prvi znanstveni dokaz da postoji Bog!



http://croative.net/index.php/vijesti/item/4581-sveučilište-wyoming-prvi-znanstveni-dokaz-da-postoji-bog




Znanstvenici doživjeli šok: Nađen je prvi znanstveni dokaz da postoji Bog!

· Autor: croative.net

· Datum: nedjelja, 29. lipnja 2014. u 16:55

·

Dok su radili na razumijevanju i predstavljanju funkcije sekvenci DNA u ljudskom genomu, poznatom kao "junk DNA" (zbog nedostatka poznate uloge), znanstvenici WIT-a napominju da, iako su u nizovima DNK vidjeli rupe koje malo podsjećaju na kodiranje za biološku funkciju, oni nose sličnost s uzorcima ljudskog jezika.

Znanstvenici su u suradnji s institucijama Human Genome project i Bob Jones University, učinili ono što možda najfantastičnije, zapanjujuće otkriće ove, ili bilo koje generacije.

Istražujući do nedavno ono što se smatralo suvišnom informacijom u DNA, tzv, 'Junk DNA' istraživači s WIT-a ('Wyoming Institute of Technology') došli su do spoznaje koja znanstveni i cijeli ostali svijet ostavlja potpuno bez daha i bez riječi. Dešifrirajući tamo pojedine dijelove zapisa i koristeći znanja lingvističkih stručnjaka u svom projektu iz zapisa tzv. 'Junk DNA' dobili su u formi staroaramejskog jezika informaciju: "Na prvo svitanje zore, Bog stvori zemlju i nebo."

Dok su radili na razumijevanju i predstavljanju funkcije sekvenci DNA u ljudskom genomu, poznatom kao "junk DNA" (zbog nedostatka poznate uloge), znanstvenici WIT-a napominju da, iako su u nizovima DNK vidjeli rupe koje malo podsjećaju na kodiranje za biološku funkciju, oni nose sličnost s uzorcima ljudskog jezika. Kontakt i uska suradnja s lingvistima i filolozima sa Sveučilišta Bob Jones, WIT je krenuo u analizu i dekodiranje područja Transpozona i Retrotransposona što se činilo kao nagovijest prema ljudskom jeziku.

Profesori lingvistike na Sveučilištu Bob Jones, poznatom po svojoj intelektualnoj strogosti, pokušavali su prevesti dekodirane segmente koje im je pružio WIT. Struktura je posebna, s pokušajem dokazivosti čovjeka u prirodi. Pronađen je kodni jezik, koji koristi nizove od dvadeset osam nezavisnih vrijednosti, nađen u rasponu učestalosti poznatih pisama. Nizovi nezavisno povezanih vrijednosti zrcale strukturu sastava riječi u ljudskim jezicima. Jezična i filolološka ekipa na Bob Jones-u započela opsežnu usporedbu 'podrugljivog' pisma pronađena u "junk DNA" s katalogom svakog zabilježenog ljudskog jezika; u nadi da će pronaći slične višejezični teme, tako da mogu početi oblikovati prijevode poruka koje leže skrive u DNK. Profesori su bili potreseni, ostali sa strahopoštovanjem, kada su otkrili da jedan jezik postoji, i jedan jedini, kojim je moguće izravnao prevesti pandam za sekvencijalnu DNK.

Jezik u "junk DNA" identičan aramejskom

Jezik u "junk DNA", kojeg su znanstvenici već godinama odbacivali kao beskoristan, bio je identičan antičkom aramejskom. Što je još više zapanjujuće, čim su lingvisti počeli prevoditi kod unutar ljudskog genoma, otkrili su da su dijelovi pisma sadržana u njemu, nevjerojatno blizu u sastavu stihova koji se mogu naći u Bibliji. A s vremenom su tamo pronašli izravne biblijske citate.

Na ljudskom genu PYGB, Phosporomylase glikogen, nekodirajući transposon, posjeduje jezični slijed koji se prevodi kao "Na prvom počinku dana, Bog, stvori nebo i zemlju." Ovo je u zapanjujućoj sličnosti s Pos 1:1 "U početku Bog je stvorio nebo i zemlju."

Gen Bmp3 ima retrotransposon slijed koji se prevodi u poznatoj poslanici 1 Kor 06:19 "Zar ne znate da je vaše tijelo hram Duha Svetoga, koji je u vama, koga ste primili od Boga? Niste sami" To se ponavlja iznova i iznova tijekom cijelog niza ljudskog DNK: ugrađen ekvivalentni genetski kod drevnog Aramejca koji izgleda, kao da se prevodi kao Božja riječ svom narodu.

Matthew Boulder, glavni lingvist za projekt i profesor primijenjene znanosti stvaranja, na Sveučilištu Bob Jones, izjavio je: "Što se tiče dokaza - tu je, te je ovo, po mome mišljenju, neporecivo. Sama riječ Božja, elegantno utkana u naša tijela i duše, je jasna kao dan. A ljepota ovoga, da bi Bog položio riječi istine u našim bićima, pokazuje svoju ljubav i čudesa."

Znanstvenici na W.I.T. čekaju replikaciju vlastitih istraživanja i vađenje sekvenciranja "junk" DNK-a i verifikaciju prijevoda na aramejski iz neovisnih izvora, prije nego što se krene naprijed u proces potpune revizije dosadašnjeg i oslobađanja naših ukupnih istraživanja i otkrića do danas.

.................

lp, borivoj

http://budan.blog.hr/

Oznake: znanost


- 08:13 - Komentari (3) - Isprintaj - #

02.11.2013., subota

JIvatma in PanPogan



Spoštovani (a) Borivoj,
November je pred nami in s tem prihajajo hladnejši dnevi, v katerih vas vabimo
na zanimive dogodke raznoterih tem. DOBRODOŠLI v prostorih Teozofske knjižnice in bralnice Alme Karlin:

Lep pozdrav in vljudno vabljeni k udeležbi,
Teozofska knjižnica in bralnica Alme M. Karlin



4.11.2013 Predavanje: MORJE ČUSTEV IN MISLI – in kako mirno pluti po njemu
5.11.2013 Predavanje: EZOTERIČNO ZDRAVLJENJE
8.11.2013 Bhakti Joga
9.11.2013 Seminar: POSTAVITEV DRUŽINE
12.11.2013 TEOZOFSKI VEČERI s Tilijem Havličkom
14.11.2013 Predavanje: S FENG SHUI-jem DO HARMONIČNEGA DOMA ALI POSLOVNEGA PROSTORA
16.11.2013 VRELEC MLADOSTI (Tibetanske vaje)
18.11.2013 Predavanje: MISTERIČNA ZGODBA O HERKULESU IN NJEGOVIH DVANAJSTIH NALOGAH
19.11.2013 Predavanje: NE-DUALNOST/ADVAITA
21.11.2013 Predavanje: PO POTI SREČE

« 19.11.2013 Predavanje: NE-DUALNOST/ADVAITA
28.11.2013 Predavanje: SAMOPODOBA »
21.11.2013 Predavanje: PO POTI SREČE

.

Drage prijateljice in prijatelji,

ali ste se že kdaj, tako kot jaz, vprašali, »Kaj sem?« in »Kaj si želim?«

Že več kot petdeset let se sprašujem, »Kaj sem?«, in eden izmed odgovorov je – »ENERGIJA LJUBEZNI SI.« Na vprašanje »Kaj si želim?«, je bil odgovor »ŽELIM BITI SREČEN.«

Ta odgovor pa je sprožil še več vprašanj in med drugimi tudi »Kaj je SREČA?«



Ali je SREČA biti: zdrav, uspešen v odnosih in karieri, uspešen pri učenju ter duhoven?

Spoznal sem, da je sreča proces in pot, ki se nenehno spreminja. Potrebno ji je le slediti.

Zato vas vabim, da se pridružite, da se skupaj odpravimo »PO POTI SREČE« in osvetlimo ta svet ter pripomoremo, da je lahko vsak, če le prisluhne sebi, »SVOJE SREČE KOVAČ«.



Predaval bo Srečko Podvržen – Sreči


Četrtek, 21.11.2013 ob18.00 uri

m

----------------

lp, boro

Oznake: znanost


- 08:12 - Komentari (15) - Isprintaj - #

16.02.2013., subota

Zadivljujući dometi astrobiologije

Zadivljujući dometi astrobiologije

Dodano na 9. Veljača 2013. Autor: Anita pod Znanost i tehnologija

Priredio: Selman Repišti, MA, psiholog

Ova, relativno mlada naučna discipina, poznata je i kao egzobiologija, ksenobiologija i bioastronomija. Predmet njenog proučavanja je višestruk, a dobro polazište za njegovo sagledavanje je postavljanje određenog broja pitanja na koja ova oblast treba odgovoriti:
Šta je život?
Od čega je i kako on nastao (na Zemlji)?
Zašto se baš javio u određenom obliku, a ne nekom drugom?
Unutar kakvih granica fizičkih uslova se razvija život? (Ili, šta je to bioprostor?)
Koji uvjeti trebaju biti zadovoljeni da se na nekoj planeti ili prirodnom satelitu razvije život?
Jesu li prepoznatljive biološke forme moguće i na drugim mjestima u Univerzumu? (Jesmo li sami u Svemiru?)
Ako jesu, da li su one inferiornije, jednake ili superiornije u odnosu na one sa Zemlje?
Ako je riječ o nama sličnim bićima, da li je i kako moguće komunicirati s njima?
Ukoliko su u pitanju superiornije forme, i ako je moguće komunicirati s njima, da li su miroljubive i kooperativne ili imaju predatorske i konkvistadorske namjere prema nama?
Postoji li mogućnost da čovjek, sa svojim postojećim biosocijalnim kapacitetima, naseli određene dijelove Svemira (bez nekih većih prilagodbi fiziološko-psihološke prirode)?
Kao što vidite, ova discipina je spoj astronomije i: biologije, hemije i fizike (jer su biohemijski procesi nužni u nastanku i razvoju života), ali i antropologije, sociologije, komunikologije i psihologije (zato što je predstava o bićima sličnim nama i uspostavljanju kontakta s njima dobrim dijelom diktirana: očekivanjima, vjerovanjima, prethodnim iskustvima i sviješću o našim socijalnim vještinama i kanalima komunikacije).
Iz biologije znamo da su neke osnovne karakteristike života: sposobnost reprodukcije (stvaranje vlastitih ”replikacija”), sposobnost razvoja (evolucije) i sposobnost rasta. Mogućnost kretanja (pomjeranja u prostoru) nije ključna karakteristika života, jer neke bakterije nemaju to svojstvo.
Život je zasnovan na ugljeniku i to onom njegovom izotopu koji ima šest neutrona. Element sličan njemu je silicijum (Si), pa se jedno vrijeme raspravljalo o njegovoj potencijalnoj ulozi kao okosnici života. Najveći problem je što silicijum formira vrlo stabilna jedinjenja sa kiseonikom (silicijum-dioksid, odnosno staklo, pijesak i slično), pa bi češće reagovao sa okolinom, što bi dovelo do ozbiljnih promjena u tjelesnim strukturama koje se temelje na njemu. Predložen je i neon (Ne), ali on nije dovoljno aktivan i teško formira stabilna jedinjena sa drugim elementima. Magnezijum (Mg) je takođe bio jedan od kandidata, ali, ni on se nije pokazao kao najsretnije rješenje.
Često se kao dokaz života navodi postojanje vode ili naznake njenog postojanja u prošlosti planete/satelita. Voda rastvara mnogo supstanci, nužna je za biohemijske reakcije, a ima i pogodan raspon temperature za razvoj života. Znanstvenici su predložili amonijak kao alternativu vodi, s obzirom da može rastvoriti mnoge supstance.
U većem dijelu nama vidljivog i do sada ”otkrivenog” Svemira, očekuje nas: nedostatak kiseonika, kosmičko zračenje, nedostatak gravitacije, i izrazito niske temperature. Za razvoj života na Zemlji (a pretpostavlja se i van nje), nužno je da sljedeći parametri budu unutar prihvatljivih granica: pritisak, temperatura, kiselost sredine, salinitet, radijacija i slično.
Ekstremnim uslovima na Zemlji pretežno odolijevaju jednoćelijski organizmi, kao što su određene vrste bakterija. Uostalom, bakterije su prvi pronađeni organizmi, i to prije oko 3,4 milijarde godina.
Uslovi na tek formiranoj Zemlji mogu se sažeti u sljedećih nekoliko stavki: postojao je veći uticaj ultravioletnih (UV) zraka, ”atmosferom” je dominirao ugljen-dioksid uz određenu količinu metana, bilo je manje od 0,1% današnje količine kiseonika, a Sunce je sjalo 25-30% slabije nego danas. Postavlja se pitanje: kako se zagrijavala Zemlja? Odgovor leži u djelovanju ugljen-dioksida i metana, plinova ”zaslužnih” za efekt staklenika. Danas se globalno zatopljenje smatra negativnim ishodom, dok je ono bilo nužno za razvoj života u dalekoj prošlosti Zemlje.
Kiseonik, element nužan za naš opstanak, postajao je zastupljeniji u Zemljinoj praatmosferi zahvaljujući jednostavnim organizmima koji su ga proizvodili (fotosinteza), te hemijskim reakcijama fotolize vodene pare, kao i ugljen-dioksida. U slučaju vodene pare, Sunčeva svjetlost je razarala molekul vode na dva atoma vodonika i jedan atom kiseonika. Kako je vodonik lagan gas, on je išao prema gore, a kiseonik se polako gomilao u nižim slojevima atmosfere. Iz kiseonika je kasnije nastao ozon, koji uspješno apsorbuje UV i kosmičko zračenje. Kada se količina kiseonika znatno povećala, smanjila se količina metana i ugljen-dioksida, a Zemlja se počela hladiti. Kiseonik je doveo do bržeg i većeg rasta organizama, specijalizacije ćelija i, posljedično, povećanja kompleksnosti ponašanja organizama.
Zašto se život javio u obliku u kome ga poznajemo? Zato što je to bio oblik najbolje moguće prilagodbe vanjskim uslovima u datom periodu i na datom prostoru.
Pokušajmo sada odgovoriti na pitanje: koliko je vjerovatno da postoji život na nekoj drugoj planeti ili prirodnom satelitu? Počećemo od Mjeseca, koji nema atmosferu, a temperatura mu se drastično razlikuje u zavisnosti od toga je li noć ili dan. U nekim njegovim područjima, ona je trajno vrlo niska, a tokom pomračenja može naglo pasti za kratko vrijeme. Merkur se nalazi previše blizu Suncu, atmosfera mu je vrlo rijetka i nestabilna, a površinom dominiraju krateri (kao u slučaju Mjeseca). Danju je na ovoj planeti jako toplo, a noću izrazito hladno. Venera ima atmosferu bogatu ugljen-dioksidom, što izaziva efekat staklene bašte, te je temperatura na površini iznad 400şC. Lavom je prekriveno 75% površine Venere. U slojevima atmosfere sa oblacima na visinama od oko 50 do 70 km, raspon temperature je pogodan za razvoj i održanje života, ali nepovoljno djeluje to što najveći udio u hemijskom sastavu oblaka čini rastvor sumporne kiseline. Mars je poznat po tome što se, glede postojanja tragova života, najviše nade polagalo u ovu planetu. Pronađene su bijele polarne kape, pješčane pustinje, rijetka atmosfera (dominira ugljen-dioksid, a kiseonika je oko 200 puta manje nego na Zemlji) i slabo magnetno polje. Prije nekih 30-ak godina, na Anktarktiku je pronađen meteorit s Marsa, na kome su, pored ostalog, uočene tzv. nanobakterije (bakterije izrazito male dužine), ali, kako se ispostavilo, neogranskog porijekla. Jupiter je daleko od Sunca (oko 5 astronomskih jedinica). Pretežno se sastoji od vodonika, a manjim dijelom od helijuma. Pronađeni su i tragovi metana, vode i ugljen-dioksida. U slučaju najvećih Jupiterovih satelita, dva imaju vodeni led na površini, a tečnu vodu u dubini (Evropa, Ganimed i Kalisto); dok je jedan (Io) leglo vulkanskih erupcija koje su dovele do formiranja sumporovitog tla. Saturn se sastoji od vodonika i helijuma, a u gornjoj atmosferi nalazi se (pored pomenuta dva elementa) i amonijak. Kao i u slučaju Jupitera, Saturnova površinska temperatura je drastično ispod nule. Najveći njegov satelit, Titan, još jedan je kandidat za eventualno postojanje (tragova) života. Na njegovoj površini je vodeni led, a atmosfera mu se većim dijelom sastoji od azota (kao i u slučaju Zemlje), ali ima i metana, argona i vode. Ipak, njegova površina je jako hladna. Još jedan Saturnov satelit, Enceladus, ozbiljan je kandidat za postojanje života. Površina mu je prekrivena ledom, a odmah ispod nje je tečna voda. Prisutni su i ledeni vulkani (kriovulkani), koji u atmosferu izbacuju led (primijećeni su i na Titanu). Uran spada u gasovite divove. Niski oblaci u njegovoj atmosferi sastoje se od vode, a visoki od metana. Površina mu je hladna. Neptun je najudaljenija planeta Sunčevog sistema (Pluton od 2006. godine više nije planeta, nego transneptunski objekat označen kao 134340 Pluton). Atmosfera mu se sastoji od vodonika, helijuma i metana. Između jezgra i površine, nalazi se sloj koji se sastoji od vode, amonijaka i metanskog leda. Sedmog januara ove godine dobili smo informaciju da je otkriven još jedan egzopanet sličan Zemlji. U pitanju je tijelo označeno kao KOI 172.02, koje, unutar zone povoljne za život, kruži oko zvijezde slične Suncu (period revolucije mu je 242 dana, dakle, kraći nego Zemljin). Zvijezda oko koje kruži je nešto hladnija od našeg Sunca, ali je zato ova planeta manje udaljena od nje, nego što je Zemlja od Sunca. Kao što vidimo, na nekim nebeskim tijelima koje smo istražili postoje minimalni uslovi za razvoj primitivnijih, jednostavnijih formi života, koje mogu odoliti relativno ekstremnim okolinskim faktorima. Na pitanja pod rednim brojem šest do deset naučnici su pokušali odgovoriti u seriji projekata traganja za i komuniciranja sa (iz)vanzemaljskom inteligencijom (SETI i CETI projekt). Državna radio-opservatorija u Ohiu je 1977. godine uočila signal iz Svemira (koji nije bio šum, ali se više nikada nije ponovio). Između dva svjetska rata, poslan je televizijski signal u Svemir, a novembra 1974., putem radio-teleskopa iz Areciba u Puerto Ricu, binarni zapis sa osnovnim informacijama o lokaciji našeg sistema i karakteristikama našeg života. Ovaj zapis sadržavao je jedinice i nule, koje su predstavljale kôd za: naš decimalni sistem, strukturu DNK, atomske brojeve ključnih elemenata koji čine organsku materiju (ugljenik, vodonik, azot, fosfor i kiseonik), prikaz Sunčevog sistema… U međuvremenu su i putem nekih letjelica (npr. Pionir 10) poslane u Svemir pločice sa osnovnim informacijama o našem položaju i životu na Zemlji. Problem predstavlja to što pretpostavljamo da potencijalna izvanzemaljska bića koriste istu logiku, odnosno aksiomatski sistem kao mi, na čemu se i bazira svaki pokušaj komuniciranja s njima.
Evo nekih kultnih filmova sa izloženom tematikom, koji sadrže elemente naučne fantastike: E.T. the Extra-Terrestrial (1982); My Stepmother is an Alien (1988), glumi Kim Basinger; Apollo 11 (1996); Contact (1997), u čijoj glavnoj ulozi je Jodie Foster, itd.
Svakog dana dolazimo do novih nalaza o (ne)postojanju mogućnosti za razvoj (mikro)organizama u Svemiru. Nauka je naravno skeptična, objektivna, i suzdržana u iznošenju konačnih sudova, sve dok ne pribavimo adekvatne, bilo neposredne i opipljive, bilo posredne, ali validne i utemeljene dokaze za suprotno stajalište.

selman repišti

----------------------------



From: Repisti Ibrahim
To: borivoj@net.hr; borivojbukva@yahoo.com
Sent: Friday, February 15, 2013 9:36 AM
Subject: pozdrav

Dragi Boro,

Poodavno se nismo „čuli“. Naravno, moje nejavljanje nije uzrokovano ikakvom zamjerkom ili ljutnjom po bilo kojem osnovu.
Jednostavno, porodični razlozi i trazicijska posla(katastrofa) u državi, osobito mojoj kompanii(tehn.viak i sl.ujdurme) doveli su me do stanja koje je prešlo u neki vid depresije i samih posljedaica svega toga.
Povremeno, čitajući, pokušavam se održati..
U datom trenutku, naidjoh i na ovaj tekst(prilog) koji bi možda bio interesantan posjetiteljima Tvojeg portala /bloga.
http://drugiprogram.org/zadivljujuci-dometi-astrobiologije/
Prijateljski pozdrav iz Crne Gore !
Ibrica

-------------------------

pozdrav prijatelju!

boro

http://budan.blog.hr/



Oznake: znanost


- 08:11 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< ožujak, 2016  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Ožujak 2016 (4)
Veljača 2016 (4)
Siječanj 2016 (8)
Prosinac 2015 (11)
Studeni 2015 (10)
Listopad 2015 (20)
Rujan 2015 (18)
Kolovoz 2015 (17)
Srpanj 2015 (24)
Lipanj 2015 (25)
Svibanj 2015 (25)
Travanj 2015 (25)
Ožujak 2015 (26)
Veljača 2015 (20)
Siječanj 2015 (27)
Prosinac 2014 (29)
Studeni 2014 (25)
Listopad 2014 (28)
Rujan 2014 (21)
Kolovoz 2014 (26)
Srpanj 2014 (28)
Lipanj 2014 (23)
Svibanj 2014 (26)
Travanj 2014 (26)
Ožujak 2014 (26)
Veljača 2014 (23)
Siječanj 2014 (25)
Prosinac 2013 (26)
Studeni 2013 (26)
Listopad 2013 (26)
Rujan 2013 (29)
Kolovoz 2013 (25)
Srpanj 2013 (17)
Lipanj 2013 (22)
Svibanj 2013 (28)
Travanj 2013 (26)
Ožujak 2013 (27)
Veljača 2013 (27)
Siječanj 2013 (26)
Prosinac 2012 (21)
Studeni 2012 (27)
Listopad 2012 (28)
Rujan 2012 (27)
Kolovoz 2012 (23)
Srpanj 2012 (15)
Lipanj 2012 (22)
Svibanj 2012 (24)
Travanj 2012 (24)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Uvodna poruka:

Poštovani Blogeri!

Objavljeni postovi:

Hvala svim znanim prijateljima i neznanim posjetiocima na komentarima na mom blogu!