** Budan.blog.hr ** Alternativa, zen filozofija, duhovne teme, haiku, poezija, umjetnost, vizije, mudrosti, razmišljanja, priče

04.02.2011., petak

Za dobro zdravlje

MOZDA VEC ZNATE A MOZDA I NE.....POZDRAV I ZDRAVIJE U NOVU....



Med

Mnogima je poznato da se med ne smije grabiti metalnom žlicom jer gubi svoje
vrijedne sastojke, te da ga se ne smije pregrijavati, jer izlaganjem na
temperaturi preko 45°C gubi čarobna svojstva. No, malo ih zna da med
povećava svoju snagu (anti oksidativna svojstva) pri eliminaciji virusa
gripe, to znači onda kad je čovjek već bolestan, ako ga se dobro prokuha, i
to na način da se tri-četiri jušne žlice meda stavi u 1 litru HLADNE vode,
kad voda prokuha ostavi se da ključa tridesetak sekundi, makne se s vatre i
nakon par minuta stavi vrećica s čajem.
Uglavnom se preporuča da se med rastopi u mlakim ili hladnim napicima, a ne
preporuča se da se uzima žlicom direktno u usta. Med je higroskopan i ako ga
se guta direktno može oštetiti sluznicu probavnog trakta i vrlo teško pasti
na želudac. To se dešava stoga što med povuče vlagu iz sluznice, isuši je i
na taj način ošteti. Tom riziku posebno su izložena djeca.
Ako uzimate med direktno, ne smijete ga odmah progutati već ga treba držati
u ustima 3-5 minuta uz stalno mućkanje.
Tada se med u ustima rastopi odnosno povuče svu potrebnu vlagu. U ustima
otpočne prvi dio probave i želudac ga lakše prihvaća. No, ono najvažnije je
da se sva čarolija ili najvrednije sastavnice meda upiju u organizam odmah u
ustima i to ispod jezika. Pritom se dešava i jedna potpuno nevjerojatna
pojava - plak koji se taloži uz zubno meso na zubima u potpunosti nestaje.
Upale zubnog mesa nestaju a simptomi paradentoze se bitno smanjuju ili
nestaju.
Mnogo naših sugrađana dolaskom proljeća "pada u komu" od peludnih alergija,
a dolaskom ljeta i ambrozije najradije bi se preselili na mjesec.
No, malo ih zna da ih med njihovog lokalnog pčelara može, u dobroj mjeri,
osloboditi te peludne napasti. Funkcija lokalnog meda u sprečavanju peludne
alergije potpuno je jednostavna. Peludna zrnca u medu su "umrtvljena" i
organizam ih prihvaća bez neke značajnije "pobune". No pritom se dešava
nešto slično kao i s cjepivom protiv gripe. Organizam puno lakše svladava
pelud u medu, a pritom izgrađuje vlastite obrambene mehanizme i kad počne
cvatnja biljaka na koje smo osjetljivi mi smo "fit" i možemo ponovno uživati
u svim čarima probuđene prirode.
Jedan neugodni bakterijski suputnik naše probave je Helicobacter pylori
bakterija koja uzrokuje čir na želucu i kojeg redovita upotreba meda uspješno onemogućava u subverzivnom djelovanju u našim crijevima.

Postoje osobe koje imaju nelagodan osećaj u želucu nakon konzumiranja meda. Te osobe najčešće boluju od gastritisa ili čira na želucu. Poznato je da med značajno pomaže u lečenju ovih bolesti, ali se mora konzumirati pravilno. Osobe koje imaju povećano lučenje kiseline u želucu, ili im med provocira njeno lučenje, moraju ga uzimati na sledeći način, kako bi izbegle nelagodan osećaj i dopustile medu da terapijski deluje. Preporučuje se uzimanje toplog rastvora meda (50 grama meda u pola šolje čaja), temperature 35-40 Celzijusovih stepeni. Rastvor se uzima 1-1,5 sati posle jela, ali i na jedan sat pre spavanja (med poseduje i efekat učvršćivanja sna).

Međutim, postoje i osobe sa nedostatkom kiseline u želucu. Da bi izazvale njeno lučenje, moraju konzumirati hladni rastvor meda. Preporučuje se uzimanje hladnog rastvora meda (50 grama meda u pola čaše vode ili prirodnog soka), temperature 13-15 Celzijusovih stepeni. Rastvor se uzima tri puta dnevno, neposredno pre uzimanja hrane. Ovakav način izuzetno pomaže varenje hrane kod takvih osoba i otklanja višegodišnje tegobe. Med ovaj efekat daje jer povećava prisustvo kiseline neophodne za varenje, ali i zato što stimuliše razmnožavanje korisnih bBifidus i laktobacilus bakterija, neophodnih u digestivnom traktu čoveka radi normalnog varenja hrane.


I na kraju gdje i od koga kupiti kvalitetan med. Pa, najbolje je direktno od
pčelara. I to iz jednostavnog razloga. Med je gotov, formiran, proizvod već
u pčelinjoj košnici. Ne treba mu ništa dodavati, ali niti oduzimati. Svaka
nepotrebna manipulacija mu umanjuje vrijednost (pretakanje, filtriranje,
homogeniziranje, grijanje i sl.) i stoga je to bolji što je "bliži" košnici,
odnosno što se manje s njim manipulira..

------------------------------

Subject: RECEPT-KAD OBOLIMO OD GRIPE


Autor Damir Rogulja

Ni sam ne znam koliko sam puta i u kojim sve prilikama iznosio recept mr.Jasminke Papić o postupku pripreme mednog pripravka za ubijanje virusa gripe. No unatoč tomu gotovo redovito kada pitam kolege što učiniti kada ju dobijemo obično se ne mogu sjetiti našeg provjerenog pčelarskog recepta. Možda i stoga što je toliko jednostavan i svima pristupačan?


Postojeći antivirusni lijekovi Tamiflu (oseltamivir) i Relenza (zanamivir) koji se daju u slučaju oboljenja mogu pomoći u ozdravljenju i smanjivanju simptoma gripe. No ne preporuča se uzimati te lijekove dok opasnost od zaraze nije stvarna i velika!


Druga stvar je s medom. Njega se može uzimati uvijek i u svako vrijeme.

A KAKO GA UZIMATI KAD SMO VEĆ OD GRIPE OBOLJELI?


Tada je potrebno uzimati PROKUHANI MED na način da se u 1 litru hladne vode stavi 3-4 jušne žlice meda i kada otopina zakipi još se kuha oko 3 minute. U još vruću otopinu može se staviti i vrećica dvije zelenog čaja za poboljšanje ukusa, a ta kombinacija sinergijski još uspješnije djeluje u suzbijanju virusa. Dnevno treba uzeti do dvije litre ovog pripravka i stvarno bi bilo veliko čudo da "svoje" viruse ovim načinom ne savladate u dva dana.

Jednostavno i efikasno i stvarno bi bilo humano da ovaj jednostavan recept, svi koji ste ga pročitali ili već znadete za njega, širite dalje do svakog uha koji ga može čuti ili očiju koje ga mogu pročitati.

------------------------------


BLAGODATI LIMUNA

Pročitajte pozorno ovaj prijevod s francuskog o liječenju raka prema obavijesti Instituta za zdravlje u Baltimoru, USA (Institut de Sciences de la Santé; L. L.L., 819 N. Causez Street, Baltimore, MD 1201.)

Ovo je posljednja vijest iz medicine u borbi protiv raka.

Limun (citrus) je čudotvoran prizvod za ubijanje kancerogenih stanica, 10000 puta snažniji od kemoterapije.

Zašto mi to tek sada saznajemo? Zbog toga jer postoje laboratoriji koje interesiraju proizvodnja sintetičke verzije koja bi im donijela ogromnu zaradu. Od sada možete pomoći prijateljima obaviještavajući ih da je limunov sok blagotvoran za sprječavanje raka. Ukus mu je prijatan i bez posljedica koje donosi kemoterapija. Zasadite drvo limuna ako možete na balkonu ili u vrtu. Ne zna se koliko ljudi umre jer je ta tajna ljubomorno čuvana da ne bi bili ugroženi multimilioneri u velikim korporacijama.

Stablo je limuna nisko i ne zauzima mnogo mjesta i poznato je po svojim raznolikim plodovima. Može ga se jesti kao plod ili kao sok ili sa njim se mogu praviti razna pića i kolači.

Limunu se pripisuju različita svojstva, ali najpovoljniji efekt ima na ciste i tumore. Ta je biljka dokazani lijek protiv svih vrsta raka. On je ujedno i antimikrobski agens širokog spektra protiv bakterijskih infekcija i gljivica i efikasan je protiv parazita, regulira visoki krvni tlak, ali i neurološke poremećaje i kao antidepresiv.

Fascinantan je izvor ove informacije: potiče od jednog najvećih proizvođača lijekova u svijetu koji tvrdi da je nakon 20 godina rada u laboratoriju od 1970. Ustanovljeno da limun uništava maligne stanice kod dvanaest vrsra raka, među kojima je rak debelog crijeva, dojke, prostate, pluća i gušterače. Sastojci limuna su pokazali da djeluju 10000 puta jače od kemoterapeutika Adriamycina koji se koristi za usporavanje rasta malignih stanica a ne djeluje na zdrave stanice.

(Prema prijevodu sa francuskog Krunice Grujić 23. studenog 2010.)


Nives Bendiš-Vukšić

nivesbv@yahoo.com



-----------------------


Čudesna soda bikarbona – od praška za pecivo do njege kože



Većina fešti se u mojoj okolini, događa baš u petom mjesecu- svadbe, pričesti, godišnjice braka, rođendani. U tom svjetlu, zatekla sam se da gotovo svakodnevno pečem kolače za nekoga ili nešto. Kako imam običaj čitati deklaracije na svim proizvodima- profesionalna deformacija!- ostala sam zatečena sastavom industrijskog praška za pecivo, koji sadrži gluten i fosfate.

Gluten je alergen za osobe koje pate od celijakije - preosjetljivosti na pšenične proizvode.

Fosfor je mineral neophodan za zdravlje, a u prirodi se nalazi u obliku fosfata. Sudjeluje u proizvodnji energije, izgradnji DNK i kostiju. Preporučena dnevna količina fosfata je za djecu i adolescente 1250 g, a za odrasle 700 g. U posljednja tri desetljeća, većina ljudi u organizam unosi prevelike količine fosfata, jer se dodaju industrijskim keksima i kruhu, gaziranim pićima, te prerađenom mesu, da bi im poboljšali strukturu i produljili trajnost. Povišena koncentracija fosfata u organizmu nosi brojne rizike: oštećuju kožu, ubrzavaju starenje, oslabljuje mišiće, bubrege, gušteraču i srce, te uzrokuje krhkost kostiju. Povezuju se s nastankom raka kože, jer fosfati direktno sudjeluju u kemijskim reakcijama koje uključuju enzime koji sudjeluju u diobi stanica raka. Otkriveno je da prehrana bogata fosfatima vodi do većeg broja benignog raka kože- papiloma.

Zbog svega navedenog, pokušajte izbjegavati namirnice kojima su dodani fosfati- a neke, kao što je prašak za pecivo, možete napraviti sami- od dobre, stare sode bikarbone!

Soda bikarbona se može koristiti kao jeftinija i zdravija zamjena, za bar pedesteak industrijskih proizvoda koje svakodnevno koristimo. Jednako je učinkovita, jeftinija i bezopasna.



50 različitih načina na koje možete korisno upotrijebiti sodu bikarbonu



1. Napravite bio-prašak za pecivo, tako da pomiješate 2 dijela vinskog kamena, 1 dio sode bikarbone i 1 dio kukuruznog škroba. Osim u prehrani, prašak za pecivo možete koristiti i za čišćenje doma. Odličan je za uklanjanje mrlja od kave ili čaja, a ne izbjeljuje boju tkanine.

Pločice u kuhinji i kupaonici besprijekorno će očistiti mješavina praška za pecivo i limunova soka. Vrućom vodom omekšajte nakupine na pločicama, a zatim ih istrljajte pripremljenom mješavinom praška za pecivo i limunovog soka, isperite i obrišite suhim ručnikom.



2. Sodom bikarbonom možete ugasiti male požare nastale paljenjem masnoće, drveta, tkanina, ili električnih kablova- šaku sode prospite po vatri.



3. Sodom bikarbonom možete gasiti i požare u automobilu- neće oštetiti ni mehaniku, niti elektroniku.



4. Namočite voće i povrće u otopinu sode bikarbone. Soda će omekšati vodu i bolje ga oprati. Isperite običnom vodom.



5. U kantu za otpatke uspite malo sode bikarbone, prije nego što u nju stavite vrećicu za smeće. Pomoći će ukloniti neugodne mirise.



6. Namočite platnene pelene u otopinu sode bikarbone, prije pranja u perilici.



7. Mrlje od ulja i masti uklonit ćete s odjeće ako sodu bikarbonu dodate vodi za pranje.



8. Očistite hladnjak i zamrzivač tako da na vlažnu krpu nanesete sodu bikarbonu i obrišete površine. Isperite običnom vodom. U hladnjaku i frizeru neće biti neugodnih mirisa, ako u njemu držite otvorenu posudicu sa sodom bikarbonom, koju je potrebno povremeno promiješati. Zamijenite je novom količinom sode svaka dva mjeseca.



9. Soda odlično uklanja mirise mačaka. Na dno kutije stavite sodu, te prekrijte s tri puta većom količnom pijeska za mačke.



10. U perilicu rublja uvijek dodajte pola šalice sode, pri pranju rublja. Jednom u nekoliko mjeseci očistite perilicu, tako da dodate sodu i pustite da prazna perilica odradi jedan ciklus pranja.



11. Češljeve i četke najlakše ćete očistiti otopinom sode. Ulijte u posudu tople vode, dodajte 1 žlicu šampona i pola šalice sode bikarbone. Namačite četke pola sata, isperite u toploj vodi i osušite. Ova smjesa će očistiti četke i dati im svjež miris.



12. Posude za hranu i vrčeve za piće perite u sodi i vodi.



13. Mramorne površine perite u otopini od 3 žlice sode na litru tople vode. Pustite desetak minuta da djeluje, te isperite običnom vodom. Plastificirane stolice i stolove operite vlažnom spužvom sa sodom bikarbonom. Da biste uklonili teške mrlje s ove vrste namještaja, napravite gustu pastu od sode i vode i nanesite je, ostavite da djeluje neko vrijeme, te isperite vodom.



14. Ustajali miris u termos bocama uklonit ćete otopinom sode i vode.



15. Staklene i inox posude za kavu (ne aluminijske!) perite u otopini od 3 žlice sode na litru tople vode. Aparat za filter kavu očistite tako da aparat jedan ciklus odradi s otopinom vode i sode. Dobro isperite vodom.



16. Bočice za bebe odlično će oprati soda otopljena u vrućoj vodi.



17. Roštilj i gradele lako ćete oprati ako po njima pospete sodu, pustite da djeluje neko vrijeme i isperete vodom.



18. Masne podove u garaži i radionici pospite sodom bikarbonom, ostavite da djeluje neko vrijeme, oribajte i isperite vodom.



19. Srebro možete ispolirati sodom bikarbonom nanešenom na vlažnu krpu. Utrljajte, isperite i osušite. Ako srebrno posuđe nije lijepljeno ili sastavljeno iz više komada, položite ga na aluminijsku foliju u emajliranom loncu. Zakuhajte litru vode s 4 žlice sode bikarbone. Ulijte u lonac, pustite da djeluje, isperite i osušite.



20. Perilicu posuđa očistite kao i perilicu rublja - jedan ciklus prođite sa sodom, umjesto sa sredstvom za pranje posuđa. Da biste uklonili neugodne mirise u perilici, po dnu pospite sodu bikarbonu.



21. Da biste uklonili zagorenu hranu iz lonaca, ostavite ih da se namaču u otopini sode i vode, desetak minuta prije pranja u perilici. Ili ih ručno operite vlažnom žičanom četkom i sodom bikarbonom. Jako zagorene lonce pospite debelim slojem sode, te dodajte malo vode- toliko da navlaži sodu. Ostavite preko noći i drugi dan oribajte.



22. Nehrđajuće željezo i krom lako ćete održavati sjajnim ako ih ispolirate vlažnom krpicom sa sodom bikarbonom. Isperite vodom i osušite.



23. Porculansko i stakleno posuđe perite u otopini sode i vode. Isperite vodom i osušite.



24. Smrad iz pepeljara uklonite otopinom sode i vode. Pospite malo sode bikarbone u pepeljaru da biste uklonili miris dima i ugasili žar cigarete.



25. Kupaonicu - kadu, tuš-kabinu, umivaonik i WC-školjku održavajte čistima vlažnom spužvom sa sodom bikarbonom. U slivnike svaki tjedan uspite 4 žlice sode i bit će čisti, neće zaudarati i neće se začepiti. Isperite sodu u cijevi vrelom vodom.



26. Zastor za tuširanje namočite u otopini sode i vode-lako ćete ga održavati čistim!



27. Da biste uklonili jake mirise hrane s ruku, navlažite ruke, snažno ih istrljajte sodom i isperite vodom.



28. Operite zube i zubno meso mokrom četkicom za zube na koju ste nanijeli sodu bikarbonu.



29. Da biste uklonili smrad iz obuće - tenisica, čizama, cipela, papuča uspite u njih sodu bikarbonu.



30. Dodajte pola šalice sode bikarbone u vodu za kupanje - koža će vam biti meka.



31. Da biste iscijelili osip od pelena, dodajte 2 žličice sode bikarbone u vodu u kojoj kupate bebu.



32. Ubode kukaca i opekotine od meduza i koprive efikasno će izliječiti pasta od vode i sode bikarbone- nanesite je direktno na ozlijeđeno područje kože.



33. Nesnosan svrbež kože kod ospica i vodenih kozica smanjit će kupka u koju ste dodali pola šalice sode bikarbone.



34. Žgaravicu i refluks kiseline umirit će otopina pola žličice sode bikarbone u pola šalice vode.



35. Grgljanjem otopinom od pola žličice sode bikarbone u pola šalice vode, očistit će i osvježiti usnu šupljinu.



36. Ako se koristi kao voda za ispiranje usne šupljine, soda ublažava bol nastalu od otvorenih rana i čireva.



37. Opekotine od sunca smirit će oblog od guste paste sode i vode.



38. Ubode insekata smirit će oblog od guste paste sode i jabučnog octa.



39. Pčelinji ubod smirit će oblog od guste paste sode i vode.



40. Napravite verziju glinamola od sode bikarbone: pomiješajte 320 mL vode, 2 šalice sode bikarbone i 1 šalicu kukuruznog škroba.



41. Soda bikarbona se može koristiti kao efikasan deodorant - nanesite je pod pazuhe, uklonit će neugodan miris znoja.



42. Ako dijete povrati po sebi ili po kauču, navlažite tkaninu, natapkajte sodu bikarbonu i nanesite je na naještaj ili odjeću - miris će nestati.



43. Soda odbija vodu od stakla - nanesite sodu bikarbonu na vlažnu tkaninu i obrišite prozore i automobilska stakla iznutra i izvana.



44. Dodajte sodu bikarbonu u vodu u kojoj namačete grah - bit će lakše probavljiv.



45. Vremenom različite spužvice za pranje posuđa počinju zaudarati. Prokuhajte ih u vodi kojoj ste dodali sodu bikarbonu.



46. Sodom bikarbonom efikasno možete očistiti platnene torbe i kovčege. Pospite malo sode bikarbone, te četkicom utrljajte u tkaninu- zatim usisajte ostatke sode s torbe.



47. Sodom bikarbonom lako se čiste tosteri i mikrovalne pećnice. 80 g sode bikarbone, pomiješajte u pastu s 1 žličicom octa. Nanesite vlažnom spužvom na unutarnje stijenke mikrovalne. Isperite i ostavite vrata otvorena 15 minuta, da nestane miris. Ovo sredstvo uklanja mirise hrane iz mikrovalne.



48. Kad čistite perad, dodajte 1 žličicu sode bikarbone u zakipjelu vodu. Lakše ćete odvojiti perje, a meso će biti čisto i bijelo.



49. Mrlje od raznih bobica uklonite tako da navlažite to područje vodom, načinite pastu od podjednake količine vode i sode bikarbone i nježno utrljajte na mrlju.



50. Stari recept za uklanjanje svakog traga vlage s tepiha je posipanje sodom bikarbonom. Ostavite najmanje sat-dva i usisajte. Isti prašak riješit će vas i "mirisa" kućnih ljubimaca na tepisima, na kojima ga ostavite da djeluje preko noći, a nakon toga temeljito usisajte.



Mila Prlj

http://www.ipress.hr/zdrav-zivot/cudesna-soda-bikarbona-od-praska-za-pecivo-do-njege-koze-5587.html


--------------



MOZDA VEC ZNATE A MOZDA I NE.....POZDRAV I ZDRAVIJE U NOVU....



Med

Mnogima je poznato da se med ne smije grabiti metalnom žlicom jer gubi svoje
vrijedne sastojke, te da ga se ne smije pregrijavati, jer izlaganjem na
temperaturi preko 45°C gubi čarobna svojstva. No, malo ih zna da med
povećava svoju snagu (anti oksidativna svojstva) pri eliminaciji virusa
gripe, to znači onda kad je čovjek već bolestan, ako ga se dobro prokuha, i
to na način da se tri-četiri jušne žlice meda stavi u 1 litru HLADNE vode,
kad voda prokuha ostavi se da ključa tridesetak sekundi, makne se s vatre i
nakon par minuta stavi vrećica s čajem.
Uglavnom se preporuča da se med rastopi u mlakim ili hladnim napicima, a ne
preporuča se da se uzima žlicom direktno u usta. Med je higroskopan i ako ga
se guta direktno može oštetiti sluznicu probavnog trakta i vrlo teško pasti
na želudac. To se dešava stoga što med povuče vlagu iz sluznice, isuši je i
na taj način ošteti. Tom riziku posebno su izložena djeca.
Ako uzimate med direktno, ne smijete ga odmah progutati već ga treba držati
u ustima 3-5 minuta uz stalno mućkanje.
Tada se med u ustima rastopi odnosno povuče svu potrebnu vlagu. U ustima
otpočne prvi dio probave i želudac ga lakše prihvaća. No, ono najvažnije je
da se sva čarolija ili najvrednije sastavnice meda upiju u organizam odmah u
ustima i to ispod jezika. Pritom se dešava i jedna potpuno nevjerojatna
pojava - plak koji se taloži uz zubno meso na zubima u potpunosti nestaje.
Upale zubnog mesa nestaju a simptomi paradentoze se bitno smanjuju ili
nestaju.
Mnogo naših sugrađana dolaskom proljeća "pada u komu" od peludnih alergija,
a dolaskom ljeta i ambrozije najradije bi se preselili na mjesec.
No, malo ih zna da ih med njihovog lokalnog pčelara može, u dobroj mjeri,
osloboditi te peludne napasti. Funkcija lokalnog meda u sprečavanju peludne
alergije potpuno je jednostavna. Peludna zrnca u medu su "umrtvljena" i
organizam ih prihvaća bez neke značajnije "pobune". No pritom se dešava
nešto slično kao i s cjepivom protiv gripe. Organizam puno lakše svladava
pelud u medu, a pritom izgrađuje vlastite obrambene mehanizme i kad počne
cvatnja biljaka na koje smo osjetljivi mi smo "fit" i možemo ponovno uživati
u svim čarima probuđene prirode.
Jedan neugodni bakterijski suputnik naše probave je Helicobacter pylori
bakterija koja uzrokuje čir na želucu i kojeg redovita upotreba meda uspješno onemogućava u subverzivnom djelovanju u našim crijevima.

Postoje osobe koje imaju nelagodan osećaj u želucu nakon konzumiranja meda. Te osobe najčešće boluju od gastritisa ili čira na želucu. Poznato je da med značajno pomaže u lečenju ovih bolesti, ali se mora konzumirati pravilno. Osobe koje imaju povećano lučenje kiseline u želucu, ili im med provocira njeno lučenje, moraju ga uzimati na sledeći način, kako bi izbegle nelagodan osećaj i dopustile medu da terapijski deluje. Preporučuje se uzimanje toplog rastvora meda (50 grama meda u pola šolje čaja), temperature 35-40 Celzijusovih stepeni. Rastvor se uzima 1-1,5 sati posle jela, ali i na jedan sat pre spavanja (med poseduje i efekat učvršćivanja sna).

Međutim, postoje i osobe sa nedostatkom kiseline u želucu. Da bi izazvale njeno lučenje, moraju konzumirati hladni rastvor meda. Preporučuje se uzimanje hladnog rastvora meda (50 grama meda u pola čaše vode ili prirodnog soka), temperature 13-15 Celzijusovih stepeni. Rastvor se uzima tri puta dnevno, neposredno pre uzimanja hrane. Ovakav način izuzetno pomaže varenje hrane kod takvih osoba i otklanja višegodišnje tegobe. Med ovaj efekat daje jer povećava prisustvo kiseline neophodne za varenje, ali i zato što stimuliše razmnožavanje korisnih bBifidus i laktobacilus bakterija, neophodnih u digestivnom traktu čoveka radi normalnog varenja hrane.


I na kraju gdje i od koga kupiti kvalitetan med. Pa, najbolje je direktno od
pčelara. I to iz jednostavnog razloga. Med je gotov, formiran, proizvod već
u pčelinjoj košnici. Ne treba mu ništa dodavati, ali niti oduzimati. Svaka
nepotrebna manipulacija mu umanjuje vrijednost (pretakanje, filtriranje,
homogeniziranje, grijanje i sl.) i stoga je to bolji što je "bliži" košnici,
odnosno što se manje s njim manipulira..

------------------------------
Subject: RECEPT-KAD OBOLIMO OD GRIPE


Autor Damir Rogulja

Ni sam ne znam koliko sam puta i u kojim sve prilikama iznosio recept mr.Jasminke Papić o postupku pripreme mednog pripravka za ubijanje virusa gripe. No unatoč tomu gotovo redovito kada pitam kolege što učiniti kada ju dobijemo obično se ne mogu sjetiti našeg provjerenog pčelarskog recepta. Možda i stoga što je toliko jednostavan i svima pristupačan?


Postojeći antivirusni lijekovi Tamiflu (oseltamivir) i Relenza (zanamivir) koji se daju u slučaju oboljenja mogu pomoći u ozdravljenju i smanjivanju simptoma gripe. No ne preporuča se uzimati te lijekove dok opasnost od zaraze nije stvarna i velika!


Druga stvar je s medom. Njega se može uzimati uvijek i u svako vrijeme.

A KAKO GA UZIMATI KAD SMO VEĆ OD GRIPE OBOLJELI?


Tada je potrebno uzimati PROKUHANI MED na način da se u 1 litru hladne vode stavi 3-4 jušne žlice meda i kada otopina zakipi još se kuha oko 3 minute. U još vruću otopinu može se staviti i vrećica dvije zelenog čaja za poboljšanje ukusa, a ta kombinacija sinergijski još uspješnije djeluje u suzbijanju virusa. Dnevno treba uzeti do dvije litre ovog pripravka i stvarno bi bilo veliko čudo da "svoje" viruse ovim načinom ne savladate u dva dana.

Jednostavno i efikasno i stvarno bi bilo humano da ovaj jednostavan recept, svi koji ste ga pročitali ili već znadete za njega, širite dalje do svakog uha koji ga može čuti ili očiju koje ga mogu pročitati.

------------------------------


BLAGODATI LIMUNA

Pročitajte pozorno ovaj prijevod s francuskog o liječenju raka prema obavijesti Instituta za zdravlje u Baltimoru, USA (Institut de Sciences de la Santé; L. L.L., 819 N. Causez Street, Baltimore, MD 1201.)

Ovo je posljednja vijest iz medicine u borbi protiv raka.

Limun (citrus) je čudotvoran prizvod za ubijanje kancerogenih stanica, 10000 puta snažniji od kemoterapije.

Zašto mi to tek sada saznajemo? Zbog toga jer postoje laboratoriji koje interesiraju proizvodnja sintetičke verzije koja bi im donijela ogromnu zaradu. Od sada možete pomoći prijateljima obaviještavajući ih da je limunov sok blagotvoran za sprječavanje raka. Ukus mu je prijatan i bez posljedica koje donosi kemoterapija. Zasadite drvo limuna ako možete na balkonu ili u vrtu. Ne zna se koliko ljudi umre jer je ta tajna ljubomorno čuvana da ne bi bili ugroženi multimilioneri u velikim korporacijama.

Stablo je limuna nisko i ne zauzima mnogo mjesta i poznato je po svojim raznolikim plodovima. Može ga se jesti kao plod ili kao sok ili sa njim se mogu praviti razna pića i kolači.

Limunu se pripisuju različita svojstva, ali najpovoljniji efekt ima na ciste i tumore. Ta je biljka dokazani lijek protiv svih vrsta raka. On je ujedno i antimikrobski agens širokog spektra protiv bakterijskih infekcija i gljivica i efikasan je protiv parazita, regulira visoki krvni tlak, ali i neurološke poremećaje i kao antidepresiv.

Fascinantan je izvor ove informacije: potiče od jednog najvećih proizvođača lijekova u svijetu koji tvrdi da je nakon 20 godina rada u laboratoriju od 1970. Ustanovljeno da limun uništava maligne stanice kod dvanaest vrsra raka, među kojima je rak debelog crijeva, dojke, prostate, pluća i gušterače. Sastojci limuna su pokazali da djeluju 10000 puta jače od kemoterapeutika Adriamycina koji se koristi za usporavanje rasta malignih stanica a ne djeluje na zdrave stanice.

(Prema prijevodu sa francuskog Krunice Grujić 23. studenog 2010.)


Nives Bendiš-Vukšić

nivesbv@yahoo.com



-----------------------


Čudesna soda bikarbona – od praška za pecivo do njege kože



Većina fešti se u mojoj okolini, događa baš u petom mjesecu- svadbe, pričesti, godišnjice braka, rođendani. U tom svjetlu, zatekla sam se da gotovo svakodnevno pečem kolače za nekoga ili nešto. Kako imam običaj čitati deklaracije na svim proizvodima- profesionalna deformacija!- ostala sam zatečena sastavom industrijskog praška za pecivo, koji sadrži gluten i fosfate.

Gluten je alergen za osobe koje pate od celijakije - preosjetljivosti na pšenične proizvode.

Fosfor je mineral neophodan za zdravlje, a u prirodi se nalazi u obliku fosfata. Sudjeluje u proizvodnji energije, izgradnji DNK i kostiju. Preporučena dnevna količina fosfata je za djecu i adolescente 1250 g, a za odrasle 700 g. U posljednja tri desetljeća, većina ljudi u organizam unosi prevelike količine fosfata, jer se dodaju industrijskim keksima i kruhu, gaziranim pićima, te prerađenom mesu, da bi im poboljšali strukturu i produljili trajnost. Povišena koncentracija fosfata u organizmu nosi brojne rizike: oštećuju kožu, ubrzavaju starenje, oslabljuje mišiće, bubrege, gušteraču i srce, te uzrokuje krhkost kostiju. Povezuju se s nastankom raka kože, jer fosfati direktno sudjeluju u kemijskim reakcijama koje uključuju enzime koji sudjeluju u diobi stanica raka. Otkriveno je da prehrana bogata fosfatima vodi do većeg broja benignog raka kože- papiloma.

Zbog svega navedenog, pokušajte izbjegavati namirnice kojima su dodani fosfati- a neke, kao što je prašak za pecivo, možete napraviti sami- od dobre, stare sode bikarbone!

Soda bikarbona se može koristiti kao jeftinija i zdravija zamjena, za bar pedesteak industrijskih proizvoda koje svakodnevno koristimo. Jednako je učinkovita, jeftinija i bezopasna.



50 različitih načina na koje možete korisno upotrijebiti sodu bikarbonu



1. Napravite bio-prašak za pecivo, tako da pomiješate 2 dijela vinskog kamena, 1 dio sode bikarbone i 1 dio kukuruznog škroba. Osim u prehrani, prašak za pecivo možete koristiti i za čišćenje doma. Odličan je za uklanjanje mrlja od kave ili čaja, a ne izbjeljuje boju tkanine.

Pločice u kuhinji i kupaonici besprijekorno će očistiti mješavina praška za pecivo i limunova soka. Vrućom vodom omekšajte nakupine na pločicama, a zatim ih istrljajte pripremljenom mješavinom praška za pecivo i limunovog soka, isperite i obrišite suhim ručnikom.



2. Sodom bikarbonom možete ugasiti male požare nastale paljenjem masnoće, drveta, tkanina, ili električnih kablova- šaku sode prospite po vatri.



3. Sodom bikarbonom možete gasiti i požare u automobilu- neće oštetiti ni mehaniku, niti elektroniku.



4. Namočite voće i povrće u otopinu sode bikarbone. Soda će omekšati vodu i bolje ga oprati. Isperite običnom vodom.



5. U kantu za otpatke uspite malo sode bikarbone, prije nego što u nju stavite vrećicu za smeće. Pomoći će ukloniti neugodne mirise.



6. Namočite platnene pelene u otopinu sode bikarbone, prije pranja u perilici.



7. Mrlje od ulja i masti uklonit ćete s odjeće ako sodu bikarbonu dodate vodi za pranje.



8. Očistite hladnjak i zamrzivač tako da na vlažnu krpu nanesete sodu bikarbonu i obrišete površine. Isperite običnom vodom. U hladnjaku i frizeru neće biti neugodnih mirisa, ako u njemu držite otvorenu posudicu sa sodom bikarbonom, koju je potrebno povremeno promiješati. Zamijenite je novom količinom sode svaka dva mjeseca.



9. Soda odlično uklanja mirise mačaka. Na dno kutije stavite sodu, te prekrijte s tri puta većom količnom pijeska za mačke.



10. U perilicu rublja uvijek dodajte pola šalice sode, pri pranju rublja. Jednom u nekoliko mjeseci očistite perilicu, tako da dodate sodu i pustite da prazna perilica odradi jedan ciklus pranja.



11. Češljeve i četke najlakše ćete očistiti otopinom sode. Ulijte u posudu tople vode, dodajte 1 žlicu šampona i pola šalice sode bikarbone. Namačite četke pola sata, isperite u toploj vodi i osušite. Ova smjesa će očistiti četke i dati im svjež miris.



12. Posude za hranu i vrčeve za piće perite u sodi i vodi.



13. Mramorne površine perite u otopini od 3 žlice sode na litru tople vode. Pustite desetak minuta da djeluje, te isperite običnom vodom. Plastificirane stolice i stolove operite vlažnom spužvom sa sodom bikarbonom. Da biste uklonili teške mrlje s ove vrste namještaja, napravite gustu pastu od sode i vode i nanesite je, ostavite da djeluje neko vrijeme, te isperite vodom.



14. Ustajali miris u termos bocama uklonit ćete otopinom sode i vode.



15. Staklene i inox posude za kavu (ne aluminijske!) perite u otopini od 3 žlice sode na litru tople vode. Aparat za filter kavu očistite tako da aparat jedan ciklus odradi s otopinom vode i sode. Dobro isperite vodom.



16. Bočice za bebe odlično će oprati soda otopljena u vrućoj vodi.



17. Roštilj i gradele lako ćete oprati ako po njima pospete sodu, pustite da djeluje neko vrijeme i isperete vodom.



18. Masne podove u garaži i radionici pospite sodom bikarbonom, ostavite da djeluje neko vrijeme, oribajte i isperite vodom.



19. Srebro možete ispolirati sodom bikarbonom nanešenom na vlažnu krpu. Utrljajte, isperite i osušite. Ako srebrno posuđe nije lijepljeno ili sastavljeno iz više komada, položite ga na aluminijsku foliju u emajliranom loncu. Zakuhajte litru vode s 4 žlice sode bikarbone. Ulijte u lonac, pustite da djeluje, isperite i osušite.



20. Perilicu posuđa očistite kao i perilicu rublja - jedan ciklus prođite sa sodom, umjesto sa sredstvom za pranje posuđa. Da biste uklonili neugodne mirise u perilici, po dnu pospite sodu bikarbonu.



21. Da biste uklonili zagorenu hranu iz lonaca, ostavite ih da se namaču u otopini sode i vode, desetak minuta prije pranja u perilici. Ili ih ručno operite vlažnom žičanom četkom i sodom bikarbonom. Jako zagorene lonce pospite debelim slojem sode, te dodajte malo vode- toliko da navlaži sodu. Ostavite preko noći i drugi dan oribajte.



22. Nehrđajuće željezo i krom lako ćete održavati sjajnim ako ih ispolirate vlažnom krpicom sa sodom bikarbonom. Isperite vodom i osušite.



23. Porculansko i stakleno posuđe perite u otopini sode i vode. Isperite vodom i osušite.



24. Smrad iz pepeljara uklonite otopinom sode i vode. Pospite malo sode bikarbone u pepeljaru da biste uklonili miris dima i ugasili žar cigarete.



25. Kupaonicu - kadu, tuš-kabinu, umivaonik i WC-školjku održavajte čistima vlažnom spužvom sa sodom bikarbonom. U slivnike svaki tjedan uspite 4 žlice sode i bit će čisti, neće zaudarati i neće se začepiti. Isperite sodu u cijevi vrelom vodom.



26. Zastor za tuširanje namočite u otopini sode i vode-lako ćete ga održavati čistim!



27. Da biste uklonili jake mirise hrane s ruku, navlažite ruke, snažno ih istrljajte sodom i isperite vodom.



28. Operite zube i zubno meso mokrom četkicom za zube na koju ste nanijeli sodu bikarbonu.



29. Da biste uklonili smrad iz obuće - tenisica, čizama, cipela, papuča uspite u njih sodu bikarbonu.



30. Dodajte pola šalice sode bikarbone u vodu za kupanje - koža će vam biti meka.



31. Da biste iscijelili osip od pelena, dodajte 2 žličice sode bikarbone u vodu u kojoj kupate bebu.



32. Ubode kukaca i opekotine od meduza i koprive efikasno će izliječiti pasta od vode i sode bikarbone- nanesite je direktno na ozlijeđeno područje kože.



33. Nesnosan svrbež kože kod ospica i vodenih kozica smanjit će kupka u koju ste dodali pola šalice sode bikarbone.



34. Žgaravicu i refluks kiseline umirit će otopina pola žličice sode bikarbone u pola šalice vode.



35. Grgljanjem otopinom od pola žličice sode bikarbone u pola šalice vode, očistit će i osvježiti usnu šupljinu.



36. Ako se koristi kao voda za ispiranje usne šupljine, soda ublažava bol nastalu od otvorenih rana i čireva.



37. Opekotine od sunca smirit će oblog od guste paste sode i vode.



38. Ubode insekata smirit će oblog od guste paste sode i jabučnog octa.



39. Pčelinji ubod smirit će oblog od guste paste sode i vode.



40. Napravite verziju glinamola od sode bikarbone: pomiješajte 320 mL vode, 2 šalice sode bikarbone i 1 šalicu kukuruznog škroba.



41. Soda bikarbona se može koristiti kao efikasan deodorant - nanesite je pod pazuhe, uklonit će neugodan miris znoja.



42. Ako dijete povrati po sebi ili po kauču, navlažite tkaninu, natapkajte sodu bikarbonu i nanesite je na naještaj ili odjeću - miris će nestati.



43. Soda odbija vodu od stakla - nanesite sodu bikarbonu na vlažnu tkaninu i obrišite prozore i automobilska stakla iznutra i izvana.



44. Dodajte sodu bikarbonu u vodu u kojoj namačete grah - bit će lakše probavljiv.



45. Vremenom različite spužvice za pranje posuđa počinju zaudarati. Prokuhajte ih u vodi kojoj ste dodali sodu bikarbonu.



46. Sodom bikarbonom efikasno možete očistiti platnene torbe i kovčege. Pospite malo sode bikarbone, te četkicom utrljajte u tkaninu- zatim usisajte ostatke sode s torbe.



47. Sodom bikarbonom lako se čiste tosteri i mikrovalne pećnice. 80 g sode bikarbone, pomiješajte u pastu s 1 žličicom octa. Nanesite vlažnom spužvom na unutarnje stijenke mikrovalne. Isperite i ostavite vrata otvorena 15 minuta, da nestane miris. Ovo sredstvo uklanja mirise hrane iz mikrovalne.



48. Kad čistite perad, dodajte 1 žličicu sode bikarbone u zakipjelu vodu. Lakše ćete odvojiti perje, a meso će biti čisto i bijelo.



49. Mrlje od raznih bobica uklonite tako da navlažite to područje vodom, načinite pastu od podjednake količine vode i sode bikarbone i nježno utrljajte na mrlju.



50. Stari recept za uklanjanje svakog traga vlage s tepiha je posipanje sodom bikarbonom. Ostavite najmanje sat-dva i usisajte. Isti prašak riješit će vas i "mirisa" kućnih ljubimaca na tepisima, na kojima ga ostavite da djeluje preko noći, a nakon toga temeljito usisajte.



Mila Prlj

http://www.ipress.hr/zdrav-zivot/cudesna-soda-bikarbona-od-praska-za-pecivo-do-njege-koze-5587.html
--------------------------------------------------


Limun ubija kancerogene stanice

Zašto su nam skrivali tu informaciju?



http://www.webstilus.net/content/view/17966/76/



---------------------------------



CITRUSETA

Za prirodne sokove od agruma i mekšeg voća:
http://online.konzum.hr/categories/60000004/products/60037272




STEVIJA

A još jedan info koga zanima:
U Lidlu sam za 9 i nešto kn našla predivnu biljčicu Stevije, bogatu, dvije u jednoj teglici i svaka sa nekoliko grana.
Na odjelu povrća među začinskim biljem.
---------------------
hvala dragoj korini na informaciji,
boro

----------------------------------------------------------------------------------------------------




Što učiniti ako od gripe ipak obolimo?
Autor Damir Rogulja

Ni sam ne znam koliko sam i kojim sve prilikama iznosio recept mr.Jasminke Papić o postupku pripreme mednog pripravka za ubijanje virusa gripe. No unatoč tomu gotovo redovito kada pitam kolege što učiniti kada ju dobijemo obično se ne mogu sjetiti našeg provjerenog pčelarskog recepta. Možda i stoga što je toliko jednostavan i svima pristupačan?
Postojeći antivirusni lijekovi Tamilflu (oseltamivir) i Relenza (zanamivir) koje se daje u slučaju oboljenja mogu pomoći u ozdravljenju i smanjivanju simptoma gripe. No ne preporuča se uzimati te lijekove dok opasnost od zaraze nije stvarna i velika!
Druga stvar je s medom. Njega se može uzimati uvijek i u svako vrijeme. A KAKO GA UZIMATI KAD SMO VEĆ OD GRIPE OBOLJELI?
Tada je potrebno uzimati PROKUHANI MED na način da se u 1 litru hladne vode stavi 3-4 jušne žlice meda i kada otopina zakipi još se kuha oko 3 minute. U još vruću otopinu može se staviti i vrećica dvije zelenog čaja za poboljšanje ukusa, a ta kombinacija sinergijski još uspješnije djeluje u suzbijanju virusa. Dnevno treba uzeti do dvije litre ovog pripravka i stvarno bi bilo veliko čudo da "svoje" viruse ovim načinom ne savladate u dva dana.
Jednostavno i efikasno i stvarno bi bilo humano da ovaj jednostavan recept, svi koji ste ga pročitali ili već znadete za njega, širite dalje do svakog uha koji ga može čuti ili očiju koje ga mogu pročitati.



------------------------------






RECEPT ZA DOMAČI PRALNI PRAŠEK


Torej, gre za tekoče pralno sredstvo za perilo, njegova priprava vzame 5 min in cca. 30 centov na liter. gre pa takole:
1 Marseillsko milo (kupi se ga v DM-u npr.) ali drugo naravno rastlinsko milo na zelo male koščke naribaš na ribežnu. Posebej si pripraviš 3 L vroče vode (jo seveda greješ na štedilniku :)), v njo pa potem začneš počasi umešavati milo, da se raztopi. Dodaš 1 veliko žlico sode bikarbone (za 50 centov za pol kile se jo kupi v Eurospinu) in pomešaš. Vodo (oz. zdaj že pralno sredstvo) ni treba zavreti - samo, da se milo stopi. Potem še toplo, preden se začne strjevati, vliješ v posodo, v kateri naj ostane še nekaj prostora (idealno je vsaj še za 1 liter prostora), posoda pa naj bo nujno plastična, saj se zaradi še nepojasnjenega razloga (verjetno kakšna bizarna reakcija) tole sredstvo strdi v kamen, če ga daš v steklo ali kakšno drugo posodo. Posodo daš na hladno, da se začne tekočina ohlajati, vsake toliko pa jo malo premešaš (zato pride prav prostor v posodi), da se ne strdi preveč. če se to slučajno zgodi, se čisto lepo utekočini, če premešaš s kuhlo. Ko se ohladi, dodaj 20-30 kapljic poljubnega eteričnega olja in voila :). Če želite še malo mehkejše perilo, dodajte še kakšni žlico kisa. Perilo se odlično opere (saj veste, kako se hvalijo, da ima Ava koščke mila v prašku), diši pa po starih cajtih, v glavnem prijetno. Pa še prijazen do narave si in prišparaš: mi smo v 6 mes prišparali verjetno med 120 in 150 EUR! Ne moreš verjet, kolko denarja dajemo za tole kemijo...

------------------------


- 08:14 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< veljača, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            

Studeni 2014 (21)
Listopad 2014 (28)
Rujan 2014 (21)
Kolovoz 2014 (26)
Srpanj 2014 (28)
Lipanj 2014 (23)
Svibanj 2014 (26)
Travanj 2014 (26)
Ožujak 2014 (26)
Veljača 2014 (23)
Siječanj 2014 (25)
Prosinac 2013 (26)
Studeni 2013 (26)
Listopad 2013 (26)
Rujan 2013 (29)
Kolovoz 2013 (25)
Srpanj 2013 (17)
Lipanj 2013 (22)
Svibanj 2013 (28)
Travanj 2013 (26)
Ožujak 2013 (27)
Veljača 2013 (27)
Siječanj 2013 (26)
Prosinac 2012 (21)
Studeni 2012 (27)
Listopad 2012 (28)
Rujan 2012 (27)
Kolovoz 2012 (23)
Srpanj 2012 (15)
Lipanj 2012 (22)
Svibanj 2012 (24)
Travanj 2012 (24)
Ožujak 2012 (26)
Veljača 2012 (28)
Siječanj 2012 (24)
Prosinac 2011 (26)
Studeni 2011 (23)
Listopad 2011 (25)
Rujan 2011 (26)
Kolovoz 2011 (22)
Srpanj 2011 (20)
Lipanj 2011 (22)
Svibanj 2011 (27)
Travanj 2011 (25)
Ožujak 2011 (26)
Veljača 2011 (25)
Siječanj 2011 (25)
Prosinac 2010 (26)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Uvodna poruka:

Poštovani Blogeri!

Objavljeni postovi:

Hvala svim znanim prijateljima i neznanim posjetiocima na komentarima na mom blogu!

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se