utorak, 04.07.2006.

Što još reći?!

Ako ga vidite javite drugarima ...

Jakša Cvitanović Cvik.

Hrvatska policija.

"Misteriozno" bjekstvo sa otoka. Trajekt, podmornica, helikopter, što već?
Do nedavna, prateći vijesti o ovome slučaju, nisam mogao pojmiti kako je ovo moguće. Vela Luka, mali grad, svi sve znaju i gotovo svi šute.
Činjenica kako se u Veloj Luci tijekom godine proda 15.000 igala a da se korčulanska mladež na forumima pita "gdje je nestala trava?" dovoljno govori.

Fascinirala me je šutnja i nemoć "zajednice" i donkihotovska borba pojedinca kojega očito na ulici svi gledaju ispod oka i ogovaraju. I trajalo je to i vrtilo se po medijima, čak je i jedno "Otvoreno" upriličeno i ... ništa.

Sve je ostalo po starom, šuškalo se kako Cvitanović ima jaku političku zaštitu, a ja sam se pitao koliko ljudskosti ima u toj gospođi odvjetnici Ane Birimiša iz Dubrovnika, zamišljao je kako se, sama sebi, pred san pokušava opravdati profesionalizmom i kako ujutro, dok kupuje kruh, prebire krvave kune i bježi od utvara. Kako razmišlja odvjetniku po imenu Jadran Franceschi iz Splita, kojemu je isti "navodno" klijent. Mladi Cvitanović radi kao administrator u odvjetničkom uredu i ima čarter flotu brodova i tvrdi kako se povukao iz svega.

Istovremeno se u medijima moglo naići i na izjave tipa: "S. M. heroin po 100 kuna za piz prodaje u jednoj kući u gradu, a najveću količinu droge na starom brodu privezanom u luci preproda A. M.".

Korčulani, tko su ti ljudi, koji ste vi ljudi kada cijela država čita a nitko im ništa ne može.

Nakupilo se Cvitanoviću preko 90 kaznenih prijava a po forumima se može naići na informacije kako je izvjesni gospodin BRUNO KARNINČIĆ "navodno" prikrio ili zaturio najveći broj kaznenih prijava. Ne znam čovjeka ali me zanima jeli podigao apartmane nedavno?

Na jedan od upita, zašto je Cvitanović još na slobodi je rekao kako je policija u okviru svojih ovlasti dosta često postupala prema Jakši Cvitanoviću iz Vela Luke” te da odgovor na pitanje zašto je Cvik još uvijek na slobodi treba tražiti u Državnom odvjetništvu.

Onda je policija privela Cvitanovića (sada sa naknadnom pameću bi baš volio vidjeti na što je ličilo to privođenje) i onda im je Cvitanović, tijekom transporta do trajektne luke (cca 1km), uspio pobjeći!

Ostao sam ... bez riječi.
Što? Išli su na piće, je li im usuo nešto u piće ili u novčanik?

Tko su ti ljudi? Tko su ti policajci?

- 20:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.