četvrtak, 01.09.2011.

Homemade pekmez

Kako nam je u vinogradu ostalo mnogo bresaka koje bi ubrzo propale, prolistala sam malo recepte i odlučila krenut u avanturu pravljenja pekmeza.

Vaga se zaustavila na osmom kilogramu...


Uslijedilo je dugotrajno guljenje, čišćenje i rezanje na komade...


Usitnjavanje na mašinici za meso...


Sat vremena neprestanog miješanja na blagoj vatri, uz dodatak četiri želina, nešto manje od dva kilograma šećera i soka četiriju iscijeđenih limuna...


Nakon zagrijavanja staklenki u toploj pećnici, uslijedilo je punjenje, stavljanje u pećnicu dvadesetak minuta da se ulovi korica te zatvaranje celofanom umočenim u rum, rakiju ili neki alkohol.


Vruće staklenke omotala sam dekom i ostavila tako da se postupno hlade do sljedećeg dana. Pekmez je isproban, dobio pohvale, a dragi je došao do pametnog zaključka da se sada mogu slobodno i udat...

- 21:34 -

Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2011 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Listopad 2011 (2)
Rujan 2011 (6)
Kolovoz 2011 (7)
Srpanj 2011 (18)
Komentari On/Off

Opis bloga

Ako sanjaš, ali ti snovi nisu sve...Ako vidiš kako u komadiće razbijaju tvoj cilj i ako se sagneš i pokupiš ostatke...Ako si spreman ponovno krenuti, kao na početku...Ako prisiliš svoje srce da ustraje i kad počinje malaksati...Ako umiješ dobro ispuniti svaku minutu svog života i svakog trenutka ići pravim putem...
Ako sve ovo možeš...


Piši o sebi, o svojim snovima, neostvarenim željama...zabilježi svaki trenutak svog malog života, on vrijedi zlata...neka to bude priča o Tebi...



Ja imam svoj mali svijet i oko njega kineski zid


mail

lea_lana@yahoo.com

Designed by In Obscuro

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se