četvrtak, 28.01.2010.

Tko to tamo upravlja sa nama umjesto nas?

Znate mnogo i svjesni ste mnogo toga, a ipak ne poduzimate ništa. Zašto?, jer mislite da sami ne možete ništa, a vi nemojte biti sami, udružite se! Budite zrno pšenice…, Budite kap u moru…, ali budite.
To možete na mnogo načina, evo primjera jednog od njih.
Na stranici Ivice Ursića, vjerujem da je mnogima od vas dobro poznat, izašao je slijedeći tekst.

Tko to tamo glasa?

O tome mediji u Hrvatskoj šute. O tome hrvatski glasači pojma nemaju. O tome zna čitav svijet. Osim, naravno, nas.

Krajem prošle godine u Generalnoj Skupštini UN vodila se je dramatična bitka između zagovornika „naravnog zakona i obitelji“ i zagovornika „ozakonjenja homoseksualnih brakova“. Bitka je završila velikom pobjedom pobornika „prirodnog zakona i obitelji“.

63 zemlje su potpisale Deklaraciju o spolnoj orijentaciji i rodnom identitetu ("sexual orientation and gender identity") koja bi, da je bila usvojena, pod krinkom ljudskih prava, na mala vrata uvela obvezu legalizacije homoseksualnih brakova u svakoj zemlji članici UN, neovisno o njezinom zakonodavstvu. Protiv ove Deklaracije snažno su se, posebnom izjavom, očitovale Rusija, Bjelorusija i Vatikan. Deklaraciji je zatim suprostavljena i izjava koalicije nacija iz Islamskog svijeta, Afrike i Oceanije.

U toj skupini od 63 zemlje koje su snažno podržavale navedenu liberalnu deklaraciju bile su i brojne „katoličke“ zemlje predvođene Francuskom, Argentinom, Brazilom, Hrvatskom, Gabonom, Nizozemskom, Norveškom, koje su uložile veliki trud u prikupljanju potpisa što većeg broja zemalja.

Hrvatski „glasači“ su bili stalni predstavnik RH pri Ujedinjenim narodima, veleposlanik Ranko Vilović, te ministar savjetnik RH pri Ujedinjenim narodima, Vice Skračić, koji su kao i svi diplomati postupali po instrukcijama svoje Vlade.

Podsjećamo da je narod izabrao vladajuću stranku kao i većinu koalicijskih stranaka kao narodne i konzervativne, vjerne tradicionalnim vrijednostima. Za kakve vrijednosti se ova vlast zalaže i kome o tome podnosi račun?

U svom članku za „Friday-Fax“ (glasilo Catholic Family and Human Rights Instituta) Piero A. Tozzi JD naziva ovaj postupak glasanja u UN izdajom katoličkih nacija (defection by catholic nations). Međutim, govoreći o pobjedi, koja je unatoč tome ostvarena, Austin Ruse, predsjednik Catholic Family and Human Rights Instituta (C-FAM) je izjavio: „U određenim krugovima se je pretpostavljalo da je homoseksualna agenda nezaustavljiva. Ona nije nezaustavljiva. Može ju se zaustaviti svugdje gdje dobri ljudi ustanu zajedno za istinu“.

Pitanje: Imamo li mi pojma tko to u naše ime tamo negdje diže svoju ruku?

Odgovor: Nemamo!

Pitanje: I kad bismo znali, bismo li nešto poduzeli?

Odgovor: Ne bismo!

Može li Crkva nakon odbacivanja GROZD-ove inicijative, nakon donošenja Zakona o sprječavanju diskriminacije, nakon gore navedenog glasanja u UN-u o pitanju homoseksualnih brakova i brojnih drugih primjera i dalje zabijati glavu u pijesak i podržavati liberalni kurs HDZ-a i Vlade?

Dr.sc. Nikola Jelovac, psihijatar
www.obiteljskastranka.hr



Ja sam se potrudio da ga podijelim sa grupom svojih istomišljenika iz Obiteljske stranke, za koju mnogi nisu čuli, ali vjerujem da hoće uskoro. Jedan od njih dr. sc. Nikola Jelovac, uz neke manje intervencije na kraju teksta, proslijedio ga je dalje na http://www.hrsvijet.net, te na još bezbroj drugih adresa.

Ivica > Ivo > Nikola > naša domovina > čitav svijet …

Dakle to je jedan od primjera kako možete mjenjati našu Dragu Domovinu Hrvatsku, a i sebe same.
Pridružite nam se i provjerite nas http://www.obiteljskastranka.hr/dokumenti.html

- 10:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 12.01.2010.

Nije moja duša prazna... ! ?


Evo me ponovo sa nečim već viđenim, ali očito nam je učiti dalje, pitanje je samo učitelja kojega sebi izaberemo.
Ne moja duša zaista nije prazna i ne može biti prazna uza sve divne ljude koje se sreće na ovim stranicama i sa kojima se dijeli komadić srca.

Kada vas netko pozdravi sa 'Dragi prijatelji, dragi građani i građanke republike Hrvatske...' ili kako bi zvučalo 'Dragi moji hrvati i hrvatice, dragi moji prijatelji širom naše lijepe domovine...' ili u tom stilu. Nekom pojmovi poput 'hrvat', hrvatica', 'domovina' nisu dio izričaja, a samim time i domoljublje i ponos iz pripadnosti svome narodu ne stanuju u govorniku koji vam se ovako obraća.
To je nepogrešivi način kako nam Gospodin naš pokazuje gdje on jest i gdje nije, na nama je da Ga naučimo slijediti i naučimo prepoznavati poruke i razloge koje Otac naš postavi pred nas.

Da prijatelji moji znani i neznani, toliko je toga u mojoj duši, u mome srcu, što bih želio podijeliti sa vama, a moje ljudsko se guši od nemoći i nestrpljenja što ovu istinu, koju ja vidim, ne vidi čitav svijet. Istovremeno sam sretan što me On vodi i što je to Njegova volja. Uza svu moju / našu volju i želju da pružimo slamku spasa svome bližnjem, ta slamka se prima dragovoljno, i u toj slobodi izbora je sva veličina i bogatstvo ljudskog bića.


Blagoslov Gospodina Boga našega, bio na svima vama !

Zlatko Sudac
Nije moja duša prazna !




- 19:25 - Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 05.01.2010.

Ja sam tužan i malo toga znam.


Ja sam tužan i malo toga znam.
Moje srce želi više.
Ono je zbunjeno, zarobljeno stremi nečem višem.
Vapi i osjeća da nešto nije u redu.
Gospodine šta nam još spremaš da bi ti bili bliži.

Otiđite odavde.
Ne treba vam moja tuga i moje nesnalaženje.
Odgovori nisu tu, potražite ih na nekom drugom mjestu.
Ovdje je previše pitanja bez odgovora.

Možda je ovdje odgovor!

http://ivicaursic.com/index.php?option=com_content&task=view&id=464&Itemid=50



STARA PJESMA



O, ta uska varoš, o ti uski ljudi,

O, taj puk što dnevno veći slijepac biva,

O, te šuplje glave, o, te šuplje grudi,

Pa ta svakidašnja glupa perspektiva!

Čemu iskren razum koji zdravo sudi,

Čemu polet duše i srce koje sniva,

Čemu žar, slobodu i pravdu kada žudi,

Usred kukavica čemu krepost diva?

Među narodima mi Hrvati sada

Jesmo zadnji, robovi bez vlasti,

Osuđeni pasti i propasti bez časti.

Domovino moja, tvoje sunce pada,

Ni umrijeti za te Hrvat snage nema,

Dok nam stranac, majko, tihu propast sprema.


Hrvatska 1990 - 2009? ili 1909 - 2009?

A. G. Matoš, 1909.


- 19:25 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.