subota, 25.07.2009.

Tko to, i što misli da određuje ?

Ovih dana jedna parola provlači se po medijima u „ratu“ oko zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji „Kada srce kaže dijete, Hrvatska kaže ne“. Možda ona može imati i svoju drugu inačicu „Kada srce kaže Obitelj, Hrvatska kaže Da“. Na stranu što je to već kopija doskočice, jer to su već trivijalnosti koje nas nebi trebale zabrinjavati. Ovo otvara prostor razmišljanju, od kojega se zdravi ljudski um užasava, pri pomisli, koji posao je odradila svjetska medijska mašinerija.

Raspravlja se o području stvaranja kao o nečemu samorazumljivom, kao o nečemu što je u ljudskoj ovlasti i gdje čovjek može propisivati pravila. Zar to ne pokazuje svu dekadenciju današnje civilizacije, pa i oni koji pomalo shvaćaju, ili misle da shvaćaju, o čemu se tu radi, žele uzeti udjela u ovoj raspravi te su spremni odobravati pojedine segmente ponuđenog, po modelu izbora manjeg zla.

(Pogledaj post : Odlučimo o sebi sami, nismo bez mogućnosti !)

Nedavno je na jednom skupu, u užem krugu istomišljenika, rečeno kako moramo biti pažljivi u svojim procjenama, javnim nastupima, jer da naše ideje i istine koje smo spremni svjedočiti, ne dijeli baš preveliki broj Hrvatskog puka, možda desetina ukupnog izbornog tijela, recimo to tako. I što ako je to tako, možda upravo zbog toga, zar istina zbog toga prestaje biti istina.
Tko kaže da dobar ostatak puka, preko te desetine ne čeka nekoga
tko će jasno reći : 'Ja se ne slažem, ovo je istina, ovo je put s kojim treba ići' !


Govorim sa pozicije, i zašto to jasno ne naglasiti, promotora „Obiteljske stranke“ kojoj sam, sa ponosom to mogu reći, jedan od utemeljitelja, i zahvaljujem Graditelju na svim okolnostima kojima je to omogućio. Ova stranka je u svoje osnovne postulate ugradila jednu istinu koju čovjek ne može mijenjati iz prostog razloga što je ona nepromjenjiva u svojoj izvornosti. Ta istina je Čovjek sam u svojoj veličini koju nosi iz veličine svoga Stvoritelja !

- 20:20 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.