utorak, 04.11.2008.

Pismo premijeru - dio I


Pismo premijeru ili
razmišljanja jednog laika !

Kako voljeti sebe toliko a da još uvijek primjećujemo ljude pored nas. Kako onima pored sebe dati toliko malo, a da bi nama bilo dovoljno. Kako biti koristan sebi i svome bližnjem, sa kojim djelom pokazati da ti je stalo, da okruženje u kome živiš bude mjesto sklada, mjesto u kome se prepoznaje prava mjera duhovnih i materijalnih potreba.

Kako kvalitetu i ugodan život čini naše stvarno svakodnevno okruženje bilo kog oblika, očito je, da upravo to treba mijenjati za naše potpuno ispunjenje. Ljudska jedinka, je temelj i početak života, ona jest sam život i zbog koje jest, sve ono što vidimo i što ne vidimo. Ta ista svoju potpunu realizaciju ostvaruje u svojoj obitelji, svojoj okolini, svojoj lokalno sredini kojoj predaje svoju jedinstvenu neponovljivost i od koje prima sve ono što je čini osobom u svoj svojoj punini.

Dakle, na političkim je moćnicima, da čovjeka, za čovjeka izgrađuju na najnižim političkim razinama, i odatle piramidu služenja treba graditi na zdravim ljudskim, moralnim, čovjeku potrebnim zasadama.

- 22:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.