< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (8)
Travanj 2008 (2)
Listopad 2007 (4)
Rujan 2007 (4)
Kolovoz 2007 (1)
Svibanj 2007 (1)
Travanj 2007 (2)
Ožujak 2007 (2)
Veljača 2007 (3)
Siječanj 2007 (3)
Prosinac 2006 (1)
Rujan 2006 (2)
Srpanj 2006 (1)
Lipanj 2006 (6)
Svibanj 2006 (11)
Travanj 2006 (9)
Ožujak 2006 (6)
Veljača 2006 (4)
Siječanj 2006 (8)
Prosinac 2005 (8)
Studeni 2005 (6)
Listopad 2005 (11)
Rujan 2005 (3)
Srpanj 2005 (9)
Lipanj 2005 (12)
Svibanj 2005 (22)
Travanj 2005 (4)
Ožujak 2005 (15)
Veljača 2005 (11)
Siječanj 2005 (7)
Prosinac 2004 (21)
Studeni 2004 (22)
Listopad 2004 (1)
Rujan 2004 (14)
Kolovoz 2004 (30)
Srpanj 2004 (31)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

zaigrana i tu

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us


s vama mi je život lipši:
BARBA
BEŠTIJICA
BORUT
BUGENVILIJA
ČIOVKA
DEMJAN
DOMINA
E.P.
FRANC
GALEB
HELIX
JASNA 2+2
JOE PELLENA
JULIERE
KORALJKA
LANTERNA
LOLA WALSER
LJELJA
MALA
MLADEN
OCEAN
ODMAK
OTOK
PEŠKA
PJESMA
REGINA
SKROZ
STUDENA
M.H.ŠVABICA
ZMANY
ZORA


Image Hosted by ImageShack.us
kasheta@gmail.com





24.09.2007., ponedjeljak

O trovanju, gluposti i bahatosti

Svaka domaćica zna, makar teoretski, koji sastojci tribaju za napravit krafne:

-brašno
-kvasac
-jaja
-voda
-masnoća
-aroma

Frigaju se i pune najčešće marmeladon. Posli tega se jidu i čuje se samo mmmm…

Od istih ovih sastojaka se rade i industrijske. E, ne lezi vraže, al to nije dobro tako po domaću.

Doda se još i smjesa za krafne koja je u obliku finog praha, žućkasta. To je skup aditiva koji u sebi sadrže tzv. poboljšivače ukusa, oni koji produljuju trajnost. ( Ma trista onih E-čuda kojih se grozimo kad čitamo po novinama, a posli brže-bolje i na deklaracijama. Pa posli ništa, nastavjamo svaki dan tamanit sve te E-ove.)

Sad ajd da je to proizvod koji stvarno triba dulje trajat. Ka "svježe mlijeko" hahahaha…Krafne se prodaju samo jedan dan! Zašta onda ti aditivi ??? Ne mislite li da je to trovanje? Neobrazovanost? Budalaština? Pomodnost?

Slično je i sa kruvon. Domaća riceta plus aditivi.

(Amerikanci su proizveli nike sendviče za vojsku koji mogu durat 11 godin. Kad su dali golubima mrvice, oma su se razbižali.)

Image and video hosting by TinyPic

Boli me duša kol'ko se tega baca… na tone kolača i kruva svrši u škovace. Sanitarna inspekcija ne dozvoljava ni poklonit kruv, atroke prodat jeftinije u poslijepodnevnim satima. Sve se baca. Tone kruva na Karepovcu! Grij božji, sramota 'rvacka.

Gledala san na VOX-u kako se to u Njemačkoj iskoristi. Inspekcija ne dozvoljava jedino jaja, meso i ribu. Pojedinci obilaze razne pekare, butige, skupjaju spizu koja ostane na kraju dana ( kruv, kolače bez kreme, voće, povrće i sl.) i malin kombijima dostavljaju prihvatilištima za siromašne. U Njemačkoj more, u nas ne more. Eh kad smo mi mala zemja za veliku bahatost!

Usput, bacate li vi sutradan kolače ako kojin slučajen ostanu nepojedeni?

- 11:49 - gukni golube (15) - ma štaš' trošit kartu - #

20.09.2007., četvrtak

Vremenska prognoza-bura

Nakon noćnog zavijanja, očekuje se i u toku dana bura u raznin tonalitetima

Powered by eSnips.com


P.S. Nije mi baš rekord od kratkoće posta, bilo je i kraćih, e! Najdulji naslov i najkraći post. rofl Sićaš li se Domeee? Neka ti broj komentara ne pomuti slavu. belj

- 06:10 - gukni golube (22) - ma štaš' trošit kartu - #

16.09.2007., nedjelja

Ne dan te Splite zarad smija dice

Split ni samo Peristil, podrumi, sveti Duje.
Split ni ni Get, ni Varoš, ni Radunica.
Split nisu samo riva ni Pjaca.
Split ni ni Marjan ni Bače.
Split je ponajmanje Grgurov palac.

Split ne bi bi ništa sa svin ovin turističkin razglednicaman da nima judi. Svaka kala, svaka pjaca, svaka konoba, peškarija, pazar, riva, mul-sve bi bilo pusto bez šušura svita.

Judi daju ton svakome mistu. Oni pravi šug bogat smijon i suzon, pun koraka laki i koraka teški, ruku za pozdrav i ruku za grij, usana ča jube i šporke riči viču.

A najbitniji i najvažniji začin su dica.



- 22:42 - gukni golube (17) - ma štaš' trošit kartu - #

12.09.2007., srijeda

I zovu mene brodi

O kako ja volin brodeeeeeeee!!!

broditi, broditi
i vitar loviti,
jidra puniti,
konope slagati,
obzor gledati
i more upijati

Tugo moja, treća je evo godina ča nima naše male zviri. Prodali je one ružne godine, a danas je ionako ne bi imali, nima se više te forci, zdravje popuščalo. En ti jarca, na šta se svea ovi život.

Na sićanja.

Na svaku valu, svaki otok, svaku lanternu, svaki porat. Sve nevere, sva juga, bure i tramuntane. Na bonace, smorce i maestrale. Na vitar u kosi, sol na koži. Na plave izlaske i rumene zalaske. Sunce, zvizdan. Zvizde i srebrn misec. Krik galeba i igra dupina. Jarbol, lantina.Konopi, iljadu konopa. Jidra puna, jidra prazna. Diži, spuščaj, viraji, letaj, bordižaji...Plavo plavo gori, plavo plavo doli. Plavo u meni, oko mene, na meni, posrid mene, u srid mene.

Eeee, brode moj lipi, ča mi učini danas.




P.S. Uz ovo priporučan da poslušate Vice Vukov, 1963.g. "Brodovi"
- 20:58 - gukni golube (33) - ma štaš' trošit kartu - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se

Creative Commons License