< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (8)
Travanj 2008 (2)
Listopad 2007 (4)
Rujan 2007 (4)
Kolovoz 2007 (1)
Svibanj 2007 (1)
Travanj 2007 (2)
Ožujak 2007 (2)
Veljača 2007 (3)
Siječanj 2007 (3)
Prosinac 2006 (1)
Rujan 2006 (2)
Srpanj 2006 (1)
Lipanj 2006 (6)
Svibanj 2006 (11)
Travanj 2006 (9)
Ožujak 2006 (6)
Veljača 2006 (4)
Siječanj 2006 (8)
Prosinac 2005 (8)
Studeni 2005 (6)
Listopad 2005 (11)
Rujan 2005 (3)
Srpanj 2005 (9)
Lipanj 2005 (12)
Svibanj 2005 (22)
Travanj 2005 (4)
Ožujak 2005 (15)
Veljača 2005 (11)
Siječanj 2005 (7)
Prosinac 2004 (21)
Studeni 2004 (22)
Listopad 2004 (1)
Rujan 2004 (14)
Kolovoz 2004 (30)
Srpanj 2004 (31)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

zaigrana i tu

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us


s vama mi je život lipši:
BARBA
BEŠTIJICA
BORUT
BUGENVILIJA
ČIOVKA
DEMJAN
DOMINA
E.P.
FRANC
GALEB
HELIX
JASNA 2+2
JOE PELLENA
JULIERE
KORALJKA
LANTERNA
LOLA WALSER
LJELJA
MALA
MLADEN
OCEAN
ODMAK
OTOK
PEŠKA
PJESMA
REGINA
SKROZ
STUDENA
M.H.ŠVABICA
ZMANY
ZORA


Image Hosted by ImageShack.us
kasheta@gmail.com





24.09.2007., ponedjeljak

O trovanju, gluposti i bahatosti

Svaka domaćica zna, makar teoretski, koji sastojci tribaju za napravit krafne:

-brašno
-kvasac
-jaja
-voda
-masnoća
-aroma

Frigaju se i pune najčešće marmeladon. Posli tega se jidu i čuje se samo mmmm…

Od istih ovih sastojaka se rade i industrijske. E, ne lezi vraže, al to nije dobro tako po domaću.

Doda se još i smjesa za krafne koja je u obliku finog praha, žućkasta. To je skup aditiva koji u sebi sadrže tzv. poboljšivače ukusa, oni koji produljuju trajnost. ( Ma trista onih E-čuda kojih se grozimo kad čitamo po novinama, a posli brže-bolje i na deklaracijama. Pa posli ništa, nastavjamo svaki dan tamanit sve te E-ove.)

Sad ajd da je to proizvod koji stvarno triba dulje trajat. Ka "svježe mlijeko" hahahaha…Krafne se prodaju samo jedan dan! Zašta onda ti aditivi ??? Ne mislite li da je to trovanje? Neobrazovanost? Budalaština? Pomodnost?

Slično je i sa kruvon. Domaća riceta plus aditivi.

(Amerikanci su proizveli nike sendviče za vojsku koji mogu durat 11 godin. Kad su dali golubima mrvice, oma su se razbižali.)

Image and video hosting by TinyPic

Boli me duša kol'ko se tega baca… na tone kolača i kruva svrši u škovace. Sanitarna inspekcija ne dozvoljava ni poklonit kruv, atroke prodat jeftinije u poslijepodnevnim satima. Sve se baca. Tone kruva na Karepovcu! Grij božji, sramota 'rvacka.

Gledala san na VOX-u kako se to u Njemačkoj iskoristi. Inspekcija ne dozvoljava jedino jaja, meso i ribu. Pojedinci obilaze razne pekare, butige, skupjaju spizu koja ostane na kraju dana ( kruv, kolače bez kreme, voće, povrće i sl.) i malin kombijima dostavljaju prihvatilištima za siromašne. U Njemačkoj more, u nas ne more. Eh kad smo mi mala zemja za veliku bahatost!

Usput, bacate li vi sutradan kolače ako kojin slučajen ostanu nepojedeni?

- 11:49 - gukni golube (15) - ma štaš' trošit kartu - #

Creative Commons License