Boston Legal

utorak, 28.03.2006.

Ovaj blog je posvećen tzv spin off-u popularne američke dramske serije “The Practice” ili kod nas “Pravda za sve” koja je bila prikazivana u cijelosti na HRT-u.

Neka ovaj prvi post bude uvod za ovu seriju koju ćemo – nadam se – uskoro imati prilike vidjeti i na nekoj od naših televizija.


Ukoliko ste pratili “Pravdu za sve” , vrlo vjerojatno će vam se i “Boston Legal” svidjeti.
Priča se nastavlja tamo gdje je sve stalo u 8. sezoni.

Alan Shore sada radi kao suradnik u firmi “Crane Poole and Schmidt”, Tara Wilson, njegova pripravnica i draga “kolegica” je položila Pravosudni ispit i sada je također suradnica, Sally Heep – mlada odvjetnica , koja je počela nešto mutiti s Alanom na kraju 8. sezone, je također tamo. Vjerojatno najupečatljiviji lik u seriji je Denny Crane, glavni partner i “the 1st name on the door”. Ukoliko vas zanima da li je i dalje opičen kao i u “Pravdi – odgovor je – DA , još i više !


• Nije još točno utvrđeno da li je Boston Legal drama ili komedija. Zbrka je nastala ove godine pri nominacijama za prestižne televizijske nagrade tipa Emmy, Zlatni Globus, SAG . . . Naime – za 1. sezonu – glumci i sama serija je bila nominirana u kategoriji drame, a za 2. sezonu - u kategoriji komedije. Pravo stanje je zapravo negdje u sredini. Serija posjeduje inteligentan smisao za humor, (koji doduše ponekad nalijkuje onom iz serija Ally McBeal) firma vrvi od neobičnih slučajeva. . . Ipak – teme koje se redovno obrađuju su one aktualne u Americi pa prema tome, po njima, i u cijelome svijetu. Nema čime se odvjetnici iz firme “Crane Poole and Schmidt” nisu bavili. Od smrtne kazne, prava na nošenje oružja, eutanazije … stručnjaci (čitaj ekstremni fanovi) smatraju da bi se trebala uvesti nova kategorija za serije i nagrade i da se zove – DRAMEDY. Jer to je upravo Boston Legal ; s jedne strane vas vilica boli do smijeha, a s druge vam bas i nije svejedno kada ce ona ovaj neokolonijalistički rat završiti. Mislim da je svima koji su gledali “Pravdu” poznato da je tvorac , David E. Kelly, poznat po svojim demoratskim načelima, te stoga u svojim djelima često otvoreno i argumentirano napada trenutnu vlast u Americi. Doslovno prstom upire u kršenje i ograničavanje građanskih sloboda koje se provode u Americi.


Toliko za sada . . .

- 00:01 - Komentari (5) - Isprintaj - #