idiots not allowed

01.06.2005., srijeda

grande finale


Liga prvaka; veliko finale: Milan : Liverpool

Dana 25. svibnja ove godine (2005) odigrano je finale Lige prvaka u Istanbulu na Olimpijskom stadionu Ataturk,Turska. Oko pehara su se gadno zakačili Englezi - Liverpool - i Talijani - Milan . Svi smo bili svjesni da će to biti veoma gadna i žestoka utakmica i svatko je navijao za svog favorita.

Liverpoolu je ovo prvo finale nakon tragedije na Hayselu kada su igrali finalni meč protiv Juventusa 1985. godine. U Engleskoj su ligi na petom mjestu,i ako ne iziđu kao pobjednici,neće imati priliku igrati u Ligi prvaka 2006. Momčad Redsa sastavljena je od čuvenog vratara Dudeka,kapetana Gerrarda,našeg Bišćana,Hyppie,Smicera,Luis Garcie,Hamanna,Norvežanina Riisea i napadača Cissea.

Milan,snažan nogometni klub poznat po svojim igračima i po svojim kontra-napadima ima priliku vratiti naslov Prvaka jer su 2003. izgubili od Juventusa. Njegova momčad je poznata po najskupljem obrambenom igraču Stamu,igraču Gatusso,s najviše prekršaja,žestokim napadačima Tommasonom i Schechenkom i mladim Kakaom,Brazilcu kojeg nećete snimiti bez kaugume,Cofu,po svom vrataru Didi i kapetanu Maldiniju.

Utakmica je završila nerješeno s rezultatom Milan 3 : 3 Liverpool. Igrali su se i produžeci u kojima je ostao isti rezultat,utakmica je trajala svega 120 minuta i onda su slijedili penali u kojima su Redsi izborili naslov Prvaka 2005. godine.
Ova utakmica je bila veoma jedinstvena jer jedna takva utakmica jako dugo nije bila odigrana i pamtit će se desetljećima.
I Milanu i Liverpoolu svaka čast i sve najbolje jer mislim da su članovi njihovih momčadi to uistinu zaslužili.

Nakon što je sudac,Manuel Enrique Mejuto Gonzalez - Španjolac,bacio novčić za strane,kapetani su se rukovali,možda željeći sreću jedan drugom,a možda psujući mater jedan drugom na svom materinjem jeziku,i počelo je drugo poluvrijeme.

Već u prvom poluvremenu Liverpool je izgubio loptu i Milanu je pošlo za rukom da posegne za slobodnim udarcem,što je i učinio,i već je u prvoj minuti postiogao zgoditak. Kapetan momčadi Milana,Maldini,zabio je gol i to u prvoj minuti! To će se pamtiti godinama - prva minuta i već gol!
Englezi,svjesni kakvu igru vodi Milan nakon što zabije gol,krenuli su u žestok protu-napad,ali nije im se posrećilo.
Riise nas je sve zapanjio svojim strahovitim šutom koji je bio blokiran,no tada je lopta izvrsno sjela jednom engleskom igraču na glavu - nisam snimio kojem - ,ali,nažalost,Dida je bio dovoljno brz. U dvadesetrećoj minuti Kewella je zamijenio Smicer.
Oko nakon pola sata nakon što je počela utakmica,tj. prvo poluvrijeme,Talijani su se opet «trgnuli» i zabili gol i još jedan nakon toga. Očito su im dva gola bila premalo. Oba gola je zabio napadač Crespo.
I tako je završilo prvo poluvrijeme s jednom minutom sudačke nadoknade. Tada je u 46-oj minuti ušao Hamann ,a Finnan je izašao.
Žestoki navijači Redsa drugo su poluvrijeme dočekali u suzama misleći kako je Liverpool upao u (septičku) jamu iz koje ne može izaći.
Drugo je poluvrijeme i ekipe mijenjaju strane. Utakmica se nastavlja,ali ovaj put se čini da je Liverpool ustao od mrtvih;
u 6 minuta drugog poluvremena Redsi su izjednačili rezultat!
U 54-toj minuti padali su golovi borbenih Engleza i nisu stali sve do 60-e minute kada su rezultati bili izjednačeni.
Prvi je gol zabio Gerrard,drugi je gol zabio Smicer koji je zamijenio Kewella,a treći je gol zabio Xabi Alonso.
Ti su golovi tako lijepo i tako glatko padali da je to bila prava milina. Ljudi će ovu utakmicu pamtit desetljećima.
Iduće tridesetdvije minute išle su glatko. Milan je u 85-oj minuti poslao Crespa na klupu kojeg zamjenjuje Tomasson i u 86-oj minuti Seedorfa umjesto kojeg ulazi Serginho,a kod Liverpoola izlazi Baros kojeg zamjenjuje Cisse.
Što se tiče napada oko 90-e minute Milan je krenuo u vatren napad koji je Dudek fantastično obranio,nitko ne zna kako mu je to pošlo za rukom,ali stvarno je to odlično obranio. Da nije bilo Dudeka,Schevchenko bi presudio ishodu utakmice.
Slijedili su produžeci,po petnaest minuta svaki. Ako ostane neriješeno i ako Redsi izdrže,pucaju se jedanaesterci.prvo poluvrijeme:

Milan - Liverpool

prva minuta, Maldini 1 : 0
39-ta minuta, Crespo 2 : 0
43-eća minuta, Crespo 3 : 0


drugo poluvrijeme:

Milan - Liverpool

54-ta minuta, Gerrard 3 : 1
56-ta minuta, Smicer 3 : 2
60-ta minuta, Xabi Alonso 3 : 3


Počeli su i produžeci. Po petnaest minuta svaki,nakon svakog se mijenjaju strane. Milanskog igrača,Gatussa,u 112-oj minuti je zamjenio Rui Costa. Gattuso je inače igrač poznat po prekršajima.
Talijani,izdržljivi,nisu imali previše problema,ali su Engleze zato gadno počeli hvatati grčevi i jak umor.
No,kako je i to prošlo,treneri obje momčadi počeli su raditi na spiscima koji će igrači i po kojem redoslijedu izvoditi penale. Ovdje je bilo jasno da će Redsi dobiti meč jer Dudek vrhunski brani,iako ni Dida nije loš.

Jedanaesterci su počeli nakon reklama i Milan ima prednost.
Prvi puca Serginho koji je ispucao loptu nebu pod oblake,preko gola tj.,i dao nadu Englezima,a ubijao u Talijanima.
Sljedeći je Liverpool kod kojeg prvi puca Hamann koji zabija gol. U Didi i igračima Milana probudio je nervozu.
Puca Pirlo kojeg je Dudek pročitao kao knjigu i obranio gol. Navijači Redsa su poludili.
I puca Cisse i njegov strahoviti šut utjerao je loptu ravno u gol. Englezi su veći no ikad.
Na redu je Tomasson. Dudek se baca na krivu stranu i Tomasson postiže rezultat 4 : 5. Ali igrači Liverpoola ne gube nadu.
Dida je obranio norveškom igraču Riise-u i tako rezultat ostaje isti. Talijani i dalje u strahu. Liverpool ne brine.
Kaka puca i zabija Dudeku gol,ali Englezi se pouzdaju u svog vratara,koji doista zna obraniti gol.
Idući puca Smicer. I Smicer zabija Didi gol i nastaje opća panika; ako Dudek idući obrani,naslov Prvaka pripao je Liverpoolu.
Schevchenko namješta loptu. Dudek skače,njiše se,proučava protivničkog igrača. Schevchenko puca na desnu stranu gola… Dudek se baca i …

DUDEK SE BACA NA PRAVU STRANU I OBRANIO JE GOL!!!

Image Hosted by ImageShack.us

POKAL JE PRIPAO LIVERPOOLU!!!

Svi Liverpoolovi igrači trče prema golu i bacaju se na Dudeka,tapšaju ga,grle i čestitaju mu.

Dragi narode,izgleda da je Liverpool doista zaslužio taj pokal. Bit će još Lige prvaka i Milan će se opet boriti za naslov i bit će dobrih utakmica,ali nijedne poput ove. Ova će utakmica biti upamćena.

Milan

Dida, Cafu, Stam, Nesta, Maldini, Gattuso (od 112. Rui Costa), Pirlo, Seedorf (od 86. Serginho), Kaka, Crespo (od 85. Tomasson), Schevchenko.

Liverpool

Dudek, Finnan (od 46. Hamann), Carragher, Hyypia, Traore, Luis Garcia, Gerrard, Xabi Alonso, Riise, Kewell (od 23. Smicer), Baros (od 85. Cisse).

U utakmici su se po trudu i po igranju posebno istakli:


Baros
Crespo
Dudek
Gerrard
Hamann
Hyypia
Luis Garcia
Maldini
Nesta
Pirlo
Riise
Schevchenko
Smicer
Stam
Tomasson


- 20:06 - Komentari (3) - Isprintaj - #

boss files: die Hauptstadt


boss files: grad Zagreb

Zagreb je glavni i najveci grad Republike Hrvatske, demografskom velicinom te gospodarstvenim, znanstvenim i kulturnim znacenjem, najveca urbana aglomeracija na dodiru srednje i jugoistocne Europe. Zagreb je politicko i administrativno središte Hrvatske u kojem je sjedište Hrvatskoga državnog sabora, Predsjednika Republike i hrvatske Vlade. Kroz Zagreb prolaze najkraci putovi iz zapadne Europe na Bliski istok i iz središnje Europe na Jadran. Nalazi se u jugozapadnome, rubnom dijelu velike Panonske zavale, a obuhvaca podrucje izmedu Medvednice na sjeveru i cestovne obilaznice na jugu te Podsuseda na zapadu i Sesveta na istoku. Kroz Zagreb tece Sava, najdulja rijeka u Hrvatskoj.

Image Hosted by ImageShack.us

Osim brojnih vrijednih kullturnih spomenika, Zagreb ima više od 20 muzeja, pedesetak galerijsko-izložbenih prostora, desetak kazališta, nekoliko koncertnih dvorana i više od dvadeset kinodvorana. Osobito je reprezentativan Muzej Mimara s jedinstvenim postavom izložaka svjetske likovne umjetnosti. Zagreb je sjedište kulturnih ustanova, poduzeca, organizacija i društava, banaka i agencija. Tu su i brojne športske dvorane, otvoreni i zatvoreni bazeni, stadioni, poznati parkovi Maksimir , Tuškanac i Zrinjevac te botanički vrt , poznata izletišta na obroncima Sljemena, luksuzni hoteli, restorani i kafici. Osim svjetski poznatog Zagrebackog velesajma, u gradu se održava niz kulturno-umjetnickih priredaba medu kojima se isticu Muzicki bijenale i Smotra folklora , najveca takva manifestacija u Europi.
Povijest grada bilježi se od godine 1094., kada je ugarski kralj Ladislav osnovao biskupiju. Uz biskupsko sjedište, razvija se sjeverno od kanonicko naselje Kaptol , a na susjednome brdu podignuto je utvrdeno naselje Gradec - današnji Gornji grad koji se ubraja u najbolje ocuvane urbane ambijente u Hrvatskoj. Oba naselja doživjela su 1242. godine provalu i haranje Tatara. U znak zahvalnosti što su mu Zagrepcani pružili zaštitu pred najezdom Tatara, hrvatsko-ugarski kralj Bela IV. iste godine dodjeljuje Gradecu tzv. Zlatnu bulu <../05_hrvatske_zupanije/slike/zlatna-bula.jpg>, povlasticu kojom se stanovnici Gradeca izuzimaju od županijske vlasti, dobivaju punu autonomiju i vlastito sudstvo. Prema legendi, tom je prigodom Bela ostavio gradu i jedan top pod uvjetom da se svaki dan iz njega puca kako ne bi zahrdao. Tako se gricki top svaki dan s kule Lotrščak oglašava tocno u podne, službeno od 1. sijecnja 1877. godine. Glavnim trgom Gornjega grada dominira goticka crkva sv. Marka (14./15. st) s kasnijim baroknim zvonikom. Izmedu biskupskog Zagreba i slobodnoga kraljevskoga grada Gradeca vodile su se borbe zbog posjeda i mlinova, a katkad i zbog politickih razloga. Za te dvije zasebne opcine od 16. stoljeca pocinje se rabiti naziv Zagreb . Otada se Zagreb smatra politickim središtem i glavnim gradom Hrvatske i Slavonije. Godine 1850. grad biva ujedinjen u jedinstvenu cjelinu s prvim gradonacelnikom Josipom Kaufmanom.

Hrvatski banovi do pocetka 17. stoljeca nisu stolovali u Zagrebu, a prvi ga je za svoje sjedište izabrao Nikola Frankopan (godine 1621.). Na poziv Hrvatskoga sabora u Zagreb su 1666. godine došli isusovci koji su sagradili zgradu prve gimnazije, svoj samostan i crkvu sv. Katarine . 1669. godine utemeljili su akademiju na kojoj se predavala filozofija, teologija i pravo. Tijekom 17. i 18. stoljeca Zagreb je teško stradao od velikih požara i kuge. Godine 1776. u Zagreb se iz Varaždina prebacuje sjedište Hrvatskoga kraljevskog vijeca (vlade), a za vladavine Josipa II. grad postaje sjedište Varaždinskog i Karlovackoga generalata. U 19. stoljecu Zagreb je žarište Hrvatskoga narodnog preporoda, a tada su podignute važne kulturne i povijesne ustanove: 1827. Glazbeni zavod, 1839. Matica ilirska (od 1874. Matica hrvatska), 1846. Narodni muzej, 1854. realna gimnazija, 1866. Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti , 1874. Sveučilište , 1895. kazalište (Hrvatsko narodno kazalište ). Prva željeznicka pruga preko Zagreba (Zidani most - Zagreb - Sisak) otvorena je 1862. godine, iduce godine puštena je u rad plinara, grad je dobio svoj vodovod 1878. godine, a konjski tramvaj poceo je voziti 1891. godine. Elektricna centrala podignuta je 1907. godine. Jaci zamah graditeljstva osjetio se nakon potresa pa Zagreb izmedu 1880. i 1914. godine dobiva urbanisticki prepoznatljiv i definiran znacaj. Tada su, medu ostalim, izgradene zgrade Etnografskog muzeja (1903.) i Nacionalne i sveučilišne biblioteke (1913.).

Od 1921. do 1931. broj stanovnika Zagreba povecan je za 70% što je najveci demografski porast u povijesti Zagreba. 1926. u gradu pocinje raditi prva radiopostaja u ovome dijelu Europe, 1947. je održana sajamska priredba Zagrebacki velesajam, 1961. se otvara zrakoplovna luka Pleso. 1975. otvoren je hotel Intercontinental, 1987. grad je domacin Univerzijade.


- 19:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

boss files: glazba


Svatko normalan sluša nekakvu vrstu mjuze i ima svoj ukus. Netko voli rock,drugi pop,neki jazz,a neki punk ili techno,dok neki slušaju rap,disko,latino glazbu itd.
Hrvatska nema baš puno izvođača takve glazbe,ali druge zemlje da. Hrvatska nije zemlja baš poznata po velikim grupama ili hitovima,a upravo je to i razlog zašto hrvatska mladež sluša strane pjesme.

Queen – rock group

Queen je jedna od najpoznatijih rock-grupa na svijetu. Grupa se sastojala od četiri muškarca,od kojih je Freddie Mercury bio glavni pjevač. Umro je 1991. godine.
Britanska glamurozna rock-grupa stekla je ogromnu popularnost tokom 70-ih i 80-ih godina zahvaljujući velikim hitovima poput: "We Will Rock You" (1977) , "Crazy Little Thing Called Love" (1980). Bilo je tu još hitova poput "Fat Bottomed Girls" (1978) , "We Are The Champions" (1977) .

* Freddie Mercury

Od 1971. do njegove smrti,1991.,Freddie Mercury bio je glava rock-grupe Queen.
Bio je opće poznat po svojim teatralnim nastupima i po svom glasu.
Bio je homoseksualac,a kasnije je dobio i AIDS za koji je dugo nijekao da ga ima.
Godinu dana nakon što je objavio da boluje od AIDS-a,umro je.
Unatoč njegovu izboru seksualnosti,povijest glazbe zauvijek će ga pamtiti.

Image Hosted by ImageShack.us

ABBA – disco group

ABBA je švedska disko grupa,jedna od najpoznatijih i najuspješnijih disko grupa na svijetu tokom 70-ih.
Grupa je imala dvije glavne pjevačice (Agnetha Fältskog i Anni-Frid Lyngstad) i ostalim članovima (Benny Andersson i Björn Ulvaeus) .
“Waterloo” (pobjednica Eurovizije 1974.) uključujući “SOS” (1974), “Fernando” (1976), “Dancing Queen” (1977), “Take a Chance on Me” (1978), i “The Winner Takes It All” (1980) .


- 19:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

fim u Hrvata

razvoj filima u Hrvata

Koliko je moguće primjetiti,Hrvati se polako sve više i više ističu u zabavnim serijama,čak i u filmovima,a glumci niču k'o iz zemlje. Izgleda da se fim u Hrvata počinje naglo razvijati.
U pogon su pušteni mnoge zabavne serije,emisije i talkshow-i.
Naravno,nije to baš nešto jako čudno jer HRT oduvijek prikazuje neke hrvatske talkshow-e i emisije,ali naglo im se povećao broj,pogotovo otkako se pojavio RTL pa se HRT,nova@ i RTL natječu za gledanošću,i sigurno je zato tako.

Da li je moguće da se u Hrvatskoj budi želja za razvojem filma?
- u većim gradovima RH postoje filmske organizacije za mlade,tzk. video-družine,kao što je na primjer KKK (Kino Klub Karlovac)

na HRT-u možete pogledati: Bitange i princeze
Brisani prostor
Dobro jutro,Hrvatska
Glazbenu TV
Globalno sijelo
Kad zvoni?
Latinicu
Milijunaša
Najslabiju kariku
Nedjeljom u 2
Pet plus
Piramidu
Pola ure torture
Shpitza
Studio 10
Uzmi ili ostavi
Večernju školu
100% ja


na nov@ TV se prikazuje: Bumerang
Drugo lice
Laku noć Hrvatska
Naša mala klinika
Od glave do pete
Ona ili on
Po ure torture
Red Carpet
U sridu
VIP DJna RTL-u pogledajte: Exkluziv
Lovator
Mijenjam ženu
Mjenjačnica
Prijatelj na kvadrat
Salto
Sanja
Survivor – Odisejev otok
Retromanija
Zabranjena ljubav
Zvijezde ekstra


Uživajte u Hrvatskom filmu!

- 19:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2005  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

općenito

Linkovi

šport

anketa

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se