borut

30.07.2008., srijeda

Prijatelji (2)

Moguce da je netko procitao post pod jednakim naslovom od 5. svibnja, a evo kako je kamera zabiljezila jedno od takvih prijateljstava (Sljeme, Pl. dom "Graficar", 28.06.2008.):


- 17:58 - Komentari (5) - Isprintaj - #

28.07.2008., ponedjeljak

Mjesoviti zbor "Emek Hefer"



Mjesoviti zbor "Emek Hefer" gostovao je u subotu u kibucu Ein Hahores. Uzivali smo slusajuci u prvom dijelu sakralna djela, a kasnije i nesto iz modernijih zanrova. Moj je izbor "Snijeg iznad grada" od Nomi Semer. Dirigent je bio Simon LevTov, a za klavirom Ela LevTov. Poslusajmo jos jednom!

...............

Valja istaknuti da je koncert bio sacinjen od dva dijela, te da je u prvom nastupio zenski zbor "Vokaliza". Evo nesto i iz njihova repertoara:

...............

- 21:04 - Komentari (1) - Isprintaj - #

27.07.2008., nedjelja

Natasa u Jeruzalemu

Regency




Subotnje jutro nas je zateklo na putu za Jeruzalem. Brzo smo nasli veliki Regency Hotel i u njemu (probudili) Natasu




Vani se nije dalo zbog vrucine, pa smo ugodno caskali uz kavu



i pozirali iza vodoskoka!


- 15:21 - Komentari (1) - Isprintaj - #

23.07.2008., srijeda

Eitan Urbah

Na "mome" bazenu dogodile su se vazne promjene. Otisli su svi stari ucitelji plivanja i angazirana je Skola plivanja Eitana Urbaha, do ne davno izraelskog prvaka i rekordera u plivanju ledjnim stilom. Jucer sam ga zatekao gdje u uglu plivalista razgovara sa svojim malim ucenicima.



Kasnije im je demonstrirao kako treba plivati slobodnim stilom. Stajao sam sa strane i njemo uzivao u jednostavnosti pokreta kojima je doslovce proklizavao kroz vodu, kao da mu ne pruza ama bas nikakav otpor. Rekoh mu to dok smo pozirali za fotografiju i on ce meni skromno: "Ma to nije uopce nikakav problem, jer ja sam toliko godina samo plivao i plivao!!!"



No, ono sto se ne da procitati, ako ste linkali na tekst iz Wikipedije, je da se je po zavrsetku plivacke karijere Eitan tri godine bavio manekenstvom, te uz plivacku skolu otvorio i bar u Tel Avivu.

I tako se malo po malo moja prizeljkivanja ostvaruju! To je, naime, vec drugi vrhunski izraelski plivac kojega sam "uhvatio"!!! Prvi je bio, sjecate se, Miki Halika!

....................

- 19:50 - Komentari (6) - Isprintaj - #

22.07.2008., utorak

Natasa u Izraelu

Natasa je javila da je sa grupom Belgijanaca stigla u Jeruzalem i da ce pred vecer biti u Cezarei! Pohitali smo prema akvaduktu i obilazili sve sta podsjecalo na grupu stranaca!



Prebacili smo se do Amfiteatra i Vesna je docekivala jedan po jedan autobus ponavljajuci isto pitanje!



(...a ovo je samo dio autobusa koji su stigli)



Tko ceka doceka!!!


- 20:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.07.2008., ponedjeljak

Valley of Peace

Ovo je najveca (ili treba reci: najdublja) depresija na Zemlji i izazov da se pretvori u Dolinu mira! Kako? Klik ovdje ili na sliku!!!


- 21:04 - Komentari (5) - Isprintaj - #

17.07.2008., četvrtak

... i Nugal

A kad je vec bila na Osejavi, protegnula je noge sve do Nugla ... i ljepoti nigdje kraja...


- 20:21 - Komentari (8) - Isprintaj - #

16.07.2008., srijeda

Makarska

Moja sestra (da ona ista sa izlozbom "Krajolici" u zagrebackoj caffe galeriji "Aqua" proslog svibnja) kupila je ne davno svoj prvi racunar. Krajem lipnja pomogao sam joj u izboru njenog prvog digitalnog foto aparata. Neki dan se je spojila na Internet i poslala prve snimke napravljene na makarskom poluotoku Osejava!






- 18:02 - Komentari (4) - Isprintaj - #

12.07.2008., subota

Sve po starom

I tako, sasvim uobicajeno, prodje moj tjedni odmor. Bez ikakvih iznenadjenja. Jedino je mala grlica sletjela na prozor "skure" sobe da se odmori.



Njena sreca da Nadra jos nije skupila hraborsti za spust sa gornjeg balkona. Niti dodatne police koje sam postavio uz i na skale ne pomazu, a ni Macijevo ni moje nagovaranje!


- 20:49 - Komentari (5) - Isprintaj - #

10.07.2008., četvrtak

Stamatis Spanoudakis - "More"

Ispratih jos jedan dan na pocinak. Jos malo pa ce petak. Moj tjedni odmor je poceo. Sjedim, citam i slusam muziku. ... i pomalo pisem, tek da napravim uvod u muziku na cije slusanje pozivam sve koji su, kao i ja lijeni, da se spuste do mora i tamo u naravi cuju ono sta nam Stamatis pruza orkestrom!

.................

... a kome gode elegicna raspolozenja i voli zvuk klarineta, evo da mu i obraz ovlazi (Petrina Xronia)!

.................

A Stamatis je virtuoz i na gitari (akusticnoj i elektricnoj)!

.................

Do sada sam ga slusao samo dok je svirao na klaviru nizuci pricu o Mramornom Kralju koji je kao djecak spasio ranjenoga sokola. Za uzvrat sokol je kada je neprijatelj osvojio kraljevstvo, pretvorio kralja u mramorni kip i tako ga spasio od zatocenistva!

.................

Moze li moj tjedni odmor zapoceti ljepse???

- 22:21 - Komentari (1) - Isprintaj - #

09.07.2008., srijeda

Iznenadjenje (blog, palacinke ili Nadra?)

Pise Whatever (i, rekao bih, dobro pise) u "Blogom protiv duševne boli" kako je blog u Hrvata prosao romantičnu fazu, fazu kulera, fazu realizma, fazu specijalizacija i omasovljenja bloga, te konacno fazu dekadencije iz koje prelazi u fazu renesanse. Briljantno, a o tome upravo komentiraju blogeri na Naslovnici.

Tko ocekuje moj prilog diskusiji, naci ce se razocaran, jer moj blog je jos uvijek u fazi u kojoj s veseljem objavljujem svijetu (onoj stotini koja ili slucajno ili namjerno zaviri na moju zelenu stranicu sa brodom ispod zutog sunca na zalazu) da sam jos u hodniku pred vratima namirisao palacinke kojima me je Vesna docekala i neopisivo obradovala. Ali za promjenu, jer sve se mijenja, pa i blog, nema fotografije - ne zbog toga sto bi palacinke bile pojedene prije nego li je digitalac aktiviran; nego jer je to takva faza.

I za kraj (koja li je ova faza) Nadra se je po treci put novim skalama popela na gornji balkon, pa smo odlucili da je silom ne spustamo. Eno je vec drugi dan gore mjauce (a fotke nema, jer takva je to faza)!

- 20:36 - Komentari (7) - Isprintaj - #

06.07.2008., nedjelja

Svagdje nas ima!

PD


Godinama ne placam clanarinu ni jednom planinarskom drustvu. Samo misli ponekad odlutaju u visinu, ali tijelo ostaje ovdje blizu morske razine. Ali kada smo bjezeci od zagrebackih sparina nasli skloniste u planinarskom domu "Graficar"




srce je zaigralo, jer na unutrasnjim vratima ugledah naljepnicu Planinarskog drustva "Biokovo" u cijem kreiranju sam sudjelovao!!!



Odista, svagdje nas ima!


- 00:30 - Komentari (13) - Isprintaj - #

05.07.2008., subota

Stane

Zna moj bratranc (rodjak) Stane koje sam vrucine prosao u njegovoj (i mojoj) Sloveniji i Hrvatskoj, a zna i da u Izraelu nema visina (osim neposumljenog Mt. Hermona daleko na sjeveru) koje koje bi mi pruzile osvjezenja, pa mi posla svoju fotku da rashladi moju radnu sobu /ili da mi narastu zazubice, mozda:-)/!!!


- 12:23 - Komentari (2) - Isprintaj - #

03.07.2008., četvrtak

Vesna u "Sonceku"

Nas boravak u Ljubljani je bio kratak i ispunjen mnogim susretima, ali Vesna je nasla vremena i za posjetu jednom od centara za smjestaj osoba sa cerebralnom paralizom, koji pripada neprofitnoj udruzi "Soncek" o kojoj mozete naci vise na njihovim stranicama. Za fotografiju su rado pozirali Bostjan, Peter in Primoz u drustvu njihove odgojiteljice Mateje, dok su ostali sticenici bili na izletu!



O hrvatskoj paralelki ovdje!

- 20:38 - Komentari (1) - Isprintaj - #

02.07.2008., srijeda

Promjene

promjene

Nas je izlet prosao brzo - i dobro da je prosao jer je bilo nezamislivo, nepodnosljivo vruce! Tesko je sazeti u nekoliko recenica dojmove nakupljene kroz tih sedam dana, ali prebiruci fotografije (iskljucujuci obiteljske motive) najjace me se dojmilo saznanje da su promjene usle u sve pore zivota i u Sloveniji gdje bledska cistoca funkcionira ovako,




a i u Hrvatskoj, gdje u metropoli uposlenik, iako odjeven jednako kao i slovenski mu kolega (valjda se i tu vec radi o nekoj multinacionalnoj kompaniji) tezi ka visem stupnju informiranosti!



{Sjecate se: to je meni jedna od omiljenih tema}

- 21:49 - Komentari (4) - Isprintaj - #

01.07.2008., utorak

Ozljeda

ozljeda



Tragajuci za hladnijim podrucjima odlucili smo posljednji dan izleta provesti u blizini vode i na sta vecoj nadmorskoj visini. I ima li pogodnijeg mjesta od Bohinja ...? Malo uz jezero ...




Malo kroz sumu ...



I malo po potocicu ...



... dok se jedan od tih kamenova nije odlucio pasti na prstic. A onda je improvizirana prva pomoc sredstvima koja su se nasla u torbi! Ne ovako!!!



E to je vec bolje; ali boliiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!



- 20:02 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

< srpanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

VREMENSKE PRILIKE U TEL AVIVU,
Click for תל אביב-יפו, ישראל Forecast

KOD G-a(Zagreb-Trnsko)
Click for זאגרב, קרואטיה Forecast

I KOD BARTULA (Micpe Ramon)
Click for ירושלים, ישראל Forecast


A R H I V:

2004.
V, VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2005.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2006.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2007.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2008.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2009.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2010.
I, II, III, IV, V,
VI, VII,VIII,
IX, X, XI, XII

2011.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2012.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2013.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2014.
I, II, III, IV, V
VI, VII, VIII
IX, X, XI, XII

2015.

I, II, III, IV ,V
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2016.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, lX, XI, XII

2017.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2018.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2019.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII, IX,
X, XI, XII

2020.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2021.

I, II, III, IV , V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2022.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2023.
I, II, III, IV, V,
VI, VII, VIII,
IX, X, XI, XII

2024.
I, II, III, IV, V