drago boric

utorak, 30.06.2009.

CRNOGORSKA CETNICKA KRMAD

Razbijene ustaske horde i razni bjelosvjetski Tudjmanovi placenici-medju kojima ima Kurda,Bugara,Rumuna,Turaka,Iracana,pa cak i Filipinaca-pruzaju posljednji otpor jedinicama JNA i rezervistima koje su stigle nadomak Dubrovnika.Danas su vodjeni zestoki okrsaji oko Cilipa,Grude i jos nekih mjesta u Konavlima u kojima su ucestvovali artiljerija,mehanizovane oklopne jedinice i pjesadija.
Juce je na zidinama Dubrovnika jedan cas bila istaknuta bijela zastava,potom je zamijenila sahovnica,a trojica izbjeglih Dubrovcana,koji su istakli znak izdaje,kazivali su danas da su dvojica njihovih sugradjana,koji su takodje ucestvovali u ovom cinu,likvidirani.
No,bilo kako bilo,Dubrovnik se nalazi u snaznom obrucu i samo je pitanje dana kada ce ustase i raznobojna Tudjmanova vojska,koja spas trazi u starom gradskom jezgru,biti prinudjena da se preda.
Ostavljeni zlikovci,saznaje se,sacinili su zaumni scenario rusenja drevnih kulturno-istorijskih spomenika u Dubrovniku,u ocajnickom nastojanju da spasu glavu.Prakticno,Dubrovcani su njihovi taoci.
Zbog toga ce JNA,koja se striktno pridrzava nacela da ne nastrada nijedan civil,cak i po cijenu sopstvenih zrtava,a uz to nastojeci da ne osteti vrijedne kulturno-istorijske spomenike,morati da ulozi dodatne napore da bi ostvarila postavljeni zadatak:da ustase poloze oruzje.
("RAT ZA MIR I",Pobjedina publikacija)

- 01:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2009 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • rokenrol

Linkovi