drago boric

subota, 26.07.2008.

Dragoslav Bokan,vodja"Belih orlova",RATNI ZLOCIN U VOCINU

PAKET ARANZMAN

"Necemo valjda biti mi ta nesrecna generacija,
nad kojom ce se izvrsiti velika,posljednja racija"
Bosko Obradovic
(stihove pesme ATOMSKOG SKLONISTA)

...Od Dusanovog i Lazarevog carstva spali smo na tek nesto malo uvecani beogradski pasaluk.Na uglancani krug dvojke i jos par okolnih,zapustenih srezova.Sa prljavim i blatnjavim gradovima bez gradjevinskog plana i urbanog jezgra,bez predratnih fasada i nekadasnje lepote.Sa polunapustenim,
umornim selima po kojima caruju folk-parade i gastarbajterska oholost.Sa razbacanim sutom i djubretom,svud pored razdrndanih puteva prepunih rupa i jedva zakrpljenog asfalta.Kraj kojih se,poput pogrebnih zastava,vijore pocepani ostaci suncem ispranih predizbornih plakata.
Racun je strasan,prevelik i za deset puta veci narod nego sto je nas.Preostace i nasim unucima da placaju cenu samovolje,gresaka i zabluda svojih nesrecnih,uvek tako ostrascenih predaka.
I sto je najgore,ova 1001 srpska noc nikako da prestane.Sve se mazohisticki produzava i ponavlja,uvek ispocetka.Niko ne kaze:dosta!
Kao da nam bas nicemu ne sluzi nase dosadasnje iskustvo i svi oni zivi primeri iz nase jedva prozivljene,neposredne proslosti.Jer mi,izgleda,nikom nista ne prastamo-osim sami sebi.Tu,naravno,uvek imamo puna usta razumevanja i neocekivane velikodusnosti.
I kao da se opet nista ne menja.Osim onog krajnjeg rezultata.Vecitog minusa na nasem sudbinskom ziro-racunu.Sto god da se desi-okrene se naopacke,
uvek na nasu stetu.Kao prokletstvo koje protivnicima omogucava onako lake poene u svakom mecu koji igraju protiv nas.
I kako to sad nekom da bude privlacno?!Da pozeli da zivi,radi i bori se uz nas i sa nama,zajedno.Sve dok smo ovakvi...
NA NASU ZALOST,NA OVOJ PROSTOJ CINJENICI ZIVE TOLIKE STRANKE I NEVLADINE ORGANIZACIJE,U BEOGRADU I SIROM EKS-JUGOSLAVIJE.
PARAZITSKI KORISTECI NASU NESRECU ZA SVOJU LICNU KORIST.
Dokle ce biti ovako,to niko ne moze da zna.Ali,ono sto sigurno znamo je da treba konacno da shvatimo svu velicinu nase tragedije.Da treba da prestanemo da se ponasamo kao da smo na zabavi,na vasaru ili u cirkusu.Da se uozbiljimo.Da pocnemo da se medjusobno postujemo.I budemo,zaista,spremni za velike promene koje nas cekaju.
OSTALO JE U BOZJIM RUKAMA.
("Standard")

- 00:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< srpanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • rokenrol

Linkovi