drago boric

ponedjeljak, 21.07.2008.

USTASA MARKO PERKOVIC THOMPSON=HRVATSKA?!

Potpisnici ogorceni

PISMO ZA THOMPSONA:ZAR SE U HRVATSKOJ NE SMIJE PJEVATI!?

Skupina od osamdeset hrvatskih javnih radnika medju kojima su biskupi,generali,pisci,akademici u otvorenom pismu hrvatskoj javnosti usprotivila se zabrani koncerta Marka Perkovica Thompsona.Prije nekoliko dana zabranjen je Thompsonov koncert u Umagu,sto je prva zabrana toga pjevaca u Hrvatskoj.
ZELE ZABRANITI SNOVE
-Prihvacanje zabrane nastupa Marka Perkovica Thompsona znacilo bi dopustiti Hrvatsku u kojoj se ne smije pjevati.
Hrvatski narod vijekovima iskazuje svoju radost,bol,vjeru i nadu pjesmom.Hrvatska glazba daje ljepotu nasem zivotu i nasem narodu-isticu potpisnici prosvjednog pisma i dodaju da netko zeli zabraniti"nase snove i nase pjesme".
Navode da je hrvatsko drustvo proslo bolna iskustva zabrane i sudjenja javne rijeci.
-Hrvatsko sjecanje puno je ponosa na one koji nisu prihvatili zabranu slobode misli,rijeci,pisma i okupljanja.
Thompsonovi nastupi pobudjuju plemenite osjecaje solidarnosti,a emocije bude optimizam koji iz ravnodusja i rezignacije podize mnostvo ljudi-tvrde potpisnici pisma dodajuci da s prezirom gledaju na zabrane Thompsonovih koncerata te pozivaju cijelu Hrvatsku da to ne prihvati.
Jedan pod potpisnika pisma admiral Davor Domazet Loso istice da ga je na potpisivanje ponukalo ponasanje Stjepana Mesica.
-Za mene je zastrasujuce da predsjednik sudjeluje u necemu sto u sebi ima rijec zabrana-kaze Domazet i dodaje da Thompsona zeli zabraniti manjina koja se ne zeli pomiriti s postojanjem hrvatske drzave.On kaze da je zabrana Thompsona iskljucivo proizvod"domace politicke kuhinje".
LJUTNJA NA HTV
Organizator potpisivanja pisma akademik Josip Pecaric naglasava da je morao reagirati jer je u Hrvatskoj krenulo ogranicavanje slobode javne rijeci.On smatra da je Thompson najveci problem jugonostalgicarima koji u posljednje vrijeme vrse sustavni pritisak na sve koji su imalo nacionalno orijentirani.Samo nas jos ne zatvaraju,kaze akademik Pecaric,naglasavajuci da je sramotno da HTV njihovu pismu nije dala nikakvu pozornost.

TKO JE MEDJU POTPISNICIMA
Akademik Ivan Aralica,skladatelj Nenad Bach,akademik Slaven Barisic,prof.Borna Bebek,biskup Mile Bogovic,general Miljenko Crnjac,Josko Celan,pukovnik Mirko Condic,Ljubo Cesic Rojs,fra Simun Sito Coric,Davor Domazet Loso,Hrvoje Hitrec,biskup Ante Ivas,Ilija Ivezic,akademik Dubravko Jelcic,Josip Jovic,akademik Andrija Kastelan,general Marinko Kresic,Vjekoslav Krsnik,prof.Slobodan Lang,Branimir Luksic,Ante Madunic,Ivica Marijacic,Mate Matic,Miroslav Medjimorec,Miroslav Mikuljan,Zeljko Olujic,Josip Pavicic,Marija Peakic-Mikuljan,akademik Josip Pecaric,Damir Pesorda,
akademik Stanko Popovic,dr.Valentin Pozaic,fra Nikola Mate Roscic,Jakov Sedlar,Petar Sale,Branko Seric,Benjamin Tolic,prof.Zdravko Tomac,prof.Miroslav Tudjman,Zlatko Vitez,prof.Darko Zubrinic.
("Vecernji list")

- 15:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< srpanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • rokenrol

Linkovi