drago boric

utorak, 10.06.2008.

Jevrejska organizacija Margelov institut:KRIVICNE PRIJAVE PROTIV GRADA ZAGREBA I MARKA PERKOVICA THOMPSONA

Direktor Jevrejske organizacije Margelov institut Alen Budaj najavio je da ce hrvatskom Drzavnom tuzilastvu biti podnesene krivicne prijave protiv Grada Zagreba i pjevaca Marka Perkovica Thompsona zbog koriscenja ustaskih simbola i uzvikivanja fasistickih parola na njegovom koncertu odrzanom 30.svibnja na Trgu Bana Jelacica.
"Protiv Grada,kao organizatora koncerta,bice podnesena krivicna prijava,jer je danas,63 godine od pobjede nad fasizmom,dozvolio pozdravljanje sluzbenim pozdravom kvislinske tvorevine NDH na Trgu",rekao je Budaj.
On je rekao da policija nije uradila svoj dio posla,jer nije reagirala na ustasku simboliku koja je koristena na koncertu,kao ni na pjevanje pjesme"Jure i Boban".Budaj je najavio da ce o dogadjanjima na koncertu obavijestiti i zagrebacko Pravobranilastvo za djecu,s obzirom na to da su se na Trgu okupili uglavnom mladi koji su nosili spornu ikonografiju.
Uoci koncerta Marka Perkovica Thompsona na zagrebackom Trgu,iz Margelevog instituta je priopceno da ce taj institut podici krivicne prijave"protiv svih koji budu pozdravljali sluzbenim pozdravom zlocinackog pokreta ZA DOM-SPREMNI,ukljucujuci i pjevaca,koji tvrdi da je taj pozdrav sastavni dio jedne njegove pjesme,koju namjerava pjevati".
Na Thompsonovom koncertu uzvikivane su parole"Ubij,ubij Srbina",a neki od posjetilaca nosili su fasisticka obiljezja i ustaske simbole.

- 16:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2008 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • rokenrol

Linkovi