drago boric

ponedjeljak, 14.01.2008.

Biljana Plavsic,ratni zlocinac

SRPSKO LOBIRANJE ZA"ZATOCENU"PROGONITELJICU

Iako je vlada Svedske u aprilu odbacila zahtjev da se pusti iz zatvora u kojem sluzi jedanaestogodisnju kaznu,
Biljana Plavsic ne odustaje od nakane da se docepa slobode.
Uvidjevsi kako joj stockholmske vlasti nece bas puno pomoci,Plavsiceva se dosjetila kako,jos jednom,na noge podici srpski narod u Republici Srpskoj da joj pomogne.Tako je Svetozar Mihajlovic,njen bliski saradnik,formirao Odbor za pustanje Plavsiceve na slobodu,te pozvao javnost u Republici Srpskoj da pruzi podrsku za njeno pomilovanje i trajno pustanje na slobodu.
A,razlozi su-humane vrste(!?)
KRHKA STARICA
Ova starica(77),kako je gledaju njeni bivsi bliski saradnici,nije zasluzila da propada u svedskom zatvoru jer je njeno zdravlje"krhko",a zatvorski uvjeti nezadovoljavajuci.
O tome koliko je bivsa predsjednica Repubilke Srpske tokom rata u Bosni i Hercegovini bila"humana"postoji bezbroj dokaza.A,jedan od njih je i samo njeno priznanje,dato pred Haskim tribunalom,oktobra 2002,da je kriva za progon nesrpskog stanovnistva na vjerskoj,rasnoj i politickoj osnovi i to u okviru"zlocinackog poduhvata"na kojem su od 1.jula 1991.radili Slobodan Milosevic,Radovan Karadzic,Ratko Mladic i drugi.
Plavsiceva je time pod svoju odgovornost podvela progon bosanskih Muslimana i Hrvata u 37 opstina u BiH do decembra 1992,i to uz asistenciju JNA,srpske policije i paravojnih formacija,koje su pocinile brojne zlocine,a sve pod finansijskom i strategijskom brigom Milosevica.
Humano,zar ne?
Nakon sto je priznala krivicu i izdejstvovala odustajanje od jos nekoliko tacaka optuznice,Plavsiceva se izborila da kaznu zatvora sluzi u Hisenbergu,valjda vjerujuci kako ce je vlasti ubrzo pomilovati.Jer,prema svedskim zakonima,osobe koje navrse 70 godina pustaju se na slobodu.No,za razliku od ostalih zatvorenika,Plavsiceva je pod ingerencijama Haskog suda.
Po svemu sudeci,bivsa predsjednica RS i njeni dojucerasnji saradnici smatraju kako bi se ona trebala naci na slobodi samo zato jer se pokajala i priznala da je bila dio sistema koji je ubijao.
(NE)ISKRENO POKAJANJE
A da se radi o gresnici-pokajnici svjedoce i pisma koja je slala iz zatvora.Tako u jednom pismu kaze da ne razumije zasto je osudjena jer"nije imala nikakvu izvrsnu vlast"i samo se bavila"humanitarnim radom"tokom rata?!
Danas jos samo celnici Odbora za njeno oslobadjanje vjeruju da priznanje i kajanje za pocinjene zlocine Biljane
Plavsic nije bilo farsa kako bi"izvukla"sto manju zatvorsku kaznu.
("Oslobodjenje")

- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • rokenrol

Linkovi