Borgman's cube

subota, 26.08.2017.

Polako ali sigurno...izgorit će


Na temu resursa u Hrvatskoj za gašenje požara, možete pogledati ovaj članak

kako to rade drugi

Ono što vam nitko neće reći, kako to mogu raditi i ruski Antonovi An-32 koji nama trunu na stajanci.
Koliko god koštalo usvajanje tehnologije, jeftinije je od nabave novog Kanadera.
Pošto sam samo poznavatelj tehnike, a ne aeronautički inženjer, ovo je njegova ideja, ne moja. Ne kitim se tuđim perjem.

Ovako treba biti odgovor svakog vatrogasca na naslikavanja političara koji se zabavljaju, dok ovi "profesionalci" (a plaća im je nešto jača nego u zaštitara)...jako HRABRO i DOBRO odrađuju svoj posao.

e i to je Hrvatska

SVE javne službe u Hrvatskoj pate od istog problema. "Osvajanje Vlasti" znači postavljanje "svojih kadrova", prerađivanje kolektivnih ugovora, kako bi se stanje zapečatilo, i naposlijetku, kako bi se ostavilo "kukavičje jaje" onima koji dođu iza. Niti jednog od tih "ljudi stranke" nije moguće pomaknuti s mjesta jer jedino za njih u Našoj Lijepoj vrijede kolektivni ugovori, ugovori o radu i djelu, i raskid takvih ugovora košta zakonski više nego ostaviti ga na mjestu koje "ima"(je dobio).
Eto to je tajna zašto niti jedna Vlast ne mijenja "kadrove" koje je naslijedila, a s druge strane, svi "naslijeđeni" imaju Gospodara koji tada nije na Vlasti i trude se iz petnih žila, usporiti, onemogućiti i zakočiti bilo kakvu promjenu, jer će njihov Gospodar uskoro, ponovno zajašiti Vlast.

(domoljubna plakala / lustranti , pri preuzimanju Vlasti 90-ih godina, napravili ste solidnu čistku među zaposlenicima javnih službi, ove niste naslijedili od prošlog sustava, nego ste postavili SVOJE, i kao šefove i kao povjerenike... i pošto ste kreirali zakone jednostranačkom većinom mogli ste šta ste htjeli. Vi ste zaključili kako polupismeni, mogu biti što god požele radi svojih krvnih zrnaca, a ne radi znanja i sposobnosti, nego podobnosti (i partijske gorljivosti)...tako da je cijela krivnja samo na JEDNOJ stranci!)

Kako bi to kompenzirali, oni koji "osvoje Vlast" postave svoje "kadrove", i ti odrađuju dio ideja (u stilu plivanja kroz blato) za vrijeme mandata, da bi to isto radili oni, kada njihov Gospodar ode s Vlasti. Sa protokom vremena "plivanje u blatu" postaje sve teže.

To naše silovanje Demokracije, nije ništa neobično u svijetu, no radi takvih radnji javne službe, ustanove i sve što je na državnoj sisi, imaju poooveliki višak, potpuno nepotrebnih ljudi, a državljani potpuno neshvatljiv i teško razumljiv sustav nameta, daća i zakona.

I zato imamo likove koji tvrde kako vatrogasci bolje jedu na terenu nego doma. U najmanju ruku kao da im je pogledao u teću.

Sve što je napisano, nije moja ideja, nalazi se u medijima godinama. Opet, nisam otkrio toplu vodu. Skoro pa prepisao.

Naša (ili već Njihova) Preplanula Hrvatska.

Hajde kišo dođi dok nije ostala samo Siva Hrvatska.

26.08.2017. u 11:30 • 14 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.



< kolovoz, 2017 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Opis bloga

Moja kocka putuje svemirom, zakačena na naš mali planet. Pozorno gledam, proučavam i snimam uokolo, a rezultat se vidi ovdje.

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr

Asimilirano:

_OVOONO_
_ATEIZAM_
_SPOOKIE_
[

POSADA Kocke 16344 MkII:

_BORG QUEEN_
_EARTH-LINK_
Dva veterana:
_FIGHTER COMMAND_
_GROUND COMMAND_
Tvrdoglavi logističar:
_FERENGI JUNIOR_
(*-*)
_TRUTH DEPT_
_SCOUT UNIT_
_BEGOMLAT_(bego+zrakomlat)
_SUMSKA_VILA_
_SCOUT UNIT1_
_PRED-RADILICA_

BORGMAN's CREW

Mail to borgman9@gmail.com ili Skype borgman99999

Priča će nastaviti svoj život na ovom blogu.
Sve ono DRUGO... što se do sada skrivalo
u Nexusu Kocke možete pronaći na:
BORGMAN CUBE NEXUS