Booktown Pazin - Pazin grad knjiga https://blog.dnevnik.hr/booktownpazin

utorak, 28.12.2010.

Podsjetnik: Natječaj Istrakona 2011.

Organizacijski odbor Dvanaeste istarske konvencije fantastike i SF-a
ISTRAKON 2011 raspisuje

NATJEČAJ
ZA KRATKU SF&F PRIČU


1. Na natječaj se mogu slati samo neobjavljene SF ili fantasy priče, do 5 kartica dužine (do 9.000 znakova, uključujući i razmake, ni znaka više), pisane na hrvatskom jeziku ili drugim jezicima s kojih ne treba prevoditi.

2. Tekst mora biti otipkan ili isprintan u jednom primjerku, na pisaćem stroju ili PC-u, a obavezno je priložiti i elektronsku verziju teksta na CD-u. Svaki autor može poslati najviše tri priče. Nepotpune prijave neće se uzimati u obzir.

3. Natječaj je anoniman.

4. Rad mora biti potpisan šifrom. Rješenje šifre – puno ime i prezime, adresu i broj telefona, te e-mail adresu, treba priložiti pošiljci u zasebnoj i zatvorenoj koverti.

5. Dodjeljuju se tri novčane nagrade:
– Prva nagrada u iznosu od 1.500,00 kn
– Druga nagrada u iznosu od 800,00 kn
– Treća nagrada u iznosu od 500,00 kn.

6. Ocjenjivački odbor zadržava pravo ne dodijeliti nagrade ako tekstovi ne zadovolje kvalitetom ili uvjetima.

7. Krajnji rok za slanje radova je 15. siječnja 2011. godine.

Radovi se šalju poštom na adresu:

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE U PAZINU (za Istrakon)
Šetalište Pazinske gimnazije 1
52 000 P A Z I N

8. Nagrade će biti uručene u ožujku 2011. godine na Dvanaestoj istarskoj konvenciji fantastike i SF-a "ISTRAKON 2011" u Pazinu.

9. Posebna nagrada dodijelit će se za priču koja najbolje obradi neku istarsku temu.

10. Ako prosudbena komisija veći broj pristiglih radova ocijeni iznimno kvalitetnima, odabrane priče objavit će se u zajedničkoj zbirci kratkih SF priča.

28.12.2010. u 16:18 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 16.12.2010.

Božićni sajam pazinske knjige

Dragi prijatelji,

U povodu učlanjenja Pazina u Međunarodnu mrežu gradova knjiga, Grad Pazin u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem u subotu, 18. prosinca u vremenu od 10 do 15 sati po prvi puta organizira izložbeno-prodajni Božićni sajam pazinske knjige – sajam knjiga pazinskih nakladnika i pazinskih autora. Zanimljivo je da su pazinski nakladnici i autori u zadnjih deset godina objavili preko 120 knjiga.

Cilj ovog sajma je na jednome mjestu predstaviti građanima Pazina, a naravno i ostalim zainteresiranima, knjige koje su posljednjih godina objavili različiti pazinski nakladnici i koje su u Pazinu i izvan Pazina objavili pazinski autori.

Želja nam je ovim sajmom pružiti priliku nakladnicima da prodaju, te zainteresiranim kupcima da kupe, zaboravljene pazinske knjige uskladištene daleko od očiju javnosti i uglavnom nedostupne u knjižarama.
Na Božićnom sajmu pazinske knjige svoja će izdanja ponuditi Pučko otvoreno učilište u Pazinu, Matica hrvatska – ogranak Pazin, Josip Turčinović d.o.o., Katedra Čakavskog sabora Pazin, Državni arhiv u Pazinu, Muzej Grada Pazina, Etnografski muzej Istre, Turistička zajednica središnje Istre, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile, i drugi. Među tim izdanjima ima proze, poezije, publicistike, historiografske i stručne literature, karikatura, drama, autorskih knjiga i grupnih zbirki, zbornika, godišnjaka, što kad se skupi i pokaže na jednome mjestu predstavlja Pazin kao izuzetno snažan i kreativan centar književnosti i izdavaštva.

Također, svoje vlastite rabljene knjige na Sajam mogu donijeti i tu ih prodavati i svi građani Pazina po, preporučujemo, također popularnim i pristupačnim cijenama.

Odaberite pazinsku knjigu za božićni poklon, za sebe i za druge!

16.12.2010. u 09:33 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 06.12.2010.

Slavoljub Stanković u Kući za pisce

Dragi prijatelji,

pridružite nam se u utorak, 7. prosinca u 19.30 sati u Kući za pisce - Hiži od besid u Pazinu na predstavljanju romana "Split" Slavoljuba Stankovića. Roman i autora predstavlja Davor Šišović.

Pogledajte i prikaz romana "Split" na blogu Knjiga za plažu.

06.12.2010. u 12:02 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 02.12.2010.

Booktown Pazin - Pazin grad knjiga

Grad Pazin primljen u Međunarodnu organizaciju gradova knjiga – International Organisation of Booktowns (IOB)


Na 7. Međunarodnom festivalu gradova knjiga koji je održan od 9. do 12. rujna u njemačkom gradiću Wünsdorfu kraj Berlina, grad Pazin primljen je u punopravno članstvo Međunarodne organizacije gradova knjiga – International Organisation of Booktowns (IOB).

IOB je međunarodna organizacija utemeljena krajem devedesetih godina prošlog stoljeća, a trenutačno su njeni članovi gradovi Bredevoort u Nizozemskoj, Fjoerland i Tvedestrand u Norveškoj, Kampung Buku u Maleziji, Montereggio u Italiji, Redu u Belgiji, Hay-on-Wye, Sedbergh i Wigtown u Velikoj Britaniji, St-Pierre-de-Clages u Švicarskoj, Sysmä u Finskoj, Wünsdorf u Njemačkoj, Urueńa u Španjolskoj, te Pazin u Hrvatskoj kao najmlađi član.

IOB okuplja male povijesne gradiće i sela, obično u ruralnim područjima, u kojima se posebna pažnja posvećuje knjizi, bilo kroz veliki broj antikvarijata i knjižara, bilo kroz raznolike književne manifestacije i festivale; a jedno i drugo u tim malim mjestima ima značaj i u doprinosu lokalnom gospodarstvu kroz turizam. Svaki od tih gradova knjiga ima svoj veliki godišnji festival ili sajam, a svake dvije godine u jednom od članova IOB-a održava se zajednički Festival na koji dolaze i tu se predstavljaju svi članovi organizacije.

U sklopu Festivala održava se i Skupština IOB-a, a upravo je na takvom događaju u Wünsdorfu, nakon prezentacije Pazina kao kandidata, te rasprave i glasanja, Grad Pazin i primljen u ovu organizaciju.

U sklopu otvorenja Festivala pred festivalskim uzvanicima, te na skupštini IOB-a pred njenim članovima, književnu baštinu, resurse i potencijale Grada Pazina predstavili su Ranka Šepić u ime gradske uprave te Davor Šišović kao jedan od promotora pazinskih književnih događanja. Kao pazinski aduti koji bi ovaj grad mogli učiniti zaslužnim članstva u IOB-u istaknuti su izuzetno vrijedno pazinsko književno nasljeđe (od Dantea Alighierija i Julesa Vernea do Vladimira Nazora i mlađih pisaca današnjice koji su o Pazinu pisali u svojim djelima); brojna književna događanja u Pazinu (SF konvencija Istrakon, Međunarodni susret izdavača "Put u središte Evrope", Dani Julesa Vernea, Festival fantastične književnosti; Mjesec hrvatske knjige; aktivnosti Gradske knjižnice te brojnih pazinskih ustanova i udruga); živahno izdavaštvo i veći broj aktivnih autora koji pišu i objavljuju poeziju, prozu, publicističku, povijesna djela i slično. Uz srdačnu dobrodošlicu Gradu Pazinu u IOB, članovi Skupštine ove organizacije savjetovali su da se u Pazinu poradi i na otvaranju nekoliko antikvarijata, ne samo radi izjednačavanja imidža Pazina kao booktowna s ostalim članovima organizacije, već i radi njihova iskustva da antikvarijati u takvim gradovima snažno motiviraju turiste da ih posjećuju i izvan termina održavanja književnih festivala, pa se tako uz knjigu razvija i gospodarski održivo okruženje.

Na skupštini IOB-a je također odlučeno da će se sljedeći Međunarodni festival gradova knjiga održati u gradu Melaka u Maleziji, u veljači 2012. godine, te da će gradovi članovi IOB-a početi i s nekim novim zajedničkim projektima, kao što su tematske putujuće izložbe knjiga. Prvi takav projekt je putujuća izložba knjiga za djecu, u koju su uključene i knjige donijete iz Pazina, a koja je u vrijeme održavanja Festivala već postavljena u Wünsdorfu, i tijekom naredne dvije godine u svakom će gradu-članu IOB-a gostovati po dva mjeseca.

Osim zajedničkih projekata suradnje svih članova IOB-a, tijekom susreta i razgovora u Wünsdorfu pokazano je zanimanje i za projekte bilateralne suradnje između pojedinih booktowna, u kojima bi i Pazin mogao pronaći nove partnere i prijatelje.

02.12.2010. u 08:45 • 0 KomentaraPrint#^

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  prosinac, 2010 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Svibanj 2011 (2)
Ožujak 2011 (2)
Veljača 2011 (4)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (4)

Opis bloga

Grad Pazin je član Međunarodne mreže gradova knjiga - International organisation of booktowns (IOB). Ovo je blog o knjizi u Pazinu i Pazinu u knjizi.

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV
Blog.hr
Blog servis
Forum.hr
Monitor.hr


International organisation of booktowns (IOB)

Gradska knjižnica Pazin

Grad Pazin - službeni portal

Portal iPazin

Turistička zajednica središnje Istre

Bookaleta - blog Davora Šišovića