bolesni_um

srijeda, 27.05.2009.

6. Feniksovo jaje

Dosad u Božanstvenoj Parodiji 2…
SaX i Batman su otputovali visoko u planine Himalaje kako bi nabavili mlijeko od Gnjevne koze. Nakon iscrpljujuće dugotrajne borbe, uspijeli su izmusti kantu mlijeka od koze. Ali kad su došli u Švicarsku, da bi kod lokalnog siropravitelja načinili sir, on im je naveo cijenu…STO KUNA!!
Kako će se naši junaci izvući iz ove situacije, pogledajte u današnjoj epizodi…

“Ok, evo sto kuna,”rekao sam i pružio siropravitelju novac.
“Bit će gotovo za tjedan-dva.”odgovorio je siropravitelj.
“Hvala, doviđenja.”
Izašli smo iz siropraviteljovog dućana i pogledali popis.
“Riješili smo kozu…”rekao je Batman i prekrižio Gnjevnu kozu sa popisa. “Idemo pronaći feniksovo jaje.”
“Hajdemo…”rekao sam i krenuo prema Batmobilu ali sam odmah zastao.
“Čudno…”rekoh.
“Što je?” upitao je Batman.
“Imam osjećaj kao da sam dvije godine stariji…iako je prošlo tek nekoliko sati od susreta s Gnjevnom kozom…”
“Ja ne primjećujem nikakvu razliku,” rekao je Batman zbunjeno.
“Hm..valjda nije ništa,”rekao sam i odmah zaboravio taj čudan osjećaj. “Pa krenimo onda”
Vratili smo se u Batmanov dvorac, točnije u njegovu špilju, kako bismo istražili malo više o feniksovim jajima. Zavalio sam se u udobni naslonjač dok je Batman sjeo za računalo.
“Samo malo, da stavim naočale…Evo!”rekao je Batman i upalio google. Nakon toga je duboko uzdahnuo.
“Jel sve u redu?”upitao sam.
“Ma je…”odgovorio je. “Samo ovaj google…sjećam se dana kad sam ja jedini imao super bazu podataka.”rekao je sjetno i pokazao na ogromno računalo u kutu. Bilo je prekriveno s nekoliko centimetara prašine. “Prokleti google..”promrmljao je u bradu te upisao feniksovo jaje u tražilicu.
“Evo ga.”rekao je Batman i počeo čitati “Feniks, mitološko biće iz egipatske mitologije blablabla…uzdiže se iz pepela itditd…znaš, za mitološko stvorenje ona koza mi se doimala veoma stvarno”skrenuo je s teme te nastavio čitati “skrolam dolje, skrolam dolje…evo ga, jaje! Izgleda da postoji samo jedno feniksovo jaje i da se nalazi u privatnom vlasništvu kod…nećeš vjerovati!”
“Kod koga?!” upitao sam uzbuđeno.
“Kod našeg neprijatelja, Lex Luthora!”rekoa je dramatično.
Razmislio sam malo o toj novoj informaciji
“Zapravo, to mi nije tako teško povjerovati…Lex je veoma bogat čovjek i poznato je da je sakupljač raznih artefakta…a pogotovo egipatskih…zapravo, veoma je logično da je jaje kod njega.”
“Da, kad tako pogledaš…” rekao je Batman sarkastično iako je žalio da se sam nije sjetio pogledati na taj način.
“Zadnji put smo se susreli s njim kad smo ga porazili u trećem krugu pakla (vidi ep.43)”rekao sam.
“Da,”potvrdio je “I još uvijek je u našem zarobljeništvu.”
“Onda bi se trebalo moći lakše se domoći feniksova jaja, osiguranje u njegovom dvorcu je zasigurno manje sad kad Lex nije tamo.”
“Ali svejedno je još uvijek čvrsto” rekao je Batman. “Evo stavit ću na monitor”

“Lijep dvorac”primjetio sam.
“Nije toliko kao moj”odvratio je Batman. “Prema googlu, osiguranje je slijedeće – naelektricizirana ograda, dobermani čuvari, 24satne kamere te jedan debeli čuvar koji uglavnom spava. Ništa što ja ne mogu zaobići…ali to je sve izvan dvorca, nema nikakvih informacija što nas čeka unutra.
“Improvizirat ćemo.”

Batman je doista opravdao svoju samouvjerenost. Pomoću Batman-elektronske-naprave isključio je naelektriciziranu ogradu, nahranio pse s odrescima punjenim tabletama za spavanje koje je maznuo Alfredu te rezonantno-magnetsko-tehionskom zrakom onesposobio kamere. Jedina poteškoća koju smo imali je bila kad se debeli zaštitar probudio da pojede krafnu, ali srećom nas nije vidio u ubrzo nakon ponovo zaspao. Nakon toga smo se uspeli dvorcem Batman-užetom i dspjeli do staklenog krova koji se nalazio iznad dijela dvorca koji je sadržavao egipatske umjetnine.
“Tu smo”rekao sam i pogledao dolje kroz stakleni krov. “Laserska mreža pola metra iznad tla. Možeš li je isključiti?”
“Sad ću.” Pomoću svog čvrstog užeta, Batman se spustio u dvorac na visinu od metra te se doljuljao do zida na kojem je kontrolna ploča. Ponovo je iskoristio Batman-elektronsku napravu i premostio alarm. Laseri su nestali.
“Sad je sigurno,”rekao je te smo se spustili na pod.
Prostoriju kojoj smo se nalazili bila je prekrivena egipatskim motivima. Zidovi prekriveni hijeroglifima, četiri uspravna sarkofaga nalazila su se na četiri strane sobe, te mnoštvo drugih zdjela ,statua i ostalih dragocijenosti. A nasred sobe je stajalo metar i pol visoko postolje, na kojem je na mekanom jastuku ležalo feniksovo jaje.
“Evo ga, idemo uzet pa što dalje odavde.”rekao sam i oprezno podignuo jaje s postolja. Čim sam to učinio čuo sam jezivo škripanje vrata. Točnije, bilo je četiri takvih škripanja.
“Imamo problem,”rekao je Batman. Bacio sam brz pogled po sobi. Četiri uspravna sarkofaga na četiri strane sobe su sada bila otvorena i iz njih su polagano izlazile četiri mumije.

“Okruženi smo,”dodao je Batman.
“Ok, ovo se lako može riješiti,”rekao sam. “Vidiš kako su omotani zavojima i kako im neki dijelovi vire? Mislim kada bi dovoljno jako povukao jedan od tih dijelova, odmotali bi se cijeli. Tada bi od njih ostali samo zavoji i prah.”
“Pa probajmo,”rekao je Batman i brzinom munje potrčao prema prvoj mumiji. Dok se nitko osim Batmana u sobi nije snašao, već su se četiri hrpe zavoja nalazili na podu.
“Zavoji su uspješno odmotani…,”zadovoljno je rekao Batman, “..ali mislim da ima nekih mana u tvom planu”
Tamo gdje su maloprije stajale četiri mumije, sad su stajale četiri hrpe zavoja i četiri veoma ružna leša, koji su krenuli prema nama.
“Izgleda da su se ispod tih zavoja nalazili veoma ružni zombiji, a ne prah kao što si ti rekao.”podbadao me.
“Doima se tako,”odgovorio sam.
“Dapače, čini se da omotani zavojima nisu uopće vidjeli što se događa jer su prije nekako samo bauljali okolo, dok sada idu točno prema nama.”
“Izgleda da je tako.”
“Vjerojatno im je i pokretljivost povećana.”
“Moj bed,”rekao sam. “Plan B”
Izvadio sam svoj Excalibur i snažno zamahnuo prema obližnjem zombiju. Mač se zabio duboko u truleće meso ali mrtvac je samo nastavio hodati prema nama.
“Plan C?”upitao je Batman.
“Javim ti još”
- 14:54 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>