Istina o Bibliji

utorak, 12.05.2009.

Jeste li kršćanski fanatik?

Kršćanstvo?

10 - Energično niječete postojanje tisuća bogova u koje vjeruju druge religije, ali osjećate se grubo uvrijeđeni kada netko negira postojanje vašega.

9 - Osjećate se uvrijeđeni i "dehumanizirani" kada znanstvenici dokazuju da su ljudi evoluirali iz drugih životnih oblika, ali nemate problema s biblijskom tvrdnjom da smo stvoreni od blata.

8 - Smijete se mnogobošcima, ali nemate problema vjerujući u Trojedinoga Boga, Bezgriješnu Djevicu i mnoštvo svetaca, anđela i demona.

7 - Gnjevni ste na "zvjerstva" pripisana Allahu, ali ne trznete obrvom kad čujete o tome kako je Bog/Jehova pobio sve bebe u Egiptu u "Knjizi Izlaska", podavio cijelo čovječanstvo, te naredio pokolj cijelih etničkih skupina u "Jošui" uključujući žene, djecu, starce, stoku i drveće!

6 - Smijete se hindu vjerovanjima koja simbolički obogotvoruje ljude, i Grcima koji pričaju o bogovima koji spavaju s ženama, ali nemate problema vjerujući da je Sveti Duh oplodio Mariju, koja zatim radja čovjeka-boga koji je ubijen, oživio a zatim se tijelom uzdigao u Nebo.

5 - Spremni ste provesti cijeli život u traganju za sitnim rupicama u znanstveno uspostavljenoj starosti Zemlje (nekoliko milijardi godina), ali ne nalazite ništa pogrešno u vjerovanju plemenskim ljudima iz Brončanog doba koji su, sjedeći u svojim šatorima, nagađali da je Zemlja stara tek nekoliko pokoljenja.

4 - Vjerujete da će svi žitelji ovoga planeta izuzevši one koji dijele vaše vjerovanje, kao i sve suparničke sekte, provesti vječnost u beskrajnim mukama Pakla. A ipak smatrate da je vaša religija "najtolerantnija" i "puna ljubavi."

3 - Dok vam moderna znanost, povijest, geologija, biologija i fizika nisu uvjerljivi, neki glupan koji se valja na podu govoreći "jezicima" dovoljan vam je "dokaz" da je vaš izbor religije baš onaj pravi.

2 - Definirate 0,01 % kao "postotak visokog uspjeha" ispunjenih molitvi. To smatrate dokazom da molitva djeluje. A mislite da je preostalih 99,99 % NEUSPJEHA bila jednostavno Božja volja.

1 - Vi ustvari znate o Bibliji, Kršćanstvu i crkvenoj povijesti manje od mnogih ateista i agnostika - ali i dalje sebe nazivate Kršćanima.


- 00:48 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.