srijeda, 30.05.2007. u 23:57

Topsy

Djeda ju je pronašao u šinteraju prije jako puno godina, po procjeni danas ima nekih 13 godina, pa može svima nama biti baka.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Ponekad se ponaša kao da ja stara, ali samo zato da bi je baka i djeda mazili i svuda vukli sa sobom na kavu.
A mene još nikada, nikada, nikada nisu vodili van na kavu, ni na izlet ni nigdje. To nije fer i ponekad želim da sam pas, ali zapravo vrlo rijetko jer su psi glupi i niža bića od nas mačaka.
Mislim, zbilja! Znate li da su psi toliko glupi da ponekad jedu i mačja govna, ali to je preodvratno pa neću sada o tome pisati.
Topsy se dakle uglavnom pretvara da je stara i jadna i debela a zapravo je šefica svima nama i sve nas kontrolira i dovodi u red.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Kad nema bake ili djede u sobi, ona se bez problema popne na stol na kojemu baka nama servira papicu i hoće nam sve ponjupati. Čim čuje da baka dolazi, ona skoči sa stola i pretvara se da se ništa neobično ne događa i da smo svu hranu pojeli mi.
Sva sreća da je moja baka pametnija od nje i odnedavna izbaci Topsy iz sobe dok mi sve iz posuda ne slistimo. Topsy onda poliže i očisti detaljno sve posude pa baka lakše pere poslije.
Topsy se inače nikada nije riješila skitalačkog mentaliteta pa još tu i tamo, nekih 4 ili 5 puta godišnje zbriše baki i nema je po nekoliko sati. uglavnom njuška po susjednim dvorištima i ruje po kantama za smeće, što baka ne podnosi, tako da nakon svake skitnje uslijedi ovo:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
a kupanje prezire iz dna duše i duri se nakon svakog kupanja na baku po nekoliko dana.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Bez obzira na sve, baka je strašno voli i često joj tepa ovim riječima: Debelica moja najslađa! Tupica mupica! Bubica ljubica!
I sve takve neke ljigavoće od kojih se nama pametnijima okreće želudac.

Baka me jučer i danas čudno odmjerava i provjerava.
Čula sam da je djedi rekla: "Pogle Boroletu! Jel se tebi čini da se ona deblja?"
Djeda je rekao: "Iskreno se nadam da nije ono što mislim jer smo onda nagrabusili sa svim tim mačićima!"

Uopće ne kontam na što misle. Meni se baš fino zaokružuje bušica a i sisice mi rastu.
Pozdrav svima. Tra-la-la.



Čak 11 reakcija - Paprinato - Linkato - on/off

ponedjeljak, 21.05.2007. u 17:09

Braco Krleža

Kako nam je seka Borosana uglavnom zauzeta podmlatkom (sigurno je sada da ima jednu curicu i dva dečka!) glavna ekipa u našoj sobi smo braco i ja i mogu vam reći da nam je baš super.
Baka je isto zauzeta gledanje i divljenjem pa zato mi kolo vodimo. Potpuno je kriva ona izreka: dok mačke nema, miševi kolko vode. U našem slučaju to se kaže: dok BAKE nema, mačke kolo vode!
Bakinoj prijateljici je umro tata pa je baka opet bila sva snuždena i svako malo nas je hranila i nije se derala na nas.
Braco Krleža i ja smo to poprilično iskoristili i smislili smo novu igru u mačjoj sobi.
Skočimo na radijator pa na dasku od prozora, s nje se priheftamo na roletu (baka psuje glupu plavu slamnatu roletu koju je uzela samo zato da se slaže s loše odabranim plavim ormarom), pa po roletici hop-hop popentramo se do ormara, s njega skočimo na policu pa na stolicu i preko sobe opet do radijetora.
To radimo barem dvadeset puta a kad nam već bude dosta legnemo se gore na ormar i spavamo.
Baka poludi kad smo na ormaru jer ne vidi što radimo i boji se da ćemo se gore popiškiti.
Sinoć nam je igra propala jer smo srušili jedan šaraf na kojemu se držala roleta a baka je poludila kad je to vidjela pa je skinula cijelu roletu i sad se više ne možemo tako igrati.
Unaoč tome, sekiramo baku jer sad skačemo s police na ormara pa s ormara na policu.
Kao što viditie, uvijek nađemo način da sekiramo baku a ona nas uvijek voli, čak i kada se malo dere na nas i prijeti da će nas izbaciti na Ilicu.
Evo još neke fotke moje obitelji.
Tu vidite moga tatu Božidara, mene (okrenuta u krivom smjeru) i bracu Krležu:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Krleža je inače trebao biti udomljen još davnih dana ali ga nitko nije htio (sigurno zato što je tupav i ponaša se kao curica) pa se baka razljutila na glupe golokože koji ne vide da bi "im trebala biti čast da dobiju Krležu" i stalno mu sad govori da ga nikome ne da!
Ovdje vidite moju mamu Patuljku i bracu Krležu:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
I još jedna, ali tu se mama miče pa se ne vidi dobro. Baka se boji da mama ima neki neurološki poremećaj jer se nekontrolirano giba i jako brzo šmuga tu i tamo.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
To bi bilo to za sada. Baka ubrzo dolazi s posla pa čekamo gablec!



Čak 8 reakcija - Paprinato - Linkato - on/off

petak, 18.05.2007. u 14:25

Moji nećaci i nećakinja

A, čujte, šta da vam velim...
Vidjela sam ih sve troje nekoliko puta i svaki put sam puhala od ljutosti na njih.
Ne znam kako da vam to objasnim, znam da su slatki i premedeni i da ih svi obožavaju, ali oni su meni ukrali moju seku Borosanu.
Nas dvije smo prije uvijek i skupa spavale i igrale se i papale a sada je ona cijeeeeelo vrijeme s tim malim kmekavcima.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Jako su glasni, baku bude u svako doba noći, a ona se, gle čuda, uopće ne ljuti na njih, nego im stalno govori da su predivni, da ih obožava, da nikada nije vidjela nešto tako savršeno i te sve nekakve pekmezaste stvari im govori.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
A meni naprosto dođe da se pobljujem kad je čujem da govori sve te gadarije. Nije me pošteno ni pomazila ni pogledala otkako su došle te čupave spodobe.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Nekoliko puta im je gledala pod rep i čula sam da je konačni zaključak da je ona mala što izgleda kao crno-bijela kravica jedina curica, a da su tigrić i debeli crnko dečki. Pih kažem na to.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Eto. Znam da ćete se sada svi vi također diviti, pa sam vam stavila ovih par fotki i divite se.

Ja jedva čekam vikend da se baka sjeti kako ima još djece po stanu osim tih šmrkljavaca.



Čak 6 reakcija - Paprinato - Linkato - on/off

srijeda, 16.05.2007. u 10:30

Seka Borosana rodila!

Drage moje prijateljice i svekoliko golokožo pučanstvo,
kao što vidite iz moga naslova postala sam teta!!!
Moja seka Borosana jutros između 2 i 5 sati ujutro rodila je tri prekrasna mala mačića.
Ovako je izgledala nekoliko sati prije poroda:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Baka Tedica ju je fotkala jer je stvarno smiješno izgledala, kao da će se raspukunuti.
Onda su nakon nekih serija baka i djeda otišli spavati ali su ih oko 1 sat probudili sekini krici. Baš se jako derala a prestajala je samo kad ju je baka mazila. Stvarno je razmažena!
Baka se jako uplašila što se toliko derala i što se porađa kod njih na krevetu, ali s obzirom na to da je i nas mama Patuljka rodila među bakinim nogama isto na krevetu, sve to i nije bilo takvo iznenađenje.
Porod je tekao ok, kaže baka, a ja joj moram vjerovati na riječ jer nitko osim bake i djede i povremeno zločeste Pande nije prisustvovao svečanom činu. Topsy je htjela biti babica, ali baka nije dala da još i ona trapa po krevetu.

Seka Borosana se dosta mučila i jako naprezala a baka je po običaju paničarila da ćemo morati ići na hitnu, na carski rez, no sve je završilo ok i sada u gnijezdu imamo tri mala miceka, moja nećaka ili nećakinje, spol još ne znamo jer baka nije htjela previše viriti ispod repa nego ih je ostavila da papaju.
Kako su joj se ruke tresle od uzbuđenja, fotke koje vam stavljam nisu baš neke ali poslužit će da vidite kakvi su.
Jedan crno-bijeli isti tata Maro, jedno tigrasto kao seka i ja i jedno crnkasto s bijelim pazusima i bijelom flekom na prsima.
Jako su sjatki!
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Javljat ću vam kako napreduju a vi svi držite fige da se dobro razvijaju i da budu zdravi.
Mah-mah.



Čak 15 reakcija - Paprinato - Linkato - on/off

utorak, 15.05.2007. u 15:42

Čarli

Još jedan član moje obitelji je Čarli odnosno Čarlika kako ga svi od milja zovemo.
Ovo vam je on:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Baka se uvijek sekira što ima malo Čarlijevih fotki ali za to postoji jedan jako dobar razlog.
Znate kako izgledaju golokoži koji imaju Parkinsonovu bolest?
E tako izgleda Čarlika. Tako se trese.
Baka ga je "rodila" odnosno pronašla kraj nekih garaža na Kajzerici. U njegovom leglu bilo je još mačica s istim poremećajem ali nitko nije preživio osim Čarlija i zato baka uvijek kaže da je on njezin božji dar i izabrani jer je od svih baš samo on proživio.
Nas druge on također malkec sekira jer isto ima spešl tritment od strane bake jer je stalno nešto boležljiv, svako malo dobiva proljev, mora dobivati samo kvalitetnu hranu i tako.
Nitko zapravo ne zna što je to s Čarlijem. Bila je baka kod nekoliko doktora i svi se slažu u jednome – nemaju pojma što mu je ali znaju da je neurološki.
Baka uvijek na to kaže „Pih, to znam i ja!“
Baku često ljuti što se zna zaboraviti i popiški se u snu ili neposredno nakon sna pa onda baka mora prati popišane prostirke. Isto tako, baku sekira što ga ne smije pustiti nigdje van jer ne hoda baš najsigurnije, no, klima se tako čarlijevski, tako da Čarli samo živi u stanu.
Ma glavno je da je Čarli nama živ i zdrav.
Najbolji prijatelji i ekipa su mu Yellow i Belka, ali o njima drugom prilikom. Baka je u gužvi pa jedva stigne pisati i na svoj blog, a kamoli da meni ovo kucka.
Pusa svima i čitajte me i dalje ako volite životinje a ne samo golokože!



Čak 7 reakcija - Paprinato - Linkato - on/off

četvrtak, 10.05.2007. u 14:29

Moja obitelj.

Baka nas je uvijek učila da je obitelj svatko s kim živiš i koga voliš.
Osobno, nekako najviše volim baku, ali dobro, volim i ostale, pa su mi i oni obitelj. Mislim, svi živimo skupa i igramo se i jedemo iz istih posudica i kakamo u iste zahode.
Baka mi je predložila da svaki dan predstavim nekog člana moje obitelji.
Ovo je Panda koja je prije par dana proslavila 5. rođendan:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Baka ju još zove i Pizdica, Punka, Utjeha i PANDA (to se tako najčešće baka dere na nju jer je užasno zločesta). Panda misli da je bolja od nas mačaka i jako kmeči i dere se kad je baka dovede na druženje k nama, a inače živi s golokožima u sobi za spavanje.
Ako je baka po kazni tako ostavi neko vrijeme s nama, Panda dobije temperaturu i proljev i odbija jesti. Moš si mislit! Zato nas sve nervira jer se onda baka ustrči oko nje i kaže: "Beba moj mala, utjehica najdraža, oprosti mami svojoj."
To nas užasno nervira jer nije ona ništa bolja od nas a ima poseban tretman.

Baka ju je dodatno razmazila jer je Pandina mama bila bakina prva mačka kad se doselila u Zagreb. Pandina mama se zvala Beba. Baka uvijek kaže da je Beba, Pandina mama, otputovala, a zapravo nam je Topsy, pesica i najstarija od nas, rekla da je Beba završila pod kotačima auta u ulici gdje je baka prije živjela i gdje su auti brzo vozili. Baka je onda jako dugo plakala i zapomagala a Panda, koja je pljunuta pokojna mama, joj je bila utjeha. Zato je baka zove Utjeha.
Međutim, baka se često ljuti na Pandu jer je jako trapava i zločesta.
Omiljeni hobi joj je skočiti na bakine police i na nahkaslić i onda rušiti bakine stvari. CD-ove najviše rušim ja, a Panda ruši sitnije stvari, kao figurice i knjige s polica, bakin nakit, mobitele i satove i takve neke sitnije stvari koje baka teže pronađe. Baka onda poludi skroz na skroz i kao furija psuje Pandu i hoda po stanu tražeći je - Panda je jako lukava i točno zna kad je nešto zbrljala pa se sakrije negdje da je baka ne može naći i kazniti.

Čudan neki odnos taj između bake i Pande, jer da sam ja na bakinom mjestu, već bih je davno izbacila na ulicu Ilicu, ali ne, baka je naprosto obožava.
Nadimak Pizdica ili Pizduljak je dobila od bake zato što tu i tamo zbriše van, ali samo do dna stepenica jer je jako plašljiva. Dalje od hodnika došla je svega dva puta i onda se derala iz dvorišta kao da je pripremamo za klanje. Strašno nešto kako je razmažena!
Dva puta je pala kroz prozor i oba puta skoro pregrizla jezik pa joj je curila krv na usta i nos a jednom je imala i krvavu ranu na bradi pa se baka skoro onesvijestila od muke. To je skroz čudno jer smo i mi neki padali tu i tamo kroz prozor i nikome nije bilo ništa (knock on wood, kaže baka upravo dok tipka ove retke), ali Panda je posebna.
Extrawurst joj je nadimak na njemačkom, a to na njemačkom znači posebna vrsta zločeste i razmažene mačke!
A ovdje vidite zašto je razmažena:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Tako, naime, spavaju Panda i baka skoro svaki dan.



Čak 6 reakcija - Paprinato - Linkato - on/off

utorak, 08.05.2007. u 14:48

Nove susjede.

Drage moje tete, kume i druge koje me čitate,
imam veeeeeeeeeeelike novosti.
Imamo nove susjede. No, to ste shvatili iz naslova, ali opet, volim to ponavljati.
Evi ih, dvije laste izgradile su gnijezdo!
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Znam da su to lastan i lasta, ali uvijek mi je čudno reći ili misliti lastan.
Evo i nešto novih fotki koje je baka jučer fotkala nas:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Ovo je moj tata Božidar i braco Krleža. Gledaju radoznalo nove susjede.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
A evo i mene, gledam svoju najvoljeniju baku i baš me zanima što radi s tim srebrnim u ruci. Slatka sam, zar ne?



Čak 6 reakcija - Paprinato - Linkato - on/off

petak, 04.05.2007. u 20:01

Kišni petak.

Uf, što inače volim petak.
Svi smo sretni petkom jer je baka sretna pa nas hrani nekoliko puta dnevno u čemu svi uživamo.
Baka se brine što sam mršava i stalno govori: "Moram dodatno uhraniti malu boljdiku! Pa zar ti ne vidiš kako je mršava?!"
Ne kužim u čemu je štos.
Baki smeta što se meni radije mazi s njom i dedom nego što mi se jede. Jedenje je dosadno i oduzima mi dragocjeno vrijeme za igru i spačkanje.
Jučer sam bila nešto nestašnija i zaletila sam se u cedeove koji su stajali pored televizije u bakinoj sobi. A što mogu?! Skočila sam na stol i sve ih pogurala pa su letjeli na sve strane.
Pokušala sam baki objasniti da stol za televizor nije stol za odlaganje glupih cedeova (a stvarno su glupi otkako deda radi tamo gdje radi) već moja doskočna daska.
Nije imala puno razumijevanja tako da me uhvatila za šiju šupirala preko u našu sobu uz pogrdne riječi. "E stvarno ćeš letit van kad te dohvatim, jebem li ti sve po spisku!"
Baš odvratno da ti rođena baka tako nešto kaže.
Brzo se ona pokajala pa sam opet došla kod njih, čak sam i spavala s njima, a dobila sam i meso iz vrečice, to najviše volim, te losose i još nešto smrdljivo.
Poslije je baka rekla da smrdim kao splitska luka ali me svejedno mazila i pusila cijelu večer.
Nisam im se popiškila na krevet, ako nekoga zanima.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Moje malo "slomljeno" uho još od rođenja. Baka veli da sam zbog toga posebna i spešl.



Čak 1 reakcija - Paprinato - Linkato - on/off

četvrtak, 03.05.2007. u 16:59

Baka dobila plaću.

Volim kad baka dođe kući nakon posla i kada kaže: Djeda, sjela mi plaća!
Dobro, ne kaže ona to baš tako, malo karikiram, ali znate što mislim.
Jučer su me malo nasekirali jer ih nije bilo sve do pola 9.
Ali dobro, oprostila sam ih.
Sad da vam kažem zašto najviše volim kad baki sjedne plaća.

Kad baki sjedne plaća, onda baka prvo troši na nekakve gluposti, plaća nešta i to sve nešto bez veze i ja to ne kužim, ali kužim kad baka ode u pet shop ili dm i donese tri ili četiri vreće pune hrane za nas, svu njezinu djecu i unuke.
Kako sam ja najkržljavija i baka me mora dodatno šopati, uvijek dobijem hrpu papice.
Jučer sam se tako naždrokala kao prasica. Nakon toga sam se izvalila na prozorsku dasku u našoj sobi i zadovoljno hrkala. Mislim doduše da sam se malkec prehladila.
Seka Borosana je stvarno ogromna. Baka se jako ljutila kad je shvatila što je napravila. Rekla joj je svašta! Nemam pojma gdje ćemo svi skupa stati još kad dođu moji budući nećaci.
Baka je nekako najviše pizdila što će u svojoj 31. godini postati prabaka!
Baš je to bilo smiješno.
Borosana uopće ne zna uvlačiti pandže pa nas zato baka zove bodljike i tako se sad zove moj blog.

Sad jako pozdravljam bakinu najbolju prijateljicu Saru kojoj će baka biti kuma u listopadu pa stalno čujem da govori, joj, moram omršaviti da budem lijepa kuma.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Ovdje bakina kumica ima malo veći nos i špicastu bradu pa izgleda strašno ali se baka jako smijala i veselila kad je vidjela ovu slikicu.



Čak 3 reakcija - Paprinato - Linkato - on/off

srijeda, 02.05.2007. u 14:58

Još uvijek u bolovima.

Eto, baš jučer nakon što sam vam napisala post, dogodilo mi se to da je blesava baka ostavila otvoren prozor, ali onako bezobzirno bez zakačivanja i onda sam se šetala po rubu i jedan prozor me opalio po glavi jer je puhalo i pala sam.
Skroz dolje na pod.
S prvog kata.
Jako me to sve zbunilo i nisam imala pojma gdje sam jer me baka zbog kržljavosti i brige za mene nikada ne pušta van.
Stala sam pored auta i derala se iz sveg glasa ali bake nije bilo jer je bila u skitnji.
Jako se uplašila kad me ugledala u dvorištu i zgrabila se svojim velikim rukama i mazila i ljubila (što mi nekada baš ide na živce pa je za kaznu ugrizem za nos) ali sve je bilo bolje čim me unijela u stan i nahranila finim lososima i morskim plodovima.
Pola večeri sam podrigivala kao gica!

Seka Borosana, koja je isto bodljika, već je poprilično trudna i izgleda kao magare natovareno s obje strane.
Baka ju je fotkala ali nije uspjela uhvatiti dobro bušu tako da se tu baš ne vidi kolika je:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



Čak 2 reakcija - Paprinato - Linkato - on/off

utorak, 01.05.2007. u 19:05

Danas je 1. maj.

Golokoža baka zove ga još i praznik rada ali ne razumijem zašto se baka toliko veseli tom prazniku.
Kao i svake godine baka je otišla u Maksimir, ali je ove godine povela i Topsy.
Getty je bio užasno ljubomoran i svima nam je išao na živce jer je tulio dobra dva sata nakon što je baka otišla.
Čula sam jučer baku kad je rekla da nema šanse da povede Gettya jer je prošle godine radio probleme u tramvaju pa je baka morala izaći prije Kvatrića i pješačiti do Maksimira, a to joj nije bilo po volji.
Dugo ih nije bilo ove godine.
Čula sam da su opet volontirali za Zakladu Ana Rukavina, ali baka je nekako više bila impresionirana vožnjom Segwaya - nekon čudnog vozila na dva kotača.
Pokazala mi je fotku i moram vam reći da izgleda prilično blentavo.
Evo vam je pa procijenite:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Stvarno nekada zna raditi budalu od sebe. Vozala se po Maksimiru i plašila djecu i sitnije ljude a na kraju je još i mahala balonom pa je Topsy skoro dobila infarkt od muke i sramote.
Topsy mi je još rekla da je baka pojela tri sladoleda ali je skoro pola od svakoga plus čokoladu dala Topsy, iako je već u godinama.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Težak život, nema što.



Čak 3 reakcija - Paprinato - Linkato - on/off