petak, 23.11.2007.

Uputstva za izradu jednostavne bočice nade


1. Pripremite glatku povrsinu, skalpel, Fimo i bočicu. Bočicu očistite od svih ostataka papira i ljepila i dobro je posušite i pobrišite (ozbiljno shvatite ovo posušite, jer ukoliko u bočici zaostane vode, može vam se desiti da čepovi izlete tokom pečenja.)
Odredite koje boje Fima zelite koristiti i dobro ga izmjesite. Pripazite da vam ruke budu čiste i suhe (ovo je pogotovo važno kod svijetlih nijansi fima).



2. Fimo razvaljajte u plahtice. Možete koristiti valjak (u nedostatku plastičnog, možete koristiti i bilo koji slični predmet npr. praznu bočicu deodoranta u spreju ili slično) ili pasta mašinu. Debljina plahtice kojom ćete omotati bočicu neka bude otprilike 2 mm i manje. U ovom slučaju to je pozicija 5 na pasta mašini. Prvo miješajte svjetlije boje, zatim tamnije.. Nakon koristenja tamnijih ili intezivnih nijansi, dobro očistite valjak.
(Napomena: ukoliko pasta mašinu koristite za Fimo, ne smijete ju više koristiti za pripremanje hrane!)



3. Omotajte bočicu fimom. Preporuka je da se sam vrh bočice ostavi slobodan, da se čep ne bi zalijepio za bočicu.
Fimo dobro zagladite, koristite gladak nož ili sličan alat za ispravljanje nepravilnosti. Ako ne želite otiske prstiju na bočici, koristite rukavice ili ruke naprašite baby puderom. Ako primijetite da su ispod Fima zarobljeni mjehurići zraka, probušite ih iglicom i pažljivo zagladite rupicu. Ne zaboravite pokriti i dno :D



4. Od ostalog razvaljanog fima možete izrezati kružiće ili neke druge oblike.
Dajte mašti na volju.
Možete koristiti kalupiće za kolačiće, skalpel ili čepove kemijske olovke, kao u ovom slučaju.



5. Kružiće priljepite na bočicu u željenom obliku.



6. Ne zaboravite na čep. Od ostatka neupotrebljenog fima napravite kuglicu, utisnite je u bočicu i ne odvajajte. Zagladite nepravilnosti i ukrasite po želji.



7. Ptičja perspektiva - bočica je gotova!



Bocice se peku na 130 °C /30 minuta (ako radite sa transparentnim fimom pecite na 120°C/20 minuta)...
Poslije pečenja, po želji se može bočica još izbrusiti, ispolirati i prelakirati.

Ako su vam potrebna dodatna uputstva, slobodno nas kontaktirajte na mail.


Sretno!

Objavljeno u 20:51 • Komentari (5) • Isprintaj#

četvrtak, 22.11.2007.

Objava


Poslušajte intervju za Radio Dalmaciju sa našom "dalmatinskom" koordinatoricom ovdje.

Velika zahvala novinarki Mariji Andrić! kiss

Objavljeno u 21:06 • Komentari (0) • Isprintaj#

utorak, 13.11.2007.

Malo sličica...

Evo, da Vam malo pokažemo što svo ovo vrijeme radimo....

















Ovo naravno, nisu sve bočice, već samo one čijih sam se sličica uspjela dočepati, ali potrudit ću se ovih dana sakuputi sličice svih bočica, te ih predstaviti ovdje.


Još samo jednom da napomenem. Ovo je humanitarna akcija i svaka vaša pomoć je dobrodošla. Ne tražimo novac, već ulažemo vlastiti novac, vrijeme i trud, da bismo našim malenim anđelima poklonili makar trenutak smijeha i razonode.

Objavljeno u 16:05 • Komentari (12) • Isprintaj#

subota, 03.11.2007.

Više o akciji "Bočice nade"

Sama je akcija potekla iz SAD-u pod nazivom «Bottles of Hope». Bočice su svoj naziv dobile tako što je jedna gospođa koja je umjetnik u radu s polimernom glinom nakon kemoterapije uzela bočice lijekova, ukrasila ih i podijelila ostalim pacijentima kao znak pažnje i simbol nade.

U akciju smo krenule spontano početkom godine i odlučeno je da će se bočice dijeliti djeci 15.veljače. 2008. povodom «Nacionalnog dana djeteta oboljelog od malignih bolesti» u Republici Hrvatskoj. Bočice se ukrašavaju polimernom masom (fimo, sculpey) u veselim i zanimljivim uzorcima i bojama, a unutar svake će se nalaziti papirić s različitim porukama nade za dijete.

Do sada je održano nekoliko skupnih radionica u Samoboru, Trogiru, Makarskoj, Pitomači, Splitu, Zagrebu, Kninu, Brelima a najavljene su u Šibeniku, Bjelovaru, Rijeci i Osijeku. Naravno uz održavanje raznih radionica, bočice izrađujemo i pojedinačno.

Trenutno nam je jedina zapreka nedostatak odgovarajućih bočica, jer je to jedini materijal do kojeg ne možemo doći, a koji se u bolnicama svakodnevno baca, te iz tog razloga imamo zamolbu i za Vas: Molimo Vas ovom prilikom za otpadne bočice od 5ml do 50ml npr. bočice od cjepiva i sl. Pošto su nam bočice jako bitne za uspjeh naše akcije, molimo vas da nam pomognete skupiti ih, a mi ćemo ih ukrasiti na svoj način. Zahvaljujemo na vašem doprinosu ovoj akciji, u nadi da ćemo unijeti osmijeh i nadu u srca naših malih anđela.

Unaprijed hvala

Objavljeno u 18:27 • Komentari (4) • Isprintaj#

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (5)
Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga


Click on the flag for english version of this blog




"Bočice nade" su bočice lijekova, ukrašene polimernom glinom u veselim i zanimljivim uzorcima i bojama i darovane oboljelima od malignih bolesti kao znak pažnje i simbol nade. Svaka je bočica jedinstvena i malo umjetničko djelo, a unutar svake nalazi se pisamce sa različitim porukama nade.

U ovu akciju krenule smo početkom 2007. godine te smo na ovaj način željele razveseliti naše male anđele kojima, nažalost, djetinjstvom dominiraju ove opake bolesti. Učinilo nam se prikladno da bočice podijelimo djeci 15. veljače 2008. povodom "Nacionalnog dana djeteta oboljelog od malignih bolesti" u RH, a dijeliti će se na onkološkim odjelima bolnica u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

Na ovim stranicama možete pratiti naš napredak, vidjeti koje su novosti vezane uz naš rad, upoznati ljude koji nam omogućavaju da provedemo ovu akciju.... Možete postavljati pitanja, ostavljati komentare, uključiti se u našu akciju ukoliko želite i napraviti koju bočicu koja će izmamiti smješak na lice jednog malog anđela....




KONTAKT:

bocicenade@net.hr



Koordinatori akcije:

Kontinentalna Hrvatska:
Ivana Tomašević, Bjelovar

Dalmacija:
Azra Mehmedović, Split
Milica Bolanča, Makarska

Zagreb:
Blaženka Pošta

Rijeka:
Ana Novak, Lovran


Urednice bloga:

Azra Mehmedović
Ana Novak
Milica Bolanča
Ivana Tomašević
Dantea Krnčević

Brojač bočica:

1577


Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr
Nakit snova

ZAHVALE:

Ovaj kutak iskoristit ćemo za zahvale svima koji nam pomažu da se ova akcija uspješno dovede do kraja:

g. Niskozemac sa foruma Index.hr
Milena S.

Maris Interijeri, Zagreb
Tiskara Kalisto, Bjelovar
Gos-Art
Perla nakit
NBhobbyart, Zagreb

Također bismo se voljele zahvaliti i dragim sestrama i doktorima koji nam sakupljaju bočice u bolnicama i ambulantama širom Hrvatske, te svim novinarima koji su i medijski popratili ovu akciju. kiss