, Čačinački Alkosi-malo nas je al smo govna! Dobrodošli na blog Čačinačkih Alkosa,vjerovatno najmanje organizirane grupe navijača u RH! Naš moto je "Malo nas je al smo govna"!Čitajte aktualne postove,čitajte postove iz arhive i upoznajte nas i naše Čačince.Gledajte slike i svakako ostavite komentar nakon posjete. Članovi: Mrus,Bobika,Kec,Krco,Šljivić-Bosanac,Ileš,Preradović,Lujza,Švabo,Cigo,Toca,Darac itd Bodovi su negdje drugdje - Čačinački Alkosi - Blog.hr

Čačinački Alkosi

11.03.2008., utorak

Bodovi su negdje drugdje

U početku bijaše lopta. I lopta uđe u gol. I tako tri puta i etto nama pobjeda za prvo mjesto.

Riječ je o derbi utakmici 1.županijske nogometne lige Virovitičko-Podravske iliti 5. ranga HR nogometa.

A atmosfera prvoligaška.

Dvije vodeče momčadi,dvije momčadi sa istim brojem bodova i sa istim ciljom-pobijediti i biti prvi. Osim njih na terenu,na tribinama suprostavljene dvije navijačke skupine Čačinački Alkosi i Zdenačka ZDENCIda i još mnogo mnogo prijatelja sporta,nogometnih zaljubljenika i znatiželjnika. Stvarno,atmosfera prvoligaška.

Pobjedu je odnijela domaća Mladost uz pomoć svojih Alkosa i svi uvjeti za vrhunsku feštu su bili ispunjeni.

NK "Mladost" Čačinci-NK "Sloga" Zdenci 3:0 (Tresk 11m-31', Vengert 85',90')


Krenimo mi redom. Od samog jutra. U isčekivanju derbija dogovorili smo se da ćemo se snovčati i za te pare kupiti prase i cugu.Malo smo zavukli ruku u našu poprilično ispražnjenu blagajnu i pripremili sve potrebno. Zoki i ja smo dobili zadatak da ujutro u 10 do 8 moramo naložiti vatru dok su Mrus,Ileš i Gigo išli po prase. Naravno da smo se nevoljko rano ustali i ispunili zadano.vatra je bila naložena prema planu i programu i uskoro je stigla ekipa s prasetom. Prase propisno eutanazirano,profesionalno nataknuto na ražanj pritom pazeći na i one najsitnije detalje poput zataknutog repa kako se isti nebi klatio i nedaj Bože otpao (mada se to nikad nikome nije dogodilo).




Gigo i Mrus su se odmah uhvatili odgovorne zadaće paziti da se prase vrhunski ispeče a mi smo im u tome pomagali.Zoki je nastavio ložiti vatru,ja sam skupljao pare i išao u nabavku….



A ostatak ekipe se počeo okupljati oko 10 sati i zauzimati polažaje na suncu uživajuči u prekrasnom pogledu na pečenkicu.




A pečenkica se vrtila na mega-ultra-turbo super-modernom uređaju sastavljenom od dijelova stare veš maine i brsača iz stojadina,nitko nije bio toliko lud da se prihvati i ručno okreće ražanj.



Atmosfera je bila odlična,vrijeme lijepo i ekipa je vrijeme kratila kroz zajebanciju. Lujza se dočepao spreja i pokušao biti umjetnik ali je brzo odustao pod naletima zvižduka ne baš oduševljene mase.



Nedaleko od nas veliko stablo oraha. A sad vi pogledajte što kod nas raste na drvetu!!!!



Prije nego što vam slikama prikažem kako je tekao proces pretvaranja svinjskog trupla u preukusnu pečenku moram spomenuti našeg Zokija Peterfaja koji je na ovu manifestaciju stigao direktno iz Slatine bez ijedne minute sna nakon burne noći.I odlično se držao sve do poluvremena utakmice a onda je podlegao umoru i maliganima te bijaše odvežen doma.bravo majstore,ti si pravi Alkos!



A ovo je pečenka.Nismo joj nadjenuli ime ali vi svejedno uživajte u slikama bezimenog praseta. Dobar tek!







PRIJE:


POSLIJE:


Prije nego smo ga skinuli sa ražnja,pridružili su nam se i momci iz ZDENCIDE,slijedilo je upoznavanj,stisak ruke i zajedničko fotografiranje.Dobri su to momci i pokazalo se da su tenzije ovih dana bile totalno bespotrebne. A onda su oni stariji narezali luka,isjekli prase i gozba je započela.



A onda smo svi skupa otišli na igralište i zauzeli svoje pozicije. Mi na naše istočno stajanje a ZDENCIda na drugu stranu. Bila je ovo i promocija našeg novog transparenta kojeg nam je izradio prvotimac Mladosti i čačinački zet Luka Liović. Ako trebate nešto tiskati,njegov Liograf je pravo mjesto za vas.



Kao što sam već spomenuo,skupilo se stvarno dosta naroda i ubrzo je dugoočekivani derbi započeo a s njime i navijanje. Prilikom istrčavanja igrača u teren i pozdrava publici Alkosi su teren zasuli bijelim trakama (taj momenat je utekao objektivima fotoaparata) pa su redari teren čistili skoro 10 minuta. Prvi puta smo izveli tako nešto i bilo je uistinu lijepo.



Neznam vam puno pričati o utakmici jer sam bio koncentriran na navijanje,ali znam da je Robert Đurina ušao u protivnički 16-erac gdje ga gostujući golman ruši a sudac (nama mrski Loparac) bez razmišljanja svira penal. Nakon toga gosti se bune a mi se veselimo.U tom silnom napadanju na suca, Slogin kapetan Major udara suce i dobiva crveni karton te nam tako još više olakšava put prema pobjedi.
Kada su se strasti primirile i Major napustio Teren loptu je uzeo Velimir Tresk i namjestio je na bijelu točku...



...uhvatio zalet i poslao loptu u mrežu...



...i slavlje je moglo započeti.




Erupcija oduševljenja,gol proslavljen sa navijačima koji pale bengalke i opet stvaraju lijep ugođaj.
Nakon vodstva,Mladost malo povlači ručnu i utakmica se usporava i smiruje. Iako smo imali igrača više,nismo baš bili previše dominantni ali smo kontrolirali igru i rezultat.




I onda tamo negdje pred kraj utakmice kaže meni Lujza :“Ja ću upalit baklju da malo dignem atmosferu“. I lujza uplai baklju,mi krenemo s glasnijim navijanjem i kroz dim primjetimo kako netko trči prema nama s dresom navućenim preko glave. Bio je to naš mladi napadač Ivan Vengert koji je upravo postigao gol!! Lujza je baš pogodio trenutak.Svaka čast. U zadnjoj minuti Vengert na asistenciju Tomislava Perkovića postiže i svoj drugi zgoditak i utakmici je kraj!!! Mladost je dobila!!! Bodovi ostaju kod nas a Sloga će svoje bodove morati potražiti negdje drugdje!!!!!




Moram spomenuti da je pred kraj utakmice Slogi isključen još jedan igrač i da je Mladost zasluženo pobijedila.Više su željeli pobjedu,igrali su mudro i pamteno i nisu izgorili u želji poput gostiju.

Nakon kraja utakmice još smo neko vrijeme proveli na igralištu slaveći pobjedu i za sobom ostavili nered kao da nas je bilo 300 a ne 30-tak.




Slavlje se prenijelo u DEF kao i uvijek te je potrajalo do kanso u noć. Pridružili su nam se i igrači te smo uz pjesmu i cugu proslavili pobjedu i zauzimanje prvog mjesta na tablici.




Na kraju moram spomenuti kako je naš Br.12 Milan Lukić nakon 90 minuta pred vratima Mladosti morao još odraditi i svoju smjenu u DEFU te tako nije,nažalost,slavio s nama nego nas je posluživao.Ovo je Mile:



Nekako u sjeni svega je ostala subotnja košarkaška utakmica u kojoj je KK Mladost pobijedila Požegu 114:96 i ostala u igri za prvo mjesto 2 kola prije kraja prvenstva.


Veliki pozdrav i hvala svima koji su sudjelovali u nedjeljnom spektaklu i ponovilo se!

P.S.Veliko hvala Goranu Bušljeti na fotkama!!!

UPDATE:

Dio atmosfere iz defa (kvaliteta slike i zvuka loša jer sam snimao mobitelom,nemojte pojačati do kraja):





- 20:10 - Mudro mišljenje puka (22) - Štampaj i urami - #

<< Arhiva >>

0

< ožujak, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Čačinački Alkosi

Free Counters Pošalji nam mail!

LINKOVI:

PJESME ALKOSA

Slike članova