Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

< svibanj, 2008 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Travanj 2010 (1)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (8)
Travanj 2008 (3)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (13)
Prosinac 2007 (1)
Listopad 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari on/off

design by x Legende Dizajn x

...something about me =)...

ime: Lucija
škola: idem u gimnaziju,Mioc
muzika:Slipknot,Guns n roses,
s.o.a.d,Pain,bullet for my valentine,rhcp,....
Volim:najvise svoje prijatelje:paula,mirnax2,angela,
lovrić,matulović,suso,hrvoje,lovre,azra,jope,dean,adi,
julija,pilich,pavić,.............
Ne volim: umisljene,zloceste,dosadne ljude......ŠABU!!!!!
.....imam 16 godina,zivim u Zadru,
idem u 2. srednje to je otprilike to.....

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

utorak, 06.05.2008.

S.O.A.D

System Of A Down je kalifornijski glazbeni sastav, osnovan 1994 , u čijem sastavu sviraju četvorica glazbenika armenskog podrijetla. Njihov glazbeni izričaj obuhvaća metal, nu metal, hardcore metal, te armensku narodnu glazbu. Ime System of a Down nastalo je nakon što je gitarist Daron Malakian, napisao pjesmu "Victims of A Down".

System Of A Down je poznat po izražavanju svojih političkih stavova, kritiziraju američke imperijalne politike te utjecaja medija na moderno društvo. Jedan od motiva u njihovim pjesmama je i armenski genocid.

1994. godine članovi budućeg System Of A Downa, počeli su sa nastupima u klubovima u Los Angelesu, pod nazivom Soil. Tada se na mjestu bubnjara nalazio Andy Khachaturiana, kojeg je 1997. zamijenio John Dolmayan. Demo snimke usmjerile su pažnju underground subkulture na grupu, no vrtoglavi uspon ovih rock alternativaca započeo je nakon što ih je uočio ugledni glazbeni producent Rick Rubin, inače poznat po radu sa Red Hot Chili Peppersima, Beastie Boysima i mnogim drugima.

Debitantski album nazvan System Of A Down predvođen singlovima Sugar i Spiders, 1998. godine zaradio je platinastu nakladu. Ključni motivi poput primjerice armenskog genocida, socijalne nepravde i besmislenosti rata ostali su do danas temelji glazbenoga i kreativnoga izričaja glavnih tekstopisaca benda, Darona Malakiana i Serja Tankiana. Također stil, sačinjen od elemenata metala, punk-rocka, jazza i armenskog folklora nešto je po ćemu se grupa izdvaja od ostalih. Nakon tri godine intenzivnog nastupanja širom SAD-a, uslijedio je njihov komercijalno najuspješniji album, Toxicity. Zanjimljiv je podatak, kako je album zauzeo prvo mjesto na američkoj nacionalnoj top listi upravo onaj tjedan, kada se dogodio teroristički napad na New York, 11. rujna 2001. Ubrzo, političari su System Of A Down etiketirali kao kontroverznu grupu zbog čega je i njihov singl Chop Suey maknut sa radijskog programa. Bez obzira na to, album je prodan u pet milijuna primjeraka. Godinu dana kasnije izdaju novi album, Steal This Album, na koji su uvrstili neobjavljene pjesme, skladane za Toxicity. U to vrijeme počinje rat u Iraku, te System Of A Down u izradi spota za singl Boom! surađuje sa poznatim redateljem i kritičarom Bushove politike, Michael Moorom.

2005. godina će ostati upisana u mnogim rock enciklopedijama – System Of A Down je izdao dva albuma, Mezmerize (22.5.) i Hypnotize (22.11.), te sa oba osvojio sam vrh najprestižnije, billboardove top ljestvice. Do tada, to je uspijelo samo legendarnim Beatlesima (doduše čak pet puta) Mezmerize, najavljen žestokom pjesmom B.Y.O.B. (Bring Your Own Bombs), označio je novo poglavlje u povijesti grupe. Mnogi su fanovi ostali zbunjeni gotovo drastičnom promjenom stila, no ubrzo su shvatili kako je to nužan glazbeno-evolucijski korak u razvoju System of a Downa. Uslijedila je nagrada za najbolju alternativnu grupu godine od strane MTV-a. U studenome, na tržište su pustili i drugi album, pod nazivom Hypnotize. Članovi benda priznaju kako su ideju dvostrukog albuma ukrali od Quentina Tarantina i njegovog filma Kill Bill. Omot za Mezmerize/Hypnotize izradio je otac gitarista Darona Malakiana, Vartan Malakian, inače poznati armenski slikar. Krajem 2005. godine, singl B. Y.O.B. dobio je nagradu Grammy, u kategoriji najbolje hard-rock izvedbe. Nakon završetka Ozzfesta 2006., bend je najavio višegodišnju stanku, kako bi se članovi grupe mogli posvetiti osobnim projektima.

Filozofiju benda možda će najbolje objasniti sam Tankian – Mislim da je sudbina izabrala glazbu za nas četvoricu. I ti ako pratiš svoj put, svoje srce sigurno nećeš pogriješiti



| KOMAJ (0) | .. | ... |

Nirvana je bio svjetski poznat i popularan američki glazbeni band, začetnik grunge smjera u glazbi.

Sa svojim singlom 'Smells Like Teen Spirit' sa albuma 'Nevermind' (1991.), 'Nirvana' je postala svjetski poznat band, a osnovana je 1987. godine u Seattleu.

Druge grunge grupe iz Seattlea kao što su Alice in Chains, Pearl Jam i Soundgarden su isto tako stekle veliku slušanost, tako da je u vrijeme 1990-tih godina rock ponovno postao jedan od dominantnih smjerova po popularnosti u modernoj glazbi.

Frontman grupe 'Nirvana', Kurt Cobain je bio karizmatična ličnost te svojevrstan 'glasnogovornik generacije'. Cobain je bio osnovna pokretačka snaga, ali i uzrok raspada 'Nirvane'. Nedugo nakon posljednjeg koncerta održanog u Rimu 1994. godine, Cobain je izvršio samoubojstvo ustrijelivši se puškom u glavu.


'Nirvana' je svojevrsni fenomen u glazbi, specifičan po tome što je postao izuzetno popularan u godinama koje dolaze po orginalnim, ali i po novoizdanim radovima do osam i više godina nakon smrti samog Cobaina i raspada banda. Naime, 'Nirvana' i Kurt Cobain su u relativno kratkom periodu glazbene aktivnosti bili izuzetno produktivni i snimili velik broj radova od koji neki nisu ušli u završne verzije albuma iz tih godina, već su se našli na kasnijim izdanjima i reizdanjima.

Kurt Cobain - vokali, gitara (1987–1994)
Krist Novoselic - bas (1987–1994)
Dave Grohl - bubnjevi (1990–1994

Bleach
Blew
Nevermind
Hormoaning
Nevermind: It's An Interview
Incesticide
In Utero
MTV Unplugged in New York
From the Muddy Banks of the Wishkah
Nirvana
Sliver: The Best of the Box



| KOMAJ (0) | .. | ... |


Red Hot Chili Peppers Lyrics
The Zephyr Song Lyrics
Red Hot Chili Peppers Lyrics
Fortune Faded Lyrics
The Man Who Sold The World Lyrics
Come As You Are Lyrics
Rape Me Lyrics
Foo Fighters Lyrics
Kill Rock N Roll Lyrics



| KOMAJ (0) | .. | ... |

ponedjeljak, 05.05.2008.


Red Hot Chili Peppers Lyrics
Under The Bridge Lyrics



| KOMAJ (0) | .. | ... |


Red Hot Chili Peppers Lyrics
So Much I Lyrics



| KOMAJ (0) | .. | ... |


Red Hot Chili Peppers Lyrics
Otherside Lyrics



| KOMAJ (0) | .. | ... |

"Scar Tissue"


Knjiga "Scar Tissue" nije samo priča o jednoj uspješnoj r'n'r karijeri punoj zanimljivih detalja i neočekivanih obrta: ovo je prvenstveno priča o prijateljstvu, ljubavi, pozitivnom životnom pristupu i slobodi. Onoj slobodi koje se svi plaše – da budeš ono što zaista jesi i tome posvetiš cijeli život. Muzika je samo rezultanta pozitivnih životnih sila, a biti u muzičkom univerzumu četvorice pajaca koji sebe nazivaju Red Hot Chili Peppers prava je privilegija.

Scar Tissue takođe je i priča o kalifornikaciji života, kao i podneblju u kojem je isti ugodniji, i to ne samo u materijalnom smislu. Tamo je želja za ostvarenjem sna nekako realnija, a nada kategorija sa mnogo većim volumenom.



Druga, ili možda pak prva (kao u onom stereotipu sex, drugs and r'n'r), značajna tema kroz koju Kiedis filtrira svoju životnu priču su žene, preciznije njegove muze. One su imale ogroman uticaj na Anthonyjev život i opširni opisi svih njegovih veza samo potvrđuju namjeru da i najintimnije segmente života izloži na uvid javnosti.

Nije ovdje u pitanju pristup koji pripada korpusu sve prisutne opranifikacije, već želja da upoznamo Anthonyja Kiedisa onakvog kakav zaista jeste: slab kada je u pitanju droga; ponekad nemaran, egocentričan, ali i posvećen prijateljima, porodici, muzici; u stalnoj borbi za sopstveni integritet, u neprestanom traganju za pravom ljubavlju. Ocena da je sebe u ovim memoarima predstavio kao velikog ljubavnika samo je površan utisak – prava istina je to da su ljubav i strast njegova velika životna inspiracija.

RHCP su mogli da funkcionišu samo kao ekipa međusobno bliskih ljudi, a to se više puta i ranije pokazalo kao bitan preduslov za stvaranje dobre muzike. Kiedis nije iskoristio svoju ugodnu pripovedačku poziciju da sebe i grupu predstavi u idealističkom svetlu, naprotiv! Njemu bitne događaje ispričao je ne štedeći ni sebe, ni prijatelje.

Te večeri sam upoznao Kurta Cobaina. Ušao sam u njegovu garderobu pre nastupa, samo da ga pozdravim. Tamo je bila i Courtni. Izgledao je ofucano, kao da je upravo izašao iz mašine za mljevenje mesa. Nosio je isparanu majicu, a koža mu je bila užasna. Izgledao je kao da danima nije spavao, ali je bio prelijep na neki uvrnut način. Oborila me je njegova harizmatična pojava. Izgledao je strašno prijatan. Lijepo smo se ispričali, a ja sam mu se zahvalio zbog pristanka na ove nastupe (Nirvana je bila predgrupa RHCP na dijelu turneje poslije albuma Blood Sugar Sex Magic - op. aut.)... Kurt je izašao iz garderobe i odvukao se do bine kao podgrijan leš. Ali, čim je nastup počeo, oduvao je publiku priredivši im šou kakav se samo poželjeti može. Njihova sirova energija, njihova muzikalnost, izbor pjesama, bili su kao zvuk motorne testere koja se prolama kroz gluvu noć.

Žive rane se ustručavaju dubokih promišljanja i kompleksnih opservacija, ali su zato prepune zapažanja kao što je prethodni pasus i priča o raznim zanimljivim ljudima koji su na ovaj ili onaj način bili bitan dio života A. Kiedisa. Od tužnih trenutaka kakav je gubitak najboljeg prijatelja Hillela Slovaka, koji je umro od overdoza, pokušaja prosvetljenja kakvo je putovanje po Borneu ili susret sa dalaj-lamom, veze sa Sinead O’ Connor ili kurioziteta da je kao klinac bio prijavljen da živi sa Cher (da bi išao u školu u koju je želeo) – ova knjiga neodoljivo podsjeća na scenario nekog holivudskog filma. Čak je jedne noći delio i postelju sa obnaženom Cher, a sutradan se hvalio svim drugarima. Naravno, tada je bio previše mali...

Na pisanju autobiografije Kiedisu je asistirao Larry Slowman, koji je isti angažman imao i na knjigama Howarda Sterna Private Press i Miss America. Slowman iza sebe ima i pet samostalnih knjiga sa sličnom tematikom, a najpoznatija je On the Road With Bob Dylan.

Puna života, pisana jednostavnim književnim jezikom, ova knjiga će sigurno biti mnogo zanimljivija obožavaocima lika i djela AK & RHCP. Ostalima će biti tek interesantna životna priča nekog slavnog muzičara - previše nevjerovatna da bi bila istinita.



| KOMAJ (0) | .. | ... |

1984 - The Red Hot Chili Peppers
1985 - Freaky Styley
1987 - The Uplift Mofo Party Plan
1989 - Mother's Milk
1991 - Blood Sugar Sex Magik
1995 - One Hot Minute
1999 - Californication
2002 - By the Way
2004 - Live in Hyde Park
2006 - Stadium Arcadium



| KOMAJ (0) | .. | ... |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.