Cheesteeleeshte

ponedjeljak, 16.07.2007.

Zagrepčani pukli

Ma ne samo od ove nesnosne vrućine, nego mislim i općenito u zadnje vrijeme...

- Supružnica moga srca je s punicom ispratila maloga u jaslice i dok su se spuštali Kaptolom negdje oko 9 ujutro, ugledali na ulici parkiran dostavni kombi sa sva četiri žmigavca; a pokraj njega naslonjeni na zidić, ravno na pločniku - praši se sredovječni par. Fukaju se dakle (jebedu) - seks u javnosti, da budemo finiji. Bećar u dostavnom kombinezonu spustio gaće i udri transparentno kako bi rekli političari, usred turističke zone. Pred prolaznicima, gornjogradskim gospođama koje idu na plac, možda pokojim turistom - i mojom punicom . Koja je brižno procijedila: "idemo na drugu stranu ulice, da ih ne ometamo" thumbup

Kopča je s pravom pitao: "dobro, kaj taj tip dostavlja? seks?" smijeh Fakat, rješenje za napaljene Zdenke iz kvartovskog dućana koje jednostavno ne mogu izdržati i u vrijeme gableca naruče jedan brzi, za van, ispred dućkasa. A snalažljivi poduzetnik isporuči robu cerek

- Pričao mi poznanik kako je na parkiralištu njegove firme u Palmotićevoj, na sred površine okružene zgradama jedna gospođa, također sredovječna, uzela prazniti crijeva. Ne negdje sa strane ili uza zid npr., nekmoli da se sjetila da u centru grada odmah iza ugla postoji hrpetina birceva s WC-ima koji bi je ugostili - gospođa udarila veliku nuždu urbi et orbi - pa da svi zainteresirani dobro vide, jel'te.

- vele da je na Thompsonovom koncertu bilo klinaca što su nosili brand new dijelove ustaških uniformi, pa se sad za to krive SVI živi, osim policije. Koja je po običaju mrtva hladna prolazila pokraj na brzinu stvorenih štandova oko stadiona s kojih se to dilalo. U stilu "dosta je da sam dežuran, đe bi još i nešto radio, ih'" ... No, rade se sada o tome i fucking sociološke rasprave, a zapravo da je murja radila svoj posao klinčadija ne bi mogla napuhanu balončinu svojih hormona ispraznit' u te ustašluke, već bi jednostavno morali tražiti drugi izričaj. Zapravo, najnadrealniji detalj bio mi je podatak da su mnoge štandove s ustašlucima uspostavili cigani, tj. Romi iz Dubrave, koje je više od činjenice da su im preci bili gorivi materijal u II svjetskom ratu - golicala zarada. O tempora o mores.

- susjed u dvorištu preko puta mog dvorišta već godinama (desetljećima zapravo) okupira isto, stavio dva pit bull-a, bulldoga, koji vrag, iz kasetaša trešte narodnjaci 0-24, a navečer svađe, krš boca i (žučljive) terevenke, tako da odjekuje po vascijelom dvorištu. Da sam mu ja prvi susjed (ovako je podnošljivo s pristojne daljine) već bih ga robijao, ali šonje u njegovoj zgradi to domobransko-Jambreški trpe. Već spomenuta policija je bila na više dojava nego je zvijezda na nebu, no milicija/policija uvijek za dlaku (zapravo cijeli brk) izbjegne teret te omrznute im učinkovitosti. Zapišu situaciju lijepo u Lipa Mill blokić, trajno arhiviraju i doviđenja druže. Uvijek bolje prođu oni koji su u ofenzivi a pametniji "koji popuštaju" ostaju pušioničari, uz ovakve zaštitnike. E - ali sada se Tulumdžiji pridružila i studentica s juga koja renta stan u mojem ulazu, dapače vrata do vrata. Sreća da nema dobru (glasnu) glazbenu opremu, tako da r'n'b pomiješan sa raznim Draganama & njezinim falš cviljenjem na naglasku najbližem onom Anđe Vlajinje - decibelski još ne zagađuje okolinu do točke netrpeljivosti. Civilizacijski napredak.

- opet su ponovili iz Ureda za javno zdravstvo da su Zagrebački parkovi opasno zagađenim psećim bakterijama i glistama, posebno oni u koje idem s Malim Princem. Do te mjere da se ne preporuča niti trudnicama grupno vježbanje u parku, zbog mogućih teških oštećenja zdravlja fetusa. Apeliram na ostatak zdravog razuma, što vlasnika pasa što gradskih vlasti - i na svoj post od prije koji mjesec gdje sam već podbadao to mrtvo kljuse. Pokupite ta govna. Napravite veliki pseći pješčani WC, do something. Vratite parkove i travu nama (ljudskim bićima i djeci). Pliz?

- Solo propovjednici na Trgu počeli su u zadnje vrijeme urlati, maše čovo Biblijom k'o sjekirom, tako da bi, ako bi bio u blizini i propustio sagnuti glavu, zaradio garantiranu dekapitaciju. Ne zaostaje ni ona žena što sa kamenog podesta zapomaže da se sa griješnih staza svi svrstamo na dobitnu stranu. To je sve lijepo u svojoj biti, ali ne valja vam posao. Najmanje će zbog toliko vaše prolivene žuči usput konvertirati neki nadrogirani tajkun u prolazu. Ili sponzoruša stati i pokajati se nasred ceste, te ganuta govorancijom, baciti u prvu šahtu zlato s ruku i fancy mobitel, i pohitati s Fendi torbicom u Caritas.

Inače ljudi o'ladite u zadnje vrijeme. Sve više onih na koje naletim nabrijani su na stotu, da ne pričam kako se svi žale - što na burnout sindrom (oh yeah, nowi papjular izraz), što na pritisak materijalne situacije jer su ih dotukli krediti za treći auto a Pevec im je zaračunao preveliku kamatu, kad su od tavana do podruma opremali viksu na moru (o moru, odmoru ali i viksama drugi put) ; što na kapitalistički izumljene deadline (reći rok je tak proizaično, ne? ) koji ih melju. Bah, to već i napisah prije, pola tog "stresa" je ionak' najčešće drugo ime za neorganiziranost i preveliko sastančenje - gdje se svi zapravo nakon 5 proćerdanih sati tek dogovore da su kolektivno u stresu i frci.
Jer povodljiv i njurotik kakav jesam - od svih tih brn-aut spika počnem odmah štrikati i ja puknucu

Nemojte da uzmem dostavni kombi, provezem se ovim gradom & upalim sva četiri.

- 22:58 - Komentari (29) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.