od mora ljubavi ostala je samo sol...

subota, 12.08.2006.

Kad si tužan i kad misliš da si nitko i ništa, imam jedan savjet za tebe: uzmi jedan veliki kondom i navuci ga na glavu -NEKA DRUGI VIDE DA SI I TI NEKI KURAC !!!

Da, da, da … evo i novog posta; zao mi je što me tako dugo nije bilo ali nije mi se dalo pisati jer su mi skoro svi dani isti… nema ničeg baš ono JAKO JAKO zanimljivog da vam pišem, izgubila sam od te vrućine i tog sunca svaku volju i ideju za pisanjem. Ali evo recimo da če ova subota biti malo drugačija od ostalih subota koje inače provodim u Daliju u Medulinu. Mislim, tamo mi je super vidim svih: i ''domaću'' i ''stranu'' ekipu i super je; ali nakon svake subote malo mi i dosadi – naravno da nije svake subote isto uvijek ima nečeg novog, ali nije to više isto kako tamo krajem šestog mjeseca. Uglavnom da malo reklamiram ovu subotu. Najdraži moji … jučer (11.08.2006) je započeo veliki SUMMER REVOLUTION ROCK FESTIVAL, poznatiji pod imenom VIVA LA POLA !!! Inače za one koji nisu upućeni to vam je proslava 30 godišnjice rocka i punka. Nadam se da sam i ja to sve dobro objasnila… Uglavnom jučer i danas u ''poznatom'' disco clubu Uljanik održat će se taj festival. Inače ja sam izabrala današnji dan jer če ipak danas biti i Popeye-i; jedan jako veliki razlog zašto i idem. Mi vjerujete da cijelo ljeto čekam to i onda par dana prije nego to počne ja si razmišljam da li da idem ili ne; aliiiiiiiii…. Zdrav razum ipak je prevladao i odlučila sam od svog dragocjenog džeparca izdvojiti 90 kn i kupiti kartu za sutrašnji koncert. Nadam se da će mi biti dobro i da ču se uspjeti uklopiti (jer ipak ja nisam baš ono skroz taj đir, ali….). Ma nema veze evo to je malo o tome… Moram svima reći da je prije dva tj. Matea bila kod mene od subote do ponedjeljka i da nam je bilo super. :))). Bila sam i na nočnom i to dva puta: jednom sa dandijem , mamom i tatom; a jednom s mojom famoznom ekipom i žao mi je to reći ali nije mi baš bilo ok s njima jer je ful ispalo sve zbrda zdola i totalno drugačije nego što sam ja mislila da će biti. Na kraju smo se svi malo posvađali, ali nama to brzo prođe. I tako počela sam malo i planirati feštu za rođendan, htjela sam da to bude nešto malo a na kraju mi je ispalo 30 ljudi s tima da sam računala da mi neko od njih ne će doći, ali kad ne znam šta da radim na kraju. Moram si prostor sredit i potrošit ću brdo para za cugu i neke grickalice naravno, da ljudi jedu a ne da mi rigaju tamo jer če i čistit – hehe. I tako, idem evo dosta sam se napisala, sve u kratko… Drugi tjedan idem opet na Vidikovac kod babe na godišnji pa vam se javim ( je se nadam) još jednom a možda i više puta prije nego što počne ta prokleta škola…. Nisam se ni iz uživala ni iz kupala a još malo pa ču morat opet sjedit u onoj glupoj klupi. Uffffffffffff !!!!!!!! Ne plači zato sto se završilo. Smij se zato što se dogodilo.
Ne da mi se , ne ću, ne želim !!!!!!!!!!!! hehe. Budite mi zdravi lijepi i pametni i uživajte još ovih par tjedana dok ste slobodni jer nam u devetom mjesecu opet stavljaju lisice i zatvaraju u zatvor. Ajde UŽIVAJTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ps. nema slika pa evo vam ovo : ...

___________________________.,od88888888888bo,._______________________
_______________________.d88888888888888888888888b.__________________
____________________.d88888888888888888888888888888b.________________
__________________.d888888888888888888888888888888888b.______________
________________.d8888888888888888888888888888888888888b.____________
_______________d88888888888888888888888888888888888888888b___________
______________d8888888888888888888888888888888888888888888b__________
_____________d888888888888888888888888888888888888888888888__________
_____________8888888888888888888888888888888888888888888888__________
_____________8888888888888888888888888888888888888888888888__________
_____________8888888888888888888888888888888888888888888888__________
_____________Y88888888888888888888888888888888888888888888P__________
_____________"8888888888P'___"Y8888888888P"____"Y888888888"__________
______________88888888P________Y88888888P________Y88888888___________
______________Y8888888__________]888888P__________8888888P___________
_______________Y888888__________d888888b__________888888P____________
________________Y88888b________d88888888b________d88888P_____________
_________________Y888888b.___.d88888888888b.___.d888888______________
__________________Y8888888888888888P_Y8888888888888888_______________
___________________888888888888888P___Y88888888888888________________
___________________"8888888888888[_____]888888888888"________________
______________________"Y888888888888888888888888P"___________________
___________________________"Y88888888888888P"________________________
________________________888b__Y8888888888P__d888_____________________
________________________"888b______________d888"_____________________
_________________________Y888bo.________.od888P______________________
__________________________Y888888888888888888P_______________________
___________________________"Y88888888888888P"________________________
_____________________________"Y8888888888P"__________________________
_____d8888bo.__________________"Y888888P"__________________.od888b___
____888888888bo.__________________""""__________________.od8888888___
____"88888888888b.___________________________________.od888888888[___
____d8888888888888bo.______________________________.od888888888888___
__d88888888888888888888bo._____________________.od8888888888888888b__
__]888888888888888888888888bo.____________.od8888888888888888888888b=
__888888888P"_"Y888888888888888bo._____.od88888888888888P"_"Y888888P=
___Y8888P"___________"Y888888888888bd888888888888P"____________"Y8P__
_____""___________________"Y8888888888888888P"_______________________
____________________________.od8888888888bo._________________________
________________________.od888888888888888888bo._____________________
____________________.od8888888888P"__"Y8888888888bo._________________
_________________.od8888888888P"________"Y8888888888bo.______________
_____________.od88888888888P"______________"Y88888888888bo.__________
___.od888888888888888888P"____________________"Y8888888888888888bo.__
__Y8888888888888888888P"_________________________"Y8888888888888888b=
__888888888888888888P"____________________________"Y8888888888888888=
___"Y888888888888888_______________________________"Y88888888888888P=
________""Y8888888P__________________________________"Y888888P"______
___________"Y8888P_____________________________________Y888P"________

utorak, 11.07.2006.

Život ne bi trebao biti putovanje prema grobu s namjerom da tamo stigneš
sigurno, u lijepom i dobro očuvanom tijelu, nego je cilj prolunjati
stranputicama s čokoladom u jednoj ruci i bocom vina u drugoj, izrabljenog tijela do
daske,apsolutno iscrpljena i vičući:"UUUHUUU koja luda vožnja!!!


I'm back!!! Image Hosted by ImageShack.us I'm back!!!

Image Hosted by ImageShack.us
Prvo i prvo moram se ispričati svima koji čitaju i koji mi komentiraju da me tako dugo nema (da nisam pisala nikakve postove i komentirala vaše….) S O RR YImage Hosted by ImageShack.us; ali kada jednostavno nisam stigla – ili imam previše posla, ili sam umorna pa mi se ne da, a i kada imam malo vremena onda nemam inspiracije ili idem malo vani sa društvom… Razmišljala sam si da napišem jedan završni post i da preko ljeta uzmem malu stanku, ali ne – pisat ču vam ja i dalje samo ne znam kada – možda kada mi se dogodi nešto ''extra'' ili ako nađem nešto zanimljivo po novinama….Image Hosted by ImageShack.us
Pa, ajde da vam otprilike kažem što sam sve radila i gdje sam sve bila ovo vrijeme što mi nije bilo ni glasa ni traga… Praksu sam uspješno odradila Image Hosted by ImageShack.us (dobila sam pohvale da sam jako vrijedna i da sam im puno pomogla =o) ) bila sam vani tu i tamo Image Hosted by ImageShack.us – ili u Medulinu ili do grada. Prošli tjedan bila sam na Vidikovcu kod bake i uz mene i mog brata bile su mi i sestrične, jedna velika i ona mala – joj mišić moj – baš je slatkica Image Hosted by ImageShack.us (btw to nije ona, ona je još slađa - hehe, barem meni); s njom se samo smijemo. Moram se pohvaliti da otkako mi je završila praksa bila sam puno puta na moruImage Hosted by ImageShack.us i tako da je moju ''blijedu'' put sunce pretvorilo u lijepo blago preplanulu – hehe (gledam previše tv) - (nisam izgorila ni jednom još uvijek, ali nisam ni crna ko ugljen) Image Hosted by ImageShack.us (moje sunčanje pod mjesečinom =o) ). Ne znam, evo moram vam se još malo hvaliti : počela sam ''žešće'' vozit auto (naime istina je da idem samo u prvoj i u rikverc ali šta za prvi tjedan što sama vozim je super). Pisala bi vam malo i o tome što mi se jučer dogodilo – ne ću puno samo malo – pa moji prijatelji (neki) i ja išli smo đir s autom (ne mojim) i dogodilo se ono što nitko ne bi htio da se dogodi kad se vozi ili vozi auto (sva sreća nikom nije ništa bilo; mene malo desna ruka zeza ali sve ok inače)Image Hosted by ImageShack.us … I tako; nadam se da u četvrtak idem van u Uljanik; u petak u Arenu (gledati premijeru Pirati s Kariba 2) Image Hosted by ImageShack.us; a u subotu u Medulin – neka fešta je Image Hosted by ImageShack.us ; valjda… evo to vam je to od mene pa evo šaljem vam veliki poljubac i do slušanja (tj. do čitanja)…. Image Hosted by ImageShack.us

nedjelja, 25.06.2006.

ŽIVOT JE TU DA GA ŽIVIMO, A NE DA GA GLEDAMO KAKO PROLAZI !!!

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Ooo, da napišem već jednom taj post. Kao pisat ću ja češće od kada sam na praznicima, a ono ništa – pišem ga još i rjeđe. Ali ok, moram skupit materijala da imate šta čitati , a ne da zaspete ako ga počnete čitati. Joj mrzim one postove, npr. danas sam bila tamo i tako i vidjela sam tog i tog, ali kada ne znam kako da drugačije pišem….
Evo prošao mi je i prvi tjedan prakse i mogu reći da mi je super; najdraži dio ''radnog dana'' mi je svakako marenda; koju imam čak sat vremena – hehe. Par puta mi je došla Matea pa smo bile na cugiImage Hosted by ImageShack.us u Arubi, nice je tamo vani – baš mi se sviđa, ali inače ne volim Arubu, nekako mi je previše … ne znam ni sama …
Onda malo zanimljivosti bilo mi je i u petak – brat mi je otišao s klubom u Slovačku, na neki turnir preko vikenda, fali mi malo jer mi je dosadno, ali sada su se mama i tata posvetili malo više samo meni – ah šta ćete, kad sam jedna mala razmažena (a nisam – hehe). I tako poslije podne smo ja i tata malo ''vježbali'' voziti autoImage Hosted by ImageShack.us – joj dobro da smo bili u mom vrtu inače da me netko vidio sigurno bi krepali od smijehaImage Hosted by ImageShack.us – a pa šta to mi je prvi put da vozim sam baš sama; i dobila sam pohvalu da super vozim za prvi put – hehe – ali moram još uvijek vježbati…
… o napokon i subota – čovječe živim za nju, nakon napornog i radnog tjedna baš mi super dođe da se malo opustim sa društvomImage Hosted by ImageShack.us. Pa ovako, bila sam u Uljaniku na koncertu - oni Antitodori ili Anti TodoriImage Hosted by ImageShack.us (ne znam kako se to piše jer ih ne slušam) imali nekakvu godišnjicu. Uglavnom išla sam jer sam čula da če biti i moji najdraži Popeyei Image Hosted by ImageShack.us ali ništa – došao je samo >Ferenac i odsvirao jednu pjesmu; jebote tip je predobarImage Hosted by ImageShack.us… Ali vrijedilo je doči i samo zbog te jedne pjesme. Bilo mi je baš super – klimerica se malo više družila sa pivomImage Hosted by ImageShack.us tako da mi nikako nije bilo dosadno s njom – baš sam se smijala!(nemoj se naljutit što sam to napisala, nečeš?) Bilo je dosta ekipe i sve u svemu stvarno superImage Hosted by ImageShack.us. Moram spomenuti daje bila i slipkontgirl515, koja nam svaki put obeća da če iči s nama na koncert i onda ništa – ali ovaj put je ipak došla – weee! I tako , ništa to je to…the end!
Do drugog posta, ali neznam kada če to biti, kada mi vrijeme i neke zanimljive teme to dopuste… Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.usBolje mrtav pijan nego mrtav trijezan ! Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Živi brzo, umri mlad
boli te kurac
gdje i kad
puši travu, kupaj se
u pivi
Imaj na umu
jednom se živi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

subota, 17.06.2006.

Gotovo je…Gotovo je!!!

Image Hosted by ImageShack.us

Da, da, da gotova je škola… Napokon, nisam više mogla; stvarno… Pa ovako, ne znam šta bi vam zanimljivog pisala pa ču malo opisati kako sam ja provela ove dane od kada je finila škola… Hmmm: u srijedu kao zadnji dan svi smo skupa išli na more na Zlatne stijene Image Hosted by ImageShack.us; ja se nisam kupala jer mi je još uvijek hladna voda, a i taj dan nije bilo baš tako toplo… No, navečer je bilo puno bolje.. nas par iz razreda našli smo se na Verudi i onda svi zajedno otišli na Lungo mare… Čovječe, bilo je ekipe koliko volišImage Hosted by ImageShack.us – nažalost vidiš one koje i ne želiš vidjeti Image Hosted by ImageShack.us, ali dobro… Vidjela sam si puno frendova iz osnovne i neke ljude koje znam ovako iz grada (hehe) i neke ljude ovako za moje oči zanimljive 8-D hehImage Hosted by ImageShack.use . Četvrtak – opet smo se skupili nas par iz razreda i išli na student…Ja ne znam, puno njih mi je reklo da im je tamo dosadno, a meni je baš zabavno (osim mjuze, previše je tehno i hip hop i te spike šta ja nikako ne volim) – volim biti vani na onim stolicama i ''mjerit'' ekipu; uvijek se nađe neko s kim se upoznaš ili se znaš od prije pa pričaš malo ili nešto treće Image Hosted by ImageShack.us, ali uglavnom meni je ok tamo…Ah da, da jučer mi je svakako bio jedan od boljih dana ovaj tjedan, ali i općenito. Bila sam kod moje Mateice… aj smijeha…našle smo se u gradu, pa smo skupa išle do nje. Malo smo slušale mjuzu, plesale Image Hosted by ImageShack.us i smijale se ko lude nekim glupostima Image Hosted by ImageShack.us…Bile smo i na moru na Puntiželi; oh moje PRVO KUPANJE Image Hosted by ImageShack.us ove godine. Joj, voda je užasno hladna još uvijek, ali kada malo plivaš brzo se zagriješ, i vaš je ugodno kad onako hladan izađeš van pa se sunčaš…Poslije mora opet smo se malo glupirale po njenoj sobi i redile pokuse jedna na drugoj u šminkanju, ali mogu vam reći da su nam super uspjeli – hehe Image Hosted by ImageShack.us. I tako od idućeg tjedna sam na praksi, ajde da još i to odradim i onda prvog sedmog mi počinje pravo ljeto i odmaranje….samo more i zabava Image Hosted by ImageShack.us… Ah biti če mi dosadno ovaj tjedan kući, jer mi je Sarič otišla na put i vraća se tek iduću subotu Image Hosted by ImageShack.us; taman da navečer idemo na Popeye-e Image Hosted by ImageShack.us!!! Jedva čekam da idem, baš ih obožavamImage Hosted by ImageShack.us … I tako odo ja polako, pa se čitamo uskoro. Evo da iskoristim ovaj post da spomenem da mi se sestrična sutra ima krizmu – pa joj je čestitam ovim putem… bay – bay… do slijedećeg posta….Šaljem svima pusu a pogotovo Matei i Sari; a mojoj konanici Nini – šaljem pusolinu !!!!!Image Hosted by ImageShack.us

subota, 10.06.2006.

Čudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a još čudnije kako nam često baš to malo nedostaje...

U zadnje vrijeme ima baš neka naslove, da rikneš... evo ovaj mi se sviđa iako nema nikakve veze s postom... jar ja sam pronašla to nešto malo da budem potpuno sretna...
Ah, napokon… ŠKOLA JE GOTOVA!!!! Naime, ostaju nam još samo tri dana, ali barem meni sve je zaključeno i ne moram više ništa učiti. Žao mi je što ovaj tjedan nisam nijedan dan stigla ići na Internet (osim jedan sat na informatici), tako da nisam ni sređivala svoj blog, niti komentirala vaše… ali evo sada sam free, tako da ću sada moći… evo happy sam danas.. sve sam riješila i sa Sarom i sa Mateom; škola je gotova; proći ću s pet (molim vas nemojte odmah misliti da sam štreberica, jer to mrzim) tako da sam vam napisala neke zanimljivosti o smajilićim i pusama koje ste možda znali, a možda i ne. Pa evo čitajt i komentirajte naravno…hehe….

SMAJILI Image Hosted by ImageShack.us

U neka davna vremena, kada su ljudi za dopisivanje koristili papire po kojima su pisali tintom, za pojačanje dojma koji se pismo želio postići, pisma su se špricala parfemom, nekim drugim mirisom ili običnom vodom kako bi primalac pisma imao dojam da je netko plakao dok je pisao pismo…
U električkom dopisivanju ne možemo koristiti takav oblik iskazivanja emocija pa su dečki i cure koji su prvi krenuli sa elektroničkim dopisivanjem smislili upotrebu znakovima kojima su pokušavali dočarati razna tužna, začuđena ili nasmijana lica. Takve su kombinacije znakova jednim imenom nazvane SMAJILI (smileys); što na engleskom znači : osmijeh, smiješak…
Evo, za primjer vam pokazujem nekoliko najčešćih smajila…

:-) - sreća
:-( - tuga
:-D – smijeh
:'-( - plakanje
:'-) – plakanje od sreće
:-O – čuđenje
;-) – namigivanje
:-* - poljubac
:-& - zavezani jezik (''čuvam tajnu'')
:-() – brbljavac

…i onih manje čestih…

:o}**{o: - ti & ja (poljupci)
:-/ - zabrinutost
8-) – naočale (čitanje)
;o* - volim te

POLJUBAC ili PUSA Image Hosted by ImageShack.us

JESTE LI ZNALI ? …
Image Hosted by ImageShack.us

• da su Rimljani izmislili poljubac kakvog danas poznajemo. Ljubili su se uz pozdrave, a iz poštovanja su ljubili kipove svojih bogova. Ubrzo su shvatili poljupci imaju različita značenja pa su svakom tipu poljupca dali drugačije ime. Poljubac u obraz nazvali su – basium, a strastveni poljubac, danas poznati kao french kiss, prozvali su savium.

• da je znanstveno dokazano da za vrijeme ljubljenja tijelo šalje signale mozgu koji proizvodi oksitocin zbog kojeg nas obuzima onaj prekrasan topao osjećaj. Dok se ljubimo, unutrašnjost naših usta proizvodi kemikalije koje nas tjeraju na još.

• ljubljenje štiti od karijesa

• pri ljubljenju rade 34 mišića na licu

• ljudi koji se često i rado ljube žive dulje

• usne govore mnogo o karakteru osobe. Ljudi s punim usnama maštoviti su i osjećajni, dok tanke usne upućuju na hladnoću (nije baš da se slažem!!!)

• ljubljenje je zdravo; ono poboljšava dotok kisika, stabilizira krvotok, sprečava depresije i potiče prokrvljenost kože

Mali testić :
KAKO SE LJUBIŠ ? Image Hosted by ImageShack.us

- označi pitanja na koje možeš potvrdno odgovoriti…
1) uživam u hrani i u ljubljenju
2) imam osjetljiv nos i uvijek mirišem stvari oko sebe
3) za dečka s kojim se ljubim moram nešto osjećati
4) volim eksperimentirati
5) smatram da ljubljenje nema veze s tehnikom
6) trudim se da mi usne uvijek budu mekane
7) postoje savršeni trenutci za savršene poljupce
8) volim promjene – katkad romantične poljupce, katkad divlje
9) dečko mi kaže da se dobro ljubim

- evo i odgovora….
0-3 potvrdan odgovora:
- Molim? Misliš da se ne znaš ljubiti? To nije istina. Svatko se zna ljubiti. Tajna ljubljenja je u tome da se o poljupcima ne misli nego se to radi. Pusti neka te tvoji osjećaji oslobode.

4-6 potvrdna odgovora:
- Tvoji su poljupci vrući. Možeš si dopustiti eksperimentiranje. Isprobaj razne poljupce, jer dečki vole maštovite cure.

7-9 potvrdnih odgovora:
- Gospođica Ljubilica! Pa ti dečkima oduzimaš dah. Osjećajna si, slušaš svoje osjećaje i točno znaš kako ćeš dečkima pomutiti pamet – usnama, strastvenošću i neodoljivim parfemom

…hehe, a sada par vrsta poljubaca koje bi te mogli isprobati tijekom ljeta, hehe…
( počet ću s onim nježnijim sve od onih najuzbudljivijih )

Image Hosted by ImageShack.us Zračni poljubac – zatvori oči, poljubi vrh prsta i puhni mu poljubac. Sigurno će se raznježiti i poželjeti više!

Image Hosted by ImageShack.us Slijepi poljubac – reci mu: ''Zatvori oči i očekuj iznenađenje!'' Lagano se nagni prema njemu i nježno ga poljubi u očni kapak; zajamčena nježnost.

Image Hosted by ImageShack.us Eskimski poljubac – jako mu se približi, zatvori oči i nježno trljaj svoj nos o njegov. Zašto bi ove superslatke poljupce dijelili samo Eskimi, kada može svatko?

Image Hosted by ImageShack.us Poljubac u ušnu resicu – dečki obožavaju nježne polju i igru jezikom oko uha. No pazi, nipošto mu nemoj cmoknuti u uho tako da ogluši (jer to baš i nije ni privlačno, a ni nježno – uništava ''trenutak'')

Image Hosted by ImageShack.us Poljubac u obraz – slatka pusica u obraz. Nema veze ako možda izgleda pomalo službeno, bitno je da se čuje sočno ''cmok!''

Image Hosted by ImageShack.us Pusa – leteći poljubac na usne za rastanak. Brzo, ali jako slatko. Osmi toga dat ćeš mu materijala za razmišljanje (''Bila je tako blizu, a teko daleko''). Drugi spoj je zajamčen.

Image Hosted by ImageShack.us Ledeni poljubac – uzmi kockicu leda i pusti neka se rastopi u ustima. Sada ga poljubi i kroz poljubac prebaci kockicu leda u njegova usta. Brrrr… proći će mu trnci cijelim tijelom.

Image Hosted by ImageShack.us Glazbeni poljubac – pusti vašu omiljenu glazbu i poljubi ga na udarac svakog četvrtog takta, zatim svakog drugog i na kraju svakog. Zvuči dobro i osjeća se dobro.

Image Hosted by ImageShack.us Rastapanje – svoje usne nekoliko sekundi nasloni na njegove. Tantra-mudrost (tantra je ljubavno umijeće s Dalekog istoka) kaže kako je to način da daruješ osjećaj da voliš i da si voljena.

Image Hosted by ImageShack.us Francuski poljubac – otvori usta i igrajte se jezicima. Možeš kružiti oko njegovog jezika, lagano ga sisati ili svojim jezikom istraživati njegova usta. Nije bitna tehnika, bitan je osjećaj.

Image Hosted by ImageShack.us Slatki poljubac – zrno grožđa, bombon ili kockica čokolada prijaju još bolje ako prepustiš da iz tvojih usta prelaze u njegova i obrnuto.

Image Hosted by ImageShack.us Vampirski poljubac – obližite si usnice i sisajte lagano prvo gornju pa donju usnicu. Čak i lagano grickanje može biti jako uzbudljivo…ali naglašavam lagano!!!

Image Hosted by ImageShack.us Ljubavna mrlja – ako sisaš njegov vrat sve dok ga lagano ne zaboli, ostat će mu crvena mrlja koju nazivaju i ljubavnim ugrizom. Pravo zadovoljstvo.

Image Hosted by ImageShack.us Leptirić – svojim trepavicama lagano trepći po njegovom vratu ili licu. Ovaj dodir leptirića sigurno nikad neće zaboraviti.

Image Hosted by ImageShack.us Ljubljenje tijela – ne postoji uzbudljivije putovanje od lutanja tvojih usana po njegovom tijelu. Ljubi njegova prsa, pupak, leđa – daj mašti na volju. Samo, pazi, ne želiš li otići predaleko, bolje izbjegavaj ovako vruće poljupce.

Poljupci za malo iskusnije (hehe):
Image Hosted by ImageShack.us
Kunilingus– intimni poljubac kod djevojaka. Neću baš u detalje.
Fellatio– intimni poljubac kod dečki. I ovdje preskačem detalje.

Evo to je to za ovaj put. Nadam se de će vam koji od ovih poljubaca biti koristan i da ćete uživati u njime, jer vjerujte isplati ih se isprobati… Ljeto je tek na početku, nitko od nas ne zna što nam ono nosi, ali svakako ga trebamo što bolje iskoristiti. Puno pozdrava od mene i volim vas sve…. XxXx
Image Hosted by ImageShack.us

nedjelja, 04.06.2006.

SVE I SVAŠTA, A NA KRAJU NISTA!

Image Hosted by ImageShack.us
Oni koji razumiju vašu prošlost, žele saznati o vašoj sadašnjosti i idu s vama u budućnost - to su prijatelji

Ah, ova rečenica stvarno opisuje prave prijatelje, kojih ja nažalost imam jako malo Image Hosted by ImageShack.us. Ne znam možda sam i ja kriva, nisam dobra osobama, ne znam… Ali do sada već dosta puno puta sam se razočarala u njih – jer ja sam uvijek tu kad nekom nešto treba, ali kad ja nešto pitam nikad nitko ''ne može''. Samo da naglasi da se to ne odnosi na jednu određenu osobu, nego na više njih u cjelini. Imam nekakav osjećaj da pored nekih prijatelja ne mogu biti ono što jesam i što želim biti, već moram paziti što ću reći i kako ću se ponašati jer inače odmah netko nešto krivo protumači i tko zna što sve misli o meni .Image Hosted by ImageShack.us & Image Hosted by ImageShack.us
''…Prijatelj je onaj koji ti daje potpunu slobodu da budeš ono što jesi…''Ne želim da zvučim umišljena, ali ja sebe i ne smatram tako lošom osobom; uvijek sam spremana pomoći kada nekom nešto treba, posudim sve što me se pitam, uvijek radim usluge za svih; ali stvarno je malo od mnogo mojih prijatelja koji bi to isto napravili za mene. Ovaj post posebno ću posvetiti Matei, jednoj prijateljici koja mi stvarno jako puno znači u životu Image Hosted by ImageShack.us, i bez koje bi se stvarno osjećala izgubljeno u ovom ''velikom svijet''.
''…U ovom gradu prepunom lažnih osjećaja,
Gradu u kojem ima puno loših ljudi,
Ja samo tražim nekog da sa mnom sanja
I iskrenim osmjehom me budi…''


Image Hosted by ImageShack.us & Image Hosted by ImageShack.us & Image Hosted by ImageShack.us & Image Hosted by ImageShack.us & Image Hosted by ImageShack.us & Image Hosted by ImageShack.us & Image Hosted by ImageShack.us

Ovih dana malo smo naišle na neke prepreke, ali nadam se da ćemo uspjeti sve preći i ostat best frendice. Imala sam jednu ne baš ugodnu situaciju što se tiče prijateljstva,Image Hosted by ImageShack.us koja me mogu reći dosta pogodila i jako razočarala. Uspjela sam preći preko toga zahvaljujući Matei (ali i Sari) jer mi je pokazala da ipak pravo prijateljstvo postoji i nisu svi ljudi na ovom svijetu takvi da te žele samo povrijediti i nešto ti ružno napraviti. Ovaj post pišem tako da svi čuju (tj. pročitaju) da mi je ona najbolja prijateljica na cijelom svijetu i da sam jako ponosna što ju imam kraj sebe; i da imam puno prijatelja – ali da mi svi oni ne znače toliko puno ko ona (bez uvrede svima- jer volim i vas i to jako puno)Image Hosted by ImageShack.us . Ne znam šta više da kažem… Ovaj post je nekako ''taman'' jer se ovih par dana baš osjećam tako – izgubljena i s tamnim raspoloženjem Image Hosted by ImageShack.us & Image Hosted by ImageShack.us. To je to ne znam šta da vam viša pišem; ja se ispričavam ako sam nekog povrijedila s ovim postom, jer to nije bila moja namjera… E da pozdravit ću i Saru – da ne misli da sam ju zaboravila, ali neka zna da sam ljuta na nju jer je jako zapostavila naše prijateljstvo. Meni je jako drago da ona im puno prijatelja i da se s njima druži i izlazi, ali neka zna da od svih njih toliko puno koliko ih ima niti jedan je ne cijeni, voli i smatra najboljom prijateljicom ko ja… Image Hosted by ImageShack.us Evo sada sam napisala sve što skupljam u sebi. Nemam više što za pisati tako da – do drugog posta…ne znam kad će biti jer nemam baš vremena…poždrav za svih Image Hosted by ImageShack.us


ŠTO JE TO LJUBAV ?
Image Hosted by ImageShack.us

Dlanovi ti se znoje, srce ubrzano kuca, a glas ti zastaje u grlu?
To nije ljubav, to je ZALJUBLJENOST.

Ne možeš skinuti pogled ili ruke s njega?
To nije ljubav, to je POŽUDA.

Ponosna si na njega i želiš ga svima predstaviti?
To nije ljubav, to je SREĆA.

Želiš ga, jer znaš da je on tu pored tebe?
To nije ljubav, to je USAMLJENOST.

S njim si jer on to želi?
To nije ljubav, to je SAŽALJENJE.

S njim si jer te ljubi i drži za ruku?
To nije ljubav, to je NESIGURNOST.

Srce ti preskače čim ga pogledaš?
To nije ljubav, to je STRAST.

Opraštaš mu greške jer se brineš za njega?
To nije ljubav, to je PRIJATELJSTVO.

Svaki dan mu govoriš da je on jedini na kojeg misliš?
To nije ljubav, to je LAŽ.

Odrekla bi se najdražih stvari radi njega?
To nije ljubav, to je VELIKODUŠNOST.

Srce te boli i sve se u tebi lomi kad je on tužan?
Da, to je LJUBAV.

Privlače te drugi, a ipak ostaješ s njim bez trunke kajanja?
Da, to je LJUBAV.

Prihvaćaš njegove mane jer su one dio njega?
Da, to je LJUBAV.

S njim si zbog neshvatljive mješavina bola, sreće i uživanja?
Da, to je LJUBAV.

Dala bi život za njega?
Da, to je LJUBAV.
Image Hosted by ImageShack.us

hehe ... Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

subota, 27.05.2006.

Prosipam gluposti da bih se vratila po tragu...

Paaaa, ovako...prvo hvala svima na komentarima, baš je lijepo vidjeti da ima ljudi koji pročitaju ili baram pogledaju ove moje ''gluposti''. Od srijede sam bolesna, imam temperaturu i jako sam prehlađena...
Bolesna sam, šmrc -šmrcImage Hosted by ImageShack.us
Danas mi je popustilo malo pa sam si odlučilasrediti ovaj blog i napisati novi post. Kao što ste i sami vidjela radila sam neke promjene na blogu, ali nije to ispalo kako sam zamišljala pa ču probat nešto novo napravit.
Image Hosted by ImageShack.us

Nisam bila nigdje u petak, tako da vam nemogu ništa pričati o tome, ali zato sam ja pripremila jednu malu stvar za sve pripadnice ženskog spola....

ZAŠTO JE BOLJE BITI CURA ??? Image Hosted by ImageShack.us

Sorry svim dečkima koji ovo čitaju, ali činjenica je da je pripadnicama ženskog spola život puno zabavniji, ljepši, zanimljiviji – uglavnom u svakom slučaju bolji od života dečkiju (osim kad patimo zbog njih!!!). Evo par odgovora zašto je to bolje biti žensko i cure moje nadam se da ćete se i vi složiti s ovim mojim razlozima…( btw - to sam našla u nekim novinama)

1)Zato što je naša odjeća šarenija! (mogu ju i oni nositi jedino ako žele da se ih prozove transvestitima) Image Hosted by ImageShack.us
2)Zato što nama ništa ne treba! ( mi živimo u nekom svom svijetu i sve znamo. Koliko dečkiju vi cure poznate da znaju sami prišiti gumb, posaditi cvijeće, plakati s prijateljem…? )
3)Zato što mi imamo mjesečnicu … ali oni imaju bradu (ah tu se ne bih složila, nama je puno teže u tih par dana nego njima što svako toliko moraju obrijati malo brade…šta ne? ) Image Hosted by ImageShack.us
4)Zato što mi možemo odugovlačiti! (dečki moraju uvijek imati sve u rukama. Oni moraju telefonirati, pozivati nas van – mislim, ne moraju ali onda nas neće osvojiti, pa njima na žao (hehe), zar ne ? – a mi pri tome možemo samo čekati ,a kasnije i uživati).
Sve moraju planirati, i brinuti se o svemu, a istvatvari puno toga neznaju, a ni mi... Image Hosted by ImageShack.us
5)Zato što se mi možemo izvući samo osmijehom ! (a dečki se moraju oko nekih stvari malo više truditi. Joj dečki, kakav napor!) Image Hosted by ImageShack.us
6)Zato što je nama dopušteno da budemo slabije! (no coment!) Image Hosted by ImageShack.us
7)Zato što su nama dopušteni svi osjećaji, a njima samo neki! (mi možemo zaplakati Image Hosted by ImageShack.us na nekom filmu, kada smo tužne, možemo bez razloga mrziti nekoga i biti ljubomorne na neku frendicu, a od njih se očekuje da budu malo jači, imaju malo više logike i opravdanja)
8)Zato što mi možemo raditi ono što oni rade, ali obratno ne vrijedi! ( cure se danas mogu baviti svakakvim muškim poslovima i sportovima, voziti automobile i MOTORE Image Hosted by ImageShack.us, naravno i to i one velike (to je za moje frendove koji ne vjeruju u to i kažu da bi se JA odmah razbila na većem motoru od mog), dok oni njima na žalost ne mogu provoditi sate u WC šminkajući se, praviti se da se boje kada gledaju neki film i slično) Image Hosted by ImageShack.us
9)(moje): jedna negativna stvar je ta što, glupe cure, uvijek pate za dačkimaImage Hosted by ImageShack.us - ko da je taj za kocij ''cmizdrimo'' jedini na svijetu Image Hosted by ImageShack.us. Nije, hvala bogu!!! Znam da je mani to lako reći sada, a kad se nađemo u takvoj situaciji je totalno drugačije. JA ne, to je bilo jedamput, i mislim da je to prešlo sve granice. Onda sam si rekla dosta i krenula dalje. Sada svaki put odmah kažem ''dosta'' i živim dalj. Bolje mi je tako nego da tuguje, pan ije jedini... Ima ih boljih i ljepših. Ali opet možda vi ne mislite tako...

I... što dečki znaju o curama??? Ništa....! Image Hosted by ImageShack.us

Evo, par ISTINA zašto je nam curama bolje u životu. E pa, vi procijenite jer svatko ima svoj ukus i stav… Nije da ja iman nešto protiv dečkiju, baš suprotno...Kako bi nam dosadan život bio bez njih, ali....ovaj post je samo za cure. Image Hosted by ImageShack.us I LOVE MY BOY - volim te - hehe....cerek

I za kraj vam kažem : Image Hosted by ImageShack.us

Ne reci nikad gdje te sada rana boli, ne reci nikad kog ti srce voli. Jer ljudi su zli. Ubost će te tamo gdje te najviše boli i uzeti onog kog ti srce voli...Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us Hehehehehe...pozdrav Image Hosted by ImageShack.usto je sve od mene za ovaj put...komentirajte!!!

subota, 20.05.2006.

The Naslov !!!

Scroll i

Ovo sam dobila preko e-maila ne sjećam se više od koga, jer sam si spremila u komp, ali jako mi se sviđa, pa sam odabrala one ljepše da ih podijelim s vama kao što je to netko podijelio samnom. Evo i nadam se da će vam neka od ovih uputa stvarno i pomoći u životu. Sretno !!!

UPUTE ZA ŽIVOTcool

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

1.Imaj na umu da su velika ljubav i veliki uspjesi spojeni s velikim rizicima!
2.Kada gubiš, nemoj izgubiti pouku koju možeš iz toga izvući!
3.Slijedi tri RS:
a)“respect” (poštovanje) prema sebi,
b)“respect” (poštovanje) prema drugima i
c)“responsability” (odgovornost) za svoje postupke.
4.Upamti! Ako ne dobiješ ono što želiš, ponekad je to čudesan udarac sreće.
5.Uči pravila tako da znaš kako ih na kraju usvojiti!
6.Nemoj dozvoliti da zbog malog nesporazuma izgubiš prijateljstvo!
7.Kad shvatiš da si pogriješio, odmah poduzmi korake da to ispraviš!
8.Provedi svaki dan neko vrijeme sam!
9.Budi otvoren za promjene, ali nemoj izgubiti svoje vrijednosti!
10.Zapamti da je šutnja ponekad najbolji odgovor!
11.Podijeli svoje znanje! To je put da postaneš besmrtan.
12.Jednom godišnje idi gdje nisi bio nikad prije!
13.Zapamti da je najbolji odnos onaj u kojem vaša ljubav jednoga za drugo prekoračuje vaše potrebe jednoga za drugim!
14.Prosudi svoj uspjeh po onome čega si se morao odreći da bi ga postigao!
15.Daj ljudima više nego što očekuju i čini to rado!
16.Nauči svoje omiljene stihove napamet!
17.Ne vjeruj svemu što čuješ!
18.Ako kažeš “volim Te” budi iskren!
19.Kada nekome kažeš “žao mi je”, gledaj ga u oči!
20.Vjeruj u ljubav na prvi pogled!
21.Nemoj se smijati snovima drugih ljudi!
22.Voli duboko i strasno! To Te može povrijediti, ali je jedini način da živiš punim životom!
23.U sukobu se bori fer!
24.Govori polako, ali misli brzo!
25.Kada Ti postave pitanje na koje ne želiš odgovoriti, nasmiješi se i pitaj “Zašto pitaš”?
26.Kaži “na zdravlje” kada netko kihne!
27.Kad postaneš svjestan svoje pogreške, priznaj je i uči iz nje, za svoju budućnost.
28.Smij se dok telefoniraš! Osoba s kojom razgovaraš čut će to u Tvom glasu.
29.Živi dobrim i časnim životom! Kada ostariš, moći ćeš se osvrnuti i još jednom uživati u životu.
30.Imaj povjerenja u Boga, ali zaključaj auto!
31.Vrlo je važno imati atmosferu punu ljubavi. Učini sve što možeš da stvoriš miran i harmoničan dom.
32.Govori o sukobima s ljudima koji su Ti dragi, imaj na umu samo trenutnu situaciju.
33.Ne govori o prošlosti!
34.Ne zaboravi čitati između redova!
35.Podijeli svoje znanje tako da možeš drugima pomoći da napreduju!
36.Ne prekidaj nikoga dok Te hvali!
37.Ne vjeruj nikome tko Te ne gleda u oči dok Te ljubi!
38.Ako zarađuješ mnogo novaca, upotrijebi ga da drugima za život pomogneš! Ovo je najveća korist koja se od novca može imati.
39.Imaj na umu da je Tvoj karakter tvoja SUDBINA!
Image Hosted by ImageShack.us

E, ovo će biti malo duži post jer vam imam puno toga za napisati. Pa ovako… Evo ovaj mjesec baš mi je namijenjen za neke izlete, stalno negdje idem. Prošlu subotu, kao što i znate bila sam u Gardalandu sa razredom i moram još jednom reći kako mi je bilo ''ludo i nezaboravno'' – s u p e r !!! Ovaj sam petak (odnosno jučer) bila na malom izletu po Istri. Išlo nas je po 6 ili 8 iz 1.,2. i 3. razreda. Iz mog bile smo nas par cura – Jelena, Vale, Matea, ja, Nina, Sara T., Sanja i Iva (Sanja i Iva baš i nisu bile s nama). I bilo je baš super i drago mi je da sam išla. Samo smo se šetale po gradovima, obilazile trgovine i odmarale se po kafićima…hehe. I da, da ne zaboravim – slikale smo se; i moram naglasiti da su se slikale i Nina i Jelena, koje se inače rijetko (stvarno rijetko) slikaju. Najljepše, barem meni bilo je u Rovinju na onoj plaži. Prekrasno stvarno. Ali bilo mi je super i na drugim mjestima, pogotovo zato što smo bile sve skupa i zezale se ono skroz Image Hosted by ImageShack.us. Aj, da. Bile smo i u nekom gradiću koji se zove Berem (ili tako nekako) koji se nalazi na nekom brdu. Autobus nam je stao u podnožju toga brda tako da smo pješke morali stići do vrha, po užasno strmim uzbrdicama. Kada smo došle do vrha (napokon), rekli su nam da moramo stići do nekog drugog brda koji se nalazi pokraj njega da bismo razgledali neku crkvu. Aj tragedija,bang umrla sam po onim uzbrdicama u jedan popodne, ne znam kako sam ni preživjela, ali ok bar sam vidjela nešto novo, :). I tako bile smo u Humu (najmanjem gradiću na svijetu), Pazinu, Motovunu, Sv. Petru u šumi, Roču, Poreču i Rovinju. Došli smo kući oko petnaest do osam, pa sam još morala čekati bus za kući sat vremena, jer mama nije mogla doći po mene. Joj….bang Ali preživjela sam! Kada sam došla kući Mauro me zvao van, tako da sam se išla malo voziti sa njim i sa Srđanom. Malo smo tako pričali (imali smo i o čemu , koliko se vidimo)…Ustvari ja sam pričala, a oni su me slušali (tko će pored mene doći do riječi – hehe). Danas sam se malo odmarala od jučerašnjeg puta i tako. Moram učiti onu energetiku Image Hosted by ImageShack.us, a nemam pojam ni šta treba. Ah, ajde valjda ču izdržati još ova tri (odnosno dva) tjedna, ako sam izdržala do sada. Držite mi palčeve….pozdrav Image Hosted by ImageShack.us od mene za sada, ali javit ču se ja uskoro s novog izleta, jer u petak idemo u Plomin…

(…i još malo toga….)

Image Hosted by ImageShack.us

Nosim crno izvana, jer se osjećam crno iznutra! Ako kreneš na put prema ničemu, doći ćeš meni, a meni se jebe za tebe jer volim samo sebe!!!!!

Image Hosted by ImageShack.us



Devet zlatnih pravila

1.ja sam u pravu
2.Ja sam uvijek u pravu!
3.U slučaju da je netko drugi u pravu (što je sasvim nevjerojatno) - primjenjuje se član 1. ili 2.!
4.Ja ne spavam na satu - ja se samo odmaram!
5.Ja ne pijem – ja samo degustiram! Nisam savršena, ali kad pijem postižem savršenstvo! :)
6.Ja nikad ne kasnim - ja redovito bivam zadržana.
7.Ja nikad ne bježim s nastave - moja je odsutnost neophodno
potrebna na drugom mjestu.
8.Nije potrebno misliti!
9.Ako slučajno misliš - onda misli kao ja!
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

(… još samo ovo …)

Puno puno pozdrava mojoj najboljoj frendici na cijelom svijetu – MATEI !!!Image Hosted by ImageShack.us
I mojoj drugoj best fendici – SARI !!!Image Hosted by ImageShack.us Volim vas jako puno i ne znam šta bi bez vas. Hvala vam za sve što činite za mene… Ali i drugim frendicama, posebno Ivani, Valentini i neizostavnoj konanici NiniImage Hosted by ImageShack.us

(… Image Hosted by ImageShack.us the end Image Hosted by ImageShack.us …)bang

19:51 | Komentari (32) | Printaj | #

ponedjeljak, 15.05.2006.

… Bolje je umrijeti u stvarnosti, nego živjeti u iluziji, jer je smrt ono što nas čini živima …

(naslov nema nikakve veze sa postom ali mi se sviđa pa sam ga odlučila napisati)

Hm,hm…pa ovako… sada ću vam ispričati jednu priču, stoga se udobno smjestite i pripremite za slušanje, odnosno čitanje.

Image Hosted by ImageShack.us

Subota, 3,00. Probudila sam se, sinoć sam jedva zaspala, ful sam bila uzbuđena jer napokon sutra idemo na naš mali izlet u Gardaland.
Image Hosted by ImageShack.us
Brzo sam si spremila ono što sinoć nisam stigla i tata me odvezao ispred Arene gdje smo se trebali svi zajedno naći, ukrcati u bus i … krenuti… Oko 4,00 smo krenuli. Put je protekao dosta dobro i prilično brzo, možda je to bilo od silnog uzbuđenja ili … tko zna.
9,30 Stigli smo napokon na naše odredište. Meni je to bio prvi put tamo tako da što god sam vidjela me sve više i više očaravalo. Wow, kako je to veliko i lijepo – pomislila sam dok sam zajedno sa Mateom i Vale išla kupiti karte za ekipu iz busa. I tako.. napokon smo ušli. Wow, moram to opet reći jer je tamo stvarno prekrasno. U školi smo se dogovarali da budemo svi zajedno, ali i sami smo već onda znali da to neće biti tako, ali svejedno bilo je super. Podijelili smo se u dvije - tri ekipice (naravno!!!) i svatko je krenuo svojim putem. ''Moja ekipa'' (Matea, Valentina, Roberta, ja, Petra S., Jelena, Martina, Nikol i njezin dečko) prvo smo odlučili započeti sa ''strašnim'' BLUE TORNADOMzaliven.
Image Hosted by ImageShack.us
Ah, ne znam šta da kažem, od silne brzine nisam stigla ni vrištati, samo sam zatvorila oči i molila se da preživim – hehe. Nakon toga otišli smo na nekakve brodove na vodi (mislim da se zovu JUNGLE RAPIDS), nakon onog blu tornada trebalo nam je nešto da nam smiri srce. Na tome smo se malo smoćili odlučili smo nastaviti sa vodenim radostima i otišli smo na (fuga da Atlantide) ili ti, ATLANTIDU – čekali smo užasno dugo o redu ali se i isplatilo. Uslijedilo je nakon toga i razgledavanje Gardalanda s visoka (FLYING ISLAND) – ništa posebno, čisto za pogledat. A onda, a onda… najhrabrije cure iz ''ekipe'' – Matea, Jelena, Vale i ja odlučile smo iskušati i (space vertiglo – SLOBODAN PADthumbup) – aj pre dobro je to. Iskreno nije mi bilo svejedno kada smo se počeli penjati ali kad smo se naglo počeli spuštati, aj koji adrenalin – hehe. I tako dalje… došli smo do TUNGE, razgledavanje nekakve prašume vozeći se u barkici. Ona šuma, stvarno izgleda ko prava. Svaka čast. Poslije toga smo se i mi podijelili na pola, Vale, Matea, Jelena i Roberta su otišle na SEQUOIA, a mi ostali na malo razgledavanje PIRAMIDE (la valle dei re), a kasnije i na COLORADO (boats). Kada smo sišle na ulazu su nas čekale one, pa smo odlučile isprobati to još jednom sve zajedno. Posjetile smo piramidu još jednom, a nakon toga odlučile ''razgledati'' PREZZEMOLOVU KUĆICU (albero di Prezzemolo). Aj, cijela ti se soba okrene naopačke, prejako…i za kraj – malo smo se ''igrale'' sa vodom. Ispred Prezzemolove kuće bili su nekakvi šahtovi iz kojih su iskakali mlazovi vode. Petra, Matea, Roberta i ja tamo smo se igrale ko da nam je tri godine (a možda i manje), i baš je bilo ludo.
'' O šareni, o ludi, o blesavi svijete kako je lijepo biti dijete !!! ''smijehI tako, došlo je 6,30 i morali smo krenuti kući. Joj ja bi baš bila ostala tamo, da barem tamo živim ..Mislim da sve to stotinu puta prođem ne bi mi nikad dosadilo.
1,00 Kući sam. Spremam se za u krevet jer sam stvarno umorna od cijelog puta i svega skupa. Spavam i sanjam cijeli put ispočetka i opet i opet. Moramo opet ići svakako, sljedeće godine, a možda i prije – nikad se ne zna. Laku vam noć….

Evo malo po malo priči je došla do kraja. Nadam se da vam se svidjela i da niste zaspali na pola (hehe). Ovo je stvarno za mene bio jedan od najboljih izleta do sada, i vjerujem da će mi kao i svakom od nas ostati dugooo dugooo u sjećanju. Ah, da još nešto kažem…joj slike, aj koji je to smijeh, tragedija- hehe. nemam ih trenutno ali dobit ću ih pa ću ih podijeliti sa vama, svakako. Ako niste još bili u Gradalandu , posjetite ga svakako nećete požalit, već ćete htjeti opet. To bi bilo sve od mene… Voli vas Andrea… xoxox
Image Hosted by ImageShack.us

Život je prilika - iskusi je
Život je ljepota - divi joj se
Život je san - učini ga stvarnim
Život je izazov - suoči se s njim
Život je zadatak - izvršavaj ga
Život je igra - igraj se
Život je dragocjen - njeguj ga
Život je bogatstvo - čuvaj ga
Život je ljubav - uživaj je
Život je tajna - pronikni je
Život je obećanje - ispuni ga
Život je tuga - prevladaj je
Život je himna - pjevaj je
Život je borba - prihvati je
Život je tragedija - uhvati se s njom u koštac
Život je avantura - usudi se
Život je sreća - zasluži je
Život je život - brani ga!!!


Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us (ajde prebroji slonu noge -hehe) Image Hosted by ImageShack.us (točka točka točkica - koliko je crnih a koliko bijelih točaka ????)

petak, 05.05.2006.

Ooooo,napokon i novi post...

Image Hosted by ImageShack.us

Evo me, napokon sam napisal novi post pa sad imate nešto novo za komentirati (hehe)... Ovih dana nisam baš bila od volje pisati ali evo danas sam baš happy pa onda mi se da... Prošlo me loše raspoloženje i zub mi više nije natečen tako da imam dosta razloga za sreću.Evo petak je napokon malo odmora, a još mama i ja suta idemo u shopping (jeeee!!!). Ah samo moram spomenuti srijedu, jer mi je bilo pre dobro taj dan... Ja i sara smo se išle malo voziti motorom i završile smo u Šijanskoj šumi, hehe. Tamo smo se glupirale, skakale vozile motor i snimalo smo se - hehe. Aj stvarno je bilo super baš mi je drago da smo se opet malo družile, jer pored škole i ''drugih'' obveza ne provodim baš jako puno vremena skupa.
I tako evo ja sam pripremala nešto da malo poboljšam post i da imate više za čitati. Našla sam nešto o bojama što se meni sviđalo pa se nadam da ćete i vi saznati nešto novo o omiljenoj boji i da ćete se zabaviti. Evo pa uživajte.....


LEGENDA O BOJAMA



BIJELAImage Hosted by ImageShack.us
kombinacija svih boja, bijela, sačuvala je svu svoju čistoću. Po definiciji, bijelo odgovara svemu što je bez mrlja i svemu što je čisto. Bilo da se radi o tijelu ili o duši. Zato je u antičko doba predstavljalo čistoću, bezazlenost, djevičanstvo, kvalitete onih čiji su duh i tijelo bili čisti. Rimljani su također bili obučeni u tkaninu prirodno bijele boje. Stupanj čistoće i finoće tkanine, znači njena bijelina. S pojavom kršćanstva, koje grijeh opisuje kao prljavštinu duše, bijelo postaje boja bezgriješnih: djece, djevica, mučenika, preobraćenih, uskrslih odabranika nakon Sudnjeg dana, svetaca, rajskih anđela … Njome se kite svi oni koji traže blizinu Boga. Izbjeljivanje tkanine bila je krajnje delikatna procedura i veoma skupa sve do srednjeg vijeka. Najzad, bijela boja postaje simbolom pomirenja, mira, neutralnosti (u nekom se mirotvornim situacijama podiže bijela zastava). U 19. stoljeću bijela postaje boja vjenčanica na Zapadu, zato što su djevojke smatrane nevinim i čistim, prema građanskom moralu. Danas se bijela povezuje s : čistoćom, higijenom i hladnoćom.
Image Hosted by ImageShack.us



CRVENAImage Hosted by ImageShack.us
nekoliko milenija prije naše ere, bojaonice koriste morske školjke koje daju razne tonove prelijevajućeg refleksa od crvenog do crnog, prolazeći kroz gamu plavog i ljubičastog. U to vrijeme najcijenjenija boja bila je purpurna, pa su ju za vrijeme Rima smatrali carskom bojom. Svuda povezano s vatrom i krvlju, crveno je istodobno i dobro i zlo. Vatra grije, ali može i opržiti. U Starom zavjetu crveno je vezano uz mnogobrojne tabue i zločine. U Novom zavjetu Isus daje svoju krv za otkup grijeha čovječanstva. Za kršćane krv je, dakle, znak života i iskupljenja grijeha ako je dana, ali znak smrti i krivice ako je prolivena. Crveno simbolizira i uzbuđenje, gubitak kontrole, snažne emocije (ponos, ljutnju, strast, ljubav…). Crvena kosa je u prošlosti smatrana privilegijom prostih zavodnika, prostitutki, lukavih osoba i strastvenih junaka i ljubavnika. Sve do 18. stoljeća crvena je najpopularnija i najcjenjenija boja. Prije revolucije crvena zastava je znak za okupljanje ili rastjerivanje naroda, poziv na disciplinu i red. Odnedavno se živahnost crvene boje koristi u marketingu i signalizaciji. Crveno služi da se privuče pažnja, bilo da ukazuje na opasnost, bilo da stimulira naše želje.
Image Hosted by ImageShack.us



PLAVAImage Hosted by ImageShack.us
je omiljena boja Europljana, Amerikanaca, Kanađana, Australaca i Novozelanđana. Uostalom, zahvaljujući traperu, njena popularnost još je u usponu, ali nije uvijek bilo tako. Za slavne Rimljane, najuglednije osvajače Europe, plava je bila boja Barbara, odvratnih Gala, surovih Germana i drugih neciviliziranih ratničkih hordi čiji su pripadnici imali plave oči. U plavo su također bojali odjeću, pa čak i kosu…. Zamislite, u latinskom čak nije postojala adekvatna riječ koja bi oslikala tu groznu boju. Svijetlo plava korištena je za iluminaciju, da bi se istakle žive boje ličnosti, a postepeno se asimiliralo u boju svjetlosti, boju neba (gdje, prema vjerovanjima živi Bog). Postavši ''božanskom'', plava boja osvaja kraljeve: to je sada svijetlo plava boja dobivena iz nove egzotične i skupe supstance, kamena lazurita. Tako boja postaje boja kralja Francuske, Engleske i drugih kraljeva i prinčeva Europe. Otuda i izreka da plemstvo ima plavu krv. Plava postaje muška, a crvena ženska boja. Srednjovjekovna plava smatrala se toplom bojom, ali od 17. stoljeća ona se hladi i postaje hladna boja koja se sve više koristi za oslikavanje mora i vode. I kao da to nije bilo dovoljno, plava boja prisvaja i boju noći. Danas, kao i u srednjem vijeku plavu boju odjeće sve više nose Zapadnjaci, od najutjecajnijih ličnosti do običnih radnika. Zbog te široke primjene danas je plava vjerovatno najpopularnija boja na svijetu.
Image Hosted by ImageShack.us



ZELENAImage Hosted by ImageShack.us
trava, jabuka, menta, bor, maslina … sve zelene boje su u prirodi. Možda stoga što je bila najnestabilnija boja u bojaonicama, zeleno se uvijek vezalo za slučaj i sudbinu, za sreću kao i za nesreću. To je boja prolaznosti i mladosti, sreće i nade… Zeleno donosi nesreću glumcima, ali zato donosi sreću kockarima (zato su i stolovi prekrivene zelenim platnom). Tokom srednjeg vijeka zeleno se veže za proljeće, za mladost i seksualnost… Otuda asocira na pobunu protiv morala, na nered. Zato je srednjovjekovni vrag bio zelen (a ne crven, smeđ ili crn). Vezano za zdravlje i prirodu, zelena boja je boja ljekarni, simbolizira svježinu i blagostanje. Zeleni zidovi u bolnicama, školama, vojarnama, uredima djeluju umirujuće. Danas je zelena boja okoliša (u svim gradovima postoje zelene površine i ekološki pokreti). Ah, da pa i mali zeleni su zeleni.
Image Hosted by ImageShack.us



ŽUTA Image Hosted by ImageShack.us
to je okrepljujuća boja, boja koja uveseljava ali i plaši. Boja Sunca, topline i energije, omiljene je boja među djecom cijelog svijeta. Boja klasja žita, zlata i bronce koje su postali novac, žuta se od pradavnih vremena povezuje s obiljem i bogatstvom. U kršćanskoj simbolici žuto oslikava najprije izdajnike, a kasnije i Židove koji su smatrani neprijateljima Krista. U srednjem vijeku žuto izražava ludost i nastranost ( u žuto i zeleno su obuče dvorske lude i lakrdijaši – to je ujedno i boja zabrane i prezira). Žuto se nameće i kao boja krivotvoritelja i lažljivaca (to se bojom boje kuće vitezova izdajnika kako bi se ih ponizilo). Povezivanje izdajnika sa žutom traje do danas. Tokom Drugog svjetskog rata Židovi su morali nositi žutu Davidovu zvijezdu kako bi se ih identificiralo. Zašto baš ta boja? Uvijek ista stvar, je se smatralo da su Židovi krivi za Kristovu smrt. Žuto, boja zlata, simbolizira novac koji je Juda primio da bi izručio Isusa Rimljanina.
Image Hosted by ImageShack.us



CRNAImage Hosted by ImageShack.us
nasuprot svim drugim bojama, ova boja je lišena svjetlosti, boja je ekstremna. '' Crno da ne može biti crnje!!! '' Crna prije svega označava nešto što je prljavo (fizička prljavost i prljavština duše). Crna simbolizira odsustvo svijetlosti – simbol smrti, nesreće, pakla, podzemlja, tjeskobe, tuge (crna se suprostavlja svijetlim bojama koje simboliziraju obilje, život, zadovoljstvo). Crna odjeća izražava požrtvovanje, tugu (žalost) i uzdržljivost monaha. Postizanje dobre i stabilne crne boje i danas je prilično teško. Prava lijepa crna boja rezervirana je za bogate (eto, kao se dokaz o skromnosti i suzdržljivosti mijenja u obilježje elegancije i luksuza. Dostojanstvena boja, boja ''časnih ljudi'', kako se govorilo u ono vrijeme, označavala je ljude ''iz dobrih obitelji'', obrazovane, kulturne… Ubrzo je crna postala boja vlasti (sudci, policajci, pozornici – tek se u 19. st. počela zamjenjivati tamnoplavom). Danas je crna poprimila ekstremnu političku važnost. U 19. st. mladi pokret anarhista odbacuje svaku vlast vitlajući crnom zastavom. Jedan vijek kasnije talijanski fašisti šire mržnju i nasilje odjeveni u karakteristične crne košulje. Danas se crno oblače i ''darkeri'' ili metalci koji slušaju rock, metal ili tako sličnu glazbu.( P.S. gore u naslovu ovo što se nevidi piše ''CRNA'', ali se ne vidi jer je pozadina isto crna, zato podebljajte s mišem da se uvijerite.)
Image Hosted by ImageShack.us

Šaljem vam puno pusa i sve vas puno puno volim. Hvala svima na komentarima. Kisich....

design by 6r1m r3ap3r
diabolos.blog.hr

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se