Europa kakvu (ne) želimo?

utorak , 11.04.2017.



U svjetlu najnovijih promjena stavova nekad apologeta masovne migracije u Europu, treba se prisjetiti jednog govora Madžarskog premijera koji je "škorirao Europu" i "multikulturnjake" tj. "neoliberale". Svaka istina na kraju dolazi na vidjeli, pa tako i ova.

"Bruxelles ne smije biti iznad zakona. Ne smijemo dozvoliti da nam nameće svoju kozmopolitsku imigracijsku politiku. Ne smijemo dozvoliti uvoz zločina, terorizma, homofobije i antisemitizma u Mađarsku."

Mađarski premijer Viktor Orban je održao moćni govor u kom je pozvao na razmontiranje projekta EU i rekao da bi članice trebale same odlučivati o svojoj sudbini. Njegova poruka se mora čuti posvuda. Premijer je urgirao na javnost da ne dozvoli bezličnim, neizabranim i od poreza izuzetim vladarima EU i UN da nastave s namjernim uništavanjem država putem masovne imigracije kroz njihove granice. Rekao je kako je sudbina Mađara postala isprepletena s sudbinama europskih nacija i da je u tolikoj mjeri postala dio unije da čak ni pojedinci ne mogu biti slobodni ukoliko Europa nije slobodna.

Europa je danas krhka i slaba i nije slobodna iz razloga što je sloboda povezana s istinom, a u Europi je danas zabranjeno govoriti istinu. Čak i kada je napravljena od svile, brnjica je brnjica.”.

Istaknuo je kako je danas zabranjeno reći da izbjeglice ugrožavaju Europu, da imigracija donosi zločin i terorizam u europske države i da migranti ugrožavaju europski način života, kulturu, običaje i kršćansku tradiciju. Orban je napomenuo da ova masovna imigracija nije posljedica nenamjernog niza posljedica, već unaprijed isplanirana i osmišljena operacija s ciljem naseljavanja ljudi u Europi koji će preoblikovati religijsku i kulturnu pozadinu Europe i eliminirati glavnu prepreku ka internacionalizmu – države.

Dame i gospodo, današnji neprijatelji slobode su obučeni u drugačiju odoru od one koju su imali raniji imperijalni vladari i oni koji su vodili sovjetski sustav. Oni koriste drugačije alate kojim namjeravaju nas podčiniti, nas zarobiti nas i uzeti nam slobodu iako nas ne skupljaju u koncentracijske logore niti šalju tenkove da okupiraju naše države. Njihova današnja artiljerija su ucjene i prijetnje.

Ipak, narodi Europe se bude i pregrupiraju, a stupovi suzbijanja istine se polako krive i počinju pucati. Narodi Europe polako shvaćaju kako je njihova budućnost ugrožena, kako su ugroženi poslovi, sigurnost i miran život. Europa je zajednica kršćanskih, slobodnih i neovisnih nacija u kojima su i muškarci i žene jednaki, u kojima postoje solidarnost i tolerancija, ponos i poniznost, pravda i milost.


Rekao je kako opasnost ovog puta ne stiže u obliku ratova i prirodnih katastrofi već u obliku masovne migracije koja kao vodeni val erodira obalne stijene. Izjavio je kako je pravi razlog migracije okupacija teritorija, iako se ona navodi kao humanitarna kriza.

Mi smo navodno neprijateljski nastrojeni ksenofobi, ali prava istina jest da među onima koji su došli bježeći od rata ima i onih koji su došli ovdje s namjerom da promjene našu državu kako njima odgovara upotrebljavajući nasilje."

Orban je rekao i kako Mađarska mora stati na put Bruxellesu ako misli da zaustavi ovu masovnu migraciju, jer je upravo Bruxelles sa svojim fanatičnim internacionalizmom odgovoran za trenutnu situaciju.

Bruxelles ne smije biti iznad zakona. Ne smijemo dozvoliti da nam nameće svoju kozmopolitsku imigracijsku politiku. Ne smijemo dozvoliti uvoz zločina, terorizma, homofobije i antisemitizma u Mađarsku. Ne smijemo dozvoliti da nam govore koga možemo, a koga ne možemo pustiti u našu državu i s kim ćemo živjeti i dijeliti našu državu. Na kraju ćemo mi biti oni koji će morati napustiti vlastitu državu. Stoga moramo odbaciti ovu shemu, ne tolerirajući nikakve ucjene i prijetnje. Vrijeme je da pružimo otpor, da prikupimo saveznike i da s ponosom podignemo zastavu naše nacije. Došlo je vrijeme da spriječimo uništenje Europe i spasimo njenu budućnost. U ovom trenutku pozivam sve državljane Mađarske na ujedinjenje, neovisno od stranačkog opredjeljenja, a isto tako pozivam i sve europske nacije da se ujedine radi očuvanja jedinstva Europe. Ako ujedinimo snage, neće nas moći srušiti. Zajedno smo jači.

Davne 1848. rečeno dnam je kako smo zarobljeni u Austrijskom carstvu. Da smo tada odustali od borbe, Njemačka bi progutala našu naciju i više ne bismo postojali. Isto tako su nam 1956. godine rekli da moramo ostati okupirana sovjetska država, ali tek tada je izbio pravi patriotizam iz svih nas. Da smo se onda predali, Sovjeti bi nas zauvijek progutali. Danas nam govore treba da se predamo uništenju jedinstvenosti, autonomije i nacionalnosti u sklopu nečega što bi se nazvalo Sjedinjene Europske Države.

Ne smijemo dozvoliti da se to dogodi. Moramo govoriti glasno i jasno i moramo odgovoriti na najvažnije pitanje koje će odrediti našu sudbinu: “Hoćemo li biti robovi ili ćemo biti slobodni?!

Borimo se Mađari, borimo se za Mađarsku!



Povijesni govor Viktora Orbana, 15.03.2016.


Moje pitanje glasi treba li i hoće li Hrvatska dočekati svog Orbana, osobu koja zdušno, iskreno i odvažno, s programom i sa srcem brani vitalne nacionalne političke i ekonomske interese? Svi koji žive u Hrvatskoj politički su Hrvati, pa tako, kao što je to vrlo jasno u svom inauguracijskom govoru rekla Predsjednica RH, aludirajući na modernu i danas u svjetu općeprihvaćenu ideju o državnosti kao nacionalnosti, ideju koja ne isključuje njegovanje vlastite tradicije i korijena, ali uključuje potpuno drugačiji pogled od onog koga se još u 21. stoljeću drže marksisti i njihovi "prijatelji" stojeći na pozicijama 19. stoljeća.. Sve ostalo je jugofilska demagogija, kojoj je mjesto izvan Hrvatske, a što je vrlo jasna poruka svima onima koji je zagovaraju, uključujući tu i blogere na ovom blogu.


Oznake: Migranti, Madžarska, Viktor Orban, EU

<< Arhiva >>