neverinov blogneverinov blog

Podrži FALIŠ na crowdfundingu!!






Kako se ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek pokazala na kraju nastavljačicom pogubne politike u kulturi u Hrvata tako treba što više ponovo pružati otpor i osporavati ju kako se to činilo sa efendijom Hasanbegovićem. Jedan od načine je crowdfunding financiranje antifašističkog festivala u Šibeniku FALIŠ.

Nakon četiri godine postojanja Festivala alternative i ljevice Šibenik (FALIŠ), Ministarstvo kulture Republike Hrvatske odlučilo mu je znatno smanjiti financijsku potporu, čime je ugroženo održavanje petog FALIŠ-a, čija je središnja tema "100 godina Oktobarske revolucije", a podtema "500 godina reformacije Crkve".

Umanjenu potporu Ministarstva kulture odlučili smo odbiti (otvoreno pismo ministrici), jer smatramo da se temelji isključivo na ideološkom protivljenju idejama FALIŠ-a te da za cilj ima postupno rušenje kvalitete programa i minoriziranje do ukinuća Festivala. Jedini način da FALIŠ nastavi postojati je da zamoli donacije prijatelja, istomišljenika i svih koji vjeruju da alternativa predatorskom kapitalizmu postoji te da je bolji svijet ipak moguć, ma koliko mu se protivio establišment podržan krupnim kapitalom.


S druge strane Republika Hrvatska financira lunatike poput Davora Domazeta Loše koji sipanje svojih retrogradnih halucinacija naplaćuje državi i "podučava" nastavnike koji bi trebali te iste nepovezane s mozgom stavove prenjeti našoj djeci?

A za FALIŠ je ministrica predvidjela sramotnu cifru od 10.000 kn? Pa toliko Tihomir Dujmović dobiva za onaj šrot od nadrinovinarske emisije po emisiji gdje se čak i amaterska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović osjeća ugodno dok joj ovaj ljubi guzicu.


Vjerujem da je to sve povezano djelovanje desničarske ekipe na čelu sa nekadašnjom drukericom Franje Tuđmana u vezi ljudskih prava, Željkom Markić i raznim otpadcima poput onog Batarela i Ilčića, nadriplagijatora Barišića i ostalih (nastavi niz luđaka koje plaćaš kao porezni obveznik).

Zato vjerujem da im se trebamo oduprijeti svim raspoloživim sredstvima pa i našim novčanicima.


Mi biramo kojeg ćemo vuka hraniti zar ne?





Ako nemate Pay pal onda možete uplatiti preko nacionalnog plaćanja na:

Primatelj: Udruga FALIŠ, Nikole Tesle 1, 22000 Šibenik
IBAN: HR3324110061120009120
SWIFT: JADRHR2X Jadranska banka dd Šibenik, Ante Starčevića 4, 22000 Šibenik
Opis plaćanja: Donacija za neprofitnu udrugu Fališ
Poziv na broj primatelja: HR02 2017


ps. Ja osobno nemam ništa od reklamiranja niti te love. Samo sam antifašist koji ne želi da mu jednog dana djeca budu u raljama jedne Markičke.


Oznake: FALIŠ Šibenik antifašizam

Post info
14.03.2017. (13:22)
14 komentara
komentiraj
ispis
permalink
Komentari

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>