neverinov blogneverinov blog

Što se to crveni u gori zelenoj?Post info
26.05.2017. (12:36)
4 komentara
komentiraj
ispis
permalink
Komentari

Podrži FALIŠ na crowdfundingu!!


Kako se ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek pokazala na kraju nastavljačicom pogubne politike u kulturi u Hrvata tako treba što više ponovo pružati otpor i osporavati ju kako se to činilo sa efendijom Hasanbegovićem. Jedan od načine je crowdfunding financiranje antifašističkog festivala u Šibeniku FALIŠ.

Nakon četiri godine postojanja Festivala alternative i ljevice Šibenik (FALIŠ), Ministarstvo kulture Republike Hrvatske odlučilo mu je znatno smanjiti financijsku potporu, čime je ugroženo održavanje petog FALIŠ-a, čija je središnja tema "100 godina Oktobarske revolucije", a podtema "500 godina reformacije Crkve".

Umanjenu potporu Ministarstva kulture odlučili smo odbiti (otvoreno pismo ministrici), jer smatramo da se temelji isključivo na ideološkom protivljenju idejama FALIŠ-a te da za cilj ima postupno rušenje kvalitete programa i minoriziranje do ukinuća Festivala. Jedini način da FALIŠ nastavi postojati je da zamoli donacije prijatelja, istomišljenika i svih koji vjeruju da alternativa predatorskom kapitalizmu postoji te da je bolji svijet ipak moguć, ma koliko mu se protivio establišment podržan krupnim kapitalom.


S druge strane Republika Hrvatska financira lunatike poput Davora Domazeta Loše koji sipanje svojih retrogradnih halucinacija naplaćuje državi i "podučava" nastavnike koji bi trebali te iste nepovezane s mozgom stavove prenjeti našoj djeci?

A za FALIŠ je ministrica predvidjela sramotnu cifru od 10.000 kn? Pa toliko Tihomir Dujmović dobiva za onaj šrot od nadrinovinarske emisije po emisiji gdje se čak i amaterska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović osjeća ugodno dok joj ovaj ljubi guzicu.


Vjerujem da je to sve povezano djelovanje desničarske ekipe na čelu sa nekadašnjom drukericom Franje Tuđmana u vezi ljudskih prava, Željkom Markić i raznim otpadcima poput onog Batarela i Ilčića, nadriplagijatora Barišića i ostalih (nastavi niz luđaka koje plaćaš kao porezni obveznik).

Zato vjerujem da im se trebamo oduprijeti svim raspoloživim sredstvima pa i našim novčanicima.


Mi biramo kojeg ćemo vuka hraniti zar ne?

Ako nemate Pay pal onda možete uplatiti preko nacionalnog plaćanja na:

Primatelj: Udruga FALIŠ, Nikole Tesle 1, 22000 Šibenik
IBAN: HR3324110061120009120
SWIFT: JADRHR2X Jadranska banka dd Šibenik, Ante Starčevića 4, 22000 Šibenik
Opis plaćanja: Donacija za neprofitnu udrugu Fališ
Poziv na broj primatelja: HR02 2017


ps. Ja osobno nemam ništa od reklamiranja niti te love. Samo sam antifašist koji ne želi da mu jednog dana djeca budu u raljama jedne Markičke.


Oznake: FALIŠ Šibenik antifašizam

Post info
14.03.2017. (13:22)
14 komentara
komentiraj
ispis
permalink
Komentari

Jer sutra je već kasno*


Dragi Građani i porezni obveznici Republike Hrvatske,

ovaj bloger je odlučio mijenjati stvari na lokalnoj razini kako bi poslje mogli mijenjati stvari na nacionalnoj razini. Zato sam odlučio pristupiti Nezavisnoj listi Građani za Rijeku.

Iznjedrili smo našeg kandidata za gradonačelnika Rijeke Gorana Siška kako bi smjenili dosadašnju okoštalu sdpeovsku garnituru na čelu sa Vojskom Obersnelom. Goranu vjerujem ko bratu i svojim imenom i prezimenom stojim iza njega.

Grad Rijeka u 26 godina je imala samo Slavka Linića i Obersnela i smatramo da je krajnje vrijeme da zaustavimo ovo stanje stvari. Trebaju nam nove ideje i svježa krv jer Grad Rijeka propada svakim danom sve dublje.

Želimo stvoriti novi način vođenja politike na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini. Svjesni smo da političari imaju odgovornost jer su njihovi životi financirani iz državnog proračuna koji se puni iz doprinosa vašeg i našeg posla.


Mijenjamo neodgovornu paradigmu koja je vladala dosada.


Želja nam je da naš Najdraži grad bude primjer drugima i nitko sretniji od nas ako stvorimo razliku. Jednog dana ako nacionalna povijest bude rekla da je promjena krenula iz Rijeke, možemo biti samo ponosni na tu činjenicu.

Molim prijatelje s bloga da djele ovu informaciju svim građanima, a prvenstveno Riječanima u Zagrebu i svijetu. Oni koji su otišli trbuhom za kruhom, a imaju za dati kreativnost, rad i dobru volju, njih želimo nazad. Jer je njihov odlazak neprocjenjiv gubitak.


Hvala onima koji budu prepoznali moju dobronamjernost.
Post info
15.02.2017. (14:42)
41 komentara
komentiraj
ispis
permalink
Komentari

Ono kad moraš popiti to 1 piće
Son of a bitch, give me a drink
One more night
This can't be me
Son of a bitch
If I can't get clean I'm gonna drink my life away

Post info
05.02.2017. (19:49)
11 komentara
komentiraj
ispis
permalink
Komentari

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se