četvrtak, 03.11.2016.

HV(O)

nije mi namjera komentirati uhićenja u Bosanskoj Posavini, ali vidim da se istraga širi u neslućene širine i obuhvaća period rata u kojemu sam na licu spornoga mjesta bio protagonist i pomalo me žalosti činjenica da nikada iz službenog Sarajeva nisam čuo jasno i nedvosmisleno određivanje prema sljedećim činjenicama:

-da je akcija HV-a spasila bihaćku enklavu kojoj se spremala sudbina Srebrenice

-da je i akcijama HV-a te jeseni u BiH postignut mir kao osnova za pregovore u Daytonu

o tome, nadam se, nema nikakvih dvojbi. Ono što će pak, povijest nedvojbeno upamtiti, jest bijedan pokušaj Harisa Silajdžića da srpskom pregovaračkom timu u Daytonu za koridor Goražda i za Brčko, mimo Mate Granića i hrvatske delegacije nudi teritorije koje smo onomad osvojili nauštrb Republike Srpske u Drvaru, Mrkonjiću, Petrovcu...

iako u uniformi strane vojske na teritoriju druge suverene države, u tim smo akcijama (za razliku od Oluje) mi bili good guys. ne znam tko je od Hrvata, kad i zašto to iskompromitirao. poznati mit o "Banja Luci na dlanu" je istinit, o čemu sam osobno svjedočio gledajući rubne dijelove Banja Luke na topničkom kompasu.

naravno da ratne zločine treba istraživati dok god postoji osnovana sumnja u njih, ali žalim što neki Bošnjaci guraju glavu u pijesak kada je riječ o tome kako je do nasušno potrebnog mira onomad došlo.
- 14:45 - To te ja pitam (0) - Print - #

Design @ by:Nisa