petak, 04.01.2013.

ZAŠTO JE BITNA HIGIJENA?


«When I was arrested I was dressed in black»-J.Cash


Postoji li uzročno posljedična veza između ta dva istovremena zvuka koji su kao u kakvome pluskvamperfektu započeli u prošlosti i još uvijek traju?

O tome je razmišljao Bilić u trenucima dok je vanjski zvuk sirene polako mu bivao sve bliži. Njegova je motorola u nedogled ponavljala taj visoki chimes. Kao svaki normalni, izopačeni samotnjak, Bilić se nije javljao na telefon. Koristio ga je samo za nuždu…i za poneku, skrivenu strast. Bio je profesor hrvatskog jezika i književnosti, ali više je volio gramatiku. Preciznije, fonetiku. Često je prstima otkucavao zvukovlje riječi o stol. Palac O, prstenjak A. Kažiprst je obično rabio za suglasnike.
Treći zvuk koji je uslijedio, prepoznao je kao svoje kućno zvonce. Na neki samo njemu objašnjiv način, čuo je to režuće R u zvuku zvonca. Otkucaj kažiprsta, 2, 3, 4, 5, 6, 7, dakle čak sedam R u prvom naletu! 7 R-kućno zvonce-emocija-srrrrrrrdžba-kažiprst.
Suočiti se sada sa nečijom srdžbom na kućnome pragu? Ne.

Visoki chimes. Netko vrlo srdit stoji na kućnome pragu i jamačno je to taj isti koji zvoni na vraata i zove na telefon. Bilić je sjedio ukipljen u fotelji i čekao. Na trenutak se učinilo da je tišina potpuna,a odmah zatim su snažno prasnula vrata kroz koja su banula dva specijalca. Svezali su Bilića kao jazavca, te ga sproveli kroz krcato dvorište u maricu. Kao u kakvome košmaru, Bilić je slušao klicanje mase koja je pozivala na linč;

«Dajte ga nama!», «Smrtna kazna!», «Po kratkom postupku!»
Sat vremena nakon toga Bilić je napokon shvatio dio biti higijenskih navika.
Osupnuti inspektor koji ga je pretresao, pozvao je kolegu:

-Pogledaj mu gaće majke ti!

-Isuse! To valjda da bi znao šta ide naprijed ,a šta otraga.

-I takvi uče našu djecu...

- 19:30 - To te ja pitam (30) - Print - #

Design @ by:Nisa