srijeda, 26.12.2012.

U IME SVIH NAS IZ 70 I NEKE...

Dan pred badnjak svima nam se u prajm tajmu obratio naš Premijer g.Zoran Milanović sa onom ogromnom šahovnicom na avataru. Poručio nam je da se "radi na tome", da se "očekuje još 1 teška godina" i da citiram
"Vlada RH nije nikoga od nas iznevjerila i da će poduzeti SVE..."

Nije mi baš trebala takva božićna čestitka, ali kad sam ju već imao prilike čut, red je da se čovjeku uzvrati sa obostranim željama...


Toga jutra anonimni skojevac, okružen isljednicima i žandarima prve Jugoslavije uzviknuo je nekakvu apstraktnu, ljevičarsku parolu o nepravdi te je položio svoj mladi život na oltar jedne ideje. Borio se protiv ugnjetavanja, protiv kapitala, protiv otpuštanja radnika, protiv visokih normi i niskih nadnica.
U međuvremenu su neke ulice nosile ime toga istog skojevca, ne bi li u predvečerje druge Jugoslavije ljevičarska ideja naslijedila teško breme diktature nakon čega jest neumitno uslijedio njezin ideološki poraz.
U Europi jest nakon rušenja Zida ljevičarenje bilo pod hipotekom toga poraza. Odumiranje Boga nije se desilo, a ljudi su se poput pravih izgubljenih ovčica skrušeno i ponizno vratili u tor. Jedan sustav, poznat kao socijalističko samoupravljanje, zaživio je tek dekadu duže od svojega tvorca.
U ruletu vladajućih ideja u Hrvatskoj, ponovno je došao red na Vas g.Milanoviću, u to Vam se kunemo, ali nekako nam se čini da nije vrijeme za ljevičarenje. Sudbonosni potezi na koje ste Vi primorani, izrazito su centro - desničarsko-konzervativni. Zrelost državnika u ovome trenutku tako zahtijeva. Ne brinite, niste prvi kojemu se to dešava, pitajte uvaženog g.Blaira.To su politički izazovi o integritetu ideje.

Nema tog Chaveza u Vama g. Milanoviću i tko zna zašto je to dobro?

To kako Vi plešete na tome balu jest zicer, ali to Vam onda ne dozvoljava nikakav bahatluk za šankom...jer Vi ste biračima dužni ispriku unaprijed. Pobjedu ljevice u hrvatskoj skuhala si je desnica sama. Ono što me zabrinjava jest što ne vidim tko bi vas sljedećih 12 godina mogao ozbiljnije ugroziti (osim g.Bandića ha,ha). To je period u kojemu vi morate nadmašiti sve do sada-I Špiljka i Vrhovca i Tita i Tuđmana i Manolića i Šuška i Savku i Tripala i sve njih skupa. Na polju globalne ekonomije malo malo pa netko iznenadi...Brazil, Litva, Indija Poljska-sve bivša sirotinja...ako se u tih 12 godina Hrvatska bar na tren spomene u kontekstu nekakvog gospodarskog čuda-that will preetty much cover it! Jer naši prekomorski susjedi Englezi imaju najbolji izraz za to!Učinite da se već jednom dokaže ona famozna pretpostavka da Hrvatska jest jedno od najboljih mjesta za život-to je bar nedvojbeno!

Izostane li to-povijest će Vas sažvakati da nećete stati ni u udžbenik povijesti za osmi razred.

Ono što me nadalje zabrinjava jest što je kompletni aparat države u vašim rukama. I Vaš prethodnik dr. Ivo će ući u udžbenike, u udžbenike prava, ali i to je trag. Nisam siguran da SDP kao stranka može podnijeti toliku količinu odgovornosti, pogotovo danas kada se o politici govori kao o javnome servisu.


Za kraj bih prigodno Vas podsjetio na izreku Vašeg idejnog čukun-djeda, druga Lenjina:

-Mangupi će nas stajati glave!

Znate Vi dobro g. Milanoviću, što to znači. Sretno i vidimo se u udžbeniku!




- 01:24 - To te ja pitam (24) - Print - #

Design @ by:Nisa