13.09.2009., nedjelja

KONAČNO - UDRUGA LAŽNIH BRANITELJA

Nakon niza godina omalovažavanja i prozivanja po medijima ova je brojna populacija odlučila tim objedama stati na kraj i kroz udrugu se izboriti za svoja prava i dostojanstvo. Iako će to, kao i dosad, pokriti porezni obveznici, način je ipak nešto drukčiji.
Bivši pravi branitelj i naš reporter Đuro Presretač, uspio se nakon burne osnivačke skupštine probiti do ozarenog novoizabranog predsjednika ULB-a Hrvoja Hrvatinića i presresti ga na putu do njegovog novog BMW-a kupljenog na povlasticu.



ĐuroGospodine Hrvatiniću, ja bih se zakleo da vas poznajem iz osnovne škole – vi ste onaj što je izbačen zbog krađe imenika – ali zvali ste se nekako drukčije.. kako ono…
Predsjednik ULB-aNe znam o čemu pričate. Ovo je opet neka podvala jugonostalgičarskih i kvinslinških medija. Iz kojeg ste vi lista?
ĐuroBlendin blogled.
Predsjednik ULB-a – Blendin… šta?! Nikad čuo. Ali Blenda – to nije katoličko ime, prema tome, sve je jasno.
ĐuroŠto vas je navelo da se otcijepite od pravih branitelja – zar niste uživali jednaka prava?
Predsjednik ULB-aJesmo, ali su komunističko-staljinistički progoni postali nemilosrdni – rade se kojekakve revizije, čime se demonizira i kriminalizira ono najsvetije – Domovinski rat. A vi, udbaška piskarala, vi ste u njihovoj službi.
ĐuroAli, kako vas nije sramota! (tu je Đuro pomalo neprofesionalno izgubio živce, ali on je doista PTSP-ovac, iako bez dijagnoze) Dok smo mi… DOK SU PRAVI BRANITELJI STRADAVALI NA PRVIM LINIJAMA, VI STE SE POVLAČILI PO PODRUMIMA, ILI JOŠ BOLJE – PO NJEMAČKOJ!
Predsjednik ULB-a - Opet vi sa svojim optužbama. Vi ste jedan običan srbočetnik!
Đuro - Molim?!?
Predsjednik ULB-a (tiho, prijeteći) – Znam ja sve o tebi, tvoj je djed bio partizan.

Tu je Đuro shvatio da je ostao bez argumenata te se malo primirio i odlučio intervju privesti kraju:

ĐuroDobro, još jedno pitanje. Daljnji planovi Udruge?
Predsjednik ULB-aPrvo pozivamo sve obespravljene i ponižene lažne branitelje, invalide i umirovljenike da nam se pridruže u našoj pravednoj borbi. S ponosom ističem da već imamo i sponzore – Udruga kladionica Hrvatske, kao i neki proizvođači duhana i piva prepoznali su naš doprinos svome uspjehu te nam se ovim putem žele odužiti, tj. uložiti u nas. I u obranu digniteta Domovinskog rata, što je najvažnije. (kod tih riječi ruka mu je prirodno krenula ka srcu)
Tu je našemu reporteru naglo pozlilo. Zadnje što je čuo dok su ga iznosili na nosilima bilo je nešto kao: … kuverta…srediti invalidsku… učlaniti


- 15:39 - Komentari (12) - Isprintaj - #

< rujan, 2009  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Rujan 2009 (1)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Tjednik za nasumične frustracije
Izlazi četvrtkom ili već nekim drugim danom
Ogovorna urednica: Blenda Rachurs
Lakonogi reporter: Đuro Presretač



Copyright: Blenda Rachurs.
Sva prava pridržana