Podstražišće/Korčula

četvrtak, 10.04.2008.

POZIV NA SOLIDARNOST - arheološka istraživanja-Primošten 2008.

Negdje kod Primoštena!

thumbupOvaj post je pod pokroviteljstvom

Ovoga puta je ozbiljno i direktno! Pozivaju se svi da pomognu sa onoliko love koliko mogu kako bi se omogućio početak i nastavak arheoloških istraživanja Primoštena i pridružene okolice od strane našeg arheologa, vatrogasca i fotografa te pročelnika za povijest i arheologiju primoštenskog ogranka Matice hrvatske.
Evo i službenog priopćenja:
Poštovani! Ovo pismo upućuje vam ogranak Matice hrvatske Primošten (OMHP), a u svrhu donacije za projekt kojeg je OMHP pokrenuo, a on se odnosi na arheološka istraživanja na području općine Primošten(Šibensko-kninska županija), kao i zaštitu i prezentiranje tih lokaliteta. Vi ako ste voljni možete biti donator ili ako želite sponzor. Ako vas zanima o čemu se radi možete pogledati u slijedećim crtama isto tako ako želite nešto saznati o samoj organizaciji. Ako pak budete zainteresirani za više, upite možete slati na mail omhprimosten@gmail.com ili na adresu Trg Rudina Josipa Arnerica BB,Primošten 22202. Odlučite li dati donaciju možete je priložiti na ovaj RAČUN:2411006-1100000248, i poziv na broj odobrenja je: 271-08 Račun se nalazi na Jadranskoj banci.
-Projekt vodi Ivan Huljev pročelnik za povijest i arheologiju OMHP. Same radove izvodio bi Muzej grada Šibenika, koji i izvodi takva istraživanja. Ovaj projekt je pokrenut zbog gotovo nikakve istraženosti arheoloških lokaliteta na području same općine, kao i zbog financija koje uvijek nedostaju kod takvih istraživanja. Nalazišta koja bi mogla biti istraživana su: prapovijesna gradina Kremik, antički objekt (villa rusticae) u arealu marine Kremik, prapovijesni tumuli kraj Bojane i kraj Prhova, prapovijesni tumul na brdu Jagleš poviše mjesta Draga, mogući dijelovi antičkog objekta, kao i srednjovjekovnih u arealu crkve Sv.Jurja u mjestu Prhovu i neki drugi koji nisu spomenuti, a također se provodi sam pregled terena u potrazi za novim nalazištima i za njihov popis, kao i istraživanje.
-OMHP je ogranak Matice Hrvatske koji osnovan 1992 godine. Sadašnji predsjednik ogranka je don Kresimir Gačina. Ogranak se bavio i bavi izdavanjem knjiga (Povid i dr.), organizira razne izložbe, predavanja iz raznih područja itd. Ako želite možda dati donaciju OMHP za ostale aktivnosti, to možete donirati na isti račun samo bez poziva na broj odobrenja.
Hvala!

- 13:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #