Podstražišće/Korčula

srijeda, 20.12.2006.

OBRAĆANJE NACIJI

Izuzetna mi je čast ovako prigodom novogodišnjih blagdana pozvati Vas na mir. Drago mi je od sveg srca čuti kako je započeo proces europeizacije u Vrgorcu osnivanjem gradske limene glazbe za koju kritike ističu da će nadmašiti dostignuća bečke filharmonije. Naime, doznaje se kako će u toku novogodišnjih blagdana održati nezapamćeni koncert na koje mu će se izvesti neka od najpoznatijih svjetskih umjetničkih glazbenih djela poput Mile voli disko, Suzama sam lepio tapete, Ej Hamdija, prokleti milijunašu, kao i djela "operne" pjevačice Cece. Mediji kažu kako je odaziv izuzetno veliki, stoviše potaknut time kako je ovo prvi javni nastup, ulaz će biti mukte, a kako doznajemo za ostale nastupe se dogovaraju cijene u US$. Kako se doznaje srbijanska tvornica automobila Crvena Zastava odlučila je posljednji puta otvoriti svoje pogone kako bi za limene napravila dosada najudobnije vozilo. Ističe se da će Stojko imati 5 brzina i 6. rikverc i da će imati pomični krov te veliki gepek kako bi glazbenici mogli staviti veliki bubanj u njega i kako ga ne bi više morali držati na krovu automobila što bi mu škodilo za vrijeme kiše i jakog sunca. Također upućujem snažan atak na španjolsku web stranicu tetiempo.net koja je hrvatski junački grad Vrgorac pripojila Federaciji BiH.
Drago mi je posebno zbog izgradnje Omladinskog doma u Duću i apeliram na ostale gradske vlasti da poduzmu iste mjere kako bi konkurirali ne samo Zapadnoj obali već i zemljama Gvinejskog zaljeva.
Pozdravljam i izgradnju Crkve i treba da se gradi više crkvi, a manje trgovačkih centara kako bi se što više trošilo za duhovne potrebe.
Pozivam i službenog imama da ugovori i dobrotvoran koncert za nas sa "modernom" pjevačicom Marom, i sav doprinos bi otišao u dobrotvorne svrhe financirajući pronalazak Huljevove bicikle od kojeg su gotovo svi odustali pa i sami vlasnik. Eto to je to!

- 11:45 - Komentari (7) - Isprintaj - #

utorak, 12.12.2006.

NEMA PRAVDE, ZLOČIN SVE I SVUDA

Ma što smo Bogu skrivili!

Ma ne znam više što bi vam rekao ni kako bi započeo i objasnio ovo čudo koje se dogodilo u subotu 09. 12. 2006. kada je elita s povijesti otišla preuzeti ulaznice za City Club Forum. Razbojnici očito nikada ne spavaju pa su tako naše drage kolege opet iznenadili teškim prepadom u kojem su se dogodile i fizičke ozljede. Nepoznati, opet nepoznati, nikada vjerojatno neće ni biti poznati, ne znam kako da ih više nazovem pa ću reći kao i Hugo Chavez, vragovi prosuli su po cesti stakleni otpad s namjerom da ugroze nevine živote Ive Huljeva, Vinka Klarića i ostale trupe koja je bila u koraku sa njima. Ne vidjevši taj prozirni i dobro zamaskirani i sa zrakom identični materijal jadnici su na njega naletjeli i isjekli tri gume od bicikle. Vrckasti mladić već otprije upoznat s tim činom pokušao je hrabrim tjelesnim manevrom da to spriječi no sve se zbilo previše brzo i neočekivano. Mladić je pri tome dobio tjlesne ozljede opasne po desanku šakić ali brzom intervencijm dotura Fixa ozljeda je sanirana. Postavlja se pitanje tko je taj profesionalni zlikovac koji je to podmetnuo; da li je član Šporke Ruke, tko ga plaća, koja sila stoji iza toga, da li Big Brother ili Cvik nitko nezna!

- 10:41 - Komentari (10) - Isprintaj - #

petak, 08.12.2006.

Alea iacta est

Odlučeno je. Kolaboratorski dubrovački grb će biti skinut. Brojni glasovi koji su se prikupili i više su nego dovoljni za to. Ma to je i pošteno. Nedopustivo je da jedan grad, koji je u povijesti najbolje prošao od svih i još sramotno prodao dio hrvatskog teritorija turskom sultanu u Bosni, ima takvu privilegiju.
Tim činom krajnji jug Hrvatke je ostao odvojen od matice zemlje i pitanje je kada će se izgraditi most. Svi su nezadovoljni zbog toga, i zbog osobnih karti koje trebaju pokazivati pri prijelazu granice.
Čak se predlaže i da mu se zbog toga ukine status grada i dade status seoskog slama.
Ako još imate koje ideje ili nepravde koje vam je grad ili bivša Dubrovačka Republika napravila slobodno ih iznesite!

- 10:25 - Komentari (8) - Isprintaj - #

Zagonetka je odgonetnuta

Napornim radom i istraživanjem utvrđeno je kako su slučajevi otmice bicikle, krađa udžbenika iz klimatologije i krijumčarenja kupusa i blitve povezani.
Naime, od tajnih izvora iz Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske Jamahiriye, kojima je ukraden kaktus, doznalo se kako je teta koja je ukrala udžbenike iz klime ili točnije novac namijenjen njihovoj kupovini, pala u dužničko ropstvo zbog kockarskih poroka. Izbezumljena svojim propalim životom i još gorom knjižarom odlučila je razbistriti svoju zamantanu glavu na svježem zraku.
No, u tom trenutku šetajući se gradskim ulicama naletjela je na poznatog švercera kupusa i blitve Cvika.
Ona mu je ispričala svoj jad i on se je odmah dosjetio rješenja. Naime, njemu je trebalo prijevozno sredstvo bez tablica kako ne bi bio uhvaćen pri prijelazu granice, a ona je, znajući već otprije za mladog Firemana koji je često posjećivao njenu knjižaru, uzaludno smatrajući da može dobaviti neku novu knjigu, odlučila otuđiti njegovu biciklu i pomoći Cviku, ne znajući da se radi o veoma osjetljivoj stvari tj. o službenom vozilu. Za uzvrat Cvik je njoj dao da proda kupus i blitvu na obližnjoj peškariji, koju je on pri bijegu potamanio iz primoštenskih vinograda, što je ona i napravila zajebavši didu koji je to kupio po znatno višoj cijeni. Došavši do traktora baba je skužila o čemu se radi i odlučila je sve to prijaviti korčulanskoj policiji, no zbog sporog traktora baba nije uspjela doći do murje već je neopaženo bila oteta iz traktora. Još nitko nije tražio otkupninu, a pitanje je bi li netko i platio.
Kotač koji se našao u didinom traktoru smatra se da je znak ili poruka otmičara, no to još nije odgonetnuto, dok su tikve vraćene slavljenicima Noći vještica u Stonu.

- 09:44 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 05.12.2006.

Otkriven pokušaj kriminalne aktivnosti na Korčuli

Busted!

U ponedjeljak ujutro spriječen je težak krijumčarski čin. Lokalne policijske snage u jutarnjim satima zaplijenile su veću količinu kupusa i blitve na trajektnom pristaništu Dominče u Korčuli. Naime, traktor koji se iskrcao iz trajekta izazvao je velike sumnje budući da nije imao zimsku opremu na kotačima, a dida koji ga je vozio nije bio svezan, nije imao kacigu i nije upalio svjetla već je samo ceradom bio prekriven stražnji dio. Pri ogrtanju cerade policija je imala što vidjeti. Osim kupusa i blitve pronađeni su i ostaci nepoznate vrste kaktusa kao i mnoštvo raspadnutih tikava, pumpa za polijevanje i kotač od bicikle.
Dida Joze, kako se predstavlja, koji je vozio traktor na Korčulu kaže da su mu te sve stvari praktički nepoznate i da ne zna kako su dospjele u traktor jer kaže kada se uputio u traktoru je bila samo baba.
Policija sumnja da je riječ o otmici. Smatraju da kupus i blitva potječu iz primoštenskih vinograda, kaktus iz Sahare a tikve su odmetnute slavljenicima Noći vještica u Stonu. Kotač od bicike još nije identificiran.
Iako se dida Joze kune da ništa ne zna sproveden je u istražni centar u Dubrovniku zbog pumpe za polijevanje koja nije registrirana za 2006. g. i zbog kotača od bicikle. Dida govori kako su papiri za registraciju već odavno poslani no, odgovor nije stigao pa opet zbog toga možemo kriviti samo institucije, dok za kotač nije imao komentara.

- 13:31 - Komentari (7) - Isprintaj - #

ISPRIKA PRISIDNIKA POVIJESTI

Zbog brojnih obaveza koje je nemoguće sve u jednom danu sprovesti u djelo nisam imao vremena da ažuriram blog na vrijeme, pa se stoga uistinu ispričavam! Isto tako obećavam vam da će uskoro doći nove informacije o krađi službenog vozila, propisanom referendumu o sklanjanju grba Dubrovačke Republike i zakuskci u Primoštenu i borbi protiv sex, drogs and rock and roll u čemu će mi pomoći i službeni Imam!

- 13:21 - Komentari (1) - Isprintaj - #

SPEKTAKL U PRIMOŠTENU

A di su sad Schlimann, Evans, Wace, Carter i teta Pinterovićka?

Dana 03. prosinca 2006. (nedjelja), koji će u Primoštenu ali i u cijelom svijetu odjeknuti poput primoštenske vatrogasne sirene i ostati u povijesti zapamćen kao Dan primoštenske reformacije, dogodilo se nešto nevjerojatno i dosada neviđeno.
Pod pokroviteljstvom primoštenske ispostave Matice Hrvatske i primoštenskih vatrogasaca i uz punu potporu prisidnika povijesti i službenog Imama zadarskog sveučilišta, održala se do sada nezapamćena arheološka izložba. Student zadarskog sveučilišta, mladi i vrckasti arheolog i povjesničar srušio je sve rekorde i pobrao same ovacije publike. Naime, dugogodišnjim sakupljanjem arheoloških otpadaka iz primoštenskog kraja, iz svog rodnog zavičaja i neviđenih vinograda, grad se izdigao među top 10 najatraktivnijih i najposjećenijih mjesta na svijetu. Zahvaljujući studentu Ivanu Huljevu koji je ostatke "zuba vremena" marljivo i vješto prikupljao u svojoj staroj karijoli i čuvao od lupeža u prostorijama propalih poduzeća, mi danas imamo ono o čemu drugi mogu samo sanjati. Ti nalazi predstavljeni na izložbi božje su čudo, nedefinirani ni vremenski ni podrijetlom predstavljaju živi misterij koji ne ostavlja ravne ni učenjake ni laike.
Brojne teorije pale su u vodu. Ma što su samo mislili onaj ludi Schlimann i ekipa, ma što se ono predavalo na svjetski poznatim sveučilištima.
Odaziv je bio najveći dosada, no, kako izvori kažu zbog malog kapaciteta prostorije od svega 4m četvorna pozvan je samo onaj najuži krug istaknutih građana (pop, smećar i lokalni pijanac).
Akter ovog djela više je nego zadovoljan i izjavio je da unatoč otmice bicikle ostaje vjeran institucijama koje treba da rade svoj posao i kazao je ovako: "Možete mi uzet sve, al Maticu mi ne dirajte".
njami Bile su to čvrste riječi hrvatskog Indiane Jonesa nakon čega je uslijedila zakuska!!

- 12:40 - Komentari (3) - Isprintaj - #