Podstražišće/Korčula

utorak, 05.12.2006.

Otkriven pokušaj kriminalne aktivnosti na Korčuli

Busted!

U ponedjeljak ujutro spriječen je težak krijumčarski čin. Lokalne policijske snage u jutarnjim satima zaplijenile su veću količinu kupusa i blitve na trajektnom pristaništu Dominče u Korčuli. Naime, traktor koji se iskrcao iz trajekta izazvao je velike sumnje budući da nije imao zimsku opremu na kotačima, a dida koji ga je vozio nije bio svezan, nije imao kacigu i nije upalio svjetla već je samo ceradom bio prekriven stražnji dio. Pri ogrtanju cerade policija je imala što vidjeti. Osim kupusa i blitve pronađeni su i ostaci nepoznate vrste kaktusa kao i mnoštvo raspadnutih tikava, pumpa za polijevanje i kotač od bicikle.
Dida Joze, kako se predstavlja, koji je vozio traktor na Korčulu kaže da su mu te sve stvari praktički nepoznate i da ne zna kako su dospjele u traktor jer kaže kada se uputio u traktoru je bila samo baba.
Policija sumnja da je riječ o otmici. Smatraju da kupus i blitva potječu iz primoštenskih vinograda, kaktus iz Sahare a tikve su odmetnute slavljenicima Noći vještica u Stonu. Kotač od bicike još nije identificiran.
Iako se dida Joze kune da ništa ne zna sproveden je u istražni centar u Dubrovniku zbog pumpe za polijevanje koja nije registrirana za 2006. g. i zbog kotača od bicikle. Dida govori kako su papiri za registraciju već odavno poslani no, odgovor nije stigao pa opet zbog toga možemo kriviti samo institucije, dok za kotač nije imao komentara.

- 13:31 - Komentari (7) - Isprintaj - #