Podstražišće/Korčula

utorak, 28.11.2006.

Otmica službene biciklete

Lokacija nepoznata, ukradeni bicikl obojan

Dana 23. 11. (četvrtak) između 11:30 i 13:30 sati dogodio se težak kriminalni čin; otuđeno je službeno vozilo poznatog studenta Zadarskog sveučilišta i predanog primoštenskog vatrogasca Ivana Huljeva, koje je ujedno i službeno prateće vozilo prisidnika povijesti i službenog imama. Taj sramni čin strogo su osudili prisidnik i službeni imam koji smatraju da je to svojevrstan atak i na njih same. Iz još nepoznatih izvora dolaze glasine kako je vozilo zadnji put viđeno na rumunjsko-moldavskoj granici s presječenim zaštitnim sredstvom protiv krađe. Pretpostavlja se da bi bicikla mogla biti sramotno prodana na obližnjoj tržnici (peškariji) ispod cijene njezine prave vrijednosti. Vlasnik je odmah poduzeo mjere i obavijestio Interpol zbog krađe i Amnesty Internacional zbog mogućeg zlostavljanja samog vozila.
Nagađa se kako bi vozilo moglo biti zamijenjeno za dvogrbu devu, budući da njoj ne treba podmazivati lanac i voditi računa da se ne probije guma. Također doznajemo kako je akcija moldavskih tajnih agenata u pripremi te su čak pozvani i bojni zrakoplovi da raketiraju peškariju (tržnicu) ukoliko su otmičari s vozilom stvarno tamo. Nagađa se čak i da je u crnomorske vode uplovio U.S.S. Eisenhoover, no to su zasad tek pretpostavke.
Na pitanje da li je imao neprijatelja, mladi Fireman je odgovorio kako smatra da nema, no kako doznajemo prošlu subotu je tražio od momaka obučenih u armanijeva odijela, poznatijih kao patarena, da mu donesu loptu koja je prilikom pucanja na gol od strane poznatog napadača Fixa, odletila na obližnje parkiralište, našto su se patareni prestravili jer bi ima taj čin mogao zaprljati odijela. Navodi se i još jedan čin vlasnika od prije otprilike mjesec i pol dana kada je krivo pročitao riječi na pločici jedne patarenke što je izazvalo opći smijeh slučajnih prolaznika. Međutim ne odbacuje se ni mogućnost odgovotnosti terorističke organizacije "Mlada Arheologija" poznatija kao Šporka Ruka čije je geslo "Biciklu i Motiku ili Smrt".
Vlasnik poručuje onima koji su ovo zlodjelo počinili, sumnjajući najviše na gradske patarene, da će apelirati na papu da sazove crkveni koncil u Primoštenu, gdje je sigurnost od požara 100%, kako bi se krivovjerje odmah uništilo i bicikla vratila.
O daljnem tijeku situacije biti će te obaviješteni!!!

- 11:54 - Komentari (19) - Isprintaj - #