Hohner ElectraPiano - JPJones
25.11.2005., petak

Ovaj je Hohner electric piano prva dosjetka kojom je Jones začinio i do tada već unikatan zvuk Zeppelina.. Njihova prva stvar sa ovim klavijaturama snimljena je u listopadu 1969., tijekom snimanja njihovog prvog albuma u Olympic Studios blizu Londona.. Ovo je Hohnerov model 60' koji se razlikuje zato jer ima električni napon koji pokreće čekiće i rađen je kao mali glasovir, sa pojačalom i 4 zvučnika smještenih u njemu.... Jones je baš zato odabrao ovakav model iako su svi ostali koristili velik i nezgrapan Rhodes and Wurlitzer piano.. John Paul Jones nije koristio ove klavijature na live nastupima, samo u studiju zato jer je obložen jako kvalitetnim i mekim drvom koje baš ne podnosi transport, a još k tome njegov zvuk nije baš čist kada se izvodi u velikm prostorima..
"It didn't really cut through. Plus, it wasn't really built for road work. It was the sort of thing you'd have in your front room. I think that's what it was designed for," said Jones.

"Stairway To Heaven" je najpoznatija Zepp stvar, na kojoj je Jones svirao uvodnu rolu poslije 02:14.. Jones se sjeća kako je svirao istovremeno bass i lijevom rukom Hohnera.. Plant mu je okretao note.. Najzanimljivije je to da su klavijature snimljene direktno tj. direktno iz konzole.. To se da dobro čuti u pjesmi.. prvo počne bass i onda se (ako se dobro sluša) čuje pucketanje koje je nastalo kada je Jones potegnuo sa svojom narukvicom preko tipaka prilikom premještanja ruke..

Poslije "Stairway To Heaven" došla je na red i "Misty Mountain Hop", psihodelično- žestoka rock pjesma koja se bazira na jakom i sinkroniziranom Hohner ElectraPiano rifu.. Rif se provlači kroz pjesmu i ima puno jači zvuk nego u "Stairway To Heaven" varijanti jer nije snimljena direktno s konzole nego preko pojačala i mikrofona..

Najznačajnija Led Zeppelin "keyboard" pjesma dolazi sa albuma Houses Of The Holy.. Počinjajući sa dugim electric piano instrumentalom, "No Quarter" (svira u pozadini ovog bloga) je Jonesova glavna i najmoćnija solo dionica koju je mnogo godina sa zadovoljstvom izvodio na live nastupima.. Ovaj put je Hohner pojačavan sa EMS VCS3 synthesizer kako bi se dobio tiho-vibrirajući zvuk.. Na koncertu Jones produljuje stvar za 23 minute dugim improviziranjem i duetom sa Jimmy Pageom na gitari.. Kada su to rock kritičari vidjeli rečeno je da je to jedna od najvažnijih izvedba Zeppelina..

"Down By The Seaside" je isto tako odsvirana na Hohneru.. Jones je melodiju preuzeo iz jednog tradicionalnog country-pop piano aranžmana i preradio je na žestok način kako i dolikuje Zeppelinima..
Idući na redu - Hammond M-100.. S njim je svirana "You Shook Me" i još puno pjesama..- 20:54 - Everybody trying to tell me :) (36) - Isprintaj ako želiš.. - #
The Music of John Paul Jones - 1. dio
21.11.2005., ponedjeljak


John je bio jedan od najcjenjenijih svjetskih rock glazbenika.. Kao osnivač Led Zeppelina pridonio je unikatnom izričaju benda i pomogao stvaranju jedinstvenog stila sviranja koji je do 69' svima bio nepoznat i kojeg su svi drugi glazbenici toga vremena (a i danas) POKUŠAVALI kopirati.. Dok su Robert Plant i Jimmy Page u javnosti bili istaknutiji i prepoznatljivi članovi Led Zeppelina, ritam sekcija benda John Paul Jones i John Bonham su poprimili mističan status pošto se o njima jako malo znalo u to doba.. Bonham je još rangiran kao NAJBOLJI i NAJMOĆNIJI rock bubnjar, a Jones kao najbolji hard-rock aranžer..

John Paul Jones je najpoznatiji po briljantnim bass dionicama u Led Zeppelinu.. No, on ne svira samo bass nego cijelu paletu instrumenata (želite znati više pročitajte prijašnji post).. Zanimljivo je kako je u svim instrumentima majstor zanata, pa je tako sa svojim virtuoznim umijećem sviranja orgulja dao prepoznatljivu dubinu i ugođaj većini Zepp pjesama.. Njegov talent je dopustio Led Zeppelinu slobodu kao što je George Martin dao slobodu Beatlesima – slobodu za izlazak izvan granica tradicionalnog rock formata gitara/ bass / bubanj.. Radeći to, stvorio je neke najzanimljivije Led Zeppelin pjesme poput "Kashmir," "Stairway To Heaven," "No Quarter," "Trampled Underfoot," i još puno puno pjesama..

Prije osnutka Led Zeppelina , Jones je već imao status kao jedan od najboljih studijskih glazbenika.. Utjecao je na gitaru, bass i ostale žičane instrumente, ali istovremeno je mogao aranžirati za orkestralne ansamble.. Jedan od najboljih primjera je suradnja na Donovanovom singlu "Mellow Yellow" (John ga je producirao) i njegova klavirska dionica na The King's-ovom "You Really Got Me."..

Kroz karijeru Led Zeppelina , Johnov je utjecaj klavijatura i orgulja postao zaštitni znak njihove glazbe i Zepp zvuka.. U najranijim turnejama John je samo svirao bass.. Deset godina kasnije, u finalnim turnejama, John je svirao više od pola pjesama na klavijaturama/orguljama..
Post koji slijedi opisat će pobliže sve instrumente koje je svirao na svakoj pojedinoj stvari..

Ovo zahtjeva puno posla tako da sam prisiljen molit za Vaše strpljenje..!!!

Hvala- 16:45 - Everybody trying to tell me :) (13) - Isprintaj ako želiš.. - #
Steve Vai & Eric Sardinas -Tvornica, Zg
19.11.2005., subota


AKO JE STEVE VAI BOG, JA SAM VJERNIK!

Ovo su riječi koje vam govore apsolutno sve.. Moglo bi se reći da je Vai u Zagrebu VENI VIDI VICI (dođoh, vidjeh, pobijedih)!

Bilo je FENOMENALNO.. Svi me njegovi dvd-i koje imam doma nisu mogli pripremiti na ovaj koncert.. Ostao sam totalno zabezeknut.. Tip je LUD!

Sardinas (klikni za prijašnji izvještaj sa koncerta 11.06.2004)nas je zagrijavao jedno sat vremena i onda je došao na stage gospodin Vai i pokazao Zagrebu da je jedan od najmoćnijih gitarista današnjice!!! Svirao je čak 3 i pol sata.. U pratnji su mu bili svi vrhunski glazbenici koji su nas jedan po jedan sve više oduševljavali.. Tako smo bili dobra publika da smo ga na samom kraju koncerta skandiranjem njegovog imena ganuli do suza.. Obećao je da će se opet vratit što je izazvalo oduševljenje..

Čak smo ga nosili na rukama dok je on svirao za potrebe njegovog novog dvd-a.. Trebao sam mu uzet čizme al sam se smilovao ;)

Pokazao je svoje pravo lice tek nakon koncerta, kada sam ga čekao sa 20 ljudi jedno sat i pol (smrzavali smo se) na sporednom ulazu.. Najme, kada je napokon došao, dao sam mu kartu na potpis koja mi je prilikom vračanja ispala iz ruke.. Stao je sa potpisivanjem, sagnuo se i potražio mi kartu.. Pa koja bi to zvijezda napravila? Steve je stvarno ZAKON, običan čovjek!

Sardinas me razočarao pošto mi nije htio potpisat kartu!!!

FOTKE

(fotke su moje vlasništvo te molim ako ih netko želi koristit u neke svrhe neka mi javi)

Bila je prepuna dvorana:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Eric Sardinas:

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Rulja je podivljala kad je zapalio gitaru pa imam samo ovu fotkuFree Image Hosting at www.ImageShack.us

STEVE VAI:

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us- 19:16 - Everybody trying to tell me :) (37) - Isprintaj ako želiš.. - #
Slike
11.11.2005., petak


Evo tražili ste da se slikam u čizmama (kliknite za veliku sliku)

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us- 17:59 - Everybody trying to tell me :) (25) - Isprintaj ako želiš.. - #
REDIZAJN
09.11.2005., srijeda


Ovih par dana sam si dao malo truda i napravio sam redizajn bloga..
Kak vam se čini?

Za one nove evo linka kako je sve ovo izgledalo prije nekoliko sati LINK
Kritike dobro došle!

Dođite na Forum .. Slobodno se registrirate.. predlažite teme.. postajte heheh- 19:08 - Everybody trying to tell me :) (24) - Isprintaj ako želiš.. - #
My New Boots - NAPOKON
06.11.2005., nedjeljaNapokon si kupih čizme.. Nedavno sam našao jednog privatnika u ilici koji samo izrađuje kaubojke.. Doduše, bile su skupe ko kuga al se isplatilo..


Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us


Kak Vam se čine?

Naručio sam si još jedne, gotove su za 3 mj.


Zna tko gdje mogu nabavit kaubojski šešir (onak svinut sa strane)..?
BTW. Upišite se u guestbook..
Napravih i forum - Možete mi predložit promjene, što vas smeta na blogu.. prijedloge kako mogu poboljšati sajt.... I možete mi slat tekstove pa ću stavit na blog..- 10:30 - Everybody trying to tell me :) (41) - Isprintaj ako želiš.. - #
JOHN PAUL JONES - INTERVJU!
03.11.2005., četvrtak


Pred vama se nalazi preveden intervju s John Paul Jonesom, basistom i klavijaturistom Led Zeppelina.. Ovo sam prevodio za svoj gušt.. Pa zašto nebi podjelio s vama.. UŽIVAJTE!

Interviews – John Paul Jones (by Dominic A. Miserdino za svoj časopis)

John govori o svojom glazbenoj karijeri prije i poslije Led Zeppelina.


DM) Vidim da si dosta živčan zbog ovog intervjua..

JPJ) Pa znaš, novinari me ganjaju po cijele dane.. Ne mogu se odmoriti.. Svaki dan imam po jedan intervju telefonom..

DM) Onda da pojednostavim.. Imam samo jedno određeno pitanje za tebe.

JPJ) Samo jedno? (smijeh)

DM) Pa znaš, iz tog jednog mogu izać mnoge teme za razgovor.. Lukavo, ha? (smijeh)

JPJ) Heheheh, pucaj!

DM) Moj otac je vrlo ljut na tebe.

JPJ) Da?

DM) 1969. otišao je u Filmore West (San Francisco) vidjet svoj omiljen bend "Country Joe and the fish" (John se počeo razvaljivati od smijeha jer se sjetio da je tada Led Zeppelin bio predgrupa sa samo jednom pjesmom koja je potrajala 48minuta)
Moj otac je otišao vidjeti miran koncert a Vi ste palili gitare, razbijali bubnjeve i svirali 48.minuta..

JPJ) Ne, nismo ništa razbijali.. Bar ja nisam (smijeh).. Bili smo samo jako bučni heheh..

DM) Al niste bili ni malo ko Country Joe And The Fish?

JPJ) Ali sve u svemu dijelimo isto mišljenje.. Ako je tvoj otac otišao na miran country koncert, a dobio Zeppelin (smijeh) ima pravo bit ljut.. Dobro što nije doživio infarkt (smijeh)..

DM) Slažeš se sa tim dečkima?

JPJ) Yep

DM) Kako ste upali na koncert country benda?

JPJ) Pa, imali smo gažu u S.Franciscu u subotu.. Bio je petak i nismo imalo što raditi.. Plant je našao u novinama neku reklamu za taj country klub.. Pošto je on obožavao tu vrstu glazbe odmah nas je nagovorio da odemo pogledat njegove frendove (kasnije su postali i moji) iz County Joe And The Fish.. Došli smo tamo, bilo je stvarno krcato.. Nitko nas nije prepoznao osim par curica koje je odmah Page pozvao na piće (smijeh).. Mi smo upali na pozornicu slučajno.. Svi smo se napili, Page i Bonham su imali posla s 15godišnjakinjama (smijeh) kada su nas počasno zamolili da odsviramo jednu stvar.. I tako pijani mi doteturali do bine, posudili nam instrumente i počeli svirat You shook me.. ta stvar se produžila u nedogled.. (smjeh)

DM) Pa to zvuči fenomenalno.. Znači Led Zeppelin je bio strašna ekipa!

JPJ) Tako je.. Bili smo uvijek skupa, nerazdvojni.. bili smo ko braća.. Zapravo, kada smo se vratili s turneja u Englesku kući nismo puno pričali, ali mislim da je to bilo zbog toga jer nas je dvoje živjelo u Londonu, a dvoje na sjeveru.. Page i ja smo bili londončani, a Plant i Bonzo su bili seljaci (smijeh).. Led Zeppelin je bila grupa na svim geografskim dužinama heheheh.. Nismo se baš puno družili kad nismo radili, imali probe.. Morali smo se pozabaviti našim ženama.. To je tako kada si na turneju 300dana godišnje.. Za obitelj ostane samo 20 dana.. Ostatak je pripremanje novog albuma..
Zapravo, Led Zeppelin je bio ko velika obitelj.. 11. godina smo bili zajedno svaki dan.. Kada smo se opet okupili raditi svi smo se izgrlili koda se nismo vidjeli 100godina.. Stvarno smo bili povezani.. Bilo je i suza (smijeh)..

DM) I što se onda dogodilo?

JPJ) Prije smrti Johna (op.a. Bonhama)?

DM) Da

JPJ) Možda je taj začarani krug krenuo previše puta u krug. Koncerti su bili sve veći, novinari su bili ko komarci u džungli (smijeh), a i bilo je neke vrste umora..
U vrijeme kad je Bonzo umro, svi mi smo bili na odmoru i lijepo se sabrali.. Bili smo spremni za nove turneje, za nov album.. Umro je usred proba za Američku turneju.. U planu su nam bila još 3 albuma koje smo već imali u glavama.. Da nije umro, garantiram da bi imali još minimalno 30 albuma.. bili smo totalno nabrijani za glazbu.. htijeli smo promjenit svijet.. šteta.. Slava mu!

DM) Dakle, da Bonham nije umro, misliš li da bi Led Zeppelin još bio na nogama.. Nešto kao Rolling Stones?

JPJ) Siguran sam u to.. Svirali bi do smrti.. Svi koji su nas poznavali ko bend znali su da smo bili jedna mala obitelj.. Volio sam sve do jednog kao da su mi rođena braća.. Mislim da su tako svi mislili.. Ne znam kolko bi još toga napravili ali znam da bi imali još bolje i još zrelije shvaćanje života i glazbe.. Kad se samo sjetim kolko smo planova za budućnost imali..
Moral je bio na vrhuncu, bili smo stvarno dobro raspoloženi. Davali smo se glazbi maksimalno!
Punk nas je opet probudio. Bili smo spremni uzvratiti udarac i snimiti punk ploču.. Plant je rekao – "Oh yeah, I remember what we are supposed to be doing here." It was about to go for a change of gears and round two.»

DM) Kasnije je bilo uskrsnuće benda na BBC Sessions.. Činilo se da cijela vaša popularnost nije pala.. Kao da ste Zeppelinima udahnuli novi život. Prije toga, bila je Page/Plant turneja..

JPJ) Yeah

DM) Što se dogodilo između Page-a, Plant-a i tebe?

JPJ) Nemam pojma.. Jako sam tužan zbog toga.. Hey man, to su moja braća (smijeh).. Odlučili su raditi projekt bez mene.. eto..

DM) Nisu te zvali?

JPJ) Ne, nisu me zvali. Mislim da nisu ni morali. Al mislim da su me trebali obavjestit o tom njihovom solo projektu.. Saznao sam tek iz novina. Jako glupo od njih.. Mogli su me bar uozorit da će izać u svim novinama.. Ljudi su svašta pisali.. Da smo se potukli, posvađali.. Razna sranja.. Ti bi bar trebao znati kako to ide.. Jako sam im zamjerio!

DM) Dakle saznali ste tek iz novina?

JPJ) Vidio sam u novinama kad me netko nazvao! "God, I see all of the rumors are all starting again. Here we go ...". Mislio sam da je to još jedna glasina kad je ovaj s druge strane priupitao - "Haven't they told you?"
"Told me what?" pitao sam.
"Oh, they're going out on the road again together."

DM) Zašto ti nisu rekli?

JPJ) Do današnjeg dana to još ne mogu shvatit!

DM) Jesi li od onda s njima koji put razgovarao?

JPJ) Dakako da jesam.. Ali ti razgovori su uvijek poslovne naravi.. Više nema onog prijateljstva.. Nisam ih nikada pitao zašto su mi to napravili. Prošlo je 15.godina i više ih nemam potrebu ništa pitat u vezi toga.. Što je bilo, bilo je.. Najviše me nerviraju ljudi koji me pitaju - "Why do you mention it?" ili "Why didn't you just forget it?".. To se jednostavno ne može zaboravit..

Zabili su mi nož u leđa i to dobro znaju!!!

Bio sam na turneji kada sam upalio TV.. Baš je bio njihov koncert.. Srce me zabolilo kad sam čuo moje orguljarske dionice, moje bass dionice i moje kitice.. LOPOVI! Povikao sam.. Htio sam u zemlju propast..

Napustio sam hotelsku sobu, odradio gažu i odmah sazvao presicu.. I prvo što su novinari pitali je bilo – Zašto su to napravili???

Nisam imao prilike još taj događaj zaboravit, jer na svakoj presici do dana današnjeg dobijem ovakvo pitanje!!!

DM) Jako mi je žao (obadvoje umiru od smijeha).. Nisam htio i ja to pitati..

JPJ) Nema ti što biti žao.. To je već normalno pitanje (smijeh).. Ustvari napravili su mi uslugu.. Izdao sam dva solo albuma..

DM) Dakle, taj događaj te motovirao?

JPJ) Da.. To i turneja s Diamandom Galas.. To me opet dovelo na pozornicu.. To mi je od smrti Bonze jako nedostajalo.. Dosta mi je već produkcije..

DM) Što svirate kad ste kod kuće?

JPJ) Mandolinu (smije se)

DM) Mandolinu? Jeste li ozbiljni?

JPJ) Yeah, to je mali instrument koji mi odlično paše kad ležim i gledam TV (smijeh)

DM) Jednostavno vas ne mogu zamisliti kako svirate Stairway to heaven kada ležite i gledate TV (smijeh)

JPJ) Heheh Stairway na mandolini zvuči baš dobro ali moja pjesma Zoomba s novog albuma je mnogo teža od te pjesme..

DM) Vi stvarno uništavate imidž rock zvijezde kada svirate mandolinu (smijeh)

JPJ) Koga briga.. Ali, biti rock zvijezda je moja tek treća karijera heheheh

DM) Dakle, što je onda bila prva i druga karijera?

JPJ) Prva karijera koju sam imao bila je pop star.. Ja sam bio sa pop bendom krajem 60, i imali smo Top 10 hitova. Svirali smo po velikim koncertima na kojim su curice vrištale..
Nakon toga sam prestao ić na turneje i postao Session glazbenik.. Sagradio sam svoj studio, postao producent. To sve ubrajam u prvu karijeru (smijeh)
Svi su mislili da sam lud ali sam se pridružio Pageu i postao Rock star..

DM) Mislili su da ste ludi što idete u Led Zeppelin???

JPJ) Da, tko je znao da će taj bend postat tako slavan..
Moja žena je čitala da Page osniva novi bend u jednom glazbenom časopisu. Ona je ta koja me nagovorila da ga nazovem.
To sam i napravio. Rekao je da dolazi u Birmingham pogledat nekog maldog pjevača Roberta, a da taj Robert pozna nekog bubnjara Johna.. Rekao je da će javit kako je bilo.. Kad se vratio došao je k meni i rekao - "They were fantastic. The singer had a huge voice. And the drummer, we're going to have to pay a bit for. He won't leave. Can we pay him more than 40 pounds a week?" Pitao me što mislim..

DM) Dakle, Vi i Page ste glavni krivci za nastanak Zeppelina???

JPJ) DA

DM) Čekaj, ti i Page ste glavni krivci za osnutak Zeppelina?

JPJ) Yeah man

DM) Zato što svi misle da su glavni..

JPJ) ..Page i Plant.. Tužno al istinito!

DM) Zašto mi se čini da ste uvijek vi bili po strani?

JPJ) Nemam pojma.. Zato što su oni dva jako komunikativni.. Ja i Bonzo smo uvijek bili iza svega.. Ali nama to nije smetalo.. Plant je bio glavni za razgovore s novinarima.. On je razgovarao sa svima.. Kad me novinar nešto pitao samo sam rekao - "Yeah, sure. Talk to him. Talk to the blond one over there." (Smijeh)

DM) Ne zvuči baš da je slava bila velika stvar za vas?

JPJ) Pa baš i nije jer sam sve to iskusio mnogo ranije sa svojim pop bendom (smijeh)

DM) To je bila dakle tvoja treća karijera (smijeh)? Spomenuo si ženu.. Vidim da ste još skupa.. To je stvarno čudno u ovom Hollywood/Rock standardu.. Kako uspijevaš?

JPJ) Nemam pojma.. Ona je najbolja žena na svijetu.. Jako me podupire u svemu što sam radio i što ću radit.. Držala mi je note kada sam radio po studijima.. Ona mi je ugovarala poslove.. pitao bih je - "Where am I going today, darling?"
Ona je vodila računa o mojoj karijeri.. Novinari su zvali nju, ne mene!!! (smijeh)
Rekao sam im - "Call her, and she'll sort it all out." She's a rock.

DM) A kada ste bili na turneji.. Dal je bila ljubomorna, ste se svađali?

JPJ) Ma ona je pametna žena.. Znala je da ju volim i da neću biti poput Johna (op.a. Bonzo), Roberta i Jimmya hehe.. Kad su oni imali tulume u hotelskoj sobi ja sam izašao van šetat.. znao sam je zvat iz govornice..

DM) Izlazili ste van.. Pa zar vas nisu prepoznali pošto je bila masovna histerija za vama?

JPJ) Zamaskirao sam se.. Ma volio sam ja otić nekamo, šetat.. Ljudi su me dakako prepoznavali po ulicama.. Uvijek sam se trudio biti neprimjetan..

DM) A što su ostali radili?

JPJ) (smijeh) A što misliš.. Drogirali se i bili non- stop u sobi..
Čuo sam da su Beatlesi imali turneju po Americi 5 mj. Za to vrijeme nisu napuštali hotel.. To je meni glupo.. Kakva korist od turneja ako ništa ne vidiš.. Ja nisam takav (smijeh)

DM) I sad ideš šetat u Central park ( pokazujem prstom kroz njegov prozor na park)

JPJ) Ma šećem ja po cijelom New Yorku.. Uzmem taxi i obilazim.. Californija mi je najdraža.. Toliko sunca za moje stare kosti (smijeh)

Jednom sam bio uhićen kada sam šetao Los Angelesom. Nisam shvaćao da se na nekim mjestima ne smije hodat.. Glupi američki zakoni (smijeh)

Pitali su me za putovnicu. Rekao sam da mi je putovnica u prijateljevoj kući. Nije im se svidio moj odgovor pa su me strpali u zatvor. Žena je morala platit 200$ da me izvuće van..

DM) Sad kada sam dolazio u ovaj hotel pitao sam recepcionarku –
"I'm here to meet John Paul Jones."
Odgovorila je, "Who?"
"...Of Led Zeppelin."
"Oh."

JPJ) Da, znam.. Ovo je druga Era..

DM) Stvarno ti se divim kako možeš živjet dva načina života.. Biti u isto vrijeme i obiteljski čovjek kojeg u današnje vrijeme nema puno po novinama i rock zvijezda.. Dal si se ikada ponašao ko rock zvijezda? Znaš na što mislim (smijeh)

JPJ) Hehehhe da znam.. Ostajao sam ja dugo u noć i "razvaljivao" se sa Bonzom.. Uživao sam u drogama više nego sam htio.. jednostavno nas je sve povuklo u taj vrtlog.. glavno da smo se zabavljali.. a jesmo.. a lot.. Nitko to nije znao osim nas.. Bili smo stvarno svi braća (op.a. misli na led zeppelin)

DM) Bilo mi je jako drago razgovarati s vama.. Znajte da te mi vi najdraži Zepp!! (smijeh).. nije ovo uvlačenje u guzicu, ozbiljan sam..

JPJ) Jedan dan mi je pristupio jedan novinar i pitao - "Don't you think Led Zeppelin has a John Paul Jones influence?"

Uvijek na to odgovaram – ja sam bio četvrtina benda.. Nitko nije bio bolji od drugog.. Svi smo bili jedno.. JEDAN ZA SVE!!!


DM) Želite nešto poručiti čitateljima?

JPJ) Led Zeppelin živi s vama.. Živi u vama.. Nemojte dopustit da se zaboravi.. Učite svoju djecu, puštajte im naše ploče..

Na niti jednoj ploči nema ničeg osim ljubavi.. Ljubavi koju smo 11. godina spremali na ploče..

Take care.. Peace man!

Priznajte da je ovo jako uzbudljiv intervju.. mnogo toga niste znali.. Imam ja puuuunooo takvih stvari.. malo po malo ću to sve servirat na blog..

Idući post je o njegovim glazbalima.. A do tad (jer moram štrebat)

LIVE LONG AND PROSPER- 13:42 - Everybody trying to tell me :) (23) - Isprintaj ako želiš.. - #
<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Komentari On/Off
< studeni, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Communication Breakdown

ICQ: Add Me To ICQ
E-mail: blackdog(doljnja povlaka)hr (at) net.hr

Mi3dot PORTFOLIO
HRPHOTOCONTEST PORTFOLIO
MySpace BlackdoG


Stairway To Heaven

Ime mi je MartiN, živim u Zaboku.. Slušam hard rock/ blues / progressive / pshyodelic/ heavy/ thrash.. Zeppelini su mi Bogovi, 22 godine.. Student.. U slobodno vrijeme radim u udruzi MRAZ, a hobi mi je fotografija.

Par Fotki
•BlackdoG• Moja ekipa :)


Zepp Links

•LED ZEPPELIN•
Achilles Last Stand
Official Zepp Site
Zepp fan Site
•ROBERT PLANT•
Official Plant Site
•JOHN BONHAM•
The Power Behind The Magic
•JIMMY PAGE•
Jimmy Fan Site
•JOHN PAUL JONES•
Jones Fan Site


Post History

Glazba

•••RECENZIJE•••

1.)ROBERT PLANT - DREAMLAND (2002.)>
2.)ROBERT PLANT - THE MIGHTY REARRANGER (2005.)>
3.)LED ZEPPELIN(I) 1969.-The Ten Album Legacy>
4.)LED ZEPPELIN(II) 1969.-The Ten Album Legacy>

•••Led Zeppelin•••

1.)O bendu kojeg tako jako volim>
2.)LED ZEPPELIN- kako je nastala najveća grupa svih vremena!!!>
3.)LED ZEPPELIN- Diskografija..>
4.)Autobiografija - Jimmy Page>
5.)Autobiografija - John Paul Jones>
6.)Bonham, Slava ti :)>
7.)Autobiografija - John Bonham (1948 + 1980)>
8.)Autobiografija - Robert Plant>
9.)Povezanost Gospodara prstenova i Led Zeppelina>
10.)SIMBOLI - Led Zeppelin>
11.)STARSHIP - Led Zeppelinov Zrakoplov>
12.)LED ZEPPELIN - KARIJERA>
13.)Pageove Gitare, ouu yeahh>
14.)"The Battle of Evermore" & Tolkien - POVEZANOST?>
15.)Još malo o okultnom>
16.)ROBERT PLANT - DREAMLAND (2002.)>
17.)ROBERT PLANT - THE MIGHTY REARRANGER (2005.)>
18.)JIMMY PAGE - "Nakon" Zepp karijere>
19.)Swan Song Diskografska Kuća>
20.)Tea For One - puno informacija!>
21.)JOHN PAUL JONES - "Nakon" Zepp karijere>
22.)JOHN PAUL JONES - INTERVJU!>
23.)The Music of John Paul Jones - 1. dio>
24.)Hohner ElectraPiano - JPJones>
25.)Hammond M-100 - JPJones>

•••Black Sabbath•••

1.)Master of Reality, hm baš..>

•••Glazba ostalo•••

1.)Patti smith - majka rocka..>
2.)Malo nas je rokera, al još se držimo..>
3.)Pjesme Unatrag!>
4.)Lude 70'!- moji starci>
5.)Eric sardinas - slike s koncerta>
6.)CHUCK BARRY - The King U Zagrebu>
7.)O koncertu (Eric sardinas)>
8.)Steve Vai & Sardinas u Tvornici 14.11.2005.>


Rock Mates

•TOP •
-------------
••Pample :-))) Prijatelj koji isto obožava zepp
••mALa šKOLa APsuRda :-) -croGLa me osvojio svojim apsurdima.. obožavam ih pretvarat u još veće!!
••Moon Maiden :-) -Ljepota izražavanja kroz misli!
••Wise Woman :) -Mudra cura piše mudre postove.. zasluženo na top 5
••Cherry blossom girl :-) -Cura koja piše fakat predivne postove. Predivneeee!
••Bubni pa preživi :-) -BUBNI PA PREŽIVI
••Daydream :-) -MOĆNI POSTOVI
••Highway Star :-) -Tip je ZAKON
••Chick on speed :-) Super postovi
••Lady of blackness :-) Enciklopedija znanja

•OSTALI PODJEDNAKO DOBRI!•
-------------
E-Blog :-)
Zihnof :-)
Smoggy :)
-NaNcY- :)
Nameless :)
Punk Lady :)
LA Woman :)
MANOWAR :)
Voćkica :-)
Darkqueen :-)
BloodMoon :)
Sick of it all :)
Shadowman :)
Twilight Hall :)
Analna carica :)
Smrt Šovinizmu :-)
Poliglotna od do :)
Garden Of Stone :)
Ghost of freedom :)
Who on earth am I :-)
Come As You Are :)
Glazba i moj život :)
Killer from the blog :)
Lady Anerol's place :)
Fly Me To The Moon :)
Hellcome to purgatory :-)
Ništa osim malo duše :)
There are no reasons :)
Blues Umornog Konja :)
Sex and the usidjelica :)
+one of the lost ones+ :)
Pozdrav Iz Zemlje Sretnih Ludjaka :)
Bolje Biti Mrtav Nego COOL :)
Can't you seeAlong it wasMe :)
Let's Take a Blast to the Moon Baby:)
Kiss my ass :)
Grunge, punk, alternative.. :)
BLUESER :)
SoundGarden Reveries Blog :)
Lisa Sims :-)
Eyes without face :-)
For those about to rock :-)

•NEW ENTRY'S•
-------------
Vision Thing
Gothic Angel
PearlGarden
Grunge freak
Friend of a friend
To be a Rock and not to Roll
Jamie
Whisper of my mind
Jebeš ime bloga
All right now
Lizard Queen
Irish bastard
Rockerica
Bugenvilija
Zaboravljena
Aukarija/
Angel fall first
Eyesocket
Metal i rock
Rock me baby
Born To Be Wild
Bettyblue
Feardotblog
Chick on speed
Svratiko&Oftca
Miss Filth
SARA
Chudna Biljka
Rock Jebada
Anubis
Daughterofdarkness
Šibenska Rock scena:-)
Fade2Black:-)
Damira :-)
Zianor :-)


Album Of The Week

(12.12. PONEDJELJAK)
Black Sabbath - (1972) Master of reality
(05.12. PONEDJELJAK)
Johnny Winter - (1972) Second Winter
(28.11. PONEDJELJAK)
The Doors - (1968) WAITING FOR THE SUN
(21.11. PONEDJELJAK)
Soundgarden - (1996) Down on the upside
(14.11. PONEDJELJAK)
Alice in Chains - (1990) Facelift
(07.11. PONEDJELJAK)
Sisters of the Mercy - (1988) First And Last And Always
(31.10. PONEDJELJAK)
Jimmy Hendrix - (1969) Band of gipsys
(10.10. PONEDJELJAK)
Rory Gallagher's Taste - (1970) Taste
(3.10. PONEDJELJAK)
Wishbone Ash - (1999) Live Dates 3 Paris


Playing


No Quarter
(Jones/Page/Plant)

Close the door, put out the light.
You know they won't be home tonight.
The snow falls hard and don't you know?
The winds of Thor are blowing cold.
They're wearing steel that's bright and true
They carry news that must get through.

They choose the path where no-one goes.

They hold no quarter.

Walking side by side with death, The devil mocks their every step
The snow drives back the foot that's slow, The dogs of doom are howling more
They carry news that must get through, To build a dream for me and you


(since 15.05.2005.)

online


Sign my Guestbook from Bravenet.com
Free Message Forum from Bravenet.com

Design by
BlackdoG