blablatronik https://blog.dnevnik.hr/blablatronik

subota, 29.09.2007.

"Zašto bi bilo dobro znati se služiti računalom, ako već radite na njemu" ili "kako je moj prijatelj Luka završio u zatvoru zbog ubojstva bankarske službenice"

Moj Prijatelj Luka je inaće vrlo strpljiv čovjek i dugo radi s korisnicima. Uvijek je bio blag i fleksibilan imao je strpljenja i za najtvrdokornije korisnike, a pogotovo one koji su mislili da sve znaju, pa mu nisu dozvoljavali da radi svoj posao.

Jednog dana, u krasno proljetno sunčano popodne, Luka se baš odmarao od gableca u svom zagrebačkom uredu, kad je zazvonio telefon.
Bio je to glas njihove klijentice iz jedne banke.
Klijentica je tvrdila da su joj nestali Windowsi.
Kada ju je Luka pitao što je radila, ona je tvrdila da nije ništa radila, samo su joj odjednom nestali Widowsi. Ona je u miru i spokoju pisala svoj dopis, kad su joj najedom nestali Windowsi.

Luki nije bilo najajsnije kako je to moguće, no ipak je brže bolje uzeo svoje instalacijske CD-ove, te se spremio da pohita ka nesretnoj bankarskoj službenici, kad se u to naoblačilo i počelo lijevati ko iz kabla. Luka se nje dao. On je uzeo kišobran, jer službenica je bila u nevolji.. naime nestali su joj windowsi.. to nikako nije mali problem.. a ništa nije napravila.. jednostavno su nestali. Čista misterija,, mislio je Luka.

Kada je Luka stigao, službenica ga je odvela do računala sva u grču, kako je rekla, jer se bojala da je sve na čemu je radila izgubljeno.

Luka je pogledao računalo koje je uredno bilo upaljeno, na njemu dignuti Windowsi xp. Jedini program koji je bio pokrenut bio je Word i bio je minimiziran.

Luka ga digne, a službenica vikne na sav glas:

" MOJI WINDOWSI, VRATILI SU SE!".

Luku je počeo oblijevati hladnan znoj. A onda se skulirao i odlučio da će on to, banci na kraju mjesec masno naplatiti.
No tada mu je prišla službenica i rekla : " A to vraćanje windowsa i nije tak teško, to sam mogla i ja napraviti,a vi ste jadni morali po ovoj kiši."

U tom se trenu Luki pomračilo, te je odlučio izvaditi službenici čigrasto velepamtilo iz njenog računala, te ga elektrošokirati.
Dok je odvijao vijke, službenica nije prestajala pričati o tome kako to vraćanje windowsa nije opće tak težak posao i kak u biti njima ni ne treba tehnička podrška i kak bi si oni u banci mogli sami vraćati te windowse kad im nestanu.

U tom je trenu Luka iščupao čigrasto velepamtilo iz njedara računala, okrenuo se prema službenici, jako zamahnuo rukom i odalamio je pored čela. SLužbenica je prestala pričati. Nakon sekunde joj je potekla krv, a ona se srušila. Bila je mrtva.


Luka je odslužio svoje, pokorno, bio je godinama na robiji u Kurilovcu. Sada je na slobodi,no ne smije doći blizu računala, niti imati posla s istime.

Zato ljudi, dajmo da nitko više ne doživi Lukinu sudbinu!!!, Dajmo da sve službenice i službenici ovih zemalja postanu informatički pismeni!!!
Luka, tvoja žrtva neće proći nezapaženo, obrazovat ćemo sve službenice i službenike i one koje to nisu..
DRš se!!

Jer na poslijetku, svi smo mi Luka, osim onih koji nisu.

29.09.2007. u 12:15 • 4 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (6)
Listopad 2007 (1)
Rujan 2007 (2)
Lipanj 2007 (1)
Svibanj 2007 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

blabla i te spike

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr