Bjezi_dok_mozes

petak, 31.03.2006.

I više od novog posta

Jednog lijepog četvrtka 4.d zaputio se za Sloveniju, preciznije u NUKLEARNU ELEKTRANU KRŠKO ! ! !
Moram priznat da elektrana nije u potpunosti ispunila moja očekivanja, ali sve u svemu donekle zanimljivo. Pogledajte i vi dio onga kaj smo mi vidli!

Image Hosted by ImageShack.us
Prvo iznenađenje koje nas je dočekalo prije samog dolaska do elektrane bili su vočnjaci oko nje. Navodno se te jabuke prodaju Europom.

Nakon kaj su nam oduzeli osobne i dali nam kartice s kojim smo se mogli kretati po elektrani...svaki je dobil kacigu! Pregled na ulazu bio je sličan onom pri ulasku u avion. U obilasku prvo smo posjetili zgradu punu cijevi i koje kakvih bučnih strojeva. Penjuči se prema vrhu došli smo do kontrolne sobe iz koje se upravlja 90% toga u elektrani. Nemreš vjerovat kolko su toga natrpali u tu prostoriju, svaka čast ljudima koji tam stoje 6h i gledaju u te koje kakve konzole, monitore ili očitavaće nečega...jer oni ne smiju napuštat tu prostoriju dok im ne stigne smjena

Image Hosted by ImageShack.us
Da ti je takav kuler...

Naravno da bi taj nuklearni reaktor radil kak treba, da mi nebi skupa sa slovencima zgledali kak oni bokci s Černobila, mora ga hladit nekaj a to je naravno Sava.
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
1 od 2 rashladna tornja

Pošto nam se konačno ukazala prilika za slikanje mi je naravo nismo propustili, stoga:
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Dio razreda...podijelili su nas, očito im je rečeno kakvi smo...

Pazi ovo!
Ukupna doza zračenja koju godišnje primamo iznosi oko 2,5 mSv. Od toga na prirodne izvore zračenja otpada oko 80%, a 20% dolazi od umjetnih izvora, najviše medicinskih.
Osoba koji bi pri normalnom radu N.E.K. živio uz ogradu elektrane, primio bi oko 0,01 mSv godišnje, stoga nije ni čudo kaj su one jabuke tak zdrave. Više nas ozrači sam priroda neko ta elektrana.
Inače tadašnji predsjednik Jugoslavije Tito položio je kamen temeljac davne 1974., dok 1984 NEK dobiva dozvolu za početak redovnog rada. Možda je još važno spomenuti da je rad elektrane planiran do 2030., a dok smo ga pitali kaj bude onda, odgovor je bio da je na tom prostoru u planu ni više ni manje nego livada ilti polje.


Za kraj par viceva o svima nama dragim susjedima
Gdje se radi nova staza za F1?
Oko Slovenije

Zašto je disco club u Ljubljani zatvoren?
Susjedne države su se bunile na buku

Kako se zove selidba dva Slovenca iz Slovenije u Hrvatsku?
INVAZIJA!

Kak slovenci mjenjaju brzine?
Prva,druga, granica!

U Sloveniji je zabranjeno raditi špagu na tjelesnom, jer se inače prelazi državna granica.

Najkraći vic na svijetu: Šeta bračni par slovenskom obalom...

Za što Slovenci koriste radar?
Za zafrkanciju!!!!

Pozdrav ljudi!






- 14:36 - Say your word (12) - #