Berini dnevnici

utorak, 27.03.2012.

Robin Hood



Osobno baš i ne vjerujem da postoji prosječna osoba, koja nikad nije uzela više nego što joj pripada.
No kada si u početku puberteta, pa imaš vremena na pretek, a glavom ti kruže razno razne ideje, pod utjecajem Robin Hood filmova.
Ponekad su ideje jako blesave, a nekad zanimljive. Sve to ovisi o tome kakav je dan, vrijeme i što se taj dan radilo.
Mi bi smo znali, nakon škole, recimo obilaziti lokalne dućane, onako čoporativno, te posuđivati razne stvarčice.
Nekada bi to bila samo glavica luka, a znalo se desiti i da napravimo pravu gozbu.
Pošto je dućan imao vrata za robu, koja su gotovo uvijek bila otključana, uredno bi smo iznjeli kroz njih, recimo karton Cocte u limenkama te nekoliko kutija keksa, odnosno sladoleda na štapiću.
Nakon toga, uredno smo sjeli na klupice, preko puta dućana, gdje nas apsolutno „nitko“ iz upravo napuštenog dućana, nije mogao vidjeti. Ah, kao da se razmišlja, o tome hoće li netko primijetiti, kako se ta grupica časti, a kupili su dva sladoleda i tri bananka.
Jednom je bila u igri akcija, platiš jedan, dobiješ pet, gdje si je prijatelj, nagurao četiri sladoleda u gaće, pa nas kasnije počastio, rečenicom: cit. "Mater vam jebem, smrzla su mi se jaja". To se nikako nije moglo zaključiti, pošto se nešto meškoljio na blagajni, kao da mu je netko, zguro neku živinu u donji veš.
Nakon nekog vremena napustili smo prvobitnu ideju, uzimanja stvari sa sobom, pa smo tako odlučili, da više nećemo posuđivat iz dućana, nego konzumirati, neprimjetno, unutra.
Za početak smo se napalili na one mini sušene kobasice i pecivo, koje smo uredno gutali, šetkajući se među policama, a kasnije smo išli po desert.
Samo zabiješ glavu u škrinju, otvoriš sladoled i pogledaš, kako blesavu facu napravi onaj drugi, kada odgrize pola Sladoleda, to ostane totalno diskretno, jer jednostavno crkavaš od smijeha.
Danas kada se sjetimo toga, uz nekoliko bočica soka od hmelja, uvijek dođe, do laganog osmjeha na licu sudionika tog doba.

Ovaj tekst nije poticaj na istovjetno ponašanje i svaki pokušaj kopiranja bilo kojeg djela je isključivo individualna odgovornost. Opisane se stvari vjerojatno nikada nisu dogodile, već su one samo jedna od priča u bespuću NET-a.

- 09:53 - Komentari (14) - Isprintaj - #