Don Boscove misli:

"Budimo uvjereni u svoju vjeru i u svoje osobno uvjerenje i ništa nas na svijetu neće smesti."

Linkovi
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV
Blog.hr
Blog servis
Forum.hr
Monitor.hr
Fotke
Don Boscove misli:

"Ako želimo da naši materijalni poslovi napreduju, pobrinimo se da u njima najprije tražimo Božje interese."

oratorijzd

18.01.2008., petak

"Tako bude večer, pa jutro - dan peti. I reče Bog: "Neka zemlja izvede živa bića, svako prema svojoj vrsti: stoku, gmizavce i zvjerad svake vrste!" I bi tako. I stvori Bog svakovrsnu zvjerad, stoku i gmizavce svake vrste. I vidje Bog da je dobro. I reče Bog: "Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci - svoj zemlji - i svim gmizavcima što puze po zemlji!" Na svoju sliku stvori Bog čovjeka, na sliku Božju on ga stvori, muško i žensko stvori ih. I blagoslovi ih Bog i reče im: "Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite! Vladajte ribama u moru i pticama u zraku i svim živim stvorovima što puze po zemlji!" I doda Bog: "Evo, dajem vam sve bilje što se sjemeni, po svoj zemlji, i sva stabla plodonosna što u sebi nose svoje sjeme: neka vam budu za hranu! A zvijerima na zemlji i pticama u zraku i gmizavcima što puze po zemlji u kojima je dah života - neka je za hranu sve zeleno bilje!" I bi tako. I vidje Bog sve što je učinio, i bijaše veoma dobro. Tako bude večer, pa jutro - dan šesti."

Da li je i u našem životu tako. Postoji li koncepcija rasta, stvaranja i ostvarivanja ili se svaki dan ustajemo i liježemo, tako da sa propovjednikom možemo ustanoviti: "Ispraznost nad ispraznostima, sve je ispraznost, nista novo pod suncem"

Ove misli dolaze mi na pamet dok razmisljam o nasoj mladosti, pitam se zasto je Krist kojega propovijedamo, kojega slavimo u svetim sakrametima tako daleko od srca, zašto i danas ostaju tolika srca zatvorena.
Toliko je pitanja koja se čovjeku nameću sama od sebe. Sve je puno ispraznosti. Izlazi se kasno noću da bi se zabavilo, sve se svodi na puke osjećaje, a duh i duša vape za ispunjenošću.
Radi se, štedi se, a onda jednostavno dođe taj vikend kada se više ne pita koliko i zašto, nego se jednostavno prepušta bezličnoj masi, opijajući se, konzumirajući razne poroke za koje se često osjeća nelagoda ako se o njihovoj štetnosti i kobnosti i progovori.
Noć ima svoj čar, jer je tamna, ne vidi se mnogo toga, možeš učiniti i ono što inače ne bi.
A onda jednostavno dođe novi dan. Mnogi mu nažalost ne vide zoru, a nerijetko ni jutarnju ljepotu, osim ako ih ne veže neka obaveza, posao,škola ili slično.
Ono što mene kao čovjeka, kao mladu osobu uznemiruje jest upravo to kruženje, to cikličko poimanje, gdje se jednostavno sve svodi na ugodu. Novovjeku filozofiju u kojoj čovjek sve više postaje svrha samom sebi, u kojoj se, na sebi svojstven način određuju granice dobra i zla, poimanje svijeta i čovjeka.
Upravo su tu opasnosti da čovjek, osobito mladi ne vidi onaj linearni pristup svakodnevici. Da zaboravlja svoj poziv, da nismo slučajno na ovom svijetu, da postoji netko tko nas je pozvao u ovaj život, dao nam dar života, ali dar koji trebamo dijeliti, jer jedino dijeleći taj dar možemo postati sretni, možemo osjetiti svrhu i možemo sstvarno uskliknuti, ja postojim.
Velika je milost kada mladi spoznaju ljubav kojom ih Bog ljubi, kada osjete da su sa nekom svrhom i ciljem u ovom svijetu, da svaki korak ka savršenstvu pruža jednu novu dimenziju života, pruža jednu sigurnost, radost i sreću koja nam se ne može oduzeti, nego nam jednostavno otvara nove horizonte, pruža mir i spokoj, jer nema više kruženja, nema više ritualnog ponavljanja, nema više cikličkog. Tada nastupa punina, ostvarenost, prokreativnost, novost, odrastanje, sazrijevanje. Tada se može svaki dan klicati Bogu, hvala što sam stvoren tako čudesno, što su sva tvoja djela predivna.
Tada se može shvatiti što znači obraćenje, što znači biti u molitvi stvarno djelotvoran, moliti i raditi, meditirati i činiti, tu se očituje svakodnevno usavršavanje, biti bolji, biti uslužniji, voljeti svoga bližnjega, ljubiti Boga, pustiti srce neka kliče od radosti, neka moli i pjeva Bogu skladno i radosno.
To je obraćenje koje želim da se svakome dogodi i da nam se iz dana u dan događa to predivno iskustvo zajedništva s Bogom.
Bog nas blagoslovio

- 23:47 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Siječanj 2008 (2)
Listopad 2007 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Salezijanski animatori, rad s mladima, rad s djecom, vjera, razmisljanja, molitva, ljubav prema Bogu i bliznjemu, duhovnost, igre, sport, druzenje, sve ovo i jos mnogo drugih zanimljivosti. Sve s Bozjim blagoslovom!
INFORMACIJE
SUSRET U SRIDU

ljeto
pjevanje

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se