Don Boscove misli:

"Budimo uvjereni u svoju vjeru i u svoje osobno uvjerenje i ništa nas na svijetu neće smesti."

Linkovi
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV
Blog.hr
Blog servis
Forum.hr
Monitor.hr
Fotke
Don Boscove misli:

"Ako želimo da naši materijalni poslovi napreduju, pobrinimo se da u njima najprije tražimo Božje interese."

oratorijzd

17.10.2007., srijeda

ŽIVIMO LI ILI UMIREMO, GOSPODINOVI SMO!


Vjerujem da nema osobe koju nije dirnula jučerašnja vijest o pogibiji glazbenika Toše Proeskoga. Većini ljudi je odmah kroz glavu, kao i meni sigurno sinula neka od njegovih pjesama koje smo često mogli čuti na našim radio postajama. Te pjesme ostaju i dalje svjedočiti da je živio i uveseljavao ljude i da će to i dalje činiti.
U svom kratkom životu postigao je mnogo. To može činiti samo onaj tko ima čvrstu vjeru i nadu. Ovo nam je dokaz da nije dosta samo živjeti, nego da život treba prihvatiti kao dar Božji i darivati ga drugima, te iskoristiti svaki dar koji nam je dao.
Možemo živjeti dugo, a da ne uspijemo biti prepoznatljivi po dobrim djelima i djelima ljubavi, barem u svojoj bližoj okolini. No, za Tošu se to sigurno ne može primjeniti. Živio je kratko ali i u ovo malo godina proživio je puno, učinio toliko dobra, uistinu je živio.
Možda će mnogi žaliti za njim, mnogi željeti da se vrati, da bude ponovno ovdje, ali prije svega mislim da mu je potrebno zaželjeti pokoj vječni. Neka mu se smiluje dobri Bog i primi ga u svoje vječno kraljevstvo, jer jedan je Gospodar života i smrti.
Onima koji ostaju i koji žale, najbolje mogu pomoći riječi apostola Pavla Rimljanima: "Doista, ako živimo, Gospodinu živimo, i ako umiremo, Gospodinu umiremo. Živimo li, dakle, ili umiremo Gospodinovi smo" (Rim 14,8)
Neka nam te riječi budu poticaj da nijedan dan ne prođe, a da ne učinimo neko dobro djelo svojim bližnjima, i da se ne trudimo učiniti ovaj svijet boljim. Toliki su nam pokazali svojim primjerom da se to isplati, pa vrijedi pokušati. To je način kako ćemo ostvariti svoj život u punini. Image Hosted by ImageShack.us
Možda nećemo zbog tih djela postati poznati i veliki u očima ljudi, popularni u medijima, ali svakako Bog sve vidi, Isus je uz nas i kao što reče: „Tko napoji jednoga od ovih najmanjih samo čašom hladne vode zato što je moj učenik, zaista, kažem vam, neće mu propasti plaća."



- 00:10 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Siječanj 2008 (2)
Listopad 2007 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Salezijanski animatori, rad s mladima, rad s djecom, vjera, razmisljanja, molitva, ljubav prema Bogu i bliznjemu, duhovnost, igre, sport, druzenje, sve ovo i jos mnogo drugih zanimljivosti. Sve s Bozjim blagoslovom!
INFORMACIJE
SUSRET U SRIDU

ljeto
pjevanje