Don Boscove misli:

"Budimo uvjereni u svoju vjeru i u svoje osobno uvjerenje i ništa nas na svijetu neće smesti."

Linkovi
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV
Blog.hr
Blog servis
Forum.hr
Monitor.hr
Fotke
Don Boscove misli:

"Ako želimo da naši materijalni poslovi napreduju, pobrinimo se da u njima najprije tražimo Božje interese."

oratorijzd

16.10.2007., utorak

100% Božji

Nema onoga tko se barem ponekad u životu ne zapita, jesam li se dovoljno trudio u životu da postignem ono što se od mene očekuje, ili jesam li uspio izvršiti obećano itd.
Često su nam odgovori, nažalost negativni. Čovjek uvijek može više i bolje. U njegovoj biti je potreba za savršenstvom. Budući da smo djeca Božja i na njegovu smo sliku stvoreni, jasne su nam Isusove riječi: "Budite savršeni kao što je savršen vaš nebeski Otac. To se savršenstvo ne postiže samo vježbanjem i vanjskim djelovanjem, nego prije svega unutarnjom promjenom. Bit opredjeljen za Krista u dubini svoje duše. Htjeti Njega nasljedovati, za Njim ići i Njemu služiti. To je pravo opredjeljenje.
Ponekad nas iznenade stavovi nekih ljudi, tipa, ja se dovoljno trudim, borim se radim, a zapravo po njihovim djelima je očito da to nije istina. Tu se očituje slabost i nespremnost za mijenjanje i poboljšanje tenutnih situacija. Isus nas poziva da prihvatimo stvarnost života i slijedimo Njegov poziv. Njegove su riječi jasne i odriješite. Tko ostavi i oca i majku i sestre i braću i sve što ima taj može biti Njegov učenik. Ali i nastavlja, tko sve to ostavi stostruko, sto puta više će imati, jer će imati puninu života. Tu puninu jedino može dati Isus Krist.
Dobro je biti humanist, djelovati iz ljubavi prema djeci i mladima, ali to nije kršćanski ideal. Kršćanstvo je puno ozbiljnije. To znači staviti Krista na prvo mjesto. Služiti braći ljudima, ne samo iz ljubavi prema njima, nego iz ljubavi prema Bogu. To znači sve ostaviti i poći za Isusom. Boga staviti na prvo mjesto, biti svjestan da nas je on stvorio i da smo u njegovoj ruci. Onda ćemo na pravi način ostvariti pripadnost grupi ili zajednici. Onda će se moći stvoriti ozračje u grupi gdje neće više biti važno što mislimo jedni o drugima, gdje neće biti mjesta ogovaranju, ljubomori i zavisti, nego ćemo shvatiti da nsa Bog poziva da činimo dobro drugima, djeci i mladima i da nam je pred očima jasan cilj, pomoći svakome da dođe dao spoznanja istine, da prihvati Krista kao Put, Istinu i Život. Tada će sigurno živjeti punim kapacitetom, živjeti 100%.

- 06:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Siječanj 2008 (2)
Listopad 2007 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Salezijanski animatori, rad s mladima, rad s djecom, vjera, razmisljanja, molitva, ljubav prema Bogu i bliznjemu, duhovnost, igre, sport, druzenje, sve ovo i jos mnogo drugih zanimljivosti. Sve s Bozjim blagoslovom!
INFORMACIJE
SUSRET U SRIDU

ljeto
pjevanje