Don Boscove misli:

"Budimo uvjereni u svoju vjeru i u svoje osobno uvjerenje i ništa nas na svijetu neće smesti."

Linkovi
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV
Blog.hr
Blog servis
Forum.hr
Monitor.hr
Fotke
Don Boscove misli:

"Ako želimo da naši materijalni poslovi napreduju, pobrinimo se da u njima najprije tražimo Božje interese."

oratorijzd

15.10.2007., ponedjeljak

SALEZIJANSKA MLADEŽ ZAJEDNO

Svaki opis je nedovoljan da bi se dočaralo ono što se ovog vikenda događalo u Žepču, srednjobosanskom gradiću. Nekoliko stotina salezijanske mladeži iz Zagreba, Splita, Rijeke, Dubrovnika, Siraća, Žepča i naravno Zadra okupilo se kako bi u zajedništvu s Gospodinom i u međusobnom susretu razmišljali o svom životnom pozivu, o ljepoti služenja mladima i osjećaju pripadnosti salezijanskoj obitelji. Sve je započelo prekrasnim koncertom i dvosatnim spektaklom gdje su mladi pjevali i plesali.
U drugom dijelu subotnjeg programa odvijao se tematski rad. Najprije su svi upoznati sa porukom koju je za ovu godinu uputio naš vrhovni poglavar, a nakon toga je uslijedio rad po grupama gdje su mladi dublje razmišljali o toj poruci i načinu kako ju uklopiti u vlastiti život.
U večernjim satima se svaka zajednica predstavila na sebi svojstven način, kroz igre, skečeva i druge točke.
Na kraju je uslijedio molitveni program koji je izvrsno priredila grupa iz Podsuseda. Grupe su ugostili mladi iz Žepča, tako da su svi spavali po obiteljima.
Nedjelja, lijepa sunčana bila je dan za upoznavanje sa planom i programom budućih točaka koje očekuju salezijansku mladež. Prije podne je bila Ispovijed, a u 12 i pol smo proslavili zajedničku sv. Misu na kojoj je propovijedao naš misionar don Danko Litrić, uputivši mladima prigodne riječi na temu ovogodišnjeg gesla "život je dar", pozivajući mlade da shvate veličinu tog dara. Da ne budu samo humanisti, nego Kristovi apostoli svojim životom i radom. Na kraju Mise jedna obitelj je svjedočila o životu, tom velikom daru, predstavivši svojih osmero djece i zahvalivši Bogu za sve darove koje im je Bogu udijelio.
U popodnevnim satima uslijedio je zajednički objed, pozdrav i povratak u svoje zajednice.
Svaka zajednica je dobila po jedan žuti kišobran kako bi mogla u vrijeme kiše i tmurnih oblaka unositi radost i svjetlo u svoja mjesta i zajednice.

- 16:10 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Siječanj 2008 (2)
Listopad 2007 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Salezijanski animatori, rad s mladima, rad s djecom, vjera, razmisljanja, molitva, ljubav prema Bogu i bliznjemu, duhovnost, igre, sport, druzenje, sve ovo i jos mnogo drugih zanimljivosti. Sve s Bozjim blagoslovom!
INFORMACIJE
SUSRET U SRIDU

ljeto
pjevanje