Don Boscove misli:

"Budimo uvjereni u svoju vjeru i u svoje osobno uvjerenje i ništa nas na svijetu neće smesti."

Linkovi
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV
Blog.hr
Blog servis
Forum.hr
Monitor.hr
Fotke
Don Boscove misli:

"Ako želimo da naši materijalni poslovi napreduju, pobrinimo se da u njima najprije tražimo Božje interese."

oratorijzd

10.10.2007., srijeda

Molitva
Mnogi danas žele moliti za ovo ili ono, u molitvi traže smirenje, bijeg od nečega, bijeg od straha. Pitanje je jedino znamo li moliti. Molitva nije samo nabrajanje ili brbljanje, nego je ona prije svga stanje. Naš osobni angažman da susretnemo Boga i dopustimo mu da mijenja naš život. Isus je naučio svoje učenike i svoju Crkvu moliti. U molitvi Očenaša sadržan je cijeli ljudski život, počevši od svakodnevnih malih stvari pa do cjelokupnosti životnog tijeka. Kad kažemo "Oče naš", onda nas te riječi uvode u jednu novu stvarnost, u zajedništvo s Bogom. Svjesni smo da je on naš Otac na nebesima i na zemlji, da nas prati na našem životnom putu i da više od ikoga želi da budemo radosni i sretni.
Isus kaže molite u svako vrijeme. Djeca Božja se prepoznaju po tome što često mole i obraćaju se svome Ocu. Jutrom reći, "Hvala ti Bože za ovaj dan, čuvaj danas mene i moje bližnje da ništa loše ne učinim, nego da i danas živim i radim iz ljubavi prema tebi i sovijim bližnjima.˝ Tri puta na dan pozdraviti blaženu djevicu Mariju i u svetoj krunici razmatrati njezin život i Isusova otajstva. Prije objeda izreći Bogu zahvalu i zamoliti njegov blagoslov. Prije puta zamoliti da nas On prati. Prije svakog posla prizvati Božju pomoć. Uvečer zahvaliti: "Hvala ti Bože za današnji dan. Primi što sam dobra učinio, a oprosti ako sam što pogriješio. Tvoja milost neka bude uvijek sa mnom i sa svima koji su mi dragi˝.
to znači moliti, neprestana budnost i molitva na koju nas poziva naš Gospodin i učitelj. Vjerujmo i molimo, jer čuda čini žarka molitva naša.
Ugodan i lijep dan!

- 06:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Siječanj 2008 (2)
Listopad 2007 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Salezijanski animatori, rad s mladima, rad s djecom, vjera, razmisljanja, molitva, ljubav prema Bogu i bliznjemu, duhovnost, igre, sport, druzenje, sve ovo i jos mnogo drugih zanimljivosti. Sve s Bozjim blagoslovom!
INFORMACIJE
SUSRET U SRIDU

ljeto
pjevanje