krumpir salata sa slaninom na njemački
(krumpir, slanina, poriluk, luk, začini) Ova krasna, isključivo zimska salata krasan prilog je bilo kakvom mesu, pogotovo pečenjima. Krumpir kao i prije u ljusci skuhati, oljuštiti i sijeći na kockice. Slaninu izrezati na kockice i pržiti. Pri kraju prženja, dodati sitno isjeckan luk, kad on porumeni dodati krumpir i pokriveno sve dinstati još cca 15 minuta. Skinuti s vatre i sve dobro popapriti.. Prohlađenom krumpiru dodati prokuhanu mješavinu ulja, octa, soli i šećera. Još toplo promiješati da se krumpir ne raspadne. Na tanjur staviti listove zelene salate, na nju krumpir i sve posuti tankim kolutićima poriluka. (750 g krumpira, 350 g mesnate slanine, 1 poriluk, 1 salatu za ukras, 2 manja luka, šalica ulja, malo octa, šećera , soli i papra.) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)