kuharica moga prijatelja Emira

nedjelja, 04.02.2007.

bakina juha od graška s noklicama

bakina juha od graška s noklicama
Baka. Moja divna baka. Sve moje početke ljubavi prema kuhanju vjerojatno je utemeljila njezina kuhinja. Danas kad gledam. A sve je počelo nekad davno s "graškom i noklicama".
Najbolja je ova juha u doba mladog graška, inače upotrebljavajte smrznuti. Dakle očistiti mladi grašak, staviti ga u posudu u kojoj će biti preko noći. Također ostavite i nekoliko komušaka (ljusaka) koje ćemo možda više iz estetike dodati juhi. Preliti grašak s malo ulja, nasjeckanim lukom, solju i paprom i ostaviti preko noći. Ujutro dodati mlake vode, malo šećera, kocku juhe i kuhati dok ne omekša.Noklice napraviti od oštrog brašna i jaja, neka smjesa odstoji bar pola sata. Žlicom grabite smjesu i ukuhavajte u juhu.
Na kraju izmiješajte maslac i brašno, dodati grašku protresajući malo posudu da se juha zgusne. Još je ostalo da se doda malo vrhnja po želji i sve na samom kraju pospe peršinom.
(1 kg mladog graška u ljusci ili pola kg smrznutog, žlica ulja, pola luka, sol, papar, litra mlake vode, žličica šećera, kocka juhe, 1 jaje, 2 žlice oštrog brašna, 5 dag maslaca, 1 žlica brašna, 1 dcl vrhnja /količina po želji!/, peršin)
- 00:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>