Bilmez&Dilber

ponedjeljak, 26.03.2007.

Miroljub Tolić Tole zvani Mijo

by Matej

Na molbu naseg vjernog jataka i čitatelja ranije spomenutog Locka odlucili smo se posvetiti nasim profesorima (bandi pokvarenoj , kad neko maltretira djete ide u zatvor jedino oni budu placeni za to)
prvi na redu od njih je najveci od svih profesora , naj mudriji i naj pošteniji mislim da njegovo ime ne moram niti spominjati je svi znamo da je to nas Mijo.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Naime Mjo je veoma cijenjen od strane svojih kolega profesora i postovan od svojih učenika jer se odmah na prvi pogled može primjetiti njegova naučitost i bistrina , a njegov simso za humor i šalu su neusporedivi a na stilu odjevanja može mu zavidit i Neven Ciganović. Profesor Mijo je uvijek i svima bio čvrst i siguran oslonac pa sam tako i ja odlučio kod njega pisati maturalni rad.
Profesor Mijo zdepasta izgleda, hrabrog i odlučnog karaktera ima jednu veliku misteriju, točnije pri dolasku u skolu autobusom , autobusom dolazi jer svoj Larburgini Galago(mada smo mi culi samo za (Larbughini Gallardo) drži zaključanog u garažici i kaze da ako bi s njim dosao u školu da bi ga mi bagra učenićka izgrebali i nepopravljivo unakazili, primječen je s misterijoznom torbom . Naime ta je torba prvotno namjenjena kao torba za nošenje kugle za kuglanje no svima je jasno da unutra nema kugle, profesor tvrdi kako unutra ima "loptu" po uzoru na americkog prijecednika ("to je zapravo kontrolni sustav sovjetskih raketa s nuklearnom bojnom glavom" bar kod prijecednika), no učenici i profesori su duboko uvjereni da unutra drži hladno oružije više komada provjerene marke Šogun od čistog rosfraja.(mada ja znam da Mijo nosi torbicu jedino kao modni dodatak).Sumnja učenika i profesora na hladno oružije je zasnovana na tome da Mijo ima jednog veoma opakog neprijatelja pedagogicu Zoricu zvanu Zoki. Zoki i Mijo svakodnevno razmenjuju ljute poglede na holu , odmjeravaju snage , te pokušavaju jedno drugo zastrašiti .
No za razliku od drugih profesora koji se Zorek boje kao pop tamjana , Mijo ne pokazuje straha te svaki put kada mu se ona obrati hladno je odbrusi sa recenicom "Mala papaj sira !"
I dok se tako čeka krvavi obračun legendarnog profesora i osovine zla Zorice ,mada mi znamo da bi Zorica na Miji si polomila zube (i još nešta "pi...") kao njemci na Staljingradu prolazi još jedan krvavi dan i sunce polako zalazi za dišem, a žuti čovjek jdeva dočekavši predah prestaje verglat jeftini bicikl.

P.S
Nedaj se Mijo legendo svi smo uz tebe!


- 12:07 - Komentari (2) - Isprintaj - #